ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רוד טריפ בארה''ב :)

פורום צפון אמריקה
    10
    21
    4228
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • _oria
      _oria נערך לאחרונה על ידי

שלום Smile

כמו שכתבתי לפני- אני וחברה מתכננות לטוס בתחילת יוני לארה’’ב וקצת מקנדה

אנחנו חוקרות על הטיול הרבה, ועדין צריכות עזרה בבניית התכנון ומקומות שלא כדאי לפספס . אשמח לכל עזרה שיש לכם בנושא

התכנון זה להתחיל מהרי הרוקיז הקנדיים (ויתרנו על אלסקה- כנראה אחזור לשם בספטמבר לאחר הטיול המשוער), לאחר קנדה לרדת לוושינגטון המדינה לעשרה ימים- רציתי לדעת מה מומלץ שם במיוחד חוץ מאולימפיק פארק וסיאטל? מקומות שלא כדאי לפספס, אתרי טבע, וערים מגניבות ?

אורוגון לשבוע, לאחר אורוגון לסוע לפארק גליישר ל3-4 ימים, ולאחר מכן לרדת לפארק גרנד טייטון. לעוד שלושה ימים. לאחר גרנד טייטון לסוע לקולרדו לשבוע ויוטה ל4-5 ימים להתרכז בציון ובברייס. (צריכה עצה מה באמת חשוב שם שלא כדאי לפספס)

לאחר יוטה, לסוע לקליפורניה, למשך שבוע- רק סן פרנסיסקו, אגם טהאו , ואנחנו צריכות עוד המלצה לפארק או 2 שלא שווה לפספס. מקומות שבאמת כדאי לראות או ערים מגניבות (ויתרנו על לוס אנג’לס ווגאס)

משם טיסה לניו אורלינס ככל הנראה, ושהייה של שלושה לילות או ארבעה לילות. 

משם לפלורידה ל8 ימים בערך לאורלנדו, קיי ווסט ומיאמי

ומשם לוושינגטון הבירה ו לניו יורק בסוף בתחבורה ציבורית. ל10 ימים . מתכננת להמשיך לבד ,אחרי הטיול עם החברה ,לאלסקה.

בכל אופן אשמח לדעת האם יש מדינה במזרח ארה’’ב, אחרי פלורידה שכדאי לראות ? ולא ציינתי..טיפים/ איפה כדאי להשכיר רכב כי אנחנו בנות 21 ו22, לינת שטח וכל מה שתוכלו לתרום מהידע שלכם על עיירות דרכים מגניבות, מקומות טובים במדינות האלו או אפילו מדינה ועיר מגניבה שלא ציינתי. 

תודה רבה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 נערך לאחרונה על ידי

במדינת וושינגטון, ממליץ על Mount Ranier National Park .

• limi14
          limi14 נערך לאחרונה על ידי

מתניידות ברכב?

• reuben13
            reuben13 נערך לאחרונה על ידי

מה הגיל ? בחברות להשכרת רכב יש תוספת מחיר לא מבוטלת לנהגים צעירים (מתחת לגיל 25).

יש מלא מידע בפורום על כל המקומות הציינתם, גם על רוד טריפס מסוגים שונים.

נראה לי שלא התעמקתם בפורום, בטיפים, בבלוגים ובכתבות שבאתר זה.

תתחילו לבנות מסלול לפי התאריכים, תבואו לפורום לפחות עם מסלול ראשוני, לפי תאריכים/ימים, לקבלת הערות והארות.

• IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

פארק שלא כדאי לפספס בקליפורניה: יוסמיטי.

• dhz
                dhz נערך לאחרונה על ידי

הערות כלליות:

1. שכירת רכב בגילכן איננה זולה.  הביטוח עולה ביוקר לצעירים מתחת לגיל 24 או 25.  מצד שני, הטיול שלכן לדעתי בלתי אפשרי ללא רכב (אלא אם לוקחים טיולים מאורגנים).
                2. נראה לי שלא לקחתן בחשבון את המרחקים.  המעבר ממקום למקום יכול לקחת ימים.  האם בחשבון הזמן של הטיול לקחתם בחשבון את זמן ההתניידות בין פארקים לאומיים או אטרקציות אחרות?
                3. ניתן לחסוך כסף בלינה באתרי קמפינג.  את האוהל תצטרכו להביא איתכן.  לינה באתרי קמפינג עולה כסף.  אין בדרך כלל אפשרות סתם להקים אהל בשטח.  רוב האדמות פרטיות וגם באדמה ממשלתית צריך לבקש אישור (מה שאומר ללון באתר קמפינג רשמי).

וספציפית, עוד מספר הערות:

1. במדינת וושינגטון ניתן לבלות זמן רב יותר ממה שציינתם.  ראשית, אם אתם מתניידים מפארק גליישר לכוון סיאטל, עיברו דרך כביש 20 בצפון המדינה, שחוצה את פארק North Cascades.
                  אל תחמיצו את הפארק הלאומי הר ריינייר.  פארק יפה שבו גם מסלולי הליכה באורכים שונים.  עדיפות לחלקו הדרומי של הפארק על המזרחי.  אם יש זמן, ביקרו בשני החלקים.
                  אני ממליץ גם על ביקור בהר סיינט הלנס מדרום להר ריינייר.  זה הר געש שהתפרץ לפני 30 שנים וניתן להבחין היטב בתוצאות ההתפרצות עד היום.
                  מקום נוסף בו ביקרתי הם איי סן חואן (אני ביקרתי באי אורקס).  המעבורת נלקחת מ- Annacortes, לא רחוק מקצהו המערבי של כביש 20 (North cascades).
                2. הזכרתם את פארק גרנד טטון, אבל משום מה שכחתם את השכן הגדול, פארק ילוסטון.  אני מניח שהתכוונתן דוקא אליו בהקצאת 3 ימי הביקור.  אני מציע להוסיף יום שלם לביקור גם בגרנד טטון.
                3. קולוראדו היא לטעמי מהמדינות היפות ביותר בארה”ב.  שבוע הוא פרק זמן סביר לביקור, אבל קחו בחשבון שלא תגיעו לכל המקומות.  מציע קודם כל להתרכז בחלק המערבי יותר של המדינה: איזור דוראנגו-סילברטון וכביש 550, הפארק הלאומי Mesa Verde, הפארק הלאומי Black Canyon of the Gunnison ובמרכז: איזור אספן ו- Maroon Bells.  בהמשך מזרחה, עליה להר אוונס, לא רחוק מדנבר.
                  הפארק הלאומי Rocky Mountains NP ידרוש יומיים נוספים שאינני בטוח שיהיו לכם.  לאחר גליישר וילוסטון נראה לי שלא נורא אם תפספסו אותו (למרות שהוא פארק יפה).
                  עוד אתר שאהבתי הוא פארק הדיונות ליד Alamosa בדרום קולוראדו.  גם אליו לא בטוח שיהיה לכן זמן.
                4. ליוטה הקציתם זמן קצר מדי.  לברייס וציון 4-5 ימים יספיקו (כולל נסיעה אליהם), אבל אם אתן נכנסות ליוטה דרך I-70 מקולוראדו, ממש חבל שלא לבקר בפארקים Arches ובאגף הצפוני של פארק Canyonlands.  זה יצריך להוסיף 1-2 ימים לביקור.
                5. בקליפורניה, לדעתי אגם טאהו איננו הכרחי.  בלאס וגאס תצטרכו כנראה לעבור ממילא (החלופה היא לחצות את נבדה צפונה יותר על כביש 50 או על I-80, וזה יאריך מאד את הדרך), ואחריו אני מציע את הפארקים סקוויה וקינגס קניון וצפונה יותר את יוסמיטי בדרך לסן פרנסיסקו.  זה בהחלט יצרוך זמן, אבל נראה לי שניתן להסתדר עם שבוע (לאחר הביקור בפארק ציון).

• _oria

הי תודה רבה על התגובה

אנחנו בנות 22 ו21  ואנחנו יודעות שהשכרת רכב מאוד יקרה

אבל עם זאת, אין לנו ברירה

יש מקומות (יותר בחוף המזרחי) שנעשה גם עם תחבורה ציבורית ממקום למקום ו2 טיסות פנים

זה יותר רלוונטי לחוף המערבי

מבחינת וושינגטון המדינה – איזה פארק להתחיל ?אולימפיק או ריינר או צפון קסקייד?(משהו כזה..)

ומשם לעבור לאורוגון, פארק גליישר , טייטון קולרדו ויוטה ?

קצת מבולבל לנו הסדר Smile ואנחנו מתכוונות לקחת טיסה מקליפורניה לניו אורלינס- חישבנו את הזמן. יש לנו חודשיים וחצי למהלך הטיול בארה’’ב.

תודה!

• limi14

ממליצה לכן מאוד לרכוש את ספריה של נטע דגני.

ייתן לכן מושג ראשוני וסדר הגיוני של הטיול.

על בסיס זה, בנו לכן תכנית ראשונית והביאו אלינו.

להתחיל טיול ארוך כזה בהתייעצות כללית בפורום יבלבל אתכן מאוד, מה לעשות בכל אזור זו רזולוציה שמתאימה לשלב השני.

בהצלחה no

לימור

• IO.
                      IO. נערך לאחרונה על ידי

ממליצה לך לעבור (בסיוע מפה) על השירשור של אבי שעשה טיול מדהים בצפון-מערב בדגש על טבע.

ועל הבלוג המצוין של עמיחי שמפרט מסלולים (למשל ה- W5 שמתמקד בשמורות המערב).

אף אחד לא יקלע בול למסלול שאתן רוצות/תעשו לבסוף אבל רק שני מקורות המידע האלו כבר יכולים לעשות לכן די הרבה סדר, אני חושבת (ויש עוד המון אינפורמציה לא פחות מועילה פה בפורום/באתר).

לא עשיתי roadtrip בארה”ב עדיין (אני יותר בכיוון של טרקים ארוכים כרגע) אבל אישית הייתי מתחילה עם שני אלו…

בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • dhz
                        dhz נערך לאחרונה על ידי

הסדר עליו אני ממליץ הוא:

סיאטל

הר ריינייר (האיזור הדרומי)

הר סיינט הלנס

אולימפיק

מעבר לאי ווידבי במעבורת

האי ווידבי ולינה מצפון לו (אני לנתי בעירה Burlington).

כביש 20 מתחיל ממש ב-Burlington.  נסיעה עליו מזרחה דרך פארק North cascades.

המשך משם מזרחה לפארק גליישר.

דרומה לכוון ילוסטון וגרנד טטון

המשך דרומה לכוון קולוראדו ואחר כך יוטה וכו’.

• keves160
                          keves160 נערך לאחרונה על ידי

כדאי להבין שהשכרת רכב היא מאוד יקרה, וגם לא בכל חברה יסכימו להשכיר למי שמתחת לגיל 24. בכל מקרה, אין אפשרות לטייל עצמאית בין פארקים במערב ללא רכב. כדאי שתבדקו קודם כל את העלויות של ההשכרה כדי להבין עד כמה הן אפשריות בתקציב שלכן ובתוכנית שלכן (להשכיר בקנדה ולהחזיר במדינה אחרת – אם זה בכלל אפשרי ומה גובהו של הקנס על זה).

אם הייתן נוסעות לתקופה ארוכה יותר אולי היה שווה להמליץ על רכישת רכב במקום השכרה, אבל זה לא רלוונטי למסגרת הזמן שנתתן פה.

הדבר השני – לברר מרחקים וזמני נסיעה. נראה שלא ממש נתתם מחשבה למרחקים העצומים שאתן צריכות לנהוג ממקום למקום במערב, ואתן הרי לא רוצות לבלות ברכב את רוב הטיול. ייתכן שהבירור הזה ייאלץ אתכן לשנות דברים במסלול, אולי לקצר אותו אם יש לכם מגבלת זמן. למשל, למה אורגון? למה לסטות דרומה כשהמטרה היא להגיע מוושינגטון למונטנה, וכלל לא הסברתן מה בכלל יש באורגון שמצריך שבוע מזמנכן לסטייה הזו.

בין גליישר פארק במונטנה לילוסטון (שצמוד מצפון לגראנד טיטון) יש יותר משבע שעות נסיעה ברצף, וזה אם נוסעים על אוטוסטרדות מהירות משעממות.

• _oria

את החלק המזרחי אנחנו לא נעשה עם רכב

אבל את החלק המערבי אנחנו כן ככל הנראה.

נתחלק בהוצאות, אין ברירה

אני יודעת שיש תוספת כסף לנהגים מתחת לגיל המבוקש -ולקחנו זאת בחשבון

והכנסתי את אורוגון כי שמעתי עליה המלצות מאוד טובות.

לא כדאי ?

(וכן לקחנו בחשבון את הנסיעות ואת המרחקים- אבל מה אתה ממליץ? 

לפני כל נסיעה של שבע שעות ויותר ?

אפשר לעצור במוטל מסוים ולהתרענן

דבר נוסף שרציתי לשאול זה איך הנהיגה בארה’’ב ? 

מבחינת התנועה, שילוט, נוחות לנסיעה בכביש ?

תודה Smile

• bergerbergerr
                              bergerbergerr נערך לאחרונה על ידי

אם אתם עוברים באורגון ממליץ לכם ללכת לעיירה אשלנד (ashland) שהיא ממש על גבול אורגון וקליפורניה… זאת עיירה עם מלא היפים.. אפשר לישון שם בהוסטל (יש שם שני הוסטלים) ועובר שם טראק ממש ידוע באמריקה ככה של האנשים שעושים את הטראק יושנים בהוסטלים שם ואפשר להגיר מכל העולם (הסרט wild מדבר על הטרק הזה אם ראיתן)

עיירה דומה ואפילו יותר מגניבה במזרח נקראת אשוויל (ashvill) עם מלא הזויים ברחוב היא נמצאת בצפון קרוליינה

ניו אורלינס חמודה אבל קצת התמסחרה… הרובע הצרפתי נהייה מלא תיירים אבל אם בא לכם להצטרף למקומיים ולראות מלא פאבים עם הופעות ג’אז תלכו לרחוב frenchman 

כדאי ללכת לנאשוויל במדינת טנסי שנחשבת לבירת הקאנטרי שמה פשוט אפשר ללכת בריוב בראשי בדאונטאון לעבור מפאב לפאב (בכל פאב יש הופעה חיה) והרבה יותר מגניב שם מניו אורלינס לדעתי… אם אתם צריכים לבחור אני חושב שעדיף נאשוויל ואם אתם יכולים את שניהם אז הכי טוב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • keves160

אורגון היא מקום גדול. פי עשרה ממדינת ישראל. אם החלטת להקדיש לה שבוע כדאי לדעת למה ולאן את נוסעת – וזה מה ששאלתי. מה התוכנית שממלאת שבוע באורגון ששווה סטייה גיאוגרפית מהמסלול במיוחד? כן, אפשר “להתרענן” לפני נסיעה של 7 שעות. אבל אתן מוגבלות בזמן ואני לא רואה את הטעם לעשות טיול שמלא בהמון המון ימים מבוזבזים כאלו של ישיבה ברכב לאורך רוב היום.

אני גם עשיתי נסיעות ארוכות כאלו באמריקה, אבל היו לי 6 חודשים. מכיוון שהיה לי זמן גם נסעתי אותן לא באוטוסטרדה אלא בדרכים נופיות (שהן ארוכות יותר ואטיות יותר). בנוסף, לא שילמתי פר יום השכרה (רכשתי רכב), הדלק היה זול יותר (קילומטרז’ גדול = יותר כסף על דלק).

כדאי לתעדף, אולי לקצר את המסלול, וכמו שאמרתי – תתחילי מלברר מי יהיה מוכן להשכיר לכן בגיל שלכן ועם הדרישה לקחת את הרכב בקנדה ולהחזיר באמריקה.

את יודעת שזה “יהיה יקר” אבל לא יודעת כמה בדיוק ומה האפשרויות שלך, אז תתחילי מלדעת נתונים של ממש, כי זה עומד בבסיס התוכנית שלך.

• limi14

וכמובן הכל בהנחה שיש לכן ויזה yes

• dhz
                                    dhz נערך לאחרונה על ידי

יש הרבה מה לראות באורגון.  החוף, crater lake, איזור bend, ה- columbia gorge ועוד.

את הנסיעה מגליישר לילוסטון אני חילקתי ליומיים, מה גם שבחרתי להכנס דרך ה- beartooth highway, מה שהאריך עוד את זמן הנסיעה, אבל מדובר בכניסה היפה ביותר לילוסטון.

הנהיגה בארה”ב ארוכה, אבל משאר הבחינות הרבה יותר נוחה מאשר בארץ.  ברוב הדרכים שבהם תסעו לא תהיה צפיפות בכבישים.  הנהגים לרוב אדיבים יותר מאשר בארץ.  השילוט לרוב מצוין.  תהיו הרבה יותר רגועות לעומת הנהיגה בכבישים הצפופים בישראל.

• israelimom
                                      israelimom נערך לאחרונה על ידי

לשכור רכב בקנדה ולהחזיר בקליפורניה, לא פשוט בכלל ומאד יקר, אפילו בלי קשר לביטוחים שלכן.

בנוסף, לדעתי, תתחילו מדרום ותצפינו, ביוני. קר ברוקיז הקנדיים ביוני ובהחלט עדיין יכולים להיות כבישים חסומים. 

לדעתי, שלושה חודשים זה זמן מעולה לטיול מעגלי מקסים במערב. לא הייתי טסה למזרח בשביל לעבור לחום וללחות המהבילה של דרום-מזרח באוגוסט-ספטמבר (גם גשום מאד). נראה לי מיותר. אנחנו היינו בצפון-מזרח ביולי וברחנו מהר למערב. 

ממליצה לך לבקר בבלוג שלי ולקרוא את סיכום הטיול שלנו בשנת 2011. עשינו שלושה חודשים במערב בלבד, טיול מעגלי שהתחיל ונגמר בקליפורניה, עלינו ברוקיז וירדנו דרך החוף. יתן לכן גם מושג לגבי הזמנים ומה לעשות בכל מקום. אחר כך גם נסענו למזרח, אבל שלושה חודשים במערב לא היה יותר מדי, ועוד חזרנו לשם אחר כך פעמיים להשלמות.

• _oria

תודה לכל התגובות

בעקרון אנחנו מודעות לכך שהשכרת רכב יקרה במיוחד לגילאים צעירים

אנחנו בנות 21 ו22. ובגלל זה מחפשות שותפים לטיול בערך בגילאים שלנו אולי קצת יותר

בכל מקרה, הנסיעות בתוך כל מדינה, לדוגמא אורוגון יקחו 7 שעות!?

חשבתי שזה שלוש ארבע שעות לפי הנקודות המרכזיות שיש לעשות בעיר

לדוגמא נהר קולומביה ופורטלנד

או האטרקציות המרכזיות

יש ויזה Smile אז הכל טוב

לגבי מעבר לאורוגון לוושינגטון המדינה לסיאטל או לפורקס (שקרובה לאולימפיק) יש מצב שתדעו כמה זמן אורכת הנסיעה ?

דבר נוסף- יש אפשרות להגדיר את הוויז בארה’’ב לקילומטרים ובשפה עברית ?כדי שיהיה נוח יותר?

תודה רבה!

• Chen0487
                                          Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

גוגל מאפס יכול להגיד לך. באופן כללי, הייתי ממליץ לעבוד עם גוגל מאפס לאורך כל התכנון בשביל לדעת פחות או יותר כמה זמן אמור לארוך כל מקטע נסיעה. 

• keves160

כדאי להתחיל לעבוד על המסלול עם גוגל מפות. הוא אומר לך מרחקי נסיעה ממקום למקום (גם מבחינת קילומטרים וגם בזמן נסיעה משוער). קחי בחשבון שהאופציה הראשונה שהוא נותן זה בדרך המהירה ביותר, והאוטוסטרדות משעממות – אם רוצים לנסוע בכבישים יפים וקטנים יותר הדרך תהיה יותר ארוכה.

נדמה לי שלא התחלתן לתפוס את משמעות המרחקים העצומים בארה”ב ובקנדה. אתן חייבות להסתכל על מרחקים וזמני נסיעות, וגם כמו שאמרו לך לבדוק אם בכלל יש אפשרות לשכור בקנדה ולהחזיר בארה”ב וכמה זה יעלה – נראה לי שאתן לא ממש מבינות עד כמה זה יקר ועד כמה זה יחסל לכן את התקציב. שני הדברים הללו מאוד מהותיים לתכנון שלכן, אז אתן חייבות להתחיל להסתכל על הפרטים לפני שאתן ממשיכות לתכנן “באוויר”.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון