איי אנדאמן - זבובי חול
-
מתכננת גיחה לאיי אנדמן במסגרת טיול בדרום הודו בסביבות פברואר. קראתי את כל הטיפים באתר ומה שמפחיד אותי יותר מכל זה ענין זבובי החול. עד כמה זה מסוכן ואיך אפשר להתגונן מפניהם?
בנוסף אם יש למישהו טיפים טריים מהאיים, אשמח לשמוע.
תודה מראש לעונים. -
איי אנדאמן - זבובי חולהי
זבובי החול נמצאים בחוף מסוים - חוף 7 שזה חוף שיש בו ריזורט אחד ומשמש בעיקר תיירות הודית. תיירים אחרים (לא רק ישראלים...) גרים בחופים 2-5. זה החוף הכי יפה באי אז נוסעים אליו לבילוי של יום.
אני הייתי בו כמה פעמים ולא נתקלתי בזבוב חול אחד מה שגרם לי לחשוב שמדובר באגדה עד שהכרתי מישהי שנעקצה. זה נראה די רע אבל לא נורא. עבר לה אחרי כמה ימים פשוט מאוד גירד לה. היא היתה היחידה שנעקצה שפגשתי בשהות של שבועיים וחצי... עד כמה שזכור לי ההתגוננות היתה מריחת אודומוס באובססיה ולהיזהר, לשים לב אם רואים כזה זובון קטנצ'יק על העור להעיף אותו, או לא להגיע לחוף 7...
מה שכן, נעקצתי שם (לא מזבובי חול) בצורה איומה. כל הרגליים שלי היו מלאות בעקיצות. כדאי לבקש כילה בלילה ובאמת להימרח היטב (אני קצת זילזלתי בעניין).
לגבי טיפים - אין לי עדכניים כי הייתי שם לפני שנתיים. אם תרצי - בכיף.
-
איי אנדאמן - זבובי חולשלום פנינה
אין מה לפחד מזבוב החול
נכון שהפצעים לא נעימים, אבל זה לא מסוכן אלה אם זה סוג אחר ממה שיש לנו כאן ואז אני לא יודע
אני גר בגבול מצרים וכולנו נעקצנו בשלב מסוים (למעט הבן האמצעי )
אני לא מכיר אפשרות היתגוננות אחרת מלבוש ארוך
אחרי שנעקצים יש משחה שנקראת לושקוטאן(יש לי אותה בבית)
שאותה מורחים 10 ימים הפסקה 10 ימים ושוב עד שזה עובר
זה משפיע בצורה שונה על כל אחד לי ולאישתי זה עבר אחרי חודשיים
ולבן הקטן שלי לקח 10 חודשיים
והבן הגדול כרגע עם הפצעים והוא בטיפול
מי שכבר עבר את זה מחוסן לכל החיים (לפי הרופא)
ובמקומות שזה ממש נפוץ (אפריקה)מדביקים את הילדים הקטנים בכוונה במקומות לא גלויים כמו ישבן וקרסול כדי שלא ישארו סימנים במקומות גלויים(כן שכחתי לציין שלעתים זה משאיר צלקת קטנה)
ועוד משהו שמגלים את הפצע הראשון צריך להיזהר עם מגע בפצע כי זה מדבק ותמיד יש יותר מפצע אחד
המשחה נימכרת רק עם מרשם רופא
שזה לא יעצור אותך
בהצלחה -
איי אנדאמן - זבובי חולהתיאור שלך מתאים למה שנקרא שושנת יריחו שגם נגרמת ע"י עקיצת זבוב,
אני לא בטוח שזה זהה למה שיש באיי אנדמן. -
איי אנדאמן - זבובי חולעד כמה שאני זוכרת לבחורה שנעקצה היו הרבה פצעים מגרדים על הרגליים. היא באמת היתה היחידה שראיתי שנעקצה. לנו אמרו להימרח במשחה נגד יתושים גם בשביל זבובי החול וזה מה שעשינו. שוב, הזבובים האלו נמצאים בחוף אחד ספציפי שבדרך כלל לא ישנים בו אלא רק מבקרים בו. גם אותי זה הפחיד לפני שהגעתי לשם...
אין מה.
כשהגעתי לחוף הזה בפעם הראשונה כל חרק מעופף שראיתי הייתי בטוחה שזה זבוב החול הידוע לשימצה. אבל לא, ולא נתקלתי בהם גם בכמה פעמים אחרות שהגעתי לשם. -
איי אנדאמן - זבובי חולזבובי חול הם שיקול מאוד זניח בהשוואה לקסם ולכיף שבאיי אנדמן...
