פריז למתקדמים - רעיונות ?
-
טוב, אז יש היתכנות לקפיצה לפריז בפסח עם אמא שלי .
היות והייתי בפריז אי אילו פעמים אז אני מבקשת רעיונות חדשים ומקוריים מעבר לקלאסי הידוע והשחוק , מקומות חדשים שנפתחו או ישנים שממש כדאי לחזור אליהם וגם :
איפה אוכלים טוב, איך מתפנקים , איפה עושים שופינג ובכלל כל מה שעולה על דעתכם כי אני חייבת לחדש לעצמי את פריז ..
כל המלצה תתקבל בברכה.
בטוחה שתפתיעו !
תודה מראש
עדי
-
מוזאון לואי ויטון,
חובה להזמין מקום מראש אם לא רוצים לבזבז שעות בתור
מבנה יפה גנים יפים, תערוכות טובות מאוד. -
נפלא ! תודה !
איך זה עובד ?
קונים כרטיס כניסה והוא כולל את כל התערוכות ? או שצריך לכוון למשהו ספציפי ?
-
כניסה לגנים , תשלום במקום, לרוב אין תור,כניסה רק למבנה היא חופשית אבל יש תור כאורך הגלות לכל מי שמגיע
לתערוכות ללא כרטיסים מוזמנים מראש.
התערוכות מתחלפות יש גם הופעות ורצוי להזמין כרטיסים לפי תערוכה\ארוע.
קיים סיור במבנה אבל לא הגעתי אליו ולכן אין לי פרטים.
-
תודה על הפירוט.
היית בתערוכה מומלצת שכדאי שנכוון אליה ?
-
עוקבת אחרי השרשור הזה מתוך עניין אישי…
משתפת מהתכניות שלנו – אמנם עדיין לא מניסיון אלא על סמך המלצות:
סיור עם צבי חזנוב (חפשי ״פרנקופילים אנונימיים״ ברשת. יש גם המון המלצות כאן באתר).
או סיור עם עמית רופא (גו פרוגי, כנ״ל).
(או ״סיור מתוקים״ עם שרון היינריך. קראתי המלצות חמות. אנחנו מעדיפות הסטוריה ולכן לא ברשימה שלנו).
בנוסף, לגבי מסעדות, מוזמנת לבדוק את רשימת ההמלצות המתעדכנת באתר של המלון שבחרנו, Signature בסן ז׳רמן. מדובר במלון בוטיק משפחתי וקטן שנמצא ממש ליד לה בון מרשה, הכלבו הותיק בפריז (שמומלץ כשלעצמו עד כמה שראיתי, ולכן בחרתי אותו).
חנות הספרים שייקספיר אנד קומפני שנמצאת ברובע הלטיני, מדובר במוסד ותיק שבכוונתנו לבקר בו. יש ספרים באנגלית כולל בהוצאה של החנות.
פייר הרמה – אמנם לא מתכננות אמנם סיור מתוקים אבל בהחלט מתכוונות לדגום לפחות אחת החנויות שלו, כנראה שאת זו שליד המלון.
מאפיית Poilan, גם כן ליד המלון.
חנות הבגדים Oska, ממש ליד המאפייה הנ״ל.
אשמח לשתף בהמלצות נוספות כשיהיו לי,
אורנה
-
-
-
זה Poilane, ולא כמו שכתבתי.
-
-
-
-
מתנצלת שהעליתי כל קישור בהודעה נפרדת, הסתבכתי עם הנייד…
בכל מקרה, שימי לב שבעמוד ההמלצות של המלון נמצאת גם תערוכה במוזיאון לואי וויטון שקיבלת כבר גם המלצה עליו, וגם תערוכה של ורמיר בלובר, יום הולדת 40 למרכז פומפידו ועוד… בנוסף, יש בסוף העמוד המלצות על מסעדות.
-
אורנה המון תודה !
-
שוק הפשפשיםאם את אוהבת שווקים- תוכלי לבקר בסופי שבוע בשוק הפישפשים והעתיקות של פריס פורט דה קלינגננקורט.
שוק גדול מאד, פועל בסופי שבוע ומבקרים בו כ 150,000 איש.
-
-
שירלי,
קראתי ברצף את הבלוג ונהניתי מכל רגע!
תערוכת עירום גברי באורסיי, מי היה מאמין, סוף כל סוף לא רק הגוף הנשי זוכה לעירטול

באמת כיף לך שיש לך משפחה בפריז.
לטובת עדי ויתר המתעניינים, ובהמשך לפרק המקסים שכתבת על הסיור בפסאז׳ים, לצבי חזנוב יש סיור שנראה מקסים בפסאז׳ים, ואני מקווה מאד שהוא יהיה בפריז בתאריכים ״שלנו״ כדי שנוכל לסייר איתו (גם) שם.
שוב תודה,
אורנה
-
ריקי - תודה על שוק הפשפשים. הכרתי אותו מאשכול של עודד שמצאתי (כמו גם את החנות ספרים , אז אני מניחה אורנה שגם את פגשת כבר את האשכול של עודד ? )
אבל פשפשים זה פחות אנחנו.
מכיוון שלא נהיה בראשון אז אני מניחה שזה פוסל גם הרבה שווקים אחרים באזור המארה/בסטיליה, כך שמראש פחות התמקדתי בהיצע בתחום השווקים .
הבנתי מהאשכול הזה של עודד שהשוק במופטרד פתוח כל יום ? אולי לשם כן נגיע.
ומה לגבי שוק הפרחים ? היינו ממש מזמן וזוכרת במעורפל שהוא גם רק בסופש?
אצטרך לבדוק.
שירלי - איזה כיף היה לקרוא ! במיוחד אחרי שסיימת.... חחח... לא הייתי צריכה לחכות… ויכולתי לקרוא הכל במכה אחת .
אהבתי את תמונות הנוסטלגיה ( לא ידעתי שהיו כאלו לפני סיפור אלזס ) ובכלל, זה גרם לי להיזכר בנוסטלגיה בטיול הראשון שלנו בזוג בפריז ובכל המקומות הקסומים דוגמת איל סן לואי, גני לוקסמבורג, סנט שאפל, נוטרדם , דה ווז (אנסה לשוב ולו רק כדי לחפש את המרק ! ) ותהרגי אותי איך מישהו חושב שגלידת ברתילון טעימה...
מתחילה לחשוב שאולי אתמקד גם במקומות לחזור אליהם , ולא דווקא רק בצורך לחדש.
אורנה, לא חושבת שהייתי בפאסזים ( אולי באחד ) אבל בהחלט כן ביקרנו בעמודים המפוספסים ( שגם אנחנו כמו שירלי לא התרשמנו מהם במיוחד...אבל הצטלמנו ודיגמנו , שיהיה ..)
יכול להיות שסיור שם יהיה באמת ערך מוסף.
שוב תודה לכולן
עדי
-
היי עדי,
לא נתקלתי דווקא באשכול של עודד, תוכלי לצרף כאן קישור בבקשה?
שירלי, לדעתי פלאס דה ווג׳ היא באמת המקום הכי יפה בפריז.
תודה,
אורנה
-
אורנה – נכון! פלאס דה ווג’ זה הכי! בשנה שעברה ביקרתי שם פעמיים באותה שהות בפריז!
עדי – ראית איך השתפרתי במהירות כתיבה…
ולגבי המרקיה – ביקרתי שם שוב בשנה שעברה, עם הבנים שלי. היה משובח! הם גם התלהבו מאד.
מרוב שאני כותבת כאן באשכול, מתחיל לדגדג לי באצבעות לכתוב על הטיול לפריז עם הבנים. אם תנוח עלי המוזה, אודיע

דובי – אם אתה עדיין כאן, נשמח לשמוע פרטים נוספים על מוזיאון לואי ויטון

מצרפת כאן תמונה של פינת הוויי-פיי בפלאס דה וו’ג