מה ריגה עכשיו ???....
-
תודה רבה רובי ואורנה היקרים .
שמחה שיש עניין .
היות ואני הפעם ממש זריזה אז יש כבר גם בלוג.
עשיתי קצת עריכה ותקוני טעויות . מוזמנים לקרוא.
שבת נעימה
איריס
-
איריס היקרה
את יודעת לכתוב נהדר ולתת את כל המידע הנחוץ כדי שהמטייל
לריגה לא יצטרך לנבור בים של חומר.
נהניתי לקרוא על הטיול שלכם ליעד חדש בשבילי.
אהבתי את התמונות ובמיוחד את הבית של שחורי הראש.
אגב, למה נקרא כך?
שמרתי במועדפים את הכתבה כאן ובבלוג שלך כשיגיע המועד המתאים.
תודה לך על ההשקעה.
רחל לבון
-
איריס,
הביקור בגטו מצמרר אבל גם מעניין ונראה שהושקעו שם הרבה מחשבה ויצירתיות.
האר-נובו של ריגה הוא ממש חידוש בשבילי ואולי עוד סיבה להרהר בה ברצינות כיעד אפשרי. הסגנון הזה הוא לפעמים התגלמות הקיטש ולפעמים מאוד יפה. עוד לא פיצחתי את הנקודה שעושה את זה ואת זה. בכל אופן בית הכנסת יפהפה.
המון תודה על הדיווח הענייני, המחדש, המרענן... והזריז

-
זיוה - איכשהו הגעתי למסקנה שכשאנחנו תיירים אנחנו אוהבים קיטש... לעולם לא אתכנן להיות דווקא במקומות של הקיטש אבל כשאני מגיעה אליהם תוך כדי טיול זה מרגיש אחרת...
רבקה
-
תודה על הזריזות והבלוג..
חלק ממקומות כבר מצורפים לי במפה,חלק האחר כייף לראות באשכול המפורט שלך, ולדעת איך הם..
יהיה קר,נתלבש..
וכבר מבינה שיהיה לאן לחזור בעונה חמה יותר.
את יורמלה,כל יוצא רוסיה מכירים(מטלויזיה לפחות) מקונצרטים,ופסטיבלים שרואים בטלויזיה..
יורמלה היא בירת פסטיבלי הומור,גילוי אומנים צעירים..ובילוי קיץ מועדף..
איזה כייף לי שגם רובי לפנינו...
-
תודה רבה רחל, זיוה , רבקה ואמה.
לעניין בית שחורי הראש - כמה שנברתי ( באמת שניסיתי כי זה הטריד גם אותי...) לא מצאתי תשובה ברורה.
בערך הבא בויקיפדיה כתוב כך -
The exact origin of the term blackhead is unknown. The patron saint of the Brotherhood of Blackheads is the black Egyptian Christian Saint Maurice whose head is also depicted on the Brotherhood's coat of arms. Whether the patron saint was chosen because of the name, or whether the saint precedes the name remains unclear.
הפטרון שלהם סיינט מוריס היה מצרי ומצוייר כבעל ראש שחור. דמותו מופיעה על שער המבנה. לא ברור מדוע דוקא הוא נבחר.
בנושא האר נובו. אם הייתי רואה בית כזה בעירי ראשלצ או אפילו בת"א כנראה הייתי אומרת שזה קיטש. דוקא בריגה זה היה נראה טבעי ונפלא. ממש מתאים לאווירה. אנחנו אהבנו .
אמה ורובי תהנו !! מחכה לתובנות שלכם .
-
מתחילה לפנטז על ריגה לתחילת אוקטובר הבא, אז חזרתי לסיפור שלך ולבלוג המצויין.
האם ריגה נראית לך מתאימה לסופ”ש קצרצר של אם ובת?
ואולי בכלל לבחור בסופיה?
-
איריס חברתי המתוקה,
הנה סיימתי (כמעט) לפרוק את המזוודות והתיישבתי לקרוא בנחת את סיפור ריגה שלך.
את הקור לא מרגישים כשמסתכלים על התמונות היפות עם השמים הכחולים…
(אגב – ביג לייק לתמונה שלך עם השמיכות בשייט…
).ריגה מצטיירת כעיר יפה ונעימה. וכקודמיי, גם לי “מנצנץ” משהו בין האצבעות כשאני קוראת את התיאורים היפים והמדוייקים שלך – כתמיד, את מיטיבה לכתוב ולתאר ולצרף את התמונות הנכונות!
אהבתי מאד את בנייני הארט-נובו של ריגה. ממש יפהפיים! כשהיינו בנורווגיה, בעיר אלסונד (בה גם את ביקרת) התרשמתי מאד מסגנון הארט-נובו שם ואף ביקרנו במוזיאון המוקדש לכך.

אבל, אין ספק שהביקור ברובע היהודי ובאתר ההנצחה המיוחד ליהודים, הוא שיא הטיול שלכם מבחינתי. מאד מאד מרגש!!
תודה רבה על השיתוף הנהדר והחשוב !
אני מתארת לעצמי שאגיע לריגה בשלב זה או אחר, אולי בשילוב עם טאלין שמעניינת אותי מאד.
נשיקות,

שירלי
-
חזרתי כדי לומר תודה למגיבות
טניה (vovka) יקרה. לא יודעת איך פספסתי את התגובה החמה שלך ואת התמונות היפות . ממש סליחה !
לטביה היתה טעימת הכנה. שורשים יש כמו שרמזת לנו בבלרוס. יש מצב לסיפור ? יודעת שיש לך הרבה מה לספר. בטוחה שיהיה מעניין. תודה יקרה

שירלוש יקירתי תודה שבאת לבקר בריגה הקפואה הישר מאיטליה הנהדרת והחמימה .
תודה על המילים הטובות . אני חושבת ששילוב עם טאלין זה רעיון מצוין.

מיקוש חמודה כבר דסקסנו. ריגה חמודה מאד לסופ”ש לא מחייב. לדעתי עדיף בהרכב זוגי וטוב בחרת .

-
איריס יקרה!
כבר שנים שאני אומרת שאחרי סיפור טיול שלך לא צריך יותר כלום. להדפיס ולנסוע.
אני חייבת לציין שעד עכשיו ריגה לא היתה בשום מגירת חלומות שלי אבל אחרי הביקור והתיאור שלך בהחלט מתחשק לי איזה קוויקי בריגה. אני כבר רואה את הנהירה ההמונית אל ריגה בעקבותייך. ע"ע אלפים הצרפתיים בסוכות שעבר.
בדמיוני תיארתי את ריגה כאחותה התאומה של סופיה בה טיילנו ביחד (וכמוך גם אני לא התלהבתי ממנה. סליחה אלונושקה!) אבל מהתמונות אני מבינה שריגה
הרבה יותר נעימה, יפה ומטופחת מסופיה.
מיקוש, אני יודעת שכבר בחרת וטוב שבחרת כך!
מאוד מרגש הביקור שלכם ברובע היהודי ובמוזיאון. מיצג המנורות מרשים ומיוחד.
תודה רבה על השיתוף. בהחלט פתחת צוהר אל עיר עלומה.
נשיבוקים,
עפרה
-
עפרהלה יקרה

תודה על הפרגון והמחמאות
ריגה באמת חביבה ביותר . בהחלט שווה סופ”ש זוגי . בעיני הרבה יותר מענינת מסופיה ויסלחו לי הבולגרים .
לא יודעת אם תהיה נהירה … אבל בהחלט יעד שכדאי לשקול
תודה על המילים הטובות

איריס