שאלה לגבי קרוז...
-
פורום יקר,
חושבים על קרוז בספטמבר ואין לי שום מושג בעניין.
חשבתי אולי לחפש משהו מניו יורק. כלומר לצאת לטיסה מניו יורק למיאמי לקרוז וחזרה לניו יורק. האם זה אפשרי או כדאי בכלל? יש חברות אמריקאיות שעושות את זה?
האפשרות השניה היא לטוס מהארץ למיאמי ואז לקחת קרוז.
איזו אפשרות כדאית יותר?
מי החברה שממנה צריך להזמין קרוז? ממה שקראתי יש את קרניבל ויש רויאל קריביאן ועוד.
מה מומלץ ומאיפה?
זוג ושלוש בנות בוגרות .. חופשת החגים תשע”ח.
תודה על כל תשובה.
פוריה
-
שלום פוריה
3 חברות השייט הגדולות הן נוריגאן קרוזס שבספטמבר תיהיה להם רק אוניה אחת במיאמי לקאריבים
- קארניבל -שיש להם הרבה אוניות לקאריבים באיכות ירודה ואוניה חדשה אחת בלבד -קארניבל ויסטה
- יש את רויאל קאריבין שיש לה אוניות ענק מאזור פורט לורדייל
אוניות אלו מספקות הרבה חוויות לכל הגילאים ובמיוחד לילדים
יש לשים לב שתקופת יוני-נוב היא תקופת ההוריקים ובמיוחד ב אוגוסט/ספטמבר יש סופות באזור הקאריבים דבר שגורר את חברות השייט לשנות מסלולים ככה שלמרות שהחברת שייט הבטיחה שתגיעי למקסיקו פתאום ברגע האחרון הם משנים את זה למזרח הקאריבים וההפך וזה חלק מהחוזה שרשום מול חברות השייט!
מקווה שזה מובן
-
תודה רבה.
מה בכל זאת כדאי לקחת? מה טווח המחירים למשפחה של חמישה?
והאם כדאי לטוס מניו יורק?
פוריה
-
לקרניבל יש גם את הקרניבל בריז – אונייה מצויינת.
עופר
-
צריך להשוות תמחור של קרוז מניו יורק ששם האופציות דיי קטנות ולראות הבדל מחיר של מה שעולה קרוז+טיסות פנים
לרואיל קאריבין יש רק אוניה אחת מניו ג’רזי ANTHEM OF THE SEAS-אוניה נחמדה -יש להם קרוז 5 לילות ( עצירה יום וחצי ביעד אחד בברמודה) או 9 לילות לאזור קנדה!
לחברת נוריגיאן יש 2 אוניות מאזור ניו יורק
NCL GEM יוצאת לשבוע לאזור קנדה ( מהאוניות הממוצעות/לא גדולות יחסית-2400 נוסעים
בנוסף יש מסלול שבוע ברמודה ( עגינה 3 ימים באי בברמודה) -מניו יורק על NCL BREAKAWAY-אוניה גדולה 4000 נוסעים שכוללת מגלשות מים
שוב השאלה מה היעדי קרוז שמועדפים עליכם כי בספטמבר אוניות קרוזים לא יוצאות לקאריבים מאזור ניו יורק
מבחינת מחיר-זה כבר תלוי ב קטגוריות ואיך שאת רוצה להרכיב את החדרים
לנוריגיאן ורויאל מניו יורק יש רק סויטות ל 5 איש שיכולות להיות מאד יקרות! או לקחת 2 חדרים צמודים -זה גם תלוי בגיל הבנות
-
אני גר במיאמי
קארניבל בריז מזמן כבר לא במיאמי או אפילו לא באזור
היא היחידה שאכשהוא נורמלית בקארניבל יחד עם הויסטה החדשה! –
אני היתי על הבריז בנובמבר 2015 לפני שהיא עזבה את מיאמי ואי אפשר בכלל להשוות בשום צורה למה שרויאל קאריבין מספקים
במיאמי כרגע מדצמבר 16יש רק את הויסטה שהיא נחמדה -( אוניה חדשה)
-
תודה על העדכון.
עופר
-
אין כמו רויאל !
מציע לעקוב אחר המבצעים השונים. יש כל הזמן.
והכי חשוב – להזמין מסוכן אמריקאי ולא מהארץ.
תחשבו מה הקרוז שאתם רוצים, ותוכלו לקבל בידים של סוכנים דרך cruisecompete.com.
