שאלה למומחי המגלשיים!
-
שאלה לגבי השאלות ששאלו אותך בחנותהאם המוכר מדד את אורך הרגל שלך על לוח מדידה של נורדיקה או של כל חברה אחרת?
האם הוא הוציא את הפנימית מהנעל ואמר לך לעמוד בתוך הפלסטיק, כשהאצבעות נוגעות בקצה הקדמי (נגיעה קלה - לא צריך ללחוץ)? האם במצב הזה הוא בדק, בין במגע ובין עם פנס, מה המרווח שנותר בין העקב לבין הפלסטיק מאחור?
אם הוא לא עשה את הבדיקות המינימליות האלה, ורק שאל אותך מה הגודל שלך, אני לא הייתי מגדיר את הבדיקה אפילו לא כחובבנית. -
גודל הנעל אינו כלל קדושמיכאל צודק.אם בודקים קצת לעומק אכן רואים שיש היום לכל נעל מידת רוחב שמצויינת באתר של חברות כאשר חלק מההתאמה מדברת על רוחב.
הבעיה שאם בן אדם יש לו רגל רחבה יהיה לו בעיה להשיג נעל קשיחה
והפוך רוב הפלקס הנמוך הם רחבים והפלקס הגבוה הוא צר.
למרות שאטומיק השנה הוציאו נעל בפלקס 90 לרוחב 104 מ"מאבל לרוב בפלקס הנל זה מקסימום רוחב 102 ופחות. -
שאלה לגבי השאלות ששאלו אותך בחנותשום דבר ממה שהזכרת.
לא חשבתי שהבדיקה מקצועית אבל הנעל הייתה לי נוחה מאוד. המידה גם אמורה להיות מתאימה לי היות ואני נועל מידה דומה בנעליים שלי, אומנם של חברה אחרת.
אני מסכים שהמוכר יכול לעשות יותר אבל בסוף זה אתה ששם את הרגל בנעל ומרגיש אם זה נוח וטוב או לא. -
שאלה לפאודרהעובי של הפנימית. ב26 הפנימית דקה יותר, בכל מקרה ביום השני או השלישי בשבוע השני לשימוש לא יהיה הבדל ביניהם.
חוץ מזה, ראיתה שאתה יכול להכנס די טוב לנעל רחבה במידה של 25.5 וגם אתה נועל 42-43 -
בענין הנעלייםעל פניו נשמע שהנעל גדולה במידה אחת צריך לזכור שבנעלי הליכה כשהנעל צרה מדי קונים מידה גדולה יותר - זוהי טעות חמורה בנעלי סקי, מה גם שנורדיקה מיצר נעליים רחבות (פרט לסדרת הדוברמן). האם לאחר מספר ימי גלישה אתה נאלץ לסגור את כל הסוגרים עד המקסימום (או כמעט)?
חשוב לשים לב לכך שהסוגר התחתון ביותר נסגר על המגרעת הראשונה והשני, מעל לקשת, על המגרעת השנייה לכל היותר, גם לאחר מספר ימי גלישה.
לגבי מצב SOFT-HARD, לדעתי אתה בהחלט יכול לנסות את מצב ה HARD בגלל הגובה והמשקל שציינת. נעל רכה מדי יכולה לתת תחושה של נפילה קדימה, שאין התנגדות כשמפעילים לחץ - קשיחות הנלע היא פונקציה של מהירות גלישה, חוזק, משקל הגולש וגם אורך השוק.
כמובן, שאין תחליף לשיעורים, אבל גם ציוד מתאים חשוב ביותר -
אם כבר אז...פאודר (ה GOOGLE של המגלשיים)
אני מצרף את תמונות פרטי המגלשיים שקיבלנו מההשכרה
אשמח לשמוע את חוות דעתך
(סרטי הגלישה בקרוב - אנחנו קצת תקועים מאחר והמצלמה שלקחתי הינה בפורמט NTSC - אבל כבר נמצא פתרון)
תמונות מגלשיים שלי:
-
גודל הנעל אינו כלל קדושאבי, BOOTFITTER טוב ידע להניס אותך לנעל מתאימה. קצת לשייף, ניפוח בנק' אסטרטגית, ואתה נכנס בקלות לנעל שהייתה סד עינויים כשיצאה מהקופסה. נסה לבדוק גם את הסלומון החדשות, ה - CF
לי יש בהונות שפונות כלפי מעלה. בחנות הרגשתי לחץ על הבהונות, אז שייפו לי. זה הרגיש סביר. בשבוע הראשון והשני הרגשתי לחץ על אצבעות הרגליים, אבל בגבול הנסבל. בשבוע השלישי (כנראה בגלל שהפנימית נדחסה יותר ואז כף הרגל החליקה קדימה יותר בנעל) הנעליים עשו לי ציפורניים שחורות. הפתרון היה משולב - ניפוח של החלק הקדמי (10 אירו אצל ספורט אדלר בסנט אנטון) ומדרסים של SUPERFEET - בחרתי במדרס הירוק, המיועד לבעלי קשת גבוהה, שתורם לכך שהרגל נשארת במקום ולא מחליקה קדימה.
כבר 4 שנים יש לי נעליים נוחות ומגיבות נהדר. נכון שהכניסה והיציאה מתוכן אינה קלה, אך כרגע האיזון בין נוחות ושליטה מצויין עבורי. חשוב לציין, שאם הייתי רוצה להתחרות או לקפוץ מסלעים הייתי יורד במידה נוספת (אני מזכיר שוב - נועל מידה 43-44 בנעליים רגילות ונעלי הסקי שלי במידה 26) -
ועוד שלי ואחת של אלון
-
ועוד שתיים של אלון - ותודה
-
הבדל בין SOFT ל HARDאין כזה דבר "הנעל הכי טובה". יש נעל שמתאימה ונעל שלא מתאימה. נשמע שהנעל הקודמת שלך הייתה גדולה מדי, כנראה בעיקר רחבה מדי. ברגע שקנית נעל מסדרה גבוהה יותר, היא גם צרה יותר ועל כן אתה מרגיש שיפור, שאינו קשור לקשיחות אלא להתאמת הרוחב. -
אם כבר אז...שני הדגמים הם דגמים בסיסיים מאוד. הם גם לא דגמים של השנה האחרונה ולדעתי גם לא של השנה שעברה (אם כי אני פחות עוקב ומתמצא בדמים ברמה הזו), כך שסביר להניח שגם הקשיחות המעטה שעוד הייתה להם, נעלמה. הרוסיניול בעל מידות של 112-69-95 שזה סקי ישר יחסית לפרופילים הנהוגים היום. סקי כזה מתאים ללימודי SNOWPLOUGH ומעבר ראשוני לפרלל, אבל השילוב בין רכות לפרופיל ישר יפריעו להתקדמות, הם לא ירגישו בטוחים ויציבים במהירות גבוהה יותר או בסיבוב קארווינג. אם אשאר בתוך הדגמים של רוסיניול, הייתי ממליץ לך לפחות על ה Z3 שהוא בעל מידות : 121/72/100 ועדיין רך. כלומר סקי רחב יותר בקצוות וגם קשיח יותר (אבל לא מדי)
הסלומון זה בכלל נראה כמו חתיכת ענתיקה 107-69-102???? זה פרופיל מיושן כל כך! זהו דגם ייעודי להשכרה, שמש אותם לפחות 4-5 שנים.
בקיצור, ציוד ראוי לחרמון, אני מאוד מקווה שלא שילמת על יותר מציוד ברמה ביסיסית מאוד.
-
מי שלא ראה את פאודר מנסה להכנס לנעליים שלו בבוקריושב במכונית או שעוּן על הדופן, לא חווה שמחה לאיד מימיו
ויותר ברצינות - וזו גם תשובה לדרקון - bootfitter טוב יידע לומר לך, שאין מצב שנעל שנוחה בחנות תהיה טובה על ההר, בטח שלא אחרי שלושה ימי גלישה. -
שאלה למכאלאכן בדקתי כפי שרשמת בתחתית הנעל ושם רשום 28 - 28.5 ועוד מידת אורך במילימטרים? (משהו כמו 322 אולי, מה לעשות בעבודה הנעליים עדיין לא איתי...)
לא מצאתי בשום מקום אחר בנעל מספר שיעיד על הגודל, יש לך רעיון איפה לחפש?
ולמה אתה אומר שזה לא מדויק? -
בענין הנעלייםפאודר
אני בדרך כלל לא עקשן אבל גם לפי מה שאתה מתאר כרגע תחושתי היא שהנעליים בסדר.
אני אף פעם לא מגיע לסגירה של המגרעות עד למקסימום לא ביום הראשון וזה גם לא משתנה בהמשך, ממה שאני זוכר אני בדרך כלל באמצע כלומר מגרעת שנייה או שלישית אבל אבדוק זאת.
בכל אופן אני מוצא את הדיון הזה מרתק ביותר ובינתיים הפקתי ממנו 3 לקחים:
1. אני אמתין עוד עונה שתיים עם רכישת מגלשיים , אין מה למהר ואפשר להשתפר בינתיים.
2. אני מעביר את הנעליים מ soft ל hard ב 8.3 בבוקר באישגיל....
3.אולי אקח כמה שעורים פרטיים - הבעיה שדווקא בזה אישגיל מאוד מאוד יקרה (110 אירו לשעה וחצי - מטורף לא? - במאיירהופן שלמתי 40 יורו לשעה) -
הפקת לקחים - הדבר החשוב ביותרנכון שזו לא תכונה ישראלית טיפוסית, אבל אני שמח שהדיון הזה, בו לפעמים היתה לי תחושה שאתה "נצלב" ברמה כזו או אחרת, מביא אותך למסקנות חיוביות.
התמורה של שיעורים יקרים היא בטווח הארוך, ובהנחה שאתה לא מתכוון להפסיק לגלוש בעונה הבאה, ההשקעה הזו (להבדיל מכמה מניות שאני מכיר) מבטיחה דיבידנדים בשנים הבאות. -
גם אני רוצה להשתתף בדיון הזהאבל אין לי מה לומר.
-
ועוד שתיים של אלון - ותודהבומברדינו,
הכי חשוב במגלשיים - שתשלוט בהם. אם לא הרגשת חסרונות במה שקיבלת בחנות ושלטת במגלשיים, אין צורך בבירורים נוספים. כי אם תיקח משהו יותר מתקדם, רב הסיקויים שתסבול. -
תשובה ממיכאלהמידה הכתובה על תחתית הנעל היא מידת הפלסטיק והאורך של הנעל במילימטרים.
כפי שכתבתי, אורך הפלסטיק הוא אותו אורך לשתי מידות - במקרה שלך גם 28 וגם 28.5. מה שמשנה הוא המידה הפנימית. לא זוכר איפה היא כתובה בנעל - ייתכן שמאחור בחלק העליון.
תנסה לבדוק את הרגל שלך לפי הדוגמה בקישור המצ"ב, אחרי שתעשה שיעורי בית תחזור ותספר לנו מה הממצאים. אולי מכאן יהיה אפשר להסיק מסקנות. -
הפקת לקחים - הדבר החשוב ביותררציתי גם לציין שאני לומד לא מעט מהדיון. בעיקר שאין לי מושג
כמו שטום קרוז אמר בימי הרעם - אני יודע לגלוש אבל אין לי מושג בכל השאר.
-
הפקת לקחים - הדבר החשוב ביותרJuggling Dragon,
אני יודע לגלוש אבל אין לי מושג בכל השאר
לא צריך יותר מזה. אם באמת יודעים לגלוש