מה ריגה עכשיו ???....
-
מה ריגה עכשיו ???....
זו היתה התגובה של בני משפחה וחברים כשספרנו להם שאת חופשת סוכות נבלה בריגה .
" נגמרו היעדים על המפה ? " , " רק חזרתם " , " זה ברוסיה , לא ? "
ועוד ועוד תגובות כאלה ואחרות שבעיקר מעידות על כך שריגה לא היתה על המפה של אף אחד ממכרינו .
טוב , היא גם לא היתה בשום מגרה שלי. קראתי כאן פעם סיפור שאלונה כתבה על טיול של משפחתה. חוץ מזה לא ידעתי כלום על ריגה ...
אולי רק שהיא צפונית מאד ונחשבת מעצמת ארוויזיון .

לפני שבעה חודשים כמעט wizz air פתחו את הקו לריגה עם מחירי רצפה.
דיל של טיסה ומלון ארבעה כוכבים מרכזי וטוב, לארבעה לילות , עלה לנו 1100 ש"ח לאדם.
במחיר כזה לא נשארים בחול המועד סוכות בבית. אז נוסעים לריגה ... נמצא מה לעשות

אבל רגע, לפני שיוצאים לדרך תתלבשו טוב חבל שתתקררו .
-
זה לא יהיה סיפור טיול כמו שאני רגילה לכתוב. עייפתי מהקודם ...
היות והיעד קצת פחות מוכר בפורום , אני מוצאת לנכון להעלות כמה רשמים וטיפים.
הכל מעוצב .....
אחרי טיסה של 4 שעות נוחתים בריגה. ריגה מקבלת את פנינו עם 7 מעלות שלמות. לא נורא אנחנו אומרים .... אפילו סביר

חכו חכו ... זו רק קבלת הפנים החמימה. עוד יהיה לנו קר. מאד !!!
מונית הוזמנה דרך המלון. 15 יורו , התשלום במלון . אפשר אולי בפחות. מוניות רבות מחכות מחוץ לטרמינל. לנו היה מאד נוח כך. נסיעה של רבע שעה ואנחנו במלון הנעים והמעוצב שלנו.
מלון Avalon ששופץ לאחרונה מן היסוד. ממוקם נפלא בתפר בין העיר העתיקה לתחנה המרכזית. מחד, דקות ספורות ברגל לכל אתרי העיר העתיקה ומצד שני ממש מול כל עורקי התחבורה.
המלון נמצא על רחוב סואן ומרכזי אבל בזכות זיגוג כפול מוצלח , לא שומעים כלום. אבל ממש כלום ואני מאד רגישה לרעש ...

"עוגת יום הולדת של סטלין" , המבנה שדומה כל כך לאחיו התאום בורשה, ניבט אלינו מהחלון. גם המבנים העגולים של השוק וכמובן הנהר.
החדר נעים ומודרני. המיטות מעולות. ארוחת הבוקר מושקעת וטעימה. מה צריך יותר ??? מאד מאד ממליצה.
עושים סיור ערב ראשוני בריגה. הכל מעוצב. הרחובות , הבתים , הקניון ( קניון גלריה - שנמצא 3 דקות הליכה מהמלון ) הנשים , אפילו האוכל מעוצב ...
רושם ראשוני מעולה !! לילה טוב ריגה
-
וואו איריס, לא משעמם איתכם ! ולי ברור איך אחרי טיול כמו הרוקיס וארהב טבעי לחפש חופשה זולה לאיזון חשבון הבנק. מניחה שזה מה שיהיה איתנו בשנה הבאה... נחפש משהו זול וקליל אחרי טיול הקיץ...אז נשארת לעקוב... ריגה שלך נראית מבטיחה בינתיים והתמונות יפות ( איפה זה בכלל ריגה ??? ). מחכה להמשך כי בטוחה שאהנה מעוד חופשה שלך.
עדי
-
בוקר טוב איריס

איזה כיייף שהתחלת לכתוב על ריגה

אוטוטו אנחנו שם וזקוק לכל מידע אפשרי

התחלה מבטיחה

רובי
-
באמת מה ריגה עכשיו? זה דורש קואורדינציה לעשות טיול אחד ובאותו זמן לתכנן את הטיול הבא
... כל הכבוד! -
איריס, נראה מעולה - ואני שותפה להתפעלות של יובל. מי כמוני יודעת שאת כבר מג'נגלת את התכנון של טיול נוסף... how do you do it???
-
ריגה,טאלין-תמיד נחשבו לחו"ל בברית המועצות לשעבר. ערים עם אופי.
לא הרוסייה מהקולחוז, לא הכפרייה מסטאניצה (מחוז).
עירוניות ואריסטוקרטיות.
גם אני ממתינה להמשך תובנות ותמונות.
בפייסבוק כבר היו כמה טיולי קיץ לריגה..
חברה לעבודה כבר חזרה משבוע ריגה ושילבה בה 3 ימים בטאלין השכנה..
אני זוכרת חופשה של קטי בטאלין ותמונות מקסימות.
האמת שכמעט הגענו לריגה בספטמבר עם הילדים הבוגרים.
הבן,מאוד הלהב ממה שראה בגוגל על ריגה.
הכנתי אפילו מפה והזמנתי לינה(עם ביטל) ובסוף לא טסנו לריגה..
הביטול היה כי לא הסתדר..לסופש קצר או 3.5 ימים זה מעט..
שבוע החבר'ה לא יכלו..בצער רב ביטלתי לינה בבוקינג.
אבל,,מפה קיימת ולמה לא להשתמש בה?
אז בדצמבר בכפור אני בריגה! סופש קצר.
כל בתי הקפה הנעימים,ומיקומים יתקבלו בברכה

כמה רחוק מהמלון שלכם ברגל,או האם יש תחבורה לדומו במרכז? מבינה ששם יהיה העץ הגדול ושווקי כריסמס..
אני חושבת שנעים וכייף לגלות מקומות חדשים(לנו) ולנצל את האפשרויות טיסה זולות..
-
איריס - את שוב עושה לנו את זה, עם חופשת סוכות שלכם ?
נו, אני כבר רואה את הפקקים ...זולה ,מעוצבת ...וזוהי רק ההתחללה
תמשיכי תמשיכי
טובה
-
בוקר טוב וחג שמח

תודה לכל מי שהצטרף והגיב

עדי - ריגה היא בירת לטביה . אחת מהמדינות הבלטיות. תכף אתן 60 שניות על ...

רובי - ממש בשבילכם התחלתי לספר. טוב גם בשביל אמה. הרבה הכנה לא היתה. היו לנו מעט ימים והחלטנו " לזרום " עם העיר. בכל זאת ראינו לא מעט. מקווה שיהיו גם כמה טיפים מועילים. הכי חשוב - תתלבשו טוב !!

יובל וציידת - ידוע שנשים הן " מולטי טסק". ואם בטיולים עסקינן, זו לא ממש בעיה. מג'נגלים כמו שציידת כתבה.
( היות וזו שנה טיפה מיוחדת יש עוד כמה בתנור. כן ירבו
)אמה- אין בכלל תחבורה צבורית ממש בתוך העיר העתיקה. גם לא צריך. המרחק מהמלון שלנו לדומו משהו כמו 7 דקות הליכה. לאתרים אחרים קרוב יותר.
כל מלון שיהיה בתוך הטבעת של העיר העתיקה או בהקף הקרוב יהיה בסדר.
טובה- תודה. לא יודעת אם תהיה נהירה. ריגה גם לא ממש זולה... הדילים אולי כן אבל קניות ומחיה לא ממש בזול. דומים למחירי הארץ. בכל אופן אני טיפה מקדימה את שלב המסקנות , אבל לא בטוחה שממליצה על סוכות. בדיעבד היה לנו מאד קר... תבואו בקיץ.

טוב שנמשיך קצת ?...
-
הי איריס,
התמונות יפות. הדיל נשמע פיצוץ. אני בכלל לא בכיוון כי יש לי פיגור גדול ביעדים, אבל ריגה מעניינת אותי בזכות השורשים של המשפחה... אז באתי

מתפעלת כמו אחרים מהלהטוטנות. את אלופה. אין מה לדבר.
וכמו טובה, אני כבר רואה את הפקקים שמשתרכים אחרייך.
טוב, אני מחכה להמשך.
-
תודה רבה זיוה.
בשרשים היהודים ( של כולנו) עוד אגע. אני חושבת שאפשר לעשות טיול קיץ יפה ומגוון , אם מרחיבים טיפה את הטווח ומכלילים את יורמולה וסיגולדה.
בזכות הטיסות של וויז אפשר להרחיב עוד יותר. למשל, לצאת לוילנה ולחזור מריגה או הפוך. מי שעוד יותר הרפתקן , יכול לקחת לילה במעבורת ולשוט לשבדיה. כמה שעות באוטובוס ואתם בטאלין , אסטוניה. יש לא מעט אפשרויות

.
בקיץ מזג האוויר יהיה נעים וצונן לעומת הקיץ הישראלי. יש אפילו ים ..

אבל לפני שמדברים על מיצוי האפשרויות בואו נחזור לריגה.
60 שניות על ....
אז איפה אנחנו בכלל ?
ריגה היא עיר הבירה של לטביה. ריגה ממוקמת לחוף הים הבלטי, בפתח נהר דאוגבה והיא העיר הגדולה ביותר במדינות הבלטיות. בעיר מתגוררים כ 700000 תושבים ושטחה 307 קמ"ר.
שליש מתושבי לטביה ( כ 2 מיליון) מתגוררים בעיר הבירה. חצי מהתושבים לטבים וחצי רוסים. היות והיתה עיר נמל וסחר חשובה, ישנן השפעות גרמניות ושבדיות . ( זה ניכר בשפה ובמי שסובב אותך).
העיר העתיקה של ריגה הוכרזה אתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו. בריגה נמצא הריכוז הגבוה ביותר של מבנים הבנויים בסגנון אר נובו באירופה. המידע באדיבות ויקיפדיה.המפה באדיבות worldatlas.

ב 2002 זכו הלטבים בארוויזיון עם שירה של מרי אן. " אני רוצה "
העיר העתיקה של ריגה היא בונבוניירה . הנה דוגמא אחת .
-
בוקר טוב וחג שמח

איריס יקירתי,
איזה כיף סיפור שלך על הבוקר !
באשר ללהטוטנות, אותי זה לא מפתיע, זו את ואת יודעת לעשות את זה בגדול!!
ועכשיו שאני עצמי מתכננת שני טיולים במקביל אני עוד יותר מורידה את הכובע. לא קל ועליך שניים זה קטן, את בליגה אחרת, אין ספק! כל הכבוד!
וכמו שאמרת, כן ירבו
(אפילו הכפלתי את סימן האמן ששמת
)וריגה שלך נראית נהדרת!
תודה על השיתוף, תמשיכי
נשיבוקים
לימור
-
העיר העתיקה
קטנה וקומפקטית. בונבוניירה נהדרת ולה רחובות מקושטי אבנים.
לצעוד על כל האבנים האלה , מסתבר שכלל לא פשוט .
המלון שלנו ממוקם כל כך טוב שהרשנו לעצמנו לצאת ולחזור מספר פעמים ביום. לצאת בבוקר , לחזור למנוחת צהריים ושוב לצאת לפנות ערב. הכל כל כך קרוב. הכל כמעט ברגל .
הכרות ראשונית עם העיר העתיקה שלה המון מבנים מעניינים, עשינו באמצעות סיור מודרך חינמי. כזה שמבוסס על טיפים .
הסיורים החינמיים יוצאים פעמיים ביום בשעה 11 ובשעה 12 לפני צהריים מרחבת כנסיית סנט פיטר שמהווה נקודת ציון מרכזית. מאוד קל לזהות אותה לפי הצריח הירוק.
הסיור של השעה 11 מתמקד בעיר בעתיקה. הסיור של השעה 12 עובר בשוק , באזור הגטו היהודי , אזור הארט נבו והתעלות.
אנחנו לקחנו את הסיור של העיר העתיקה. את האתרים של הסיור השני בקרנו באופן עצמאי . מבקורות שקראתי שניהם מומלצים.
לפני הסיור אנחנו נכנסים ומבקרים בכנסית סט פיטר המרשימה . אומרים שמומלץ לעלות לנקודת התצפית בצריח. אנחנו תכננו , אבל בסוף לא יצא. המגדל והתצפית סגורים ביום שני. מבוגר 9 יורו / ילד 3 .
את הסיור העביר המדריך טומס. ( לא טום ולא טומאס. הוא התעקש על טומס. )
בחור נחמד שסייר אתנו במשך כשעתיים , בסיור שעבר בכל המבנים והכיכרות העיקריים של העיר העתיקה. תיבל את הסיור בסיפורים אישיים ואנקדוטות. הרחיב על ההסטוריה של העיר והעם הלטבי. סיפר על גילדות הסוחרים והמבנים המיוחדים שקמו בעקבות הגילדות הללו . התייחס כמעט לכל המצטרפים לסיור באופן אישי וחם. היה מאד מעניין !!! בעיני , מומלץ.
הנה כמה תמונות מהעיר העתיקה . לא אלאה אתכם בהסברים . רק אציין שמות וכמה אנקדוטות .
הנה בית החתול - שימו לב לפוזיציה של החתול שעל הגג.
נכון נראה שהוא " מXXבן " ?
הסיפור אומר שסוחר אחד לא התקבל לגילדה. בצערו וכעסו הקים לו את הבית היפה הזה. על הגגות העמיד חתולים שאחוריהם פונים לבית הגילדה שלא קיבלה אותו ... זו היתה נקמתו המתוקה

