ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לאוסטריה - 08.08

פורום טיולי משפחות
    11
    37
    6483
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mitzmitz1
      mitzmitz1 נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים יקרים:
      הבטחתי סיפורי טיול והגיע הזמן לממש הבטחות...
      האמת היא שפחדתי שבעקבות החמרה במצב האלצהיימר של כל העולם (ושלי) אני עוד אשכח לכתוב, כך שפיניתי זמן (כן ממש... פשוט הנקיונות יחכו...) ואני יושבת לכתוב!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
        היום הראשון:
        התעוררתי מוקדם בבוקר מתוך ידיעה שיש לי מספיק זמן לסיים לארוז ולארגן הכל לנסיעה, ארגנתי את הבית, שתיתי תה וקראתי עיתון... הכל מאוד בנחת, לפתע ב7 בבוקר הכלבים נובחים באטרף, מודיעים שמישהו לא מוכר הגיע.
        אני יוצאת אל השער ומגלה שבעלי היקר הפתיע אותי והבית אמור לעבור שיפוץ בזמן נסיעתנו. השיפוצניק והפועלים היו אמורים להתחיל מאוחר יותר אך הם הקדימו! כך מצאתי את עצמי אורזת את כל החרסינות והדברים השבירים ומזניחה את המזוודות...
        יצאנו בסביבות 11 לשדה"ת כשכל הדרך אני תוהה מה שכחתי הפעם?!
        מיד אחרי חיבוקים ונשיקות לאבא התחלתי להיזכר ברשימת הדברים שנשארו מחוץ למזוודה, אני מודה שהרשימה גדלה מרגע לרגע...
        אחרי בקבוק מים ונשימות עמוקות החלטתי שזה לא יקלקל לנו את הנסיעה! אז מה אם אין מטען לפלאפון... מטען למצלמה שלי... מגבות ועוד...
        לאחר סיבוב בדיוטי פרי ורכישת נעלי הרים לבן (סופסוף גם לו יש...) עלינו למטוס.
        לאחר כ 4 שעות נחתנו בציריך ומשם עלינו על מטוס לזלצבורג.
        אני חייבת לשתף אתכם שהטיסה הפנימית הייתה חוויה בפני עצמה! כשהילדים גילו שה"מטוס הפרטי" שראו בשדה"ת הוא זה שבו נטוס נרשמה התלהבות רצינית... כשעלינו על המטוס גילינו שמדובר במטוס עסקים בן 10 שורות, כורסאות 2+1, הבן שתק כל הטיסה (מהשוק או כי לא היה לו נעים מכל המעונבים שעלו...) והוא בד"כ לא מסוגל לסגור את הפה ליותר מדקה...
        נחתנו בשדה"ת שבזלצבורג הגשומה לקראת השעה 9 בערב ולקחנו מונית.
        בתוכנית המקורית חשבתי לעלות על רכבת לעיר מכיוון שהמלון קרוב לתחנה המרכזית אך ויתרתי כשראיתי שלילדים ממש כבר אין כוח...
        הגענו למלון אירופה תוך כרבע שעה והחלטנו לוותר על רעיון הטיול הלילי לטובת מקלחת טובה ושינה עמוקה...
        • ע ע
          ע ע נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08
          רוית יקירתי,

ממש ממש התגעגעתי אלייך ואל סגנון הכתיבה וההומור שלך. Smile

מחכה (בסבלנות) לעוד סיפורים ותמונות ....

עפרה
          • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
            היום השני:
            התעוררתי מוקדם בבוקר לנוף מקסים של העיר זלצבורג ממרומי הקומה ה-13 (ביהדות זה בסדר, לא?!) וכבר ב7 בבוקר ישבנו מלאי מרץ בחדר האוכל של המלון שנמצא בקומה ה-15. הם ממש יודעים לנצל שם את נתוני הגובה של המלון - חלונות ענקיים המשקיפים על הנוף, כל הקירות פנימיים וכלפי חוץ יש רק חלונות.
            לאחר ש"שחקנו" עם האוכל יצאנו לדרך - צעדנו מהמלון לגני מיראבל (כ-10 דקות הליכה), בדרך ביקרנו גם בגן הגמדים - אם מישהו מעוניין יש במצלמה של הבן אוסף גמדים מכל זוית...
            לאחר גיחה לארמון עצמו,התפעלות מהנברשת שבחדר הקונצרטים וצילום הגנים וחד הקרן מכל כיוון חצינו את הגשר אל העיר, הסתובבנו ברחובות העמוסי תיירים (בהחלט היה מקום לעוד שלושה), כמובן שהתעכבנו בחנות של ביצי פסחא ובחנות חג המולד, בכיכר מוצארט שכרנו כרכרה לסיור של חצי שעה (הילדים פחדו שיחסרו להם סוסים בטיול...), בדרך מצאנו קונדיטוריה והילדים הזמינו עוגת שוקולד (כי אמא אמרה שהעוגות שם שוות...), עם הביס הראשון הם הודיעו לי שאין להם כוונה לטעום עוד עוגות באוסטריה כי ההבטחות שלי לגבי עוגות השוקולד רחוקות מהאמת...
            בכניסה לרזידנץ הספקנו עוד להתלהב מאומן שמנגן על כוסות ולאחר מכן צעדנו למצודה, נשארנו שם יותר מהמתוכנן (היה שווה!) וממנה נסענו עם אוטובוס לארמון הלבורן, הילדים התלהבו מאוד ממשחקי המים (במיוחד הבן שלא "עשה שיעורי בית" כמו אחותו ולא ידע מה מצפה לו...)
            חזרנו מהטיול ישירות למופע פרטי של צלילי המוזיקה - אנחנו ועוד 2 משפחות (מארה"ב ומהולנד). המופע באמת חביב וממש לא מעבר לזה אך בגלל שהיינו כ"כ מעט אנשים כל הילדים נטלו חלק בהופעה (אפילו הבת אולצה לשיר ולרקוד ונהנתה מכל רגע...)
            דרך אגב ההופעה נעשית אחרי ארוחת ערב מגעילה (אני מקווה שאמא שלי לא קוראת את הפורום כי "לא אומרים איכס על אוכל...")
            המופע הסתיים בסביבות 11 וצעדנו למלון, מקלחת ומיטה. החבר'ה ישנו מצוין, אני לא כ"כ מהלחץ לקראת מחר...
            • נירית
              נירית נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08
              היי רוית,
              מאד נהנית לקרוא את החויות.
              תודה על השיתוף!

אשמח לראות את תמונות הגמדים וחד הקרן.
              חשבנו אולי לעסוק קצת בנושא גמדים וגמדי גינה, וזה יכול להיות נהדר!
              שיהיה לך שבוע נפלא!
              • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                (מצטערת שנעלמתי, הייתי "ברוגז" עם הפורום אחרי שמה שרשמתי בשבת בערב נעלם...)

היום השלישי:
                אחרי לילה של נדודי שינה עזבנו את המלון והתיצבנו בסוכנות להשכרת רכב שבשדה"ת בשעה 8:45 (אמרתי כבר שהייתי לחוצה?!)
                קיבלנו את המפתחות וירדנו לחניון שמתחת לשדה, לאחר חיפוש רציני מצאנו את הרכב - מרצדס B, האוטו התאים בדיוק לצרכינו! 2 מזוודות בבגז' ומזוודה קטנה מאחור עם הבן.
                כיוונתי את הג'יפי לסט. גילגן ויצאנו לדרך, או כך לפחות חשבנו... הג'יפיאס עשה לנו סיבוב באיזור והחזיר אותנו היישר לשדה"ת! לאחר שהוא זכה לספוג את כל הלחץ שלי... סגרתי אותו בנרתיק לשארית היום...
                המפה נשלפה ונסענו בעזרתה אל זלצקאמרגוט. עצרנו בתחנת המידע לתיירים וקנינו את כרטיס הזלצקאמרגוט, בדיעבד נראה לי שהוא היה די מיותר...
                עלינו ברכבל בסט. גילגן, נוף האגם שנפרש למטה מרחיב את הלב ואתה מרגיש "קרוב לאלוהים".
                משם נסענו לצד השני לסט. וולפגנג לרכבת השיניים, הסתובבנו והסתובבנו עד שמצאנו מקום חנייה שהיה פנוי. הילדים שאלו אם אפשר לעבור לגור פה לפחות לחודשי הקיץ...
                מכיוון שהייתי קצת לחוצה (האוטו, הנסיעות, החווה שאין לי מושג איך ומתי נגיע אליה...) ויתרנו על מגלשות ההרים בסטורבל ונסענו לכיוון אלטנמרקט, יש לציין שהדרכים מאוד נוחות, השילוט ברור ועם מפה טובה הכל אפשרי.
                הגענו לחווה בשעות אחה"צ, החווה מבחוץ חדשה ומרשימה מאוד, מבפנים קצת פחות (לא להאמין כ"כ מהר להבטחות ולתמונות בזוויות צילום מרשימות), מזל שיש 50 סוסים שיפצו על זה...
                לעת ערב טיילנו בעיירה המקסימה והרגועה, ישבנו בבית קפה קרוב לכנסיה שבפיתחה שרה מקהלת המקום.
                פרשנו למיטה יחסית מוקדם ולמרות המיטות המאוד לא נוחות ישנו נפלא!
                • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                  היום הרביעי:
                  התעוררתי לפנות בוקר ללבטים מה עושים היום. בטלויזיה גיליתי את ערוץ מזג האויר המקסים (הילדים צחקו שזה הערוץ היחיד שראו כל החופשה...)
                  תוכנית הנסיעה לגרוסגלוקנר ירדה מהפרק ליום זה מכיוון שלפי התחזית יהיה שם יום סוער, החלטתי שניסע לוורפן וכדאי שנצא כמה שיותר מוקדם כי ככה טריקו אמר...
                  בסביבות 8+ הגענו לשביל המוביל אל מערת הקרח, כולם כאן תיארו את גודלה ויופיה, את הדרך הקשה שעושים אליה ברגל ואת 1400 המדרגות שבתוכה אבל אף אחד לא ציין שהנסיעה אליה היא בשביל צר ומתפתל לאורך ההר...
                  מזג האויר הסגרירי והערפל הכבד הקשו עוד יותר על הנסיעה אבל יצאנו כבר לדרך ואני לא מסתובבת לאחור!! (בעצם אם אסתובב אמצא את עצמי בתהום...)
                  כשהחנתי את הרכב בחניון העליון כמובן עם עוד שניים וחצי מטורפים שנפלו מהמיטה בשעת בוקר סגרירי זה הייתי די גאה בעצמי...
                  יצאנו לדרך - הנוף הנגלה מבין העננים מדהים והדרך באמת לא קצרה כ"כ אבל שווה כל שנייה, הילדים צילמו עשרות תמונות של משחקי ערפל-גשם ונופים מבצבצים (בטיול הזה רוב התמונות הן שלהן...)
                  המערה מדהימה ואין צורך להכביר במילים!
                  את הדרך חזרה עשינו כבר בגשם ולכן עצרנו במסעדה שליד הרכבל, לדברי הילדים הפנקייק שם היה המוצלח ביותר בטיול!
                  בירידה מהרכבל העננים מעט התפזרו והראות נעשתה עוד יותר טובה. אם תשאלו אותי - אסור להחמיץ!!
                  ממערת הקרח נסענו למצודת וורפן הסמוכה, הצטרפנו לסיור ולאחר מכן השתעשנו עם הקביים עד לתחילת המופע שלדבריהם היום הוא יוצא דופן - מופע הכולל סוסים (אמרתי כבר שחסרו לנו סוסים בטיול?!).
                  עמדנו מתחת לעץ כמו תלמידים טובים ונהננו במיוחד כי הסוס עמד בסמוך אלינו!
                  משם כמובן שנסענו ישירות לחווה לארוחת ערב "ביתית".
                  • אניגמה
                    אניגמה נערך לאחרונה על ידי

הי מיץ,התאורים משדרגים אותך ממש לליקר גראנד מריניה
                    הסיפור ניפלא, מחכה להמשך.

אפרופו ניפלאות האינטרנט, אני בחרתי בדירה בשבוע שהיינו בטירול לפי האינטרנט, ובשניה שנכנסתי , בא לי לתלות אותם !!

מה שמחזק את הדעה שלי, שאין כמו משמע אוזניים ממשהו שאמין עליך.
                    קפצת לראות את החוה של סוניה? שלחתי לשם כמה חברים שהתמוגגו.
                    • Trico
                      Trico נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08
                      הי mitzmitz
                      נהנתי לקרוא את חוויותך , האם היה שווה להגע מוקדם ולחנות במערת הקרח למעלה ? ביציאה היו כבר מלא מכוניות שחנו לאורך הכביש ? בכל מקרה ההשקעה של נהיגה תלולה והליכה עם מדרגות רבות שווה !
                      לעמוד מתחת לעץ ©
                      • עפרית
                        עפרית נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08
                        מיצ,
                        אני מעריצה אותך על התעוזה והאומץ לנסוע לבד עם הילדים. עקבתי אחרי התכנונים שלך גם בשנה שעברה וגם השנה.
                        פשוט כל הכבוד.

נשמע שגם השנה עשיתם כיף לא נורמלי ואני מחכה בקוצר רוח להמשך התאורים.
                        אנחנו נהייה שם בעוד 3 שבועות.

