שאלה בקשר ל wizzair
-
היי,
שבוע הבא אני טסה עם wizzair לבודפשט. זהי פעם ראשונה שאני טסה עם חברה זו ורציתי לשאול האם בטיסה הלוך בודקים את גודל התיקים? אם הבנתי נכון, את הצ’ק אין אני עושה באינטרנט ולכן אין צורך לגשת לדלפקי wizzair בנתב”ג. אני טסה עם תיק גב שחורג ממידות שרשומות באתר 42X32X25. אני יודעת שבטיסה חזור אני אצטרך להוסיף את האופציה של תיק מוגדל כי בחזור חייבים לעבור דרך הדלפקים בכל מקרה ולכן השאלה שלי האם בהלוך מישהו יכול לעצור אותי לבקש לשים את התיק בתא מיוחד שלהם בשביל לבדוק את הגודל? או שאולי בגלל שעכשיו טרמינל 1 (איפה שהם יושבים) סגור בגלל השיפוצים והכול עבר לטרמינל 3 אז כולם חייבים לעבור דרכם?
-
בארץ יש כלוב מדידה ליד הגייט אבל רוב הסיכויים שאף אחד לא יבקש למדוד את התיק שלך אלא אם כן הוא באמת מסיבי. בחזור בבודפשט אם את עושה צ’ק אין באינטרנט את לא חייבת לעבור בדלפקים שלהם אלא אם כן את שולחת מזוודה לבטן המטוס ובכל מקרה , שם כבר רוב הסיכויים שאכן ימדדו את הטרולי שלך כי שם מקפידים יותר.
-
הבנתי, אז אם קיים חשש שיכולים לבדוק את התיק בגייט בארץ עדיף לא להסתכן ולשלם על טרולי מאשר לשלם קנס כפול כי התיק שלי יוצא באמת כמעט בגודל של טרולי. תודה!
-
בטיסה שלנו לרומניה בדקו במסירת המזוודות וגם בגייט,
עדיף להוסיף עוד קצת ולטוס בשקט
-
יש לי עצה (חוקית) שאני משתמש בה לעיתים. הזמן Priority Boarding שכולל גם תיק תוסף למטוס. עולה רק 21₪ במקום עלות טרולי ב-60₪.
-
האם אפשר להזמין פריוריטי בכל זמן לפני הטיסה או שיש להם מיכסה שאחריה הם לא מאפשרים להזמין?
-
אין מכסה. אפשר להזמין עד 3 שעות לפני הטיסה.
-
LBD
ככל שאני יודעת ותקנו אם אני טועה , התיק הנוסף שאפשר להעלות כשקונים פריוריטי הוא תיק קטן ( אפילו יותר קטן ממידות התרמיל המותרות ).
אז אתה מציע בעצם לעלות עם שני תיקים קטנים ?
אישית לא מצאתי עדיין טרולי בגודל שוויז מתירים ואני מסתפקת בתרמיל בגודל ילקוט בית ספר ובדכ מוסיפה מזוודה בתשלום .
תודה
-
אף אחד לא ידע להגיד לך אם יבדקו או לא יבדקו את גודל התיקאין לך ברירה אלא לנהל את הסיכונים שלך בעצמך.
-
תודה
-
את צודקת. התיק השני עוד יותר קטן, אבל בשני התיקים (רכים) ביחד נכנס כ-52 ליטר, כאשר בטרולי הגדול (קשיח) בקושי 56 ליטר. לכן ההבדל הוא קטן לעומת המחיר של טרולי גדול 60₪ לכוון או 2 התיקים הקטנים במחיר 21₪ לכוון.
-
הוספת טרולי עולה כבר 84 ש”ח לכיוון..
-
בטיסה שלי איתם , בדקו את גודל התיק ב- 2 הכיוונים , ממש לפני העליה למטוס.
הוכרחתי להכניס את התיק נשים שהיה לי תלוי על הכתף בתוך התיק גב ואז מדדו.
-
- טסנו בקיץ על וויז ליאשי וכש בדקתי את אוסף תיקי הגב מצאתי שהגובה הוא 45 ס”מ ולא 42 ס”מ כמו הדרישות של וויז . כל התיקים הם עם גב קשיח כך שלא ניתן לכופף אותם .
- מצאתי בממס”י תיק גב בדיוק למידות של וויז . עלה קצת יותר ממאה שקל . בטח תמצאו בעוד חנויות .
-
טרולי קטן. לא חורג אפילו במילימטר מ-42x32×25.

-
כי היו לך 2 תיקים .תיק יד יד וגב. מותר רק אחד.
אנו תמיד עולים עם תיק תיכון OUTDOOR של הבן. עברו כבר 9 שנים מאז התיכון והתיק עדיין מצוין.
כבר כמה פעמים רצינו להתפטר ממנו,לקנות חדש בדקטלון,וחזרנו אתו ארצה.
תיק נשי,רכשתי לי 2 גדולים נוחים מאוד בחנות היבואן ואני מסודרת..
בלונדון, בדצמבר, הצלחתי להתחכם..ואחרי כל השורה עשתה זאת..שמתי תיק נשי על הכתף ולבשתי מעיל מעל .לא ראו את התיק בכלל וכך עלינו עם טרולי ותיק.
“למדתי” מבחור צעיר ששם מעיל על תיק גב וביד היה לו עוד תיק גב

-
אחלה רעיון ומקורי! בדיוק מתאים לחודשי חורף..
-
רק להיזהר לא להראות יותר מידי הגיבן מנוטרדאם..
האמת שרצו כאן בפורום בדיחות עליה למטוס של איזי ג’ט בחורץ.
כאשר מטיילים רכשו מעילים ומה לעשות לא היה לאן לאפסן אותם ולא רצו להפטר מהישן..
פשוט עלו במעיל אחד ומעיל השני על ביד..אף אחד לא אסר עליה עם 2 מעלים…
עוד פרט שלמדתי מהפורום...להכניס לכיס מעיל שקית גדולה,,ואליה לקפל את המעיל.לשמור מתחת לכיסא או בתא עליון,,נוח ומסודר.
-
גם אני מתחכם, אבל בניגוד אחרים רק תחמונים חוקיים. למשל יש לי וסט שאני לובש עם 12 כיסים (חלקם גדולים). לעת הצורך אפשר למלא אותם בכל טוב. תמיד עולה רק עם תיק אחד או אם שניים במקרה וקניתי פריוריטי.
-
עם השנים,למדנו לא לקחת חצי בית.במיוחד לטיול עירוני.
ולחזור,תמיד לוקחים תיק גדול ומתקפל אם יש צורך,ממלאים אותו ומוסיפים להזמנה גודל טרול או מזוודה..תלוי במשקל.