בכלל, עדיף לבלות כמה שיותר במים בחוף 7 (אם את באי האבלוק)ולא על החול, שם אין חשש.
אודימוס עוזר להרחיק אותם באופן זמני.
הבעיה עם העקיצות של זבובי החול זה שהן מגרדות ממש, ונוטים לגרד אותן עד זוב דם ואז יש חשש להזדהמות הפצע וכן להשארות צלקות (מכירה את המכה הזו גם מניוזילנד...). אם מתאפקים מלגרד זה עובר אחרי כמה ימים.
תביאי משחה אנטיביוטית ובמידה ונעקצת - לא לגרד!!
-
איי אנדאמן - זבובי חוללמה כולם פה מתייחסים להאבלוק כ"איי אנדמן"???
האבלוק הוא אי אחד, ויש עוד מאות איים...
אני הייתי ב-2004, ונסענו לעשות קמפינג בלונג איילנד, הרגשה של "בעל זבוב", לגמרי. כבר לא נוסעים לשם ולמרקס ביי?
חוץ מזה, פנינה, יש איים נוספים בהם אפשר לבקר, אנדמן הצפוני, סמית' איילנד ועוד, אפשר לנסוע דרך האוכלוסייה השבטית וגם מעבר לזה אם ממש תתאמצי.
לגבי זבובי חול, אני ואנשים שהייתי איתם יצאנו די מלאים ב"חורים" שהם משאירים, אבל זה היה גם כי היינו יחסית "פרועים"...
בעיקרון זה באמת לא נעים והמראה ממש דוחה, אבל זה לא כואב ולא מסוכן. אין ממש דרך להתגונן, כי את לא תרגישי מתי את נעקצת, אבל רוב הסיכויים שבטיול רגיל והתנהלות סולידית, מקסימום תיעקצי פעם אחת במקרה... -
יעקב אתה גר בקדש ברנע? -
איי אנדאמן - זבובי חולכנראה שאכן השתנו כמה דברים מאז 2004... וגם מאז 2006 (שאז אני הייתי שם). אכן רוב המטיילים מתרכזים בהאבאלוק או בניל. אני מכירה מי שיצאו לקמפינג בסמית' אבל זה היה קמפינג וחשוב לציין שזה אי ללא כל תשתית (לא רק תיירותית, בכלל. לא מתגוררים שם אנשים). אני לא עשיתי את זה ונראה לי שבגלל שרוב המטיילים לא עושים את זה (ואולי חבל) רובינו מתייחסים להאבאלוק כאל איי אנדמן. אתה עברת דרך האוכלוסיה השבטית? אני לא יודעת מה היה אז אבל היום זה בניגוד לחוק. זו אוכלוסיה שבוחרת להתבודד מהעולם המערבי וממשלת הודו מגנה עליהם בעניין הזה. אני לא שמעתי על אפשרות כזו - להגיע לשם, ובכלל, נראה לי שצריך וכדאי לכבד את החוק של המדינה שבה אני נמצאת ולכבד את רצונה של האוכלוסיה השבטית לבידוד.
אבל יכול להיות שב- 2004 הדברים היו שונים... -
תודה לכולכםאני חושבת שדווקא הפחדתם אותי יותר, וואוו זה כזה חמור? יחד עם זאת, אני בטוחה שזה לא ימנע ממני לנסוע, אבל בטח אהיה בלחץ רוב הזמן.
מכל מקום - תודה לכולם. -
איי אנדאמן - זבובי חולדווקא סמית' הוא אי מיושב, יש מעבורת שמגיעה לשם כל יום, יוצאת מאיזו עיר באנדמן הצפוני, לא זוכר את השם.. בזמנו אפילו היה ניסיון לפתוח שם איזה גסטהאוס.
בלונג איילנד יש כפר קטן, ובצד השני של האי, כשעה הליכה, חופים מושלמים לקמפינג. מרק'ס ביי כנ"ל, מגיעים אליו מלונג איילנד והוא אי נפרד.
לא נראה לי הגיוני שאנשים נוסעים לאנדמן ומתרכזים רק בהאבלוק... הקמפינג בחוף מבודד הוא ממש עולם אחר.
ופנינה, לא הכוונתי להלחיץ, כמו שאמרתי, אני די בטוח שמי שמטייל "סולידי", לא יקרה לא כלום.
וגם אם קורה, זה כולה "צלקת אנדמן" לאיזה כמה שבועות... -
איי אנדאמן - זבובי חולשלמה כן התיאור שלי הוא לשושנת יריחו ולפי הרופא שלנו שהוא מומחה לזבוב החול זה אותו הדבר.הרי באפריקה אין שושנת יריחו ויש את זה גם שם.
