ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי טיסות

פורום צפון אמריקה
    7
    21
    5391
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • orly064
      orly064 נערך לאחרונה על ידי

הי כולם, אני מחפשת טיסות במחלקת עסקים לסבתא שלי המתגוררת במילווקי, וויסקונסין, ואשמח לעצתכם. בשל העלויות הגבוהות מהשדה המקומי, התכנית היא לטוס משיקגו (ORD).

המטרה של הטיסות בביזנס זה הנוחות של הישיבה (מרווח רגליים, נוחות מושב) וגם נשמח לשירות וחווית טיסה טובה. 

תאריכי הביקור הם 22.11 ועד 6.12 (אפשר גם 5.12).

מצאתי כמה אופציות, ואשמח לשמוע את דעתכם לגבי המחלקות השונות. קראתי ביקורות ברשת אבל עדיין לא לחלוטין ברור לי מה עדיף.

צירפתי תמונות של פרטי הטיסה, אך למקרה שהן לא ברורות:

KLM - Boeing 767-300 Operated by: Delta Air Lines (ORD-CDG)

Airbus A320-200 Operated by: Air France (CDG-TLV)

בטיסה זו יש 7 שעות קונקשן בחזור שזה חיסרון לא קטן

United 1 - 747-8 Lufthansa (ORD-FRA)

A-321 FRA-TLV

inbount flight:

777-200 by United, FRA-ORD

United 2 - same outbound flight

inbound 747-8 FRA-ORD, only 1:40 connection in FRA

אשמח לדעתכם לגבי הטיסות, או שמא ישנן המלצות אחרות או דברים לשים לב אליהם שפיספסתי.

תודה Smile

אורלי

KLMUnited 1United 2
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • may east
        may east נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות

יש בעיה רצינית בבחירת הטיסות שלך.

אם משלמים על מח' עסקים... אז צריך להנות ממנה. 

בדוגמאות שהצגת, הטיסה מאירופה לישראל מבוצעת במטוס צר גוף, שאין לו מח' עסקים ממש. באם יש 3 מושבים בצד אחד, אז ישבו 2 אנשים עם "רווח " באמצע.

בזבוז כסף.

יש במחירים הללו טיסה עם טורקיש לארץ ב 777 גם בטיסה הארוכה וגם מאיסטנבול לישראל.

יש עם סוויס עד ציריך ומשם אלעל (שזה לא מושב מיטה אלא מושב עם הטיה גדולה.. אבל בכל זאת עדיף על כלום)

יש עם דלתא - שהטיסה ל JFK תהיה במטוס יותר קטן שעתיים ומשם ב 777 עם מושב מיטה טיסת לילה

קיצר... יש כל מיני אפשרויות

• שירליץ
          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות

אני הייתי מעדיפה את החלק הארוך לעשות מצפון אמריקה לישראל ישירות ולא קונקשן קצר מדי או ארוך מדי באירופה. 

תבדקי קונקשן עם יונייטד מניוארק או אופציה עם אייר קנדה דרך טורונטו. המטוסים שלהם נהדרים והשירות מאד נעים עד כמה שיצא לי לדגום (טסתי איתם פעמיים בשנה האחרונה). 

עוד אופציה שאני אוהבת זה סוויס, אבל לפעמים יש להם קוד שייר עם אלעל בקטע מציריך לישראל. לא תמיד. אם זה סוויס כל הדרך, שווה מאד. 

• orly064

התייעצות לגבי טיסות

תודה לשניכם על ההערות. מסכימה לגבי הבעיתיות של איכות המחלקות (מקריאה בלבד כמובן Smile).

טורקיש לא בא בחשבון, והבעיה עם יונטייד לטיסה הטרנס-אטלנטית זה שזה במטוס 777-200 שלמיטב הבנתי הוא 2-4-2 וזה בכלל לא מוצלח...

אבדוק את דלתא, אייר קנדה וסוויס (זכור לי שהיו בעיות עם השניים הראשונים אבל אסתכל שוב, וסוויס בכלל לא חיפשתי אז זה אחלה).

אחזור בטח עם המשך ההתיעצות, תודה לכם Smile

• may east
              may east נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות

חבר שלי טס כל הזמן ביונייטד בביזנס, ואמר לי שזה 2-2-2 ב 777 שלהם.

• Eyal1506
                Eyal1506 נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות - מושבים ביונייטד 777

המושבים ביונייטד 777 הם 3-3-3 גם באקונומי (מחלקת תיירים) וגם באקונומי פלוס

ובביזנס הם 2-2-2 והם אחלה מושבים מאוד מרווחים ונוחים הרבה יותר מדלתא ששם זה 1-2-1 אבל המושבים ב 2 בהפרדה מוחלטת ככה שזה ממש 1-1-1-1

• orly064

התייעצות לגבי טיסות - מושבים ביונייטד 777

אוקי, תודה, אני אבדוק שוב את הנושא של יונייטד.

בעקבות ההמלצות אתמול חיפשתי עוד, ומצאתי טיסות בסוויס ודלתא שנראות לא רע, ואשמח לדעתכם.

שוב תודה על כל הסיוע Smile

• orly064

התייעצות לגבי טיסות

אני רואה עכשיו שלא כתוב סוג המטוס, אז רק אוסיף שבסוויס זה A330-300 ב-3 מהטיסות, והאחת שהיא עם אלעל (ציריך לת"א) היא ב-737-800.

בדלתא הטיסות הטרנס-אטלנטיות הן ב-777-200LR.

• ronitzaw
                      ronitzaw נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות

יש אתר אינטרנט seatguru.com שמאפשר לראות את תצורת המטוס לפי מספר טיסה. 

• צביקה
                        צביקה נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות

מנסיון אישי, מחלקת העסקים Business First ביונייטד ב-777-200 בטיסות הטראנסאטלנטיות היא בתצורת מושבים  2-2-2 והמושבים הופכים למיטה אופקית לחלוטין. אם תבחרי בחברת תעופה זו, אני ממליץ לסבתך לקחת מושב בטור האמצעי, שני המושבים הם ליד מעבר (לא צריך להטריח אף אחד או לדלג מעל מישהו בדרך לשרותים) וגם תא האיחסון שמעל אינו משותף לה ולמי שיושב לידה.

באייר קנדה, ככל הזכור לי מופעל ה-789 (דרימליינר)  בטיסות מטורונטו לארץ ושם תצורת הישבה טובה עוד יותר: 1-1-1 (פרטיות מוחלטת) וגם כן כסאות ההופכים למיטה אופקית לחלוטין. כאן דוקא הייתי ממליץ על מושב ליד החלון, שבעצם הוא גם ליד מעבר.

• FlyingOut
                          FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

התייעצות לגבי טיסות

אני לא מבין... איך זה שהשילוב בריטיש/אמריקן לא נכנס עדיין לדיון? 

בריטיש מפעילה לת״א מטוסים רחבי-גוף עם מחלקת עסקים ראויה. בפרט הטיסות המופעלות ע״י מטוסי הדרימליינר (לרוב טיסות הבוקר המוקדמות). הקונקשיין בלונדון נוח מאוד והטרקלין של בריטיש (Club Galleries) לא רע סה״כ. טוב יותר מהטרקלין של דלתא בניו-יורק, למשל, או מהטרקלינים של לופטהנזה ושות׳. לטיסת המשך יש בחירה בין בריטיש לאמריקן, שתיהן מפעילות טיסות מלונדון לשיקגו-אוהרה, והצעתי לבחור באמריקן ובפרט אם הטיסה מופעלת ב-77W (הקוד לבואינג 777-300ER). מחלקת העסקים של בריטיש ליעדים רחוקים היא בינונית לכל היותר בעוד של אמריקן, ובפרט במטוס שציינתי, היא טובה מאוד.

אל תתקרבי למחלקות העסקים של לופטהנזה או של יונייטד. לא שהן גרועות במיוחד, בכל זאת מדובר בשתי חברות מובילות, אבל איכות המוצר היא מתחת למה שמקובל כיום בתעשייה. זה לא רציני בעיניי ששתי חברות כאלו עדיין מציעות מוצרים נחותים ועוד במטוסים החדשים ביותר שלהן. 

מחלקת העסקים של דלתא טובה מאוד. בכלל, דלתא היא חברה טובה מאוד. אז טוב תעשי אם תבחרי באפשרות הזאת, למרות שאני, כמו שירלי, מעדיף לעבור הגירה רק בשדה היעד בארה״ב ולא במהלך הקונקשיין. ויש לזכור שבטיסת הפנים, מקנדי (JFK), מחלקת הפרימיום (ראשונה, אין עסקים) היא לא הדבר הכי מפנק שיש. מושבי ריקליינר בתצורת 2X2 עם שירות ככה-ככה וארוחה קלה. אבל זו טיסה קצרה כמובן.