טומס מסביר לנו על ענייני מעמדות - הידעתם שבמרכז הרחוב הלכו בעלי המעמד הנמוך ביותר ? המרכז היה שקוע ובו הלכו פשוטי העם. ככל שעמדת קרוב יותר לשוליים המורמים של הרחוב מעמדך נחשב גבוה יותר .
שלושת הבתים שנקראים "שלושת האחים " דומים במראם אך נבנו כל אחד במאה אחרת. הסתכלו על המבנה המרכזי. מה מוזר בו ? . חידה
-
אנחנו עוברים ורואים עוד ועוד מבנים וכיכרות ושומעים עוד סיפורים יפים .
מכירים את האגדה של האחים גרים על המוזיקאים מברמן ? הנה פסל המוקדש לחיות המוזכרות באגדה. אם תבקשו משאלה ותשפשפו את האף של החמור היא תתגשם, כך מבטיחה האגדה .
הנה למשל בית הבורסה ( ראו את השעונים ) שהפך היום למוזיאון לאומנות.
בקתדרלה של ריגה יש עוגב שהיה בזמנו הגדול מסוגו ויש לו יותר מ 6000 קנים .
תראו את הכנסיה עם הצריח הירוק. זו כנסיית יעקב הקדוש. שימו לב שפעמון תלוי לצידו של הצריח . זו הכנסיה היחידה מספר טומס שבה הפעמון חיצוני וגלוי לעין .
הכי הכי מרשים הוא בית שחורי הראש. גם הוא בית גילדת סוחרים . ראו את הדמויות הנהדרות שיש עליו . הסיור עם טומס אינו מגיע לבית שחורי הראש. לשם הגענו באופן עצמאי. אחרי שעתיים שלוש בעיר הקטנה כבר קל מאד להתמצא.
רואים את הקוביה השחורה ? זה מוזיאון הכיבוש. הכניסה חינמית ( תרומות יתקבלו בברכה ) רק שעכשיו הוא בשיפוצים והתערוכה עברה זמנית למבנה אחר מרוחק יותר.
יש עוד הרבה נקודות עניין בעיר העתיקה של ריגה . לא אפרט את כולן . בשביל זה תצטרכו לבקר בעצמכם .

סיור עצמאי תוכלו לעשות גם לפי המסלול המוצע בבלוג " אפקט ריגה " . ( המסלול דומה מאד למסלול הסיור של טומס , יש לומר ).
בבלוג הזה יש עוד שפע המלצות לביקורים בעיר וסביבתה וגם המלצות לביקור עם ילדים .
-
תודה רבה לימור יקרה
פספסתי את תגובתך החמה קודם.
לאן את מתכננת ? גלי לנו ...

המשך חג שמח

איריס
-
המרכז של ריגההמרכז העתיק של ריגה קטן. 10 דקות לכל כוון ואתם נמצאים כבר בעצם בעיר החדשה.
בימים הבאים שלנו בריגה, בדקנו את אתרי הטבעת ההקפית של העיר העתיקה. חלקם כבר נחשבים בתחום העיר החדשה.
במערב תוחם את המרכז העתיק, נהר הדאוגבה . במזרח ובצפון הפארקים ואזור הארט נובו. בדרום בקרנו בשוק ובאזור בו היה הגטו היהודי. גם ברובע ספיקרי .
המפה הבאה מראה את תחום העיר העתיקה. אני אספר קצת על מה שבהקף.
( ליד הרחובות הצבועים צהוב במפה)

-
איזה יופי איריס!
ריגה תמיד אי שם במגירה ותמיד בשילוב של וילנוס וטאלין ואיכשהו תמיד נדחית. אבל באמת שסופ"ש שיטוטים נינוח ממש מתבקש בה. תמונות נפלאות. מחכה להמשך, לאגור קצת טיפים.
נשיבוקים.
-
תעלות ונהר
ממזרח לעיר העתיקה עוברת תעלה יפה. התעלה מתחברת לנהר שממערבה של העיר העתיקה.
עד סוף חודש אוקטובר ניתן לקחת סיור בן שעה בתעלות ובנהר.
יש מספר חברות שעושות את הסיור. אנחנו עשינו בחברה הזאת.
ביום בהיר ודי קר היינו האורחים היחידים של הסיור של השעה שתיים. שמיכות מחממות חיכו לנו על הספסלים. המחיר למבוגר 12 יורו. המחיר לנוער / סטודנט 10 יורו.
השייט נחמד מאד . יוצא מהמעגן שמאחורי בית האופרה היפה . המדריך בסיור הפרטי שלנו לא סיפק הסברים ( דובר אנגלית מאד בסיסית).
אז תקראו קצת לפני כדי שתדעו מה פוגשים .
אני אתן לתמונות לדבר . המראות יפים מאד ויש אפילו שלכת .
אפשר לראות את מבני העיר העתיקה כפי שהם נראים מכוון הנהר, את טירת ריגה. היום הטירה היא ביתו של הנשיא הלטבי. אם הדגל מונף הנשיא בבית .
לאורך הנהר גם פסלו של כריסטופר. לפי האגדה אדם בשם כריסטופר הציל תינוק שטבע בנהר דאוגבה. כאשר התעורר בבוקר מצא תיבה מלאה במטבעות זהב בהם השתמשו לבניית העיר ריגה. הבית הראשון נבנה במקום בו עמד הצריף שלו.
אל הפסל הגענו אליו גם ברגל במהלך טיול לרגלי לאורך הנהר.
בצד השני של הנהר גשרים מרשימים, מגדלים מודרנים ובית הספריה הלאומית היפה
השייט עובר גם בנמל האוניות של ריגה, בו עגנה באותה שעה מעבורת שמפליגה למדינות בלטיות אחרות ולשבדיה .
-
תודה רבה אלונה יקרה. זה בדיוק מה שזה היה- אמצע שבוע נינוח של שוטטות . לדעתי יותר כיף כשפחות קר. חייבת לומר שאת הזהרת ואני קצת התעלמתי ..

אחרי שסובבים את העיר דרך הנהר, השייט נכנס לתוך התעלה. כאן זו ממש חגיגה. מקסים מאד ורומנטי מאד. ויש אפילו סימנים של שלכת .
-
איריס ברוכים השבים
!כל הכבוד על הזריזות בכתיבת הסיכום.
ריגה שלך באמת נראית יפהפיה אמיתית, מעניינת ורומנטית.
עד עכשיו בכלל לא חשבתי עליה, אבל שמת אותה על המפה. גם הקרבה לטאלין קורצת לי.
תודה על השיתוף
.