לאלויס ליד ,אבל בישובים קטנים כאלה לא מפרסמים בפורומים
-
סבבה יעקבבב -הזכרת לי נשכחות..... שושנת יריחו...ואיי...איזה נוסטלגיה
לא היה יתוש שלא עקץ אותי כשהיינו יורדים לשטח ליד קציעות..
-
זבוב החול ,שושנת יריחוקצת עובדות
זבוב החול נקרא בכמה שמות לפי איזורים
1 שישקה של הבקעה-בבקעה
2 חבורת דלהי -בהודו
3 חבורת יריחו -שושנת יריחו באיזור יריחו כמובן
4 אצלנו זבוב החול(יש לנו ים של חול)
הרי רק בארץ אפשר לקרא לזה בשם כזה שושנת "יריחו"
באפריקה,בהודו וכו.. לא יקראו לזה בשם "יריחו"
לפנינה ולכל מי שמעונין להיתעמק בזה
הוספתי קישור
אלביס מגבעתי?
אתה מוזמן לביקור,רק עם החליפה(יש פה הרבה תאילנדיות)
-
על הכיפאק יעקב -כן אכן עשיתי את השירות שלי בגבעתי.
גם במושב שלי יש תאילנדיות רק שהן נראות כמו הצרות שלי כפול 7 הן מבוגרות מידי
,אני שוקל לנסות להידחף לפוליטיקה הפנים מושבית שלי כדי לנסות להשפיע על איכות העובדות הזרות בשדות,אם יתנו לי לבחור אותן אני מבטיח שהמשק ישגשג הרבה יותר
כי להביא בחורות צעירות ונמרצות זה עדיף על פני מבוגרות
וזה גם השקעה לטווח ארוך....
אני יעבוד על זה...
-
אהלן חבר'ה..שנהיה בריאים..מידע על הנושא -פנינה, טיול מהנה ובריא כמובן.
שנהיה בריאים חבר'ה...
מצרף מידע ולינקים על "זבוב החול" -
"בקה (שם מדעי: Phlebotomus) הוא סוג בתת המשפחה Psychodinae אשר שייכת למשפחת היתושעשיים. הסוג מכונה לעתים בשפה העממית "זבוב החול" או "זבובון החול" ומאחר שניזון מדם מהווה מטרד לבני האדם ואף עלולים להעביר מחלות כגון שושנת יריחו. לרוב המינים בסוג זה בהירים וקטנים מאוד לכן קשה מאוד להבחין בהם בעין רגילה."
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%96%D7%91%D7%95%D7%91_%D7%94 %D7%97%D7%95%D7%9C
ושימו לב - "לפי מחקר שנעשה בשנים האחרונות מתברר שצמח הבוגנוויליה הסגול משמש הגנה בפני זבובון החול. במעקב אחרי הרגלי תזונתו של זבובון החול אובחן כי אכילתו מצמח זה קיצרה באופן ניכר את אורך חייו."
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%95%D7%A9%D7%A0%D7%AA_ %D7%99%D7%A8%D7%99%D7%97%D7%95
http://www.sviva.gov.il/Enviroment/bin/en.jsp?enPage=BlankPa ge&enDisplay=view&enDispWhat=Object&enDispWho=Ar ticals^l563&enZone=zvuv_hol -
אז כאילושאנשים יתפסו את זבוב החול, יפתחו לו את הפה וילעיטו אותו בפרח הבוגנוויליה הסגול? -
נו טוב..אני באמת צוחק עכשיו, על עצמי כמובן..
רק הבאתי את המידע, אני לא אחראי לביצוע..
-
יעקבס, עכשיו אני בטוח לא נוסעת לאנדמןזה מפחיד נורא מה שצרפת. מחלה סופנית, עם פנים שחורים? אלוהים אדירים, מי צריך את זה? -
יעקבס, עכשיו אני בטוח לא נוסעת לאנדמןפנינה באמת שאין לך מה לדאוג. ברוב אנדמן בכל מקרה אין זבובי חול כך שהסבירות שתיתקלי בהם היא נמוכה. מכל המטיילים שפגשתי שם רק אחת נעקצה.
בכלל, אני חושבת שעדיף לדעת כמה שפחות על כל מיני מחלות אקזוטיות לפני שנוסעים למקומות שאפשר לחטוף אותן. אני זוכרת שלפני הנסיעה הייתי בחרדה שאני אדבק בצרעת. בסוף לא היה לי אפילו שלשול ובאנמדמן ובנפאל יצא לי לשתות מים מהברז. חזרתי עם כינים, אבל זה כבר משהו אחר...