-
היי מצרף קישור לבלוג שהעליתי בנושא מניסיון חד פעמי בקרוז
אנחנו שטנו עם קרניבל – לא יכול לחוות דעה לגבי טיב הספינות
אספר רק ששבוע לפני האוניה שלנו (קרניבל דרים) נתקעה בים ואנחנו היינו השייט הראשון לאחר שנתקעה.
אין ספק שרואייל קריבין יותר איכותיים – אבל גם יותר יקרים.
-
לדעתי מה שעושה את הקרוז לכאן או לכאן זה האניה וטיב השירות והבידור בה.
היעדים בהם יורדים פחות חשובים ,ממילא רוב היעדים בקריביים אינם להיט גדול -לטעמי.
לכן עצתי תשקיעו כמה שניתן האנייה איכותית וכל תחסכו בזה -לא תפסידו.
במקרה הזה אני בעד אניה איכותית חדישה של רואיל קריבייאן ,ולא אין לי מניות או אינטרס.
-
שאלה של תם (בתור אחד שלא ניסה קרוזים):
אם מה שעושה את הקרוז זה האניה והשירות \ בידור שבה, והיעדים פחות חשובים – לשם מה בכלל לעשות קרוז? למה צריך לעלות למלון צף ולהיות כלוא בו למשך השייט?
לא עדיף במקרה כזה לבלות שבוע ביעד כמו וגאס עם אוכל טוב, בידור משובח ושפע פעילויות ועוד לשלם פחות?
-
נתחיל מהכסף. לא בטוח שוגאס תעלה פחות
שבוע קרוז בחדר פנימי אפשר למצוא באלור/אואזיס גם ב 1500$ .
וזה כולל שבוע שלם ALL INCLUSIVE. כולל הפעילויות/הופעות וכו
לגבי היעדים – יש שאמרו שהם לא “ה” עניין, כי יש כאלו שהם דומים אחד לשני ויש כאלו שלא מצאו בהם פעילויות מעניינות.
אני ממש לא מסכים לכל הקביעה הגורפת הזו.
יש טונות של פעילויות באיים השונים. הכל תלוי במה רוצים לעשות וכמה רוצים להשקיע.
יש כאלו שיורדים , מוצאים איזה חוף (רגיל או חוף all inclusive) ורובצים כל היום.
יש כאלו שיוצאים לטיולי אקסטרים, שייט עם שנורקלינג ועוד מלא מלא חוויות.
אתה קובע מה אתה עושה… אתה יכול לשבת באוניה ולא לרדת, או להנות ממגוון שלם של עולמות.
-
מסכים עם קודמי , היתרון של הקרוז הוא מלון הכל כלול עם שפע פעילויות שמשלב ביקור במספר יעדים (נכון שהם מאוד ממוסחרי/מתויירים) אבל מקומות שכנראה לא נגיע אליהם סתם כך לביקור.
מנסיון של קרוז אחד (בינתיים) אני יכול להגיד שזה פתרון מצויין לשלב בין הדברים.
עופר
-
שבוע טוב,
“לדעתי, נסיעה לקאריביים היא 70% ספינה ו-30% אתרים. אין מה לראות לטעמי באיים הקאריביים מעבר לחופים יפים והמאמץ הכספי להגיע לשם (בטיסה) לדעתי לא שווה את זה בכלל. גם האיים הכי יוקרתיים עדיין מאוכלסים באוכלוסיית עולם 3 והאטרקציה הגדולה ביותר שלהם זה מדרחוב קניות. לכן החשיבות של בחירת ספינה טובה וגדולה ככל האפשר. אפשר לעלות לספינה לקרוז של שבוע ובסופו לא להספיק לבקר בכולה.”
זה מה שכותב חבר אחר בפורום בהתכתבות בנושא אחר .
ואני מסכים עם רוב מה שנאמר.
ולעניין המחיר- קרוז הוא נופש שכדאי מאד מבחינה כלכלית כי הוא כולל הכול:
בידור כל ערב.
ארוחות כל היום.
שירות טוב מאד .
פעילויות מסוגים שונים כולל ספורט ,הרצאות וכו’
אווירת יוקרה.
וכול זה חינם .
כמובן שיש פעילויות נוספות בתשלום למי שמעוניין:
ספא.
טיפולים שונים.
מסעדות יוקרתיות.
בתי קפה וברים.
-
תודה רבה לכל העונים
לא כל כך הבנתי מאיפה בדיוק להזמין? מסוכן אמריקאי? איך אני מגיעה אליו? דרך האתר?
מה העלות לבן אדם פחות או יותר בממוצע לקרוז של שבוע נגיד בקריביים ומקסיקו או בקריביים בלבד… איזה חדר כדאי לקחת? אנחנו חמישה…
תודה
פוריה
-
היי ,
עלות לקרוז ממוצעת היא כ700 עד 1000 דולר כשמדובר בקריביים.
כמובן שיש משתנים רבים מאד במשואה:
קומה גבוהה ובאמצע האנייה בדרך כלל מייקר.
טיב האנייה וחדישותה וכמובן החברה.
העונה משנה ,בדרך כלל ספטמבר נחשב כחודש לא ממש טוב בקריביים כי זה שלהי העונה החמה והלחה ואז יש חום ולחות גבוהים ולכן סביר שתקבלו הנחה.
תיכנסי לאתר CRUISE CRITIC תבחרי לך יעד ואנייה ותוכלי לקבל מושג על המחיר.
-
אין עלות ממוצעת, לפני שתחליטי על האוניה והתאריך.
העלויות משתנות מאוד.
אם החלטת על רויאל לדוגמא, אז הצעתי:
- דרך אתר רויאל חפשי את התאריך שמתאים לך , תסתכלי על עלויות החדרים השונים.
- אתם 5 – יש חדרים שמתאימים לחמישה אבל מאוד מאוד צפוף ולא מומלץ (ולא תמיד יוצא זול מ 2 חדרים). יש כמובן סוויטות, אבל אני מניח שאתם לא שם
- אנחנו גם 5, ולקחנו חדר אחד עם מרפסת לים (אנחנו והקטנה) וה2הגדולים , בחדר פנימי ממולנו.
יש גם אפשרויות של חדרים מקושרים. אנחנו העדפנו לחסוך ושהם יהיו בחדר פנימי, וגם העדפנו קצת פרטיות - לאחר כל אלו, תוכלו דרך אתר רויאל, או דרך אתרי הזמנות אחרים לבחור חדרים פנויים. בחרו אותם.
- כנסו ל cruisecompete.com הרשמו כגרים בארהב, ותזינו פרטי הקרוז.
בהערות, תכתבו בדיוק! את מספרי החדרים שאתם רוצים - תוך זמן קצר תתחילו לקבל הצעות מסוכנים, לגבי המחיר (שיהיה בדרכ זהה) אבל עם הטבות ! כמו מאות דולרים כ on board credit” חבילות שתיה וכו
אם אתם רוצים, דברו איתי בפרטי ואתם לכם פרטי הסוכנות /סוכן מהם הזמנו והיה סבבה. קיבלנו המון כסף כ on board credit שחלקו הסיכמו לתת לנו כהנחה על המחיר במקום זיכוי באוניה.
יש מלא מבצעים על הזמן !
כנסו ל royalcaribbeanblog.com הרבה מתפרסם שם
לדוגמא יש עכשיו מבצע של ילדים מתחת ל 12 בחינם בחדר עם 2 מבוגרים (מעל 12) שמשלמים. זוהי הנחה עולה.
יש נדמה לי היום ומחר עוד מבצע של סייבר מנדיי לקבל עוד on board credit וכו
עד יום התשלום (שזה 90 יום לפני) באם יוצא מבצע חדש, אפשר לקבל את המחיר המעודכן (או לבטל ולהזמין מחדש).. בזה הסוכן יכול מאוד לעזור.
בצורה הזו חסכתי מאות דולרים מהמחיר המקורי.
אנחנו היינו באוקטובר. חדר בלקוני לשני מבוגרים וקטנה בחינם עלה כ 2400$ , חדר פנימי ל 2 עלה 1500$. על זה קיבלנו כ 250$ ב on board credit ושתי חבילות שתיה (סודה) כלול.בהצלחה
-
מה זה אומר להרשם כגרים בארה”ב? לא צריך לתת כתובת בשביל זה?
-
מדובר רק על הרישום ב CRUISECOMPETE .
כי יש חברות ספנות שלא מאפשרות לסוכן אמריקאי להזמין לתושב זר.
לא רלוונטי לגבי רויאל לפחות
בכל מקרה לא מדובר על ההזמנה עצמה
-
ari ו may east
תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני אבדוק ואשמח אם צריך לפנות בשאלות נוספות.
פוריה