סוף סוף...התמונות מצפון איטליה..
-
זהו, אנחנו כבר כמעט שבוע בארץ ורק העובדה שגם היום הולדת שלי וגם יום הנישואין יצאו מיד אחרי החזרה גרמו לקצת דחיה בשיתוף הפורום בחוויות ובתמונות מהטיול הנהדר שהיה לנו. במיוחד קצת פידבקים לכל אלה שעזרו לי בעצות והמלצות לפני הנסיעה ולכן חלק מהכתוב מופנה למי שהיה מעורה בתכנון.
קודם כל תפסנו מזג אויר נהדר. פשוט אי אפשר היה לבקש מזג אויר יותר טוב לתקופה הזו וזאת בניגוד לחששות המוקדמים מה שמוכיח שוב ושוב שאין להתייחס כלל לתחזית מזג האויר מעבר לחמישה ימים קדימה לכל היותר. לא היתה טיפת גשם אחת וקר משמעותית היה רק בקצות ההרים.
היות וכבר בליל הנחיתה בורונה הבנו שתחזיות הגשם המוקדמות לא הולכות
להתממש ולכן לא שינינו את סדר המסלול כפי שהוצע לנו פה בפורום.
אז היום הראשון הוקדש לאגם גרדה. התחלנו כמובן בסירמיונה ושוב כמו לפני הביקור הקודם לפני 17 שנה התרשמתי שזו אומנם עיירה נחמדה אך כלל לא יוצאת דופן ואילו לא ישבה על חצי אי היתה עוד עיירה נחמדה ותו לא. בהחלטה של רגע במקום יצנו מסירמיונה דרך הצד המזרחי של האגם ולא המערבי עד למעבורת כפי שהוצע ע"י אורי ויוסי. לא יודע אם היתה החלטה טובה או לא אבל החלק הדרום מזרחי של אגם גרדה די משעמם ואין נופים או תצפיות יפות אז אולי דרך המעבורת היה יוצא יותר טוב. המצב משתפר באיזור בו האגם נהיה צר שם יש כבר נופים יותר יפים אבל בסך הכל האגם נראה כמקום יותר מתאים לנופש ולא לנופים דרמטיים.
אין לי ספק שגולת הכותרת שם היא העליה ברכבל להר באלדו. זה שווה כל רגע וחבל לבוא לאגם בלי לעלות להר הזה. התצפית מהרכבל ומלמעלה על חלקו הצר של האגם מרהיבה. למעשה זה ממש הזכיר לי את העליה להר ווגל בסלובניה והתצפית ממנו על אגם בוהיני. על ההר יש שבילי הליכה ואפשר לגשת לנקודות תצפית טובות.
במיוחד מוממלצת ההליכה לנקודת תצפית על קצהו הצפוני של האגם ועל העיר ריבה דל גרדה. גם התצפיות על גולשי הרוח הממריאים מההר מרהיבות כפי שתראו בתמונות. ביקור קצר בעיירה היפה Torbole לפני
המעבר ללינה בריבה דל גרדה.
היום השני : ריבה דל גרדה ובמיוחד הרובע העתיק שלה
מקסימה. אהבתי אותה מאוד ולדעתי עולה על סירמיונה. טוב היה לפתוח את היום בשיטוט לא מחייב ברחובותיה. המשך היום טיול צפונה במסלול יפפה ומומלץ דרך כביש S421 עד לאגם ולעיירה Molveno שגם הם חלק
מהיפפיות. לצערנו הסתבר שהרכבל במולבנו כבר לא עובד בעונה זו ולכן
ויתרנו על העליה בו,התצפית על רכס הברנטה והירידה הרגלית. שישאר משהוא לטיול נוסף:) מאגם מולבנו עליה צפונה בדרך די רגילה ולא יוצאת דופן אבל הפיצוי מגיע די מהר כשמגיעים לעיירה Tuenno ויורדים דרומה כעשרה קילומטר לאגם Tovel. זוהי דרך יפפיה ובעונה זו נוסף לה גם צבעי השלכת המרהיבים כך שהיה שווה לנסוע אותה הלוך וחזור. אגם Tovel בעצמו אגם מרהיב השוכן בין הרים המשתקפים בו. לא רואים אותו מהכביש וצריך ללכת כמה דקות בין העצים עד להגעה אליו. לא עשינו את כל המסלול ההקפי ברגל סביבו אבל גם כחצי השעה שכן הלכנו נתנה זוויות יפות ושונות של האגם וסביבתו. באופן מפתיע כל מי שפגשנו שם פרט לזוג גרמנים היו ישראלים. כניראה שקראנו את אותה כתבה מאותה חוברת:). האדום האגדי של שולי האגם כבר לא קיים כלל עקב העלמות המיקרו אורגניזמים שיצרו אותו. לא נורא. גם ככה הוא יפה ומצדיק את מאמץ ההגעה אליו. הערב כמעט ירד ואנחנו בדרכנו לכיוון הדולומיטים.
עקב התראתה של שלומית ברגע האחרון על כך שהרכבלים שעדיין פועלים עומדים להסגר באמצע הטיול שינינו את סדר הביקור בדולומיטים כך שמה שכרוך ברכבלים יהיה קודם ומה שלא, כולל בולצאנו יהיה אח"כ. התכוונו להגיע ללינה ל-Canzei ולצאת משם לטיולי כוכב יומיים אבל הזמן לא הספיק למרות צמצום היעדים באותו יום ומצאנו את עצמנו ישנים בפתחו של כביש S48 המפורסם והיפפה שממש לא רצוי לוותר על יופיו בנסיעת לילה.
היום השלישי : טיול קליל לאורך כביש S48 היפפה הביא אותנו ב- 12 בצהריים ל-Canzei. עקב אובדן הסינכרון עם הבוקר/לילה ב- Canzei הוחלט לעבור ממתכונת הטיולי כוכב
למתכונת של טיול מתקדם ככל שהזמן מרשה. לכן גם המשך היום הוקדש כמעט כבבש S48 היפפה. לפי המלצת אורי ויוסי עלינו ברכבל שבמעבר ההרים Pordoi ולא הצטערנו. מראות מרהיבים של הדולומיטים נגלו לעיננו. מה יש להגיד על כל ההדר הנהדר הזה!!! לקח לנו זמן להחליט לרדת מהתצפית למטה. בהמשך במעבר ההרים Falzarego נמצא רכבל נוסף שמעלה לפיסגתו של הר Lanzugoi. גם משם תצפית נהדרת ושווה לעלות אליה כי הנוף קצת אחר מאשר נראה מה-Pordoi. ב-Pordoi נוף יותר של רכסים ואילו ב-Falzarego נראים יותר נופים של הרים משוננים. גם הפיסגה נראית יותר כמו קרחון לעומת הפורדוי. המשך נסיעה לאורך S48 עד לקורטינה מבלי לעצור בה והמשך מעקף לאגם מיסורינה הקטן והנחמד שהיה זכור לי לטובה
מטיול ב-1991. נשאר נחמד כמו שהיה. למי שנוסע צפונה מקורטינה מומלצת הדרך הזו על פני דרך המלך כי אורכה אותו דבר אבל יש קצת מה לראות. לינה בדוביאקו ליד גבול אוסטריה.
המשך...בהודעה הבאה. -
המשך...היום הרביעי : יצאנו מערבה על כביש S49 ודי מיד ירדנו דרומה בנסיעה מיוחדת לאגם Braies שנאמר עליו שהוא נחשב לאגם הרומנטי ביותר באיטליה. האגם התגלה כשלולית גדולה ותו לא אבל הוא
ממוקם במיקום יפפה בזווית בין הרים ואפילו יצא לנו תמונה מזה אז אם יש שם רומנטיקה זה בגלל הסביבה ולא בגלל האגם. המשך נסיעה מערבה
על S49 וירידה דרומה לטיול בעמק באדיה שהוא
עמק צר ויפה בו פשוט נוסעים ונהנים מהנוף. מומלץ מאוד לעצור בכפר San Martino in Badia ולו כדי לבקר במוזיאון המקסים לתולדות העם הלדיני שנמצא שם. המוזיאון ממוקם בטירה בראש גיבעה והוא מרשים מאוד הן בתצוגות והן בטכנולוגיות ובצורה שבה מגישים את הדברים. מעמק באדיה המשכנו לעמק גרדנה שהוא יותר רחב וירוק. בהבינונו שבעיירות Selva וסט.קריסטינה לא נראה דברים שונים מאשא ב- Ortisei היותר גדולה רק עברנו בהן והגענו ישירות לאורטיזי. באורטיזי הישר לרכבל שמעלה לשמורת Seiser Alm. פה מדובר בנוף אחר מאשר זה הנראה מהרכבלים הקודמים. אתה עולה למעלה ולמעלה עדיין יש נוף ירוק עם פרות וכולי. לא טיילנו רגלית הרבה למעלה אבל אני חושב שזה מקום מצוין למי שרוצה לעשות הליכות. אנחנו הסתפקנו בעיקר בתצפיות. אחרי שירדנו למטה ביקרנו בעיירה עצמה ומה להגיד, זאת עיירה בונבוניירה. מאוד מאוד יפה ונקי. עשינו מאמץ והגענו ללינת לילה ב- Canzei בעוברנו בטרם חושך במעבר Sella. מלון משפחתי מומלץ ב- Canzei הוא Garni Ciamorc שכתובתו Via Dolavilla 74 , טלפון פקס 0462.602426 , מייל - הוא ממוקם על הכביש שמוביל לכיכר ממנה מתפצלים לאגם פדאיה/מעבר פורדוי במרחק הליכה מהמרכז. עלה לנו 50 יורו.
היום החמישי : נסענו לביקור באגם פדאיה היפה. מאחר
וידענו שהרכבל למרמולדה כבר לא עובד הוא לא היה בתכנית. בכל זאת רצינו לצפות בו מלמטה וקצת התקשנו לזהות איפה פסגתו ולכן הסתובבנו כשעה הלוך וחזור על הכבישים בסביבה בניסיון למצוא את נקודת התצפית הטובה ביותר ממנה נוכל לראות משהוא מהפיסגה או לפחות לזהות אותה. חזרנו באותה דרך ויצאנו לכיוון בולצאנו דרך כביש S241. זה כביש יפה אבל בדיעבד עדיף לעשות אותו בתחילת הטיול ולא בסופו כי הנופים בו פחות דרמטיים מאשר מה שכבר ראינו. למעשה זו היתה התוכנית המקורית אך היא שונתה בגלל בעיית סגירת הרכבלים. מעבר Castelunga יפה אךאין להשוותו למעברים הקודמים. אגם Carazza התגלה כשלולית קטנה של מיים בצבע טורקיז שצבעם בה בגלל ירוקת עומדת ותו לא. כלל לא הרשים אותנו אבל בכל זאת
יכול להיות נחמד לעצור לידו לאתנחתא קלה. המשך הדרך לכיוון בולצאנו
מסתיים בקניון צר אך גם קצר. בבולצאנו רצנו מיד להספיק למוזיאון הארכיאולוגיה שבו מוצג אוצי המפורסם (איש השלג) כי למחרת היה אמור להיות סגור. אוצי הוא מה שעושה את המוזיאון. בהחלט חוויה בלתי רגילה
לראות אותו וגם את התצוגות הנלוות אליו שסה"כ תופס שתי קומות. יתר הקומות מיועדות לתצוגות ארכיאולוגיות אחרות מהדולומיטים. העיר בולצאנו בהחלט יפפיה. אהבנו אותה מאוד וסיירנו ברחובותיה ובכיכר המרכזית וולטייר. רצינו ללון במרכז אבל המחירים מאוד יקרים ולכן יצאנו לפרברים. בטעות יצאנו לפרברים הצפוניים וגם מצאנו צימר נחמד ומומלץ למי שצריך לצאת לכיוון מעבר ברנר. לצימר קוראים Zandlhof ופרטיו הם Helmuth Ramoser, Rentscherstr 48/B- Via Rancio,Bolzano
טלפון/פקס - 0471 97 87 02. מרחקו מהמרכז כאחד וחצי קילומטר ועלה 65יורו ללילה.
היום השישי : במקום לנסוע ישירות למראנו בכביש הראשי
S38 שזה נסיעה של חצי שעה עשינו לשם טיול שלקח שעתיים בדרך אחרת המומלצת לכל מי שיש בידו את השעה וחצי הפרש. הדרך מוגדרת כדרך יין אבל כרמים רבים ראינו רק קרוב למראנו.למרות זאת הדרך יפפיה ועוברים בה בשני מעברי הרים passo della Mandola ו- Passo della Palade. מומלץ רק לא כמונו לעשת את הדרך בשעות הצהריים ומעלה כי בבוקר העמקים ממש הבהיקו מקרני השמש מה שהפריע לראות. הדרך היא נסיעה בכביש S42 דרך Appiano מערבה ואז צפונה בכביש S238. הגענו למראנו ופה לא נותר לנו אלא להסיר את הכובע בפני שלומית על הטיפ האדיר שנתנה לנו ממש לפני הטיול ללכת לגני Trauttmandorff. אכן עלינו לשם לפני שנכנסנו לעיר ולא הצטערנו לרגע.
הגנים הבוטניים הללו בנויים על מדרון ההר ויש בהם כשבע קילומטר של שבילים בהם רואים צמחיה מכל העולם. פשוט יפפה ולכן מצאנו את עצמנו
מבלים שם לא פחות משלוש וחצי שעות של הנאה צרופה ועוד שעה נוספת במוזיאון ה-Touriseum שנמצא בטירה שבשטח הגן שהוא מוזיאון לתולדות המטיילים בחבל טירול הדרומי (במתאיים השנה האחרונות). בטח ששוה עבור חברי פורום המטיילים:). בקיצור המוזיאון הזה גמר לנו את רוב שעות היום ונשארה רק קצת יותר משעה של אור אז היות ויעד נוסף היה דרך ה- Taipernweg שעוטפת את העיר על הגבעות שמסביבה בגובה של כמאה מטר (נבנתה בכסף שהורש רק למטרה זו ע"י רופא מפורסם בן העיר שדרש שהיא תהיה קלה ונגישה גם לנכים ותכיל צמחיה מכל העולם וגם פסלים שונים) וידעתי שהיא עוברת גם בכפר טירול שנמצא בגבעות מעל מראנו
וראינו שלט אליו בדרך לגנים החלטנו להגיע אליה חכיוון הכפר ולא משבילי הגישה מתוך העיר. זה מה שנקרא טעות גדולה שהסתיימה בטוב.
הגענו לאיזור הרכבל שיורד לעיר ומשם שלחו אותנו כל מיני אנשים כל פעם לכיוון אחר למצוא את הדרך ואנחנו כל פעם יורדים ולא מגיעים אליה. בדיעבד הסתבר שהיא די דורשת ירידה מהכפר ועדיף להגיע אליה מהעיר. בכל אופן זה חיסל את זמן האור האחרון...... המשך בהודעה הבאה..
-
עוד המשך...ליד תחנת הרכבל העליונה היה ממוקם מלון עם תצפית נהדרת על העיר. ניסינו את מזלנו והסתבר שחדר עולה 120 יורו כולל ארוחות בוקר וערב. קצת יקר לנו אז הסתבר שהמחיר נובע מכך שמהחדר יש מראה פנורמי לעיר.
די מהר הסתבר שיש גם חדרים בלי המראה הפנורמי שאותו ממילא אפשר לראות אם יוצאים למרפסת בית הקפה של המלון ואז המחיר צונח ל-88 יורו. ללא ארוחת ערב המחיר יורד ל-70 אז היות ובאותו ערב התכוונו לאכול במסעדה וכולנו יודעים כמה יקר מסעדה באיטליה החלטנו שזה דיל מצוין בשבילנו ולקחנו את החדר. מלון מצוין וארוחות בוקר וערב מעולות. המלון משפחתי וגם יצא לנו להחליף כמה מילים עם המשפחה שהוא בבעלותה. הסתבר שאפילו ידעו שלבני עושה מאמצים להקים ממשלה אבל...לא ידעו שאין לה סיכוי:). בכל אופן ביושבנו בארוחת הערב יצא לנו לדבר קצת עם זוג גרמניות מבוגרות שהסתבר באות למלון כל שנה ויוצאות לטיולי הליכה בכל האיזור. הם אמרו לנו את מה ששלומית אמרה לפני שנסענו שגני טראוטמנסדורף עדיפים בהרבה על דרך ה- Taipernweg כי ממילא אין צורך בתצפיות מכיוונים שונים על מראנו ומבחינת הצמחיה הגנים שווים יותר. הן אף הרחיקו לכת ואמרו שאם הינו בגנים אפשר לוותר בכלל על הדרך. אז כל הכבוד שלומית על הטיפ הנהדר. אגב אם את קוראת ראינו שפרסמת כתבה על הספה שהמלצת בגיליון האחרון של מסע אחר. צילמנו ולקחנו עימנו אך לא היה לנו מספיק זמן לממש. לא נורא, כשחזרנו אישתי הפתיעה אותי ליום הולדת
כשהזמינה לי טיפול שיאצו במיים בבית זית בהרי ירושלים אז הספה המראנואי יחכה לפעם אחרת:). בכל אופן היות והמלון ממוקם צמוד לתחנת הרכבל אז קל מאוד לרדת ממנו לעיר מה עוד שלאורחי המלון השימוש ברכבל חינם והוא יורד ממש למרכז העיר כך שחוסך חיפושי חניה וכולי.
המגבלה היא שהוא עובד עד 17.30. פרטי המלון הם : מלון Panorama,אתר אינטרנט http://www.panorama-tirol.com, מייל - והוא ממוקם ליד תחנת הרכבל בכפר טירול.
יום שביעי ואחרון : בוקר במרכז מראנו. התכוונו לבקר רק חצי שעה אבל המרכז כל כך יפה שנשארנו שעתיים. זה עלה לנו אח"כ ע"ח אגם קומו. יצאנו לדרך ממראנו באיחור לכיוון מעבר Stelvio. מה אפשר להגיד על המעבר הזה... אוכל את כל המעברים הקודמים לארוחת בוקר בלי מלח. מעבר הרים אדיר עם 44 פיתולים חדים כלפי מעלה ועוד
קצת פחות חדים בירידה מהצד השני. מאמץ די גדול של נהיגה אבל נופים נהדרים. לקח לנו יתר זמן מהצפוי. אח"כ כבר לא היו נופים. מהעיר טירנו חזרנו לאיטליה האחרת עם מפעלים בצידי הדרכים ופקקי תנועה שגזלו עוד זמן ובלי נופי הדולומיטים היפים. הגענו לצפונו של אגם קומו על ארבע וגם שם חיכתה לנו אכזבה מסוימת כי גדתו המערבית של
האגם בחלקו הצפוני לא דמתה כלל לזיכרונות היפים שהיו לי מביקור בגדתה המזרחית של הזרוע המערבית בדרומו של האגם. האיטלקים פשוט הרסו את ההנאה מהחלק הזה של האגם ע"י בניה מסיבית של מבנים צמודים לאגם שלא מאפשרים לראות אותו בקטעים רבים של הדרך. לא די בזה אז בקטעים נרחבים של הדרך עוברים במנהרות ארוכות שגם לא מאפשרים תצפית
ובמעט הקטעים שכן אפשר לראות אין נופים דרמטיים כמו בדרומו של האגם.
יכול להיות שכפי המלצתה של נת כדאי יותר לנסוע מהצד המערבי כי הצד המזרחי יותר גרוע אבל אני בכלל הייתי מוותר על חלק זה של האגם בכלל. בכל אופן במקרה שלנו היינו חייבים לנסוע שם כי באנו מצפון.
גם פקקי תנועה קשים עקב עבודות בכביש חיסלו לנו עוד מהזמן.
בל אופן כל זה נכון עד העיירה מנג'יו שם בערך מתחילה הזרוע המערבית ל האגם ושם מתחילים כבר לראות את נופי האגם היותר דרמטיים כולל מבנים יפפיים מצידי הדרך (שלא מסתירים את האגם). החושך ירד סופית כשהגענו לוילה קרלוטה שהיתה כבר סגורה כך שהספקנו לתצפת על בלג'יו בדימדומים ולא יותר. גם בנסיעה בחושך לאורך הגדה המערבית של הזרוע המערבית אפר היה לראות שפה כמו בצד השני הנופים כבר יותר דרמטיים והאגם הרבה יותר מרשים וכמו בצד השני הכביש עובר קצת בגובה. אנחנו עוד נחזור לשם פעם אחרת בטיול אגמים אבל אך ורק לזרוע המערבית. שהיא כניראה החלק היותר שווה של האגם. בדיעבד אם הייתי יודע שהדרך תיקח הרבה זמן עקב כל הנסיבות שהיו וניזכה חראות רק מעט מאגם קומו
הייתי משנה את התוכנית ליום האחרון ויורד ממראנו לורונה לביקור של חצי יום בכביש מהיר ואז גם בכביש מהיר עד למילנו לחזרה הביתה אבל זה חוכמה לאחר מעשה.
בכל אופן את ארוחת הסיום המתוכנת לגדותיו הדרומיים של אגם מג'יורה קרוב לשדה התעופה מלפנזה החלפנו בארוחת סיום נהדרת בעיר קומו בדרומו של אגם קומו.
כללית לגבי לינה שילמנו בין 50-70 יורו. בהתחלה ההצעות הראשונות היו כמאה יורו אבל חיפוש של חצי שעה עד שעה הוריד את המחיר.
צל"ש מגיע הפעם גם לחברת Avis. בדרך כלל ההצעות שלהם בין הגבוהות שיש אבל הפעם הם יצאו במבצע של upgrade חינם ממכונית רגילה לפורד פוקוס 1400 סמ"ק ובמחיר לשבוע של 210 יורו. לפני הנסיעה נזכרתי שיש לי תלוש ל- upgrade מהם ולקחתי אותו איתי למרות שהיה כתוב עליו שהוא תקף רק אם מצהירים עליו בהזמנה מראש. בסוכנות בשדה התעופה בורונה נתנו לי upgrade נוסף בעזרת התלוש בלי להניד עפעף למרות התנאי לא קיימתי. אז קיבלנו פיאט בראוו 1600 באותו מחיר. זה מוכיח שבנושאי רכב שכור תמיד כדאי להתקשר לכל החברות ולבקש הצעות.
מקווה שלא יבשתי את הקוראים בתיאורים ארוכים מדי ואם כן אז ממילא לא הגעתם לשורה הזו אז אין מה להתנצל:) מקווה שהחזרתי פידבק ראוי
למי שעזר לי לפני הטיול ואולי גם אחרים ימצאו תועלת בכתוב.
יללה...מספיק מלל ורק תמונות מעכשיו:)
-
ועוד תמונות
-
עוד ועוד תמונות
-
עוד
-
ועוד
-
ועוד תמונות
-
ועוד תמונות
-
ועוד תמונות
-
ועוד תמונות
-
וזה...הסוף
-
וזה...הסוףעודד - מזל טוב כפול!!
יופי שחזרת. תמונות מקסימות ומיוחדות כרגיל!!!!!!!!!!!!
את הסיפור אקרא מאוחר יותר.
תודה
רבקה -
וזה...הסוףבוקר טוב, ברוך הבא(מזמן).
אנחנו לא נותר לך ולא נסתפק בכ'כ מעט תמונות ותרוצי יומולדת. מהמעט שהבאת אני למד שכנראה הדולומיטים יפים יותר באביב(ובחורף).יותר ירוק,הסלעים החשופים מכוסים לבן ויש אקשן בעיירות.בסתיו צבעי השלכת סביב האגמים נראים מרהיבים בטח שיש לך עוד בשבילנו.מסקנה לבקר באותם המקומות
יותר פעמים לא ככה?
קבל תמונות של קארזה השלולית הירוקה ופדאייה במצב קפוא(שכבר ראית)רק בכדי שתראה את ההבדל ותקבל תאבון לטיול חוזר.
-
וזה...הסוףעודד שלום
שמחתי לקרוא שנהנתם בטיול ועוד יותר שמחתי לראות תמונות המזכירות לי את הטיול שלי לא מזמן .
תודה ששיתפת אותנו לקחתי לעצמי מספר טיפים לגבי molveno שפספסתי הפעם (תמיד יש עוד פעם
)
צירפתי תמונות של הרכבל בעיירה ortisei מהכיוון ההפוך (מהמדרחוב ליד הנהר )והעיירה המקסימה עצמה.
יוסי
-
לעודד, כמה נחמד!הי עודד,
ראשית, מזל טוב ליום ההולדת ויום הנישואין
שנית, ברוכים הבאים!
ניכר שנהניתם מאד והיה כיף לקרוא.
להתראות,
סוזי. -
ועוד תמונותהי עודד,
באמת תהיתי מה היו המנעולים האלה
נראה שהיה לכם טיול נהדר והתמונות מדהימות ביופיין!
אני כל כך שמחה שנהנית בגנים וגם מהמוזיאון שהוא די מפתיע: כשנכנסנו לא היו לי ציפיות, חשבתי שאני אדלג בזריזות בין החדרים ואכן - גם אנחנו מצאנו את עצמנו שם די הרבה זמן.
לגבי הספא, אגם קומו ועוד מה שתכננתם ולא יצא הפעם - זה הרי הכי כיף לחזור מטיול עם טעם לעוד...
שלומית -
וזה...הסוףעודד תודה
ממש עושה חשק לקום ולנסוע - עכשיו, שכל הטיפים לא ישתנו להם פתאום...
וכמובן מזל טוב.
הג'מוס -
ועוד תמונותגם אנחנו נכנסנו למוזיאון כי היה גשם..ונשארנו כי היה מעניין.
תודה על התמונות והתיאור, יש בסתיו קסם איטלקי שאיננו באביב (צודק אורי צריך להיות בכל אזור 3-4 פעמים כדי להבין שכל עונת שנה ניראה אחרת לגמרי,ובכל זאת ליבי נתון לסתיו).
-
ועוד תמונות
יופי של טיול , הלא כך?