ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלה למומחי המגלשיים!

פורום סקי וסנובורד
    22
    128
    24962
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

ועוד שתיים של אלון - ותודה
      כבר לא. נכון שפעם, כשכולם גלשו בכל מקופ על רוסיניות 4S או על וולקל P20 (תחילת שנות ה 90), אכן כך היו פני הדברים, אבל כבר לא.
      סקי שהוא ברמה נמוכה מדי, שמרגיש לא יציב, שלא מאפשר לך לעשות את מה שאתה רוצה, הוא גם בעייתי.
      מוץ מזה, יש היום סקי לסלאום וסקי ל GS וסקי ALL AROUND, כשההבדלים ביניהם מורגשים ביותר.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • GreenA
        GreenA נערך לאחרונה על ידי

powder,
        דווקה אכשיו כן כי הטכנולוגיה עשתה צעד גדול.
        אם בן אדם לא מרגיש שהמגלש לא יציב, הוא לא צריך משהו אחר. ברמה הזאת לא משנה האם מגלש הוא allround או לסלאלום, יותר חשוב שבן אדם לא יקח מגלש קשיח מדי, שלא יתן לא להתקדם ואני רואה המון ישראלים שלוקחים מגלשי GS או skicross בין הקשיחים ביותר ועל המסלול נראים כמו מתחילים שרק עזבו את snowplough.
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

תשובה ממיכאל
          לא מצאת, משום שאין. מידות ה MONDO, קרי המספרים 25, 26, 27, אמורים להצביע על אותו אורך. בפועל זה לא ממש מדוייק. חלק מהיצרנית החלו לפרסם גם את הרוחב בבסיס האצבעות אבל שוב, אמום הנעל מורכב גם מהמרחב מעל לקשת, מהמרחב באזור הקרסול ועוד.
          תרגיל נחמד - לקחת נעל ימין ושמאל מיצרנים שונים, במידה זהה. להוציא את הפנימית ולעמוד כשכל רגל בנעל של יצרן אחר. ההבדלים פשוט עצומים.
          המבחן הכי טוב מבחינתך - כשתחזור הביתה תוציא את הפנימית מהנעל - אל חשש, זה אמור לצאת. הכי נוח לאחוז בחלק האחורי, שחובק את השוק ולמשוך אותו בקשת, לכיוון הקצה הקדמי של הנעל.
          לאחר שהפנימית יצאה, להכניס רגל לתוך הנעל. לעמוד כשקצות האצבעות נוגעות קלות בקצה הקדמי. אפשר להסתכל בפנס או להכניס אצבעות לתוך הנעל, מאחורי העקב. אם יש מאחורי העקב יותר משני סנטימטרים, הנעל גדולה מדי.

בקשר להדרכה - נשמע לי יקר מאוד. ניסית לברר בעיירות הסמוכות כמו KAPALL ?
          • בומברדינו
            בומברדינו נערך לאחרונה על ידי

ציוד בסיסי
            פאודר - קודם כל תודה על חוות הדעת, עכשיו לפחות אני יודע (ואולי גם אחרים)מה מקבלים מהשכרה בזול.
            לא שילמתי יותר מידי - זה היה הציוד הבסיסי שהתקבל במסגרת דיל הפורום. בדקתי איתם את האפשרות לקבל את הדגמים שאתה הצעת לי, אני אחסוך לך את התגובות. הם הציעו דגם מתקדם יותר תמורת תוספת של 25 יורו אבל לא היה לי מושג לגבי טיבו ולכן ויתרתי.
            ככלל, כשמגיעה קבוצה גדולה מאוחר בלילה עם שוברים העסק עובד כסרט נע עם אפס אפשרות לבדיקה והתאמה (רוצה משודרג? שלם עוד וקח את זה! ושולפים מגלש אחר מהערימה). אין להם זמן (ולדעתי מול מה שהיה שם גם לא את היכולת להבנה והתאמה מקצועית), שלא אובן לא נכון, הם נחמדים אבל מהתרשמותי זה נגמר בנחמדות.
            כמו כל דבר אחר, עד שלא מנסים לא יודעים. היה לי שיפור עצום בגלישה השנה (הקריטריון - הילדים לא המתינו לי הרבה), הבטחתי סרטון והוא יגיע. לא שאני כבר אלוף, אבל בשנה שעברה גלשנו 125 ק"מ והשנה 210 (ואל תתחילו עכשיו דיון האם מספר הק"מ מהווה מדד. הרגשתי שאני גולש מהר יותר ובשליטה טובה יותר, כולל מוגלים ופחות עייפות).
            בשורה התחתונה, בשנה שעברה היו כנראה אותם מגלשיים בערך (אותו מקום) והשיפור נבע או מכך שבכל זאת הניסיון עשה את שלו ואולי מהסקימולטור. בהחלט ייתכן שעם מגלשיים טובים יותר היה עוד יותר טוב.
            אני גם מודה שאני הרבה פחות פדנט בנושא מ-מ.א וגם לא בטוח שהייתי מוכן ללכת כל בוקר או ערב ולהחליף מגלש.
            בשנה הבאה אני מקווה להצליח יותר עם חנות ההשכרה בהתאם להמלצותיך. ובל נשכח את עניין העלות שאצלינו הוא כפול 4.
            שוב תודה
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

אתה מתיחס לפרמטר אחד בלבד - הקשיחות וזו הסתכלות מאוד חלקית. יש גם מגלשיים ברמה גבוהה עם חלק קדמי יחסית רך, שמאפשרים להתחיל סיבוב בקלות. סקי גם אם יהיה קשיח, אם יש לו רצה קדמי רחב, מפצה על כך, משום שהחלק הקדמי הרחב "נתפס" לסיבוב בקלות, וזה בתנאי שמשתמשים בקאנטים והסיק מופנה על צידו. הטכנולוגיה היום מאפשרת שימוש בכלים מתקדמים יותר ויבצועים גבוהים יותר, עם הרבה פחות כישורים.
              מעבר לזה, עדיף שיקחו סקי קשיח מדי ולא יוותרו על הדרכה, מאשר להיפך.
              • GreenA
                GreenA נערך לאחרונה על ידי

powder,
                שוב, כל הפרמטרים האחרים לא חשובים ברמה הזאת. אבל נכון שהטכנולוגיה התקדמה ולא רק מאפשרת גלישה יותר נוחה על מגלשים קשיחים, וגם נותנת יציבות למגלשים רכים יותר Smile
                Smile וזה משישראלים עושים - לוקחים קשיח ולא מתקדמים Smile
                • המכור
                  המכור נערך לאחרונה על ידי

גנבת לי את המילים מהפה
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

אילו מילים?!
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

Very Happy אני יודע שענית לי בסגנון "מבוא ללוגיקה", אבל יש בזה משהו. כמו שכבר כתבתי, אם פעם סקי היה קשיח לכל אורכו, כיום ניתן לבנות סקי עם קשיחות משתנה לאורכו, וכך קצה קדמי רך יותר מאפשר כניסה קלה יותר לסיבוב. בנוסף, אטומיק מדברים על כך שבליינים של הנומד והדרייב הסקיס רכים לאורך וקשיחים לרוחב. זה נשמע כמו קישקוש, אבל במבחן התוצאה הסקיס שלי אכן קלים וגמישים למדי, אבל יש להם אחיזה מצויינת ויציבות במהירות.

עוד דבר - יש מרחק רב מאוד בין סקי GS תובעני כמו VOLK RACETIGER RC TITANIUM או סקיקרוס כמו ה ATOMIC SX12 לבין הסקיס שבומברדינו קיבל. בערך כמו המרחק בין פיאט אונו מודל 1992 לבין למבורגיני. יש המון דגמים באמצע שיכולים לעזור לנהג להגביר מהירות ולהנות יותר, גם אם אינו בוגר קורס מירוצים.
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

ציוד בסיסי
                        קודם כל, הכי חשוב שאתה נהנה, הרי זו המטרה, ואולי קצת שוכחים את זה אחרי שרשור כזה. הציוד הוא רק אמצעי. גם עניין העלות אינו זניח כלל (הרי גם הקנייה שלי יצאה מתוך שיקול כלכלי, אחרי ששילמתי 150 אירו רק על מגלשיים באישגל).
                        מצד שני, בלי ציוד טוב יותר ושיעורים, קשה מאוד להתקדם בצורה משמעותית. נראה לי גם שחלק מההתקדמות בה חשת נובעת מכך שכל השבוע היה לכם שלג מעולה וסלחן מה שנרא בלעז HERO SNOW
                        • הראל
                          הראל נערך לאחרונה על ידי

תשובה ממיכאל
                          טוב למרות שהשרשור הזה כבר כמעט גווע, ניצלתי את השבת לביצוע המדידה בלינק שציינת ויצא לי 29 ס"מ.
                          עכשיו אני כבר ממש מבולבל כי אם אני מבין את הטבלה המצורפת,(ולא בטוח שאני מבין), יוצא שאני צריך מידה גדולה יותר, מה שממש לא הגיוני...
                          דרך אגב - מה הכוונה mondo?
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

תשובה ממיכאל
                            מידת MONDO אמורה להיות מידה אחידה לנעלי סקי - לכל המדינות וכל היצרנים, כשהמידה היא אורך כף הרגל בסנטימטרים. בפועל זה לא ממש עובד כמתוכנן. הדרך היחידה לבדוק זה לעשות SHELL FIT קרי למדוד את הרגל בתוך הפלסטיק.
                            רוב האנשים מניחים שלקנות נעל סקי דומה לקנייה של נעל רגילה. ואז אם הנעל לוחצת קצת ליד הקרסול או מעל לקשת, לוקחים נעל גדולה יותר. אם קשה להכניס את הרגל לתוך הנעל, לוקחים מידה גדולה יותר
                            • הסבר1
                            • הסבר2
                            • הסבר3
                            • הסבר4
                            • ועוד
                            • הראל
                              הראל נערך לאחרונה על ידי

תשובה ממיכאל
                              האמת היא שלאחר שבצעתי את המדידה ע"פ הצעתו של מיכאל, החלטתי לעשות מעשה, ניגשתי לארון הוצאתי את מגפי הסקי, והחלטתי שאני שולף את הפנימית כפי שהצעת ויהי מה. בהתחלה זה נראה לי בילתי אפשרי וגובל בגרימת נזק בלתי הפיך לנעל, אשתי שלחה מבטים תמהים מהסלון כלא מאמינה איך בעלה נאבק בנעל אחרי שגם ככה הוא מתעסק עם נעלי הסקי יותר מידי בזמן האחרון והפטירה עוד משפט בסגנון של "ירדת מהפסים לא מספיק שאתה בודק כל יום מה מצב השלג באישגיל למרות שאתה נוסע רק עוד שבועיים, התחרפנת גם עם הנעליים..."
                              לבסוף נשלפה הפנימית ומצאתי את עצמי אוחז במשהו שהזכיר לי נעלי בלט...
                              הגיע השלב המכריע, הכנסתי את הרגל , נגעתי עם הבוהן בקצה הנעל וניסתי לבדוק מה המרחק מהעקב לחלק האחורי של הנעל,והתוצאה - לא הצלחתי להכניס שתי אצבעות (התיאור הזה מתחיל להשמע כלקוח ממקום אחר בכלל...) ככה שנראה לי שפסק הדין הסופי הוא שהנעליים כן מתאימות...
                              אבל
                              לפחות למדתי איך בדיוק לקנות את הנעליים הבאות שלי ו
                              הזמנתי שעור בסקימולטור לפני החופשה הקרובה אליו אני מתכוון להגיע עם הסרט המהולל ולעבור עליו לפני ביחד עם המדריך.
                              (ולא, זה לא במקום שעור פרטי באישגיל)
                              והיה מאוד קשה להחזיר את הפנימית לתוך הנעל חזרה אך לא אלאה אתכם בכך...
                              • מיכאל
                                מיכאל נערך לאחרונה על ידי

קצת תירגול לא יזיק
                                אתמול התאמתי בחום מדרסים בנעלי הסקי שלי
                                התהליך כולל:
                                הוצאת הפנימית כדי להוציא את המדרס הקיים
                                חיתוך המדרס החדש לגודל המתאים
                                הכנסת הפנימית והמדרס לתוך הנעל כדי לוודא התאמה
                                הוצאת הפנימית כדי להוציא את המדרסים ולהכניס אותם לתנור
                                הכנסת מדרסים חמים לפנימיות, הכנסת פנימיות לנעל וסגירה - הכל תוך פחות משתי דקות לשתי הנעליים (לא צריך מחיאות כפיים - אם לוקח יותר זמן המדרסים מתקררים)
                                • איתן סלווה
                                  איתן סלווה נערך לאחרונה על ידי

בומברדינו
                                  מנסיוננו בינואר למדנו שאמנם בילינו כל יום אחר הצהריים בחנויות סקי לצורך שכירת מגלשיים שונים אבל מכשמצאנו את הסקי שהתאים לנו
                                  הנוחות והשיפור בגלישה היו ברורים ביותר.
                                  • הראל
                                    הראל נערך לאחרונה על ידי

קצת תירגול לא יזיק
                                    לא מבין, עשית זאת לבד בבית?
                                    זה נשמע כמו עבודה של מקצוען
                                    • ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

קצת תירגול לא יזיק
                                      אני שמח לשמוע שהנעל במידה מתאימה (המדידה מתבצעת מאחורי העקב, ולא בליד גיד האכילס). לגבי הוצאת הפנימית - הדרך הנכונה היא למשוך את החלק שמחבק את השוק שתנועה קשתית לכיוון הקצה הקדמי של הנעל. אם ההכנסה קשה, תמיד אפשר לנעול את הליינר כמו גרב ואז להניס את הליינר עם הרגל לנעל.
                                      • הראל
                                        הראל נערך לאחרונה על ידי

קצת תירגול לא יזיק
                                        חבר שלי שמתעניין ברכישת מגפי סקי חדשים , מסתובב בימים האחרונים בין החנויות הנבחרות בתחום בארץ ומודד מגפיים. לדבריו איש מהמוכרים בתחום (כולל העובדים בחנות הבית של האתר...) לא יודע או שמע על כך שצריך להוציא את הפנימית של הנעל לצורך מדידה והם גם אינם מאפשרים לעשות זאת.
                                        • מסלולכחול
                                          מסלולכחול נערך לאחרונה על ידי

קצת תירגול לא יזיק
                                          עד היום בחודש האחרון שאני מחפש.רק בחנות אחת מוכר אחד מתוך כ10 סה"כ בחנויות.התחיל בבדיקה עם החלק הפנימי בחוץ כל השאר רק שמעו על השיטה, אבל?
                                          • ?
                                            אורח נערך לאחרונה על ידי

קצת תירגול לא יזיק
                                            מה לעשות, גם לא בכל החנויות בחו''ל שמעו על זה. מעבר לחוסר ידע שנובע מחוסר הכשרה, אתה צריך גם להבין שאם אכן תמדוד נעל כמו שצריך, חלק גדול מהאנשים יגלו שהנעל הספציפית שאתה מוכר לא מתאימה להם. אם אין לך נעליים של חברות נוספות להציע ואם אין לך ידע ואמצעים לבצע התאמות קלות, אז זה בעייתי מאוד ברמה המסחרית...
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 6 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון