דרושה עזרה בנוגע ל MBK ...
-
אני קורא באתר את ההמלצות והסופרלטיבים הקשורים ל MBK:
"ללא ספק המלך הבלתי מעורער של מרכזי הקניות בבנגקוק ובתאילנד כולה" .... "משמש מוקד עלייה לרגל לחובבי קניות מכל רחבי העולם" ... ועוד ...
במשך למעלה מ 20 שנה יצא לי לבקר ב MBK מידי פעם ולצערי העמוק, מעולם לא הבחנתי בנפלאותיו. חוץ מקומה 4, ה MBK תמיד נראה לי כמרכז קניות ישן עם סחורה בינונית ומטה הנמכרת במחירים לא זולים.
לאחרונה, לאחר קריאת הסופרלטיבים והנהירה אליו, התחלתי לחשוש שמא פספסתי קומה או אגף שלו ששם מרוכזים כל הנפלאות הללו.
אודה על עזרתכם בנדון -
דרושה עזרה בנוגע ל MBK ...ידידי. במקר של הmbk הגודל!!!!!!
הגודל הוא הקובע!!!
אין מקומות כאלה גדולים עם קומות שלא רואים את הסוף שלהם - בארץ! -
דרושה עזרה בנוגע ל MBK ...אני מעריך שפיספת ולא פיספסת
צרריך כאן ה' ?
ב MBK יש מציאות צריך לדעת למצוא אותן,
לפעמים דברים יהיו זולים יותר במקומות אחרים.
אבל כמה תייר שמגיע לשלושה שבועות מסוגל להסתובב
בחנויות?
אז הוא יהיה בשוק הלילה בצ'אנג מאי ובבנגקוק
אולי בשוק סופ"ש, ב MBK, ובפרטונאם,
אז זה לא מה שאני עושה, בסדר מבחינתי.
אף אחד לא חייב לחיות כמוני.
-
שלמה צודק ישנם מציאות אבל צריך לחפש טובאני קניתי נעלי ALL STAR ב780 באט מקוריות כמובן
ישנם חנויות שמוכרים זיופים במיוחד בקומה הראשונה,
גם רכשתי פעמיים SP2 והם עובד ומצויין ומחיר זול מאוד
ישראלים אוהבים קניונים גם בישראל תראו לדוגמא קניון עזריאלי
-
דרושה עזרה בנוגע ל MBK ...איתן יקירי ... ה MBK איננו גדול יחסית למכרזי קניות אחרים בבנגקוק. אני בספק אם הוא נכנס לרשימת 10 מרכזי הקניות הגדולים בבנגקוק.... אני אישית מכיר כמה מרכזי קניות הגדולים ממנו בהרבה כדוגמת Seacon Square, Fashion Island, The Mall Bangkapi ואחרים.
הסחורה ב MBK בינונית ומטה אך המחירים לא !! יתכן שיש מציאות פה ושם אך כאלו יש בהרבה מקומות בבנגקוק. ה MBK נופל בין הכסאות כי מי שרוצה לקנות בזול (סחורה דומה לזו שיש ב MBK) הולך למקומות אחרים ומי שרוצה סחורה איכותית, לא ימצא אותה ב MBK. -
MBK ,טנה ,רד בריק ,פול מון ,קאווסןאלה הם מרבצי העדר העיקריים.
מי מהישראלים היה ב THE MALL או ב SAMPENG או אפילו ב OLD SIAM
בצ'אינה טאון. כולם רצים לקנות סימכרד ב MBK ובשבילם זה הMALL היחיד והגדול בעיר.
-
MBK ,טנה ,רד בריק ,פול מון ,קאווסןהאמת שבפעם הראשונה אכן "רצתי" ל mbk.....אוי לבושה....סתתתתתתםםם..
אבל...לא חובב קניונים אנוכי,אלה רק שווקים.
המלצה שלי שוק "סואן לום" משגעעעעעע!! -
לפרופוסורים בפקולטת תאילנדזה מצחיק, אבל יש כמה מילים שפשוט מדליקות אתכם אה?
אתם כמו פונקציה שבנויה:
"המילים"(MBK, קוואסן,בית חב"ד, הקשר הישראלי וכו)="התגובה"(עדר, איכות ירודה וכו).
תגידו מה התפלספות הזאת? אם בי קי זה קניון!
אני אף פעם לא ראיתי שרשור בשום מקום שדן בענייני למה כולם הולכים לעזריאלי שאפשר ללכת לשוק הכרמל.
זה אחלה של קניון והייתי בו פעמיים בשני הביקורים שלי בתאילנד.
הוא נעים, ענקי, כיפי והמחירים בסדר גמור.
קניתי שם מוצרי חשמל שעובדים מצוין עד היום.
מילא תגידו למה אנשים מטיילים בטיול ג'יפים ולא עצמאי, אבל להתחיל להגיד עדר על קניון????
זה קניון אנשים, קניון! ק-נ-י-ו-ן !
(קניון= מקום שבו אנשים הולכים לעשות קניות).
האם בי קי הוא הקניון הכי מוכר למטיילים, אז הולכים אליו!
למה תמיד חייבים לחפש את המיוחד והנסתר שרק הקוסמים יודעים עליו.
ודרך אגב, אתם תמיד אוהבים לרדת על המטיילים שרק מחפשים לחסוך כסף.
לחפש קניון מיוחד וקסום בשביל לחסוך 10 שקל על נעלי אולסטאר זה לא לחסוך כסף על שטויות?????????
ועוד משהו, לא כולם היו בתאילנד 20 פעם בחיים שלהם.
יש אנשים כמוני שהיו רק פעמיים, ושימו לב לזה: יש אנשים שלא היו בכלל. לכן, לא כולם מחפשים את הכפרים הנידחים האלה שחייבים להיות לא עדריים כדי להיות שם.
יש גם כאלה, שהם אנשים נחותים כמוני, שאוהבים את האוירה של הקוואסן ובאים לתאילנד כדי לנוח ולקנות דברים ולא לשבור את הראש יותר מדי כמו איך לנסוע 7 שעות במיניבוס כדי להגיע לאיזשהוא כפר.
ודבר אחרון, אם אתם כל כך אוהבים דברים מיוחדים ומעניינים אז אני אגלה לכם עוד סוד. יש עוד מקומות בעולם חוץ מתאילנד, ותאילנד זה לא מקום מרתק ומלא תבונות על החיים יותר ממקומות אחרים, כולל אותם מקומות שהעדר לא הולך אליהם.
ולידע כללי, כדי שתדעו איך להגיב, אני בכלל לא שייך לאותו עדר שאתם מדברים עליו. בדרך כלל אני לא הולך לבתי חב"ד ולקשר וכל הדברים האלה.(הייתי חודש בנפאל ואני לא יודע איפה היה בית חב"ד וסוויסה)
והאמת, שלפעמים אני מסכים אתכם שכל הקטע הזה נהייה די מוגזם (ראה דוגמת הטיול ג'יפים שדיברתי עליו, ויותר גרוע ראו דוגמת דרום אמריקה).הגישה שלי היא שלא באתי עד לקצה העולם כדי לאכול שניצל וחומוס.
אבל מה, דעתי היא שכל אחד יעשה מה שבא לו ואף אחד לא יגיד לאף אחד איך לטייל ,מתי כמה ולמה.
ובטח שאף אחד לא יגיד לאף אחד שללכת לאם בי קי זה ללכת בעקבות העדר...
חבר'ה ... זה בסך הכל קניון...
-
לפרופוסורים בפקולטת תאילנדאכן אתה צודק .... זה סתם קניון ... לא טוב, לא רע.... סתם קניון.
אם קראת את תחילת השירשור... הבעיה היא לא עם הקניון עצמו אלא על איך הוא מתואר כאן באתר.... הציטוטים שהבאתי הם מהאתר עצמו.
הדוגמא שנתת עם קניון עזריאלי היא מצויינת !! קניון ככל הקניונים ואין שום בעיה איתו...... אבל.... אם מישהו יכתוב שקניון עזריאלי הוא אחד משבעת פלאי עולם, מלך מלכי הקניונים, קניון שאליו נוהרים אנשים מכל קצות תבל - זה ישמע מגוחך לגמרי.
וזו הנקודה שהועלתה פה !! לא MBK עצמו אלא הדרך שהוא מתואר בפורום ובאתר. -
קניונים בבנקוקאז לכל ה"מקומיים", אנחנו נוסעים בפעם הראשונה ובכל זאת רוצים לעשות גם קניות ולא רק בשוק. אז מה המקומות המומלצים על ידכם ,היכן נמצאים ומה שווה לקנות בהם? -
קניונים בבנקוקכל המקומות, כולל MBK הם בסדר ... ותקנו היכן שנוח ומתאים לכם.
כל הכוונה היתה להחזיר את MBK למיימדים האמיתיים שלו, ז"א סתם קניון רגיל ולא איזה שהוא מקום נפלא ויוצא דופן שחובה לבקר בו (כפי שמצטייר מהתאורים בפורום) -
לפרופוסורים בפקולטת תאילנדכן, זה עדר.
זה גם עדר שהולך לקניון עזריאלי.
גם שוק הכרמל לא מושלם, שוק התיווה ושוק רמלה עולים עליו בהרבה.
הקוואסאן די דוחה לטעמי, אם כי מבין את מי שמוצא בו משהו, מי שמוצא בו את העיקר, מפספס בגדול לדעתי.
מי שמגיע למדינה, לא משנה איזו, ורק רובץ בריכוזי תיירים מחמיץ משהו לדעתי האישית, זה כולל אגב את ישראל, מי שמבלה באילת וטבריה ולא היה מימיו בקרית גת, שדרות או אור עקיבא גם החמיץ משהו. -
אני אנסה להסביר למה הוא מתואר כך וגם מרטין על הדרךאני לא נוהג להתערב בשרשורים שכאלו אבל בכל זאת.
בפעם הראשונה שהייתי בתאילנד נסעתי לאותו "היכל" שנקרא MBK ונשארתי המום.הגודל,הכמות,המבחר,המוכרים,ה וכל......
בחורף האחרון הייתי שוב עם אשתי שתחיה (פעם חמישית שלי שניה שלה).
לא משנה כל כך למה אבל בפעם הקודמת שהיינו יחד בתאילנד לא היה ממש זמן לקניות (בעיקר בגלל שהיינו עם הילדות).
אז היינו בפרטונם,בצ'ינה טאון,WTC, שוק הלילה,BIG C ולוטוס ועוד ....יומיים וחצי היו מוקדשים לקניות.
בסוף הטיול חזרנו ללילה אחרון לבנגקוק. הגענו אחה"צ ל-MBK והמשכנו למחרת שוב את מה שלא הספקנו ביום קודם (טוב זה לא ממש "הספקנו" אלא "הספיקה").
ועכשיו הנקודה...אשתי סיכמה זאת כך,את כל מה שראינו בהתחלה ראיתי כאן. אז למה סחבת אותי בחום ובלחות אם יש לי את הכל כאן.
למי שמגיע בטיול ראשון, בואו נודה שההלם והבלאגן לא ממש עוזרים ואם רוצים קניות אז עדיף במזגן,בשקט ובאווירה של קניון מוכר מהבית. רוצים לאכול עולים למעלה או בקומה השלישית. רוצים לנוח, עולים לסרט.רוצים לעשן,יוצאים לחניה ובדל הסגריה במאפרה,רוצים יקר יש,רוצים זול יש ויש.והכי חשוב... גלידה של סוויניס.
בינואר הקרוב אני טס פעם שישית עם חבר שיגיע בפעם הראשונה. לילה ראשון בנגקוק ולמחרת פוקט. אין לי ספק שאני מגיע ל-MBK. חולצות, מכנסיים, אוכל,טלפון ומה שרק תרצו והכל במזגן.
לגבי הקוואסאן.
נכון שאפשר בלי אבל בואו לא נשכח, ביחד זה גם שקט נפשי. הרי רוב הישראלים שם (מה שנקרא "עדר" ואני לא מסכים עם הביטוי) אלו חברה צעירים שלוקחים את החיים הרבה יותר קל מאיתנו, יושבי הפורום.
מתוך הכרותי עם חלק מהחברים הקבועים טווח הגילים הינו מעל 22-23.
וזהו הגיל של רוב החברה שם. לא נשכח גם שהם מגיעים לפעמים אחרי שרות צבאי, ממדינות שכנות וללא כל תכנון.
אז מה עושים? הולכים לאן שיהיה לנו הכי קל להקלט ולקבל מידע.
אני אוהב את הקוואסאן. יצא לי לא פעם בסוף היום לשבת בקשר בחוץ על הספסלים,עם שייק אננס וממש כמו כאן בפורום, לתת מידע ולעזור וזה כיף.
חברה צעירים, נטולי דאגות של פרנסה, ארנונה, אישה ובנות שנשארו בבית... מקסימום געגועים לאוכל של אמא.
העדר זה בטחון ואמונה שכך יהיה יותר כיף ואנחנו מוגנים.
ואם טוב להם אז מה רע לנו.
עשיתי טיול עם הרד בריק וכולם היו ישראלים והיה כיף.
עשיתי טיול בקמבודיה, כולם היו אירופאים ועשו לי טובה שנתנו לי אש לסגריה שלא לדבר על סתם שיחות חולין. כל זוג או חברים בתוך עצמם.
בפעם השניה שהייתי בתאילנד נכנסתי לגרין האוס ורציתי לברר מידע מסוים.ניסיתי לברר קודם באחת הסוכנויות האחרות והאמת,הבחור היה נחמד אבל לא הבנתי חצי מהאנגלית שלו (ואני יודע אנגלית,ציון 92 ב-4 יחידות, לפני 20 שנה אבל עדיין וגם אשתי חצי אנגליה)
היה שם אחד אולי שמעתם עליו, קוראים לו מרטין. היה כיף לשבת עם בחור דובר עברית,שמסביר הכל ואני מבין הכל, שואל עוד שאלות מסביב ונותן המון מידע. נכון גם התאילנדים מצויינים ונחמדים והלוואי עלינו רמת שירות כמו שלהם בארץ, אבל בכל זאת. מדברים עברית מבינים עברית.
אז זהו חברים, איפה שטוב לנו, לשם צריך ללכת.....
-
קניונים בבנקוקיפה, יש קניון יפיפה, מיוחד ביותר,parangon, מה שקניתי שם ב1/4 מחיר מאשר בארץ:חזיות, המחלקות לפי הפירמות, אבל תא מדידה משותף, יש שם פירמות, לא יודעת מה את מחפשת, ג'נסים, קונה שוק המקורה בשכונת ההודית, קורים לזה שוק, אבל זה חנויות, נהדרים, כי בכל מקום אחר, 40 זאת מידה ענקית בשבילם.
mbk, יש שם גם תיקים ונעליים, וחולצות לגברים של כאילו פולו, וכאלה חיקויים, אבל הבד מצויין,
לצעירים במשפחה, אם הם לא ילדים קטנים, יש בקומת קרקע ג'ינסים חיקוי של חברות ידועות.
בלי קשר לבגדים, חייבים את שוק סוף השבוע הגדול, שבת-ראשון, ונעים ביותר לעבור ערב ולאכול ארוחת ערב טובה ושוק שליד פארק לומפיני.
ליד כיכר סיאם, יש קניונים, דברים יפים, בכל מקום הרבה יותר זול מאשר בארץ -
יפהבסופרמרקטים, לכולם יש מחלקה מאוד גדולה של בגדים ונעליים, תאמיני לי, קונים שם בכל מקום, זה סיפור שלא נגמר. -
אני אנסה להסביר למה הוא מתואר כך וגם מרטין על הדרךארז ... רציתי להעמיד מספר דברים על דיוקם:
1. MBK - אני חושב שהנקודה התפספסה במקצת. אין לי שום דבר נגד ה MBK (וגם שום דבר מיוחד בעדו) ... מדובר על קניון רגיל וסתמי ואין בו שום דופי.
הטענה היחידה שלי היתה כנגד התאורים הקשורים אליו בפורום (קרא את פרק הקניות בבנגקוק - "מלך מלכי הקניונים בתאילנד ובעולם" ; "מכל רחבי העולם נוהרים ל MBK" ....... נו, באמת ..........
2. לגבי תושבי קאוסן - לא מקבל את דעתך שהם "לוקחים את החיים בקלות" אלא להיפך .... תראה את הלחץ שלהם אפילו בפורום, הם אחוזי תזזית שמא מישהו שילם 10 באט פחות והם יצאו פריירים ... הם רצים כמו פורפרות מאי לאי כאילו החוף שונה או המים אחרים .... יצא לי פעם אחת לראות אותם נדחפים בכוח, ראש על ראש לסירות לקופנגאן ....היה מבהיל ... כאילו מחלקים זהב בחינם בצד השני
הם בדיוק ההיפך מ"לוקחים את החיים בקלות" - לחוצים כל הזמן, אחוזי תזזית, מפחדים מהצל של עצמם -
אני אנסה להסביר למה הוא מתואר כך וגם מרטין על הדרךקניון MBK מוזכר גם בפורומים אחרים מחוץ למדינתנו בקניון מספר אחד בתאילנד.. זה לא אומר שהוא אכן כזה אבל זה כן אומר שזה לא קניון סתמי.
אפשר להגיד שזה תופעת העדר.. אבל אפשר גם להגיד: "אים כולם אומרים אז כנראה שזה נכון"
גם הקואסן,בנגוד למשתמע בפורום,הוא לא אזור שיש בו רק ישראלים, לדעתי הישראלים מהוים שם רק אחוז קטן. כמו כן הקואסן מוממלץ ע"י ה LONELY PLANRT שיוצא לא רק בשפה העברית.
.. אני לא מבין איך אנשים שמצהירים שהם לא מתקרבים לקואסן יודעים הכל על המקום ואנשים שבוחרים להימצא שם הם "עדר של גנו" במקרה הטוב.
-
אני אנסה להסביר למה הוא מתואר כך וגם מרטין על הדרךאת מרטין אני מכיר אישית (למרות שמעולם לא נסעתי דרכו) ... בחור נחמד, רציני והגון ...נא למסור לו ד"ש חמה ממני.
חשוב שתדייק בדבריך .... אף בן-אדם לא הושווה לחיה כלשהי ואני מכבד את כולם. דובר על צורת התנהגות מסויימת (גם השימוש במלה "מתכלב" הנפוצה פה לא משווה אף אדם לכלב).
לא חושב שחידשתי משהו והתופעה הידועה בשמה הלטיני "עדריקוס ישראליקוס" כבר נדונה מעל דפי פורום זה פעמים רבות ואין לי מה לחדש בנושא שנלעס כאן פעמים רבות.
אני מניח שלתופעה יש צדדים חיוביים וכנראה גם שליליים פה ושם. ובסיכומו של דבר - יחיה איש איש לפי רצונו וטעמו.
דברים רבים שנאמרים כאן בפורום, נאמרים בחיוך ...אז נא לא לקחת שום דבר ברצינות תהומית -
סתם סקרנותה 3 פעמים ה"עודפות" שהיית בתאילנד..... זה לפני או אחרי שהכרת את אישתך ?? ....
-
דרושה עזרה בנוגע ל MBK ...דר' דוויד וכולם
ה- MBK זה קניון הכי מוכר בקרב הזרים והתיירים בתאילנד
אפילו בסרט החדש בכיכובו של ניקולס קייג' BANGKOK DENGERUS הקניון מצולם שם עם השלט הירוק והמוכר MBK
צרפתי תמונות מקניון THE MALL BANG KAPI מהביקור שלי בתאילנד לפני שנה