מלון בניו יורק
-
שלום לכולם, אנחנו זוג שמגיעים בתאריך 16.6.2017 לניו יורק לטיול של 4 ימים.
אנחנו מגיעים ממיאמי ברכב שכור היות ולאחר מכן ממשיכים צפונה.
האם מישהו מכיר/יודע על אפשרות לינה בניו יורק במקום לא יקר ושיש בו גם חניה?
לא חייב להיות במרכז, יכול להיות בסביבה, העיקר שיש תחבורה ציבורית שנוכל להגיע למרכז העיר.
זאת פעם ראשונה שלנו בעיר.
אודה מאוד לכל מידע או טיפ שיכול לעזור לנו .
המון תודה
לאה
-
עזבו רגע את שאלת הרכב
האם הייתם מעדיפים מלון מרכזי ויקר אבל שכמעט כל האטרקציות נמצאות במרחק הליכה או נסיעה קצרה? או מלון מרוחק יותר אבל זול יותר שבו פותחים כל בוקר בנסיעה של חצי שעה עד שעה למקומות העניין, ובערב אותו דבר?
זו דעה אישית שלכם. ניסית גם וגם והתשובה האישית שלי היא מלון מרכזי. אבל זו בחירה מאד אישית.
לגבי סוגיית הרכב – בניו יורק לא כדאי להסתובב עם רכב. אם תשנו במלון מאד מרוחק תוכלו אולי לנסוע עם הרכב לתחנת רכבת/אוטובוס ומשם תכנסו לעיר. אבל לא נראה לי שתכנסו לעיר עם רכב על בסיס יום יומי. אם תשנו יחסית במרכז -בכלל לא תזיזו את האוטו בכל ארבעת הימים.
אם האוטו לא זז את כל ארבעת הימים – לא צריך חניה במלון. אפשר לחנות מחוץ למלון. אם קצת מזל והרבה חיפוש תוכלו אולי למצוא חניון מסדר גודל של 30 דולר ללילה.
וכמובן – אפשר להחזיר את הרכב ולשכור שוב כשיוצאים מהעיר. צריך כמובן לבדוק כדאיות כלכלית.
-
מוסיפה ומרחיבה לגבי מה שאנשים טובים אמר לעניין בדיקת כדאיות כלכלית – ממליצה שתפרטו קצת לגבי הטיול לפני ניו יורק
.חוץ מהבילוי עצמו במיאמי וסביבתה – האם אתם ממשיכים עם הרכב לניו יורק רק מטעמי נוחות כי ממשיכים אחרי ניו יורק לטיול רכוב?
או שאתם רוצים להנות מהדרך בין מיאמי לניו יורק ברכב? (לא מכירה ולא עשיתי את זה..)
אם השיקול הוא רק נוחות, ממליצה לבדוק אפשרות של להחזיר את הרכב במיאמי, לטוס לניו יורק – אפשר למצוא טיסות במחירים סבירים מאוד, ואז אולי אפילו “להרוויח” עוד יום יומיים בניו יורק? שוב אני לא יודעת כמה זמן תכננתם לדרך הזאת עם רכב..
כי כמו שאנשים טובים ציין גם אם תגיעו אם רכב לניו יורק בסוף משיקולים שלכם, הייתי ממליצה לא להזיז אותו כל 4 הימים, לא נח במנהטן עם רכב…
בלי רכב תוכלו למצוא מלון במיקום מרכזי יותר (וכבר היו דיונים מרובים בפורום על אזור הטיימס סקוור / שכונות אחרות בעיר, בכל מקרה הכל נח ונגיש מאוד עם תחבורה ציבורית) ואז כשתמצו את הטיול העירוני – לשכור רכב מחדש ולנסוע צפונה להמשך הטיול, כדי לבדוק עלויות וזמנים בשתי האופציות.
מעין
-
שלום חברים, ראשית המון תודה על התגובות המהירות. אסביר את עצמי יותר.
אנחנו יוצאים לטיול של 3 חודשים בארצות הברית. מתחילים במיאמי, וממשיכים לוושינגטון די סי, הרשי, פנסילבניה, ניו יורק.. כאשר הכוונה להמשיך מניו יורק לבוסטון, ומערבה לטיול בשמורות הגדולות. חזרה הביתה מלוס אנג’לס.
אין אפשרות להחזרת הרכב כי כל החזרה לא למקום שהרכב נלקח עולה 500 דולר קנס, כך שאנחנו נשלם בלוס אנג’לס פעם אחד הקנס הזה.
בכל אופן בינתיים מצאתי מלון בשם meadowlands view hotel שנמצא כ- 5 ק”מ מהטיימס סקוור. קוראים למקום נורת’ ברגן. מכירים? יש מהמקום שטלים לטיימס סקוור כמה פעמים ביום. נשמע לי טוב.
בכל אופן נשמח לקבל הערות/הארות.
יום טוב
לאה
-
הערה כללית
“אין אפשרות להחזרת הרכב כי כל החזרה לא למקום שהרכב נלקח עולה 500 דולר“
יש פה סתירה מובנית. זה לא שאין אפשרות להחזרה, אלא שהיא יקרה.
לכל בחירה שאנחנו עושים בטיול יש השלכה כלכלית. אם החלטנו להחזיר את הרכב בחניון 4 ימים זה גם עולה כסף. אם החלטנו לטוס וכו’.
אני חושב ששווה לכם לחשוב על כל מיני אלטרנטיבות לבניית הטיול. השיקול של עלויות החזרת הרכב הוא אחד מהם, אבל הוא לא היחיד.
אגב, אני מזכיר שאם מחזירים ושוכרים שוב, אז לכל מקטע בפני עצמו צריך למצוא את הדיל הכי טוב. אני נוטה להאמין שמיאמי לניו יורק אפשר למצוא דמי החזר נמוכים מ-500 דולר. מה שכן – השכרה חוזרת בניו יורק תעלה יותר מהשכרה במיאמי.
-
אפשר לחשוב על אפשרות להתחיל את הטיול בניו יורק ללא רכב, אחרי השהות בעיר לטוס למיאמי ולשכור שם רכב. כאשר מתקדמים עם הרכב לאיזור ניו יורק “מדלגים” על העיר (כי כבר הייתם בה).
-
רעיון מעניין
-
למה שלא תחזירו את הרכב בפלורידה? אולי מיאמי?כך שלא יהיה קנס.
ממיאמי תטוסו לוושינגטון.
אחרי שסיימתם את וושינגטון עצמה קחו רכב ותסעו בצד המזרחי עד ל NY שם תחזירו את הרכב, תטיילו במנהטן בלי לשלם שכירות על רכב שאתם לא צריכים בחניה בתשלום ותטוסו למערב.
אגב אם אתם מוכנים לותר על הרשי (מה יש למבוגרים לעשות שם?) ותחליטו אם באמת פנסילבניה באמת חשובה לכם (אתם חובבי הסטוריה אמריקאית?) אולי מיותר לכם רכב.
במערב תשכרו עוד פעם רכב לטיול שם.
להערכתי אתם תרוויחו לפחות שבוע זמן לטיול, קרוב יותר לשבועיים, מדובר בהמון כסף.
-
בהמשך לדברי הדרקון החכמים
נורא מפתה לעשות טיול מחוף לחוף, ו-3 חודשים נראים כמו המון זמן.
אבל הם לא. אם נזכיר כמה מקטעים קלאסיים יחסי:
לפלורידה (כולל קצת פארקי שעשועים באורלדנו) אפשר להקדיש שבוע עד שבועיים.
ניו יורק עוד 5 ימים בקלות
הערים הגדולות וושינגטון, פילדלפיה ובוסטון – ביחד עוד 5-6 ימים (לא כולל נסיעות)
כלומר רק שילוב קלאסי של כמה יעדים בחוף המזרחי כולל קרוב לחודש. וזה לא כולל ניאגרה, פנסילבניה, ניו אנגלנד וכו’.
הסיבוב הקלאסי בדרום החוף המערבי (לוס אנג’לס סן פרנסיסקו, לאס וגאס, יוסמיטי, האתרים המדבריים) לוקח לרוב סדר גודל של 3 שבועות, אבל זה תוך פשרות וחודש מתאים יותר
בהנחה שאכן תלכו על שני מסלולים הקלאסיים שציינתי נשאר לכם כבר רק חודש כדי לחצות את ארה”ב. ברור שזה אפשרי, אבל יש עוד המון דברים אחרים בדרך שלא הזכרנו. אם נוסעים במסלול צפוני מה עם לעצור ליומיים בשיקאגו ? ושבוע בילוסטון? ועוד? ואם במסלול דרומי – מה עם ניו אורלינס? יוסטון? דאלאס? ועוד.
כלומר טיול אמתי של 3 חודשים באותו רכב יכלול ויתורים עמוקים על איזורים מסויימים, וגם יכלול קטעי נסיעה ארוכים ומשמימים, פשוט כי כדי לחסוך זמן לפעמים צריך לדלג ולעשות נסיעה מהירה וארוכה באוטו.
אז יתכן ששווה לשקול לעשות דילוגים עם טיסות. זה יכול להיות מפלורידה לאיזור ניו יורק, מבוסטון לסיאטל, או כל מקום אחר
-
גם אני בעד הרעיון של הדרקון!!!
יחסוך לכם זמן זה בטוח וזמן שווה כסף..
ויכול להיות שתופתעו ממחירי הטיסות הפנימיות. רעיון באמת מוצלח, שווה לשקול..
-
חחח, בנאדם שאל שאלה תמימה ונקודתית, ויצא עם רעיון לטיול אחר בכלל ממה שתכנן…
ואפילו שלכולכם רעיונות נורא טובים וחכמים- יש מצב שהבנאדם יודע מה הוא רוצה, וזה את מה שהוא תכנן, ולא שתבנו לו עכשיו טיול אחר
(הכל ברוח טובה).אני דוקא חושבת שאפשר לעשות טיול רכוב מאוד יפה ממיאמי לניו יורק (והלאה) (אפילו עשיתי את זה עם הוריי בילדותי, אלא שהיום הייתי בונה אותו אחרת, מפאת תחומי עניין שונים). ואני גם מעדיפה תמיד להמנע ככל הניתן מטיסות פנים (זה לא רק הכסף). ולו היו לי שלושה חודשים לטייל...חלום…
אם אכן עושים ברכב את הדרך ממיאמי, יש עוד הרבה מה לראות לפני וושינגטון- או דרך שמורת הרי הסמוקי, או לאורך החוף דרך וירג'יניה (ואם אכן מעניין אתכם היסטוריה של ארה"ב, יש בדרך כמה עיירות ממש בקטע, ומוזיאון פתוח בוירג'יניה) ואז שמורת שננדואה.
פנסילבניה יפה גם אם אתם לא פריקים של היסטוריה, הביקור האיימיש הוא ממש חווייתי בעיני, עולם השוקולד בהרשי היה לי כיף לא פחות מלילדיי, גני לונגווד מקום מקסים...אם יש שלושה חודשים- למה לקפוץ בטיסות ממקום למקום?
לגבי ניו יורק, במקרה הספציפי שלכם הייתי אכן הולכת על מלון בנורת' ברגל או אחר בניו ג'רזי, ונכנסת לעיר בתחבורה ציבורית. אם לא מטיילים עם ילדים זה ממש לא נורא, גוזל קצת זמן זה נכון, אבל בתמונה הכוללת של הטיול שלכם לי זה נראה סביר.
-
תודה רבה לכולם. קחו בחשבון שאנחנו 2 אנשים מעל גיל 60 שרק עכשיו מזדמן לנו לעשות הטיול של החיים. אין לנו בעיה של נהיגה. פשוט לא רוצים להיכנס עם רכב לתוך ניו יורק. ככה גם עשינו ברומא 3 ימים והמשכנו דרומה. לדעתי מצאנו מלון לא רע, יש לנו תוכנית ממש מפורטת לכל הטיול. גלית תודה רבה, את הבנת הראש שלנו. בעל אופן אנחנו מאוד מתרגשים ומצפים לטיול מוצלח. תודה רבה לכל הכותבים, רשמתם רעיונות יפים.
-
גלית – זה הכיף

ברצינות
יש הרבה מקרים שאנשים יודעים בדיוק מה הם רוצים, והידע שלהם מבוסס על הבנה מעמיקה יחסית של המציאות. כשהאנשים האלה שואלים שאלה נקודתית הם גם רוצים תשובה נקודתית.
אבל יש הרבה אחרים שלא בטוחים מה הם רוצים, או שהם חושבים שהם יודעים, אבל הידע שלהם מבוסס על שמועות, אינפורמציה ישנה / לא מדוייקת, או שסתם לא חשבו מספיק. לאנשים כאלה אני תמיד מציע – תפרטו את כל המסלול ונוכל לעזור גם במה שלא שאלתם.
כמובן שאני לא מכיר את פותחת השרשור. אבל עד שהיא לא אומרת “אני יודעת בדיוק מה אני רוצה” אני מעדיף לנסות לעזור עם התמונה הגדולה
למשל הרבה פעמים אנשים לא מודעים שטיסת פנים עשויה לעלות פחות מ-100 דולר, ומצד שני אנשים לא עושים חישוב שיום נסיעה בפועל גם עולה לי הרבה מאד כסף בעלות רכב, דלק, לינה ואוכל
הרבה אנשים לא מודעים לנושא העמלות הלא כלכך גבוהות בכרטיסי אשראי
הרבה אנשים לא מבינית שיום שופינג מרוכז במקום שהמלון יקר אבל המיסים על הבגדים זולים עשוי להיות יותר יקר מיום שופינג מרוכז שבו אולי יש מיסים על הבגדים, אבל עלות המלון זולה בהרבה
הרבה אנשים לא מבינים מספיק שזמני הנסיעה שגוגל מציע הם סופר נטו ובפועל יקח לנו הרבה יותר
הרבה אנשים לא מודעים מספיק לנושא החגים האמריקאים למשל מה קורה ב-4 ביולי

הרבה אנשים מבלבלים בין יקר ובלתי אפשרי. למשל להחזיר רכב במקום מרוחק זה יקר. להחזיר רכב בקנדה זה עשוי להיות בלתי אפשרי. למשל שאין מלון בלי אפשרות ביטול, יש מלון בלי אפשרות להחזר כספי. מה ששילמנו שילמנו, אבל לא יבוא שוטר ויקח אותנו בכח למלון. אם זה בלתי אפשרי אז אין מה לעשות. אבל אם זה סתם יקר, שווה לחשוב מה זה אומר. הרי כל הטיול יקר נכון? לפעמים שווה לשלם עוד 100 דולר או עוד 1000 דולר (גם אם זה כביכול מיותר) כדי שהטיול יצא יותר טוב.
-
תבלו
-
תודה רבה שוב לכולם. עשינו ועדיין עושים עבודת הכנה. האם יש למישהו מידע לגבי לנה בקמפינג עם אוהל ? עלות? בשמורות הגדולות? החודשים יולי אוגוסט. תודה
-
תודה רבה שוב לכולם. עשינו ועדיין עושים עבודת הכנה. האם יש למישהו מידע לגבי לנה בקמפינג עם אוהל ? עלות? בשמורות הגדולות? החודשים יולי אוגוסט. תודה
-
בכל שמורה או אתר קמפינג המחיר שונה, הכל כתוב באתרים של השמורות.
אני עכשיו בענייני קמפינג לקיץ במערב (עם קרוואן, לא אוהל), והטווח הוא בין 30 דולר ללילה ואולי יש בפחות, ועד מאה ויותר לחניונים שווים או במקומות מבוקשים.
-
אני דוקא חושבת שאפשר לתת לאנשים קצת יותר קרדיט מלכתחילה, ולא להניח מראש שהם חסרי כל ידע/נסיון/הגיון בריא/יכולת תכנון/חשיבה על מכלול הפרטים…
רוב האנשים שמתייעצים כאן הם אנשים שכבר טיילו באופן עצמאי בחייהם. הגישה לא צריכה להיות מתנשאת, מה גם שכל מי שמצא לנכון לייעץ לאחרים כאן בפורום, הוא בסה"כ בסופו של דבר "רק" חובב טיולים ותכנון טיולים בעצמו, וגם עשרות טיולים מקיפים בארה"ב לא יהפכו אף אחד מאיתנו באמת למומחה על. תמיד תהיה פינה שלא הכרת, שלא היית, תאריך משמעותי בו לא ביקרת בארהב בעצמך (4 ביולי למשל
), כך שלטעמי כדאי לגשת ל"מלאכת היעוץ" עם קצת יותר ענווה וכבוד למתייעץ.וסליחה שקצת ירדתי לפסים אישיים על גבי הפורום הזה שזו ממש לא תכליתו ולא האווירה בו. זה פשוט משהו שמפריע לי, שגם מכתיב את האווירה, ש"הנה הגיע עוד אחד שלא יודע כלום על אמריקה הגדולה. בואו נהפוך לו הכל".
-
כשאנשים מבקשים "כל מידע או טיפ שיכול לעזור"אז אני לפעמים שמח להציע להם מידע וטיפ שלדעתי יכול לעזור.
תבדקי אחורנית בפורום, הצעת טיפים דומים בעבר ואנשים בחרו לקבל אותם.
השואלים הספציפיים במקרה הזה בחרו לא להשתמש בטיפ שאני הצעתי, כמובן בסדר גמור מבחינתי.
ההנחה שההצעה באה מתוך “שהם חסרי כל ידע/נסיון/הגיון בריא/יכולת תכנון/חשיבה על מכלול הפרטים…” שלך ובאחריותך בלבד.
-
כתבתי את שכתבתי כתשובה למה שכתב אנשים טובים. ברור שאנשים רוצים טיפים ועצות, רק שלפעמים לאנשים (טובים!!!) כאן יש נטיה לענות גם על מה שלא נשאלו, ולהציף את השואל בהצעות מכיוונים שהוא בכלל לא חיפש, וזה גם נעשה ב"טון" שהוא קצת פטרוני, ונותן לקורא תחושה שהוא כנראה ממש לא מבין אם הוא העלה בדעתו לבנות טיול כל כך מופרך לדעת כל היועצים המומחים שבטוח יודעים יותר טוב ממנו אם הם מרשים לעצמם לייעץ ככה בצורה חד משמעית. וברור שהכל נעשה מתוך כוונה טובה, כולנו נהנינו בטיולים שלנו ורוצים לעזור לאחרים להנות ולנצל באופן האופטימלי את הזמן שהקציבו לעצמם לטיול. רק צריך לשים לב לפעמים לדרך שבה הדברים נכתבים:-)