גם איבריה היא אפשרות מעניינת בעיניי. איבריה מפעילה שלוש טיסות בשבוע לת״א במטוסי איירבאס A330 עם מחלקת עסקים בינ״ל מלאה - מהקו הראשון. כנ״ל לגבי הטיסות של החברה לשיקגו. כלומר, החברה יודעת להציע מוצר טוב לאורך כל הדרך, קונקשיין נוח מאוד (כולל טרקלין מעולה במדריד) והגירה בשדה היעד. אבל זה מתאים רק במידה ובתאריכים שלך אפשר לטוס ב-A330 ולא ב-A319 שפועל בקו הזה ביתר הטיסות השבועיות.

סוויס היא אופציה טובה מאוד גם כן. החברה מפעילה מטוסי איירבאס A330 בקוים לת״א ולשיקגו. במטוסים האלו יש מושבי סולו במחלקת העסקים. אלו אותם מושבים שמציעה איבריה, אבל לסוויס יש דרך להפוך את מחלקות הפרימיום שלה לקצת יותר. הקונקשיין בציריך נוח מאוד.

אייר קנדה... אופציה מעולה בעיניי. מטוסי הדרימליינר החדשים (787-9) של החברה מציעים מחלקת עסקים מהקו הראשון בעולם, בדומה לזו ב-77W של אמריקן, אפילו שהשירות של אייר קנדה לא ידוע כמושלם. הקונקשיין בקנדה אולי פחות נוח, אבל אז נשארת רק טיסה קצרה לשיקגו (או ישר למילוואקי! עם אייר קנדה אקספרס, ישירות מטורונטו). הבעיה שלדעתי אייר קנדה לא תציע מחיר תחרותי על הכרטיסים האלו. 

• orly064

התייעצות לגבי טיסות

תודה ליאור על התגובה המפורטת!

בריטיש/אמריקן יקרים יותר (עוד כ-1000$), וכך גם אייר קנדה ואיבריה.

היציאה ממילווקי יקרה משמעותית בכל החברות שטסות לשם (דלתא, יונייטד ואייר קנדה).

בין 2 האופציות שהגיעו לגמר (דלתא וסוויס, הטיסות הספציפיות מההודעה הקודמת שלי), האם יש לדעתכם העדפה? ההגירה בארה"ב זה לא בעיה רצינית, סבתא שלי אזרחית (ותהיה כנראה עם סיוע של דייל קרקע וכסא גלגלים), וממילא יש 3.5 שעות ביציאה ו-4.5 שעות בחזרה לארה"ב, שזה לדעתי מספיק בלי בעיה.

שוב תודה לכולם על האינפורמציה והרעיונות! 

• שירליץ

התייעצות לגבי טיסות

טסתי בקו הזה של יונייטד והביזנס סבבה לגמרי. 

• FlyingOut

התייעצות לגבי טיסות

אני בעד דלתא.

שימי לב שבכרטיס של סוויס הטיסה מציריך לת״א היא בעצם טיסת אלעל בקוד סוויס, במטוס צר-גוף, בגלל שעת הנחיתה של הטיסה של סוויס משיקגו. בחזור ניתן לבחור בטיסות של סוויס בלבד, כדי לקבל את ה-A330 בשני המקטעים, אבל אז הקונקשיין בציריך יהיה ארוך יותר (~ 4 שעות, במקום ~ 2 שעות אם ממריאים מת״א עם אלעל).

דלתא מציעה מושבים עדיפים (מסוג ׳Reverse Herringbone׳) בקו מניו-יורק לת״א במטוסי ה-772 שלה. לדעתי כדאי לבחור מושב ליד החלון, אבל, זה פחות קריטי. בטיסות הפנימיות אלו מטוסי CRJ900 בהם כדאי לבחור מושב בטור A, כי תצורת המחלקה היא 1X2, ובפרט את מושב 4A.

• FlyingOut

התייעצות לגבי טיסות

שירלי,

אולי הגזמתי מעט עם התגובה לגבי מחלקות העסקים של לופטהנזה ויונייטד. כתבת שמחלקת העסקים של יונייטד היא ״סבבה לגמרי״ וזה תיאור הוגן גם בעיני. אלו לא מחלקות עסקים גרועות - יש מושבים שהופכים למיטה שטוחה ולא בכאילו, יש תפריט ראוי לאוכל ושתייה, יש שירות בסטנדרט גבוה וכיוצ״ב. לא משהו שצריך להימנע ממנו.

אבל יונייטד עדיין מציעה תצורה של 2x2x2 במחלקות העסקים שלה, אפילו במטוסי הדרימליינר החדשים דנדשים, וזה כבר אומר ששליש מהמושבים ללא גישה ישירה למעבר (חיסרון עצום בימינו). המושבים של יונייטד גם פונים קדימה (בזוית הטיה קלה) כך שהם לא מציעים פרטיות ברמה גבוהה. הם מספיק נוחים לשינה, זה כן. שלושת הפרמטרים האלו (גישה למעבר, פרטיות ואיכות מיטה) הם אולי שלושת הפרמטרים החשובים ביותר לנוסעים תכופים - ובשניים מהם המוצר של יונייטד לא מוביל. כך גם המוצר של לופטהנזה, אגב. 

אז להימנע בכל תוקף - וודאי שלא. אבל כשיש אלטרנטיבות כמו דלתא, סוויס, אמריקן, בריטיש, איבריה ועוד - באותו מחיר פחות או יותר - כדאי לוותר על יונייטד.

רק דעתי. 

• צביקה
                                    צביקה נערך לאחרונה על ידי

FlyingOut - בריטיש ?

הנסיון שלי איתם בטיסות טראנאטלנטיות (האחרונה - לפני כשנה) הוא של תצורת מושבים של 2-4-2, כשחלק מהמושבים פונה כנגד כיוון הטיסה.

זה השתנה ?

אם לא, איך זה עדיף על ה-2-2-2 של יונייטד למשל ?

• FlyingOut

מחלקת העסקים של בריטיש

צביקה,

כן, אתה צודק, זה היה צעד אחד יותר מדי... גם אני מנסה להימנע ממחלקת העסקים של בריטיש כאפשר.

תצורת המושבים היא אכן 2X4X2 - תצורה חריגה שדוחסת שמונה מושבים בשורה, הרבה יותר מכל חברה אחרת - אבל כל המושבים מציעים גישה ישירה למעבר בגלל העיצוב של השורה. הם כעקרון מציעים גם פרטיות גבוהה, בגלל חוצצים שמותקנים, אבל המושבים יחסית צרים מאוד ומרווח התנועה מוגבל. זה כמעט קלסטרופובי, אם אתה שואל אותי. המושבים שפונים אחורנית, כך ע״פ אנשי צוות אוויר שדיברתי איתם בהזדמנויות שונות, פופולריים מאוד בקרב חלק קטן מהנוסעים שלדעתם השינה בהם נוחה יותר בגלל שהראש פונה לכיוון הטיסה. אני לא מהאוהדים וכתבתי על כך מאמר.

ליאור.

• שירליץ

התייעצות לגבי טיסות

עכשיו שיש ישיר ל SFO, יונייטד הפכה להיות רלוונטית מאי פעם. אני מסכימה שסוויס ואייר קנדה יותר מפנקים. לופטהנזה מעצבנים בגלל הטיסה תל אביב - פרנקפורט. ואני שומרת נאמנות לסטאר אלייאנס אז לא דגמתי את דלתא...

אני חושבת שלאדם הממוצע שלא טס כל שבועיים בביזנס, גם ביונייטד תהיה חוויה טובה. 

• FlyingOut

התייעצות לגבי טיסות

בהחלט! זאת מחלקת עסקים טובה מאוד, גם אם לא הכי טובה.

טיסת הנון-סטופ לסן פרנסיסקו היא ברכה אמיתית לשוק המקומי. אלטרנטיבה עדיפה לטיסת אלעל ללוס-אנג׳לס. הייתי שמח לטוס בטיסה הזאת, האמת, אבל יונייטד לא משחררת מושבי בונוס בתעריף הנמוך (Saver) אפילו חודשים רבים מראש. נאדה. 

• orly064

התייעצות לגבי טיסות

איזה כייף על כל התגובות! אני אכוון לדלתא, סוויס או יונייטד (בסדר הזה), ונראה גם מה סבתא שלי מעדיפה.

תודה לכולם על הדיון המעניין וכל המידע, למדתי הרבה ובהחלט עזרתם לי! Smile

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון