מון בלאן בקיץ
-
היי!,
אנחנו ארבעה חבר’ה לפנ גיוס שנה שעברה היינו בנורבגיה השנה החלטנו על מון בלאן באוגוסט הקרוב
נטוס לשבוע משישי עד שישי דרך זנב'ה
נהיה בזנבה עד ראשון בבוקר ונצא עם שאטל לשמאוני
מחפשים מסלול מעגלי משאמוני לראשון עד חמישי בלילה .. האם זה מספיק לטיול נחמד? נוכל להספיק יפה?
מה יש לעשות בזנבה?
איך הולך טיסה עם easyjet מבחינת תרמילאים מתי יהיה הכי זול להזמין?
מה דעתכם על משך הזמן, אנחנו די לחוצים בזמן ובכסף כך
שיעלה רק טיסה, מלון שישי שבת ושאטלים ואוכל
נישן באוהלים..
מה מזג אוויר שם באוגוסט?
תודה רבה
-
.
-
מחפשים מסלול מעגלי משאמוני לראשון עד מישי בלילה .. האם זה מספיק לטיול נחמד?
זה קצר לפי דעתי.
אם אתם בעלי כושר, יכולים לעשות יותר, כמו ה- TMB השלם משך 10-11 יום.
נוכל להספיק יפה? לא.
איך הולך טיסה עם easyjet מבחינת תרמילאים מתי יהיה הכי זול להזמין?
כמה שתזמינו מוקדם יותר, יהיה זול יותר.
מה דעתכם על משך הזמן, אנחנו די לחוצים בזמן ובכסף כך שיעלה רק טיסה, מלון שישי שבת ושאטלים ואוכל נישן באוהלים..
הלינה בביקתות לא יקרה. לסחוב או לקנות אוהל וציוד לשינה יעלה יותר.
מה מזג אוויר שם באוגוסט?
בלילה יכול לרדת גם קרוב לאפס.
-
מה מחיר בקתה שם?
כיוון שאנחנו דתיים בעיה לעשות סובב בלי זמן מאורך שאם כן בשבת אנחנו בבקתה מרכזית
יש לך רעיון איך לעשות את זה?
אולי שווה לוותר על זנבה ולהשאיר אותה ליום אחרון?
לטוס שלישי עד שישי? בעקרון אנחנו קצרים הזמן של עד 9-10 יום מה אתה ממליץ לעשות
-
אם אתם דתיים זה סיפור אחר. אפשר לטוס ביום שישי ולהעביר את השבת בגנבה. במוצ”ש שאטל ל- Les Houches ומשם להתחיל TMB קצר עד Courmayeur וביום שישי לחזור מגנבה לארץ. יש בלוג מצויין של ענבר ( IO). תעברו על החלק הראשון. אולי היא גם תציע לכם צירוף אחר.
-
היה בפורום שומרי מסורת משפחה דתית שעשו את השבת בקיץ באנסי, עם אזכור של בית כנסת פעיל . יכול לסייע לכם בהחלטות.
-
חשבנו על לעשות מסלול שכזה
משלישי עד שישי
שלישי לצאת ישר
רביעי חמישי שישי מסלול
שישי שבת – בקתה באזור מרכזי במון בלאן ולא במקום תקוע אפשרי?
ראשון שני שלישי רביעי חמישי המשך מסלול
חמישי מסלול מקוצר ואז טיול בזנבה יום שלם עד הטיסה לפנןת בוקר של שישי
מה אתם אומרים?
-
אם אתם דתיים זה סיפור אחר. אפשר לטוס ביום שישי ולהעביר את השבת בגנבה. במוצ”ש שאטל ל- Les Houches ומשם להתחיל TMB קצר עד Courmayeur וביום שישי לחזור מגנבה לארץ. יש בלוג מצויין של ענבר ( IO). תעברו על החלק הראשון. אולי היא גם תציע לכם צירוף אחר.
אשמח לקבל קישור?
מה מומלץ יותר
שישי עד שישי כמו שרוצים
או לנסות שלישי עד שישי?
-
אשמח לקבל קישור? קישור למה?
מה מומלץ יותר שישי עד שישי כמו שרוצים
או לנסות שלישי עד שישי?
שבת בביקתה זה לא רעיון טוב. אין מה לעשות וגם לא בטוח שיהיה מניין. לכן העליתי את ההצעה שישי עד שישי כאשר השבת בגנבה.
-
קראתי את המאמר של ענבר מרשים מאוד
החלטנו שישי עד שישי
ראינו טיסה 314$ לדעתי זה יקר
האם יירד או איך ניתן להוזיל עלויות?
מאיפה מומלץ להתחיל את המסלול ולסיים?
יש מה לעשות בזנבה? בערב
-
ראינו טיסה 314$ לדעתי זה יקר
האם יירד או איך ניתן להוזיל עלויות?
לפי דעתי זה לא רק שלא ירד אלא רק יעלה.
מאיפה מומלץ להתחיל את המסלול ולסיים?
כתבתי כבר למעלה: להתחיל מ-Les Houches ולסיים ב-Courmayeur.
-
הי מוראל,
נתחיל דווקא בז’נבה – הייתי משתמשת בה לא יותר מעיר-מעבר. אין לדעתי מה לעשות בה יותר מיום וחבל “לבזבז” בה ימים וזמן יקר, כאשר במרחק נגיעה יש כל כך הרבה מקומות נפלאים.
מבחינת הטיסה, ככל שתקדימו להזמין, כך המחיר יהיה (כנראה) זול יותר, למרות שלפעמים יש גם הפתעות
. אם גמישות מתאפשרת, מציעה לכם לא להיות נעולים על ימים בשבוע, אלא קודם כל להזמין טיסות, ולפיהן לארגן את תכנית הטיול.באיזור המון בלאן יש אין-סוף מסלולי הליכה, באורכים ובדרגות קושי מגוונות. יש כמובן את ה- TMB. מוזמן להכנס לכאן ולקרוא את הבלוג שכתבתי בטרק סובב מון בלאן שעשינו הקיץ. אפשר לעשות רק חלק מן המסלול ויש בו מספר די גדול של נקודות יציאה נוחה.
מלבד המסלול הזה יש עוד המון מסלולים אחרים ושווה לבדוק ברשת, ואולי אף לפנות במייל ללשכות התיירות באיזור (שאמוני, קורמאיור) ולבקש שישלחו לך חומר.
לגבי הבקתות, לא הייתי בונה על בקתה לשבת. נראה לי לא נוח. יחד עם זאת, אין שום בעיה להעביר שבת באכסניה באחת העיירות המרכזיות בהן עובר השביל או אפילו באחד הכפרים החמודים שעל הדרך.
אופציה נוספת היא לשקול טיולי יום רגליים שיוצאים מנקודה אחת או ממספר נקודות לינה עליהן תחליטו מראש. אפשרויות הלינה באיזור רבות ומגוון המחירים רחב. לא הייתי לוקחת דווקא לשם אוהל, אלא אם כן זה מה שעושה לכם את החוויה

שיהיה טיול נפלא,
אורה
-
מה הכוונה לגבי זנבה?
אנחנו רוצים להגיע בשישי שבת וראשון בבוקר לעוף לטרקים עד שישי?
אולי עדיף מילאנו?
-
מוראל,
ג’נבה היא עיר יקרה להחריד… אם עלות היא שיקול – אתם צריכים להיות מודעים לזה. בנוסף, בעיני היא חמודה אבל לא יותר מזה… המרכז העתיק שלה נחמד לשוטטות וגם סביבות האגם והמבנה של האו”ם.
אופציה אחרת היא להגיע לשאמוני ולבלות בה את השבת, בהנחה שלו”ז הטיסות מאפשר לכם להגיע לעיירה לפני כניסת השבת. שאמוני אמנם לא גדולה כמו ג’נבה אבל היא עיירה מקסימה ותוססת שיושבת בנוף נפלא. זה כמובן עניין של טעם אבל אני חושבת שיכול להיות נחמד מאוד לבלות בה את השבת.
אישית הייתי מעדיפה את האופציה הזו, במיוחד כשרוצים לחסוך.
לשיקולכם.
יש לכם 5 ימי הליכה מלאים, בהנחה שביום שישי הטיסה שלכם.
אני יכולה לחשוב על 2 אופציות:
1.
יום א’ מ- La Flegere (לעלות ברכבל) ל- Les Houches (זה יום ההליכה האחרון שלי, תוכלו לקרוא כאן; אפשר לקצר אם עולים ל- Plan Praz או ל- Brevent במקום – תקרא בבלוג שלי).
בלה-זוש יש קמפינג וגם הרבה אופציות לינה אחרות
יום ב’ מ- Les Houches לעיירה Le Contamine (מומלץ דרך הואריאנט הגבוה, אם מזג האוויר מאפשר; זה היה יום ההליכה הראשון שלי).
בלה-קונטמין יש קמפינג וגם אופציות אחרות ללינה.
יום ג’ מלה קונטמין לבקתת בונהום או מלה קונטמין ל- Les Chapieux (תקרא את יום 2 שלי).
אפשר ללון בבקתה או לנסות לברר אם ניתן להקים אוהל לצידה. לחלופין אם ממשיכים ללה שאפיו – ניתן לישון באוהל (יש שם אתר בסיסי) או באכסניה שם (תקרא בבלוג שלי).
יום ד’ מבקתת בונהום או מלה שאפיו – לבקתת אליזבטה (יום 3 במסלול שלי). אני לא יודעת אם אפשר ללון באוהל ליד הבקתה, תבררו.
יום ה’ מאליזבטה לקורמאיור (יום 4 אצלי).
בקורמאיור יש הרבה אופציות ללינה אבל אם אתם טסים באיזי ג’ט אז הטיסה שלכם היא מוקדם בבוקר… תצטרכו להתחיל התניידות כבר אחה”צ של סיום הטרק. יש אוטובוס דרך מנהרת המון בלאן מקורמאיור בחזרה לשאמוני ומשם שאטלים לשדה התעופה ונדמה לי שזו הדרך הכי נוחה/מהירה להגיע לג’נבה מקורמאיור – אבל תבדקו! תבדקו גם את השעות של השאטלים ותשאירו מרווח זמן למקרה שההליכה תיקח לכם קצת יותר זמן מהצפוי.
2.
אפשר לוותר על היום הראשון שתארתי למעלה ובמקום זאת ללכת מלה-זוש לקורמאיור (לפי התאור באופציה הראשונה). זה יביא אותכם לקורמאיור ביום ד אחה”צ ותוכלו ללון שם.
זה יאפשר לכם ביום ה’ לחזור לשאמוני בצרוף של רכבלים דרך Aiguille du Midi. זו נסיעה ממש מדהימה!!! אבל זה לוקח זמן ועולה כסף… לכן לא תוכלו ללכת ביום ה’ וגם לחזור לשאמוני בדרך הזו – אם אתם רוצים לחזור בדרך זו תצטרכו לוותר על יום הליכה. לשיקולכם… תיבדקו מחירים ותראו מה יותר מושך אותכם. תוכלו לקרוא על נסיעת הרכבל (בעצם רכבלים) למשל כאן.
מקווה שזה עוזר…
בהצלחה
-
היי ענבר אם אנחנו מחליטים על שלישי עד שישי
בשבת אם אפשר לחתוך לעיר מרכזית..
מה התכנון שהיית נוצנת?
-
אני לא רואה סיבה להתנייד לעיר גדולה. זה לוקח זמן ונראה לי מיותר.
אני הייתי בוחרת באופציה הזו:
אם תתחילו בשלישי בבוקר בלה-זוש – אתם תגיעו בשישי אחה”צ לקורמאיור (לפי החלוקה בבלוג שלי). לא עיר גדולה אבל אחת העיירות הגדולות לאורך המסלול ולטעמי בהחלט מקום מתאים להעביר בו את יום שבת!
בראשון בבוקר המשך הליכה מקורמאיור יביא אותכם בחמישי בערב לטרה-לה-שאמפ או לבקתת לה-פלג’ר. משם אפשר להתנייד לג’נבה (דרך שאמוני) בחמישי בערב או בשישי בבוקר (תלוי בלוז הטיסות שלכם).
-
אנחנו מאוד נרצה לסיים את כל הסובב אני מבין שבזמן הקצוב הזה לא נסיים
אם כך כמה זמן נדרש על מנת לסיים בתכנית שלנו( בשישי חצי יום הליכה שבת לא יום הליכה )
-
אם אתם חזקים ומלאי מוטיבציה, ועם קצת מזל… – אתם יכולים לסיים את השביל כולו אולי עם כמה דילוגונים קטנים.
למשל – יום ג עד יום ו’ אחה”צ: מלה-זוש לקורמאיור (זו חלוקה סטנדרטית ולא צריכה להיות לכם בעייה לעמוד בזה; רק שימו לב שאתם יוצאים מוקדם ביום ו’!)
** שבת מנוחה בקורמאיור
יום א – לכו בואריאנט הנמוך (שהוא לא נמוך אבל הוא הנמוך מבין השניים) מקורמאיור דרך בקתת בונאטי עד בקתת אלנה (זה כמו היום ה- 5 שלי).
יום ב – לכו מבקתת אלנה ללה-פולי ומשם כבר באותו יום לאגם שאמפקס; אלו שני ימי הליכה לפי החלוקה שלי אבל בשבילי הם היו שני ימים קצרים וקלים – לכן, להולכים חזקים! זה אפשרי לדעתי ביום אחד ומקסימום אם מגיעים ללה-פולי בשעה מאוחרת מידי או לא מרגישים חזקים מספיק לעוד כ- 4.5 שעות הליכה – דלגו באוטובוס לאגם שאמפקס (זה כמו ימים 6+7 שלי)
יום ג – לטריאנט/קול-דה-לה-פורקלז
יום ד – לטרה-לה-שאמפ
יום ה - לבקתת פלג’ר
יום ו’ - אם תצאו מוקדם, ובתנאי שאתם הולכים יחסית מהר – תספיקו להגיע ללה-זוש לפני כניסת שבת (אבל אני בספק אם תספיקו להתנייד משם הלאה בזמן; כלומר תצטרכו לעשות את השבת השנייה בלה-זוש או בשאמוני). במידה ותמצאו עצמכם קצרים בזמן – יש לכם שני רכבלים בדרך “לברוח” איתם (תסתכל ביום ההליכה האחרון שלי אני נותנת שם פרטים על הרכבלים שבדרך).
עוד אפשרות – שלישי עד שלישי לפי הנ”ל
ואז:
ביום ד – אם תשתמשו ברכבל כדי לרדת מהקול (קול דה באלם שבין שוויץ לצרפת) תוכלו להגיע מוקדם יחסית לטרה-לה-שאמפ ולעלות עוד באותו יום ל- Lac Blanc וללון שם.
ביום ה – תוכלו לעבור את בקתת פלג’ר ולהמשיך הלאה לבקתה הצנועה Bellachat (לא סגורה על השם – חפש ביום האחרון להליכה שלי – זו הבקתה האחרונה לפני הירידה ללה-זוש).
יום ו’ - זה יהפוך לכם את יום ו’ לממש קצר (~שעתיים).
שתי התוכניות האלו אפשריות לדעתי עם הסתייגות של היכולת האישית שלכם! כמו כן, כל דבר קטן שמשתבש (כמו מזג אוויר סוער שנוחת עליכם פתאום) והתכנית הזו “נשברת” (כי אין בה מרווחי בטחון).
לשיקולכם...
בהצלחה!
-
היי החלטנו על לסגור את הטיול באוגוסט ל10 ימים מלאים של טרקים
אך הטיסות של easyjet שאותן אנחנו מחפשים , אנחנו לא מוצאים אותם בפחות מ 320$ יש טעם לחכות? או איך שהוא להוזיל את המחיר?
-
לפי דעתי 320$ זה מחיר טוב. אם תמתינו זה גם יכול להיות 500$. אולי תוכלו להוריד מחיר בעזרת טיסת קונקשן אבל אז תבזבזו הרבה זמן וגם אז החסכון יהיה 10 עד 20$.