Flaine 9/1 יהיה שלג???
-
תחילת נובמבר נראתה מבטיחה, אבל מאז נאדה!
מה התחזית ל-9/1?
-
אללה בחטיאין לדעת. תחזית ניתן לתת תחזית לכמה ימים קדימה בלבד.
שלג כבר יש בשפע וסביר להניח שתהיה עוד סופה, אבל אין לדעת בוודאות.
בכל מקרה סע ותהנה. מה שירד בנובמבר עם חיזוק של תותחים יספיק לך בהחלט
-
אתה יודע אם יש תותחים ב-Flaine?
תודה
-
לא בדקתי,אני מוכן לבדוק מאוחר יותר כשיהיה לי יותר זמן. אבל ההימור שלי הוא שיש גם יש.
-
Flaine and the Grand Massif’s snowfall allows for an extended winter season and guarantees excellent quality snow throughout the season.
218 snow canons, covering over 89 hectares, complete the snow cover on the lower part of the ski area guaranteeing maximum “Skiability” throughout the season. -
עדיין על הפנים.
למישהו יש חדשות מעודדות?
-
התחזית המדוייקת ל-9.1.14 מעלות צלסיוס בגובה 2000 מטר, מעונן חלקית וסיכוי לגשם משעות אחה”צ.
-
אני מקווה שהיית ציני.
בתור מישהו שעוסק (מעט) בתחום החיזוי והמז״א, אין שום דרך לדעת ולו במעט מה יהיה בינואר מבחינת תחזית.
למעשה, שלג אפשר לחזות 3-4 ימים מראש, 5 אם ממש רוצים לקחת סיכון.
-
התגעגענו לתגובות שלך

-
לא הבנתי למי אתה מייחס ציניות. לגולש הצפוני או ליוחנןקצת צינה לא תיק לחורף הארופאי המשונה הזה
-
אני לחלוטין לא ציני.
יודע שתחזית היא ל-5 ימים.
אם זאת – סוף דצמבר ו-8 ס”מ אחרי שהשלג המשמעותי האחרון ירד בתחילת נובמבר.
באסה.
התכוונתי אם למישהו יש תחזית שמשהו הולך להשתנות עד תחילת ינואר?
תודה.
-
די ענית לעצמך. אם אתה יודע שתחזית טובה לחמישה ימים אז איך מישהו יכול לדעת קדימה יותר?
תתאזר בסבלנות, אין מה לעשות . אולי תופתע לטובה.
אני חזרתי אתמול מהצילרטל. היה מצויין למרות מיעוט השלג כביכול. אם אתה גולש רק במסלולים אז זה לא משנה אם אתה גולש על 40 סמ או שני מטר. כל עוד האדמה לא חשופה, זה עדיין אותו שלג דחוס.
הבעיה היחידה היא הדקורציה מסביב שלא ממש לבנה לחלוטין או לפעמים חומה לחלוטין. אבל זה ממש לא משפיע על הגלישה .
-
ועוד משהו. נדמה לי שיוחנן היה סרקסטי ולא ציני…
תתקנו אותי אם אני טועה
-
ברור שאתה צודק,
אבל הבעיה שנכון לעכשיו פתוחים רק 9 מ-22 מעליות
ו-15 מ-63 מסלולים
וזה עוד טוב יחסית לעיירות האחרות במרחב (grand massif), שם המצב עוד פחות טוב.
בשביל החרמון יכולנו להישאר בארץ...
-
הולך לצעדים מעשיים.
פתחתי במדעים להזזת החופשה.
למתי ממליצים – פברואר או מרץ?
-
מגעים, לא מדעים...
-
וואו, זה הכל? במאירהופן , כלומר בפנקן, 85% (אולי אפילו יותר, חוץ מה חרקירי לא ראיתי מסלולים סגורים) מהמסלולים היו פתוחים וזה ממש לא מעט.
בהוכצילרטל היה שיעור דומה
כנראה שהאוסטרים באמת אלופי העולם בהכנת שלג.
אכן הייתי מנסה להזיז, אם ישנה אופציה כזאת, כדי לא להיקלע לאי נעימויות
-
אתה ממשיך עם השטיקים… טוב, לאיזה תאריך בפברואר אתה רוצה?
אם אתה אכן גמיש בשינויים, מדוע שלא תחכה עד שיהיו תנאים ואז תבצע את ההזמנות?
-
במקום לפתוח במדעים, פתחתי בקלפים של איזמרלדה....הם טוענים בפירוש (99.9% טעות), שתנאי הגלישה בחודש מרץ בפליין יהיו הטובים ביותר בעונה, במיוחד בשבוע של פורים.
לפחות מטר שלג באזורים הנמוכים באתר, באיכות פאודר שגם זקני יוטה לא זכו לראות מימיהם.
ושאלה לי אליך גולש צפוני יקר. למה פליין? העיירה חיננית ושוקקת חיים כמו עיירות המחקר הסובייטיות בסיביר, ששנטשו. אם אתה מגיע לעיירת סקי והשלג לא משהו, לפחות שתהיינה אלטרנטיבות...
-
כנראה שלא כל כך פשוט להזיז…
למישהו יש רעיון (אתר עם שלג באזור Flaine)?