מה היעד בשנה הבאה?
                        ממליצה לך על צפון איטליה.
                        • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                          אתם מה זה חמודים...
                          אניגמה - לצערי (!) בקרנו בחווה שלך. ולמה לצערי? כי הצטערנו מאוד שאנחנו לא שם...
                          טריקו - היה שווה מאוד לצאת מוקדם! כשירדנו אכן החניות היו מלאות ורכבים החנו בקצה הצוקים...
                          לא מכחישה - הזכויות למרה ולעץ שמורות לך!
                          עפרית - אני מסמיקה...
                          ברור שיש כבר רעיונות ליעד הבא... קצת הפחידו אותי לגבי צפון איטליה. אמרו לי שאישה לבד עם שני ילדים מזמינה גנבים שגם כך יש שם לא מעט. האומנם?!
                          • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                            היום החמישי:
                            לאחר ארוחת בוקר ביתית יצאנו לכבוש את הגרוסגלוקנר. הילדים הודיעו שאין מצב שמוותרים על נסיעה אליו ואחרי הנסיעה למערת הקרח אפילו לא התלבטתי!
                            אני חייבת לשתף אתכם - ביום הזה כבר ממש נהנתי מהנסיעה, מהדרך המדהימה, מהנהיגה ומהרכב... נראה לי שביומיים הראשונים הייתי עוד קצת לחוצה ולא הצלחתי להנות מהנוף הנשקף מחלונות המכונית. ביום הזה כבר השתחררתי לגמרי! ממש "אוסטרית" למהדרין.
                            כמובן שיצאנו מאוד מוקדם בבוקר (הרי פתוח מ5 בבוקר... אל דאגה - לא יצאנו ב5).
                            הדרך מקסימה ולמעט הרבה אופנוענים ורוכבי אופניים (מטורפים! לא???) כמעט ולא ראינו כלי רכב בעלייה.
                            עצרנו בערך בכל דקה לצילום נוף ושלג כשאני כל הזמן אומרת לילדים לא להתלהב יותר מידי מהשלג כי אין לי מושג כמה שלג הם כבר יקבלו...
                            הצמחיה ופתיתי השלג בתחילת הדרך גרמו להתרגשות רבה ולתקווה שיהיה להם הרבה שלג. ואני? נודניקית - אל תפתחו ציפיות...
                            מהר מאוד "בלעתי את הלשון" כמויות השלג לאורך הדרך היו עצומות! מסתבר שערוץ התחזית צדק והיה במקום מזג סוער מאוד - ירד הרבה מאוד שלג, כך שמצאנו את עצמנו נוסעים בדרך שפילסה מפלסת השלג.
                            הילדים לא ויתרו על בניית איש (אישון) שלג, זריקת כדורים והתפלשות בשלג...
                            עלינו וירדנו אל הקרחון המסכן, תמונות העבר שלו נראות הרבה יותר מרשימות מאיך שהוא נראה כיום...
                            ישבנו בבית הקפה המשקיף עליו ואכלנו פנקייק מתועש...
                            חזרנו עם רכבת המכוניות שגרמה להתרגשות רבה בקרב הילדים ועצרנו כמו עוד הרבה ישראלים במרחצאות בבאד הופגסטיין.
                            למרות סיפורי כולם הייתי חייבת לבדוק בעצמי את הסאונה... מאמינה לכולכם אבל אין כמו מראה עיניים...
                            חזרנו לחווה לרכיבה לילית מדהימה! הילדים נשפכו במיטות ואני ניהלתי מלחמה עם גבשושיות המיטה...
                            • Trico
                              Trico נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08
                              אתעלם מהדיוח על הסאוונה אבל בפארק הכל ביורו הייתם ?
                              • yairgil2
                                yairgil2 נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08
                                שמח שהתגברת על החששות ועלית לשם. עבורנו זה היה משיאי הטיול.

ומאוד מקנא בשלג הטרי שקיבלתם! הילדים שלי יצאו מדעתם בשלוגיות הקטנות והעכורות שהיו שם בתחילת אוגוסט. לדעתי עם שלג טרי הם היו מסרבים לרדת.
                                • זיוה
                                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

טיול לאוסטריה - 08.08

רוית,
                                  בבקשה, אל תעשי יותר ברוגז עם האתר. את מספרת כל כך נחמד.

לא קל לטייל לבד עם הילדים. מרגישים מהדיווח שלך את פרפורי הלב (וזה מה שעושה את התיאורים שלך כל כך חיים).

אולי כמה תמונות שהילדים צילמו? מזמינה את התמונות של הנוף הזה שנגלה בין הערפילים וגם את הגמדים והחד קרן מגני מיראבל.
                                  • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                                    זיוה יקירה - תודה!

התמונות יגיעו בקרוב... בגלל שרובן של הילדים הם התעקשו שאפתח אותן מייד, עכשיו רק נשאר להחזירן מחנות הצילום...
                                    • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                                      היום השישי:
                                      התעוררנו ב 6 בבוקר כי קבענו טיול בוקר, רכבנו לאורך הנחל והשדות המחברים את אלטנמרקט עם רדשטאט, טיול קצר יחסית כי כבר ב11 היינו ברכב בדרך לטיול הבא.
                                      אני תכננתי יום קליל, חשבתי שניסע לליכטנשטייןקלאם ונטייל אח"כ באיזור אלטנמרקט, הילדים חשבו אחרת...
                                      אז נסענו לקריימל וברכתי את כל מי שאמר לי לא להסתפק במפלי גולינג... השוואה מעליבה, לא?
                                      הילדים צוחקים כשאני אומרת "אחד הימים המדהימים בטיול" כי כל יום מקבל כזו הקדמה... אז בטח שגם יום זה!
                                      עוצמת המים, גווני הירוק, הקשתות הנוצרות פשוט מדהים!
                                      את הדרך חזרה לחווה עשינו בחושך מוחלט ואני מודה שמאוד חששתי, חשבתי אפילו לעצור באחד הצימרים שבצידי הדרך ללינת לילה, אבל לא היה איתנו שום ציוד.
                                      אני מודה שנשמתי לרווחה כשהגענו, מזל שהדרך חזרה היא ראשית וללא פיתולים כמעט...
                                      אבל היה שווה!!
                                      • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                                        היום השביעי:
                                        התחלנו את הבוקר בליכטנשטייןקלאם, מסלול קליל ונחמד, משם נסענו לפלאכו לאכול בפעם ה... במסעדה האיטלקית שהילדים התאהבו בה.
                                        לאחר מכן עלינו ברכבל הפתוח של העיירה, שוחחנו עם הפרות הרבות שבתחנת הביניים וחזרנו בזמן לטיול רכיבה לכיוון פלאכו.
                                        גילינו לשימחתנו שהמדריכות רבות מי יצא איתנו לטיול...
                                        זה אחד הימים הכי רגועים שחוויתי בטיול ונאלצתי להרגיע בו את ה"קוצים בטוסיק" שלי...
                                        • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                                          היום השמיני:
                                          הבוקר יצאנו שוב לאיזור האגמים.
                                          נסענו להלשטאט שהדהימה אותי ביופיה! החלטתי שאני חייבת לחזור לכאן עם בעלי, אולי השלווה במקום תשפיע עליו?!
                                          הילדים צילמו כמובן כל השתקפות ענן והר במים...
                                          עצרנו באגם גוזאו לטיול רגלי וכעת הייתי משוכנעת שאני מביאה את בעלי בכוח למקום...
                                          משם נסענו למגלשות באבטנאו, פעם ראשונה גלשנו יחדיו (הילדים צחקו עלי שיכולתי לשתות כוס תה תוך כדי הגלישה שלי... סתם מגזימים!) ולאחר מכן כבר שלחתי אותם לגלוש לבד!
                                          חזרנו לחווה ב6 כי היינו אמורים לצאת לטיול רכיבה נוסף אך בשל בעיה בחווה (המפרזל עבד לאט מידי) הטיול בוטל.
                                          החלטתי שאם לא רוכבים על סוסים לפחות נרכב על אופניים ויצאנו לטיול לכיוון רדשטאט כי הכרנו את השבילים מאוד טוב (בזכות הסוסים), גילינובאמצע הדרך בית קפה שמיועד לרוכבי אופניים...
                                          • mitzmitz1

טיול לאוסטריה - 08.08
                                            היום התשיעי:
                                            הבוקר נסענו למכרה נחושת וקיבלנו סיור פרטי מאוסטרי חביב ביותר, הילדים נהנו במיוחד בכל פעם שדפקתי את הראש... (מזל שיש קסדה!)
                                            משם טיילנו בווארגין המקסימה ועלינו במוצארט המעופף, הילדים אכלו שניצל שגודלו עולה על גודל הצלחת...
                                            טיילנו על ההרים ונהננו לגלות שאנו בעצם בצד השני של ההר (של פלאכו והסקייג'ט שלה).
                                            חזרנו לשיעור רכיבה מיוחד ע"י עוד איזה "לוחש לסוסים" ושוב הלכנו לאכול בפלאכו כי הילדים נלחצו - בקרוב חוזרים הביתה...
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון