סופשבוע באנסי- התיעצות
-
הי
אנחנו נוסעים לסופשבוע באזור אנסי, החצי חוגג יום הולדת עגול, נוסעים 2 זוגות. אשמח לעזרה לגבי המסלול שחשבתי עליו.
נוחתים ביום חמישי אחר הצהרים וחזרה עם איזי גאט ביום שלישי בבוקר. כך שיש לנו בפועל ארבעה ימים. סגרתי לינה באנסי לשלושה לילות ולילה אחרון ליד שדה התעופה בג׳נבה.
אני ממש לא אוהבת רכבלים אז לא כללתי עליה בהם במסלול, בתקווה שכול מי שנוסע איתי ישתף פעולה.
המסלול שחשבתי עליו:
יום חמישי- מגיעים בערב לאנסי- הלינה בדירה ממש בתוך העיר העתיקה, בלי חניה מסודרת, נראה לכם בעייתי?
יום שישי- טיול בקניון Sixt-Fer-à-Cheval, נסיעה לשמוני ומשם חזרה לאנסי- האם זה יותר מדי מבחינת נסיעות?
יום שבת- דרך האלפים הגבוהים, המסלול שתואר פה על ידי גיל לאגם רוזלנד
יום א- אזור אנסי, השוק, טיול בעיר העתיקה, תצפית על האגם
יום ב- נסיעה לג׳נבה, מחפשת רעיון למשהו לעשות בדרך וגם למסלול בג'נבה אחרי שנחזיר את הרכב
אשמח גם עם למשהו יש המלצה על מסעדה באנסי,ליום של היום הולדת. ובכלל להמלצה על מסעדות בעיר.
זהו, אשמח לכול עצה/ תובנה
דפנה
-
באיזה עיתוי?
חודש מרץ?
יוני?
אוגוסט?
-
יוני
-
לינה במרכז אנסי בעייתית בלי רכב. אנחנו טיילנו באפריל מחוץ לעונה והתקשנו למצוא חניה בעיר העתיקה. כדאי להתיעץ עם בעלי הדירה.
אם רוב הטיול שלכם מחוץ לעיר העתיקה, שלא מצדיקה יותר מיום אחד של טיול, תבזבזו זמן טיול יקר על כניסה ויציאה מהעיר, והחנייה לא זולה.
אנחנו התמקמנו בפרוור של אנסי כי רוב הטיול לא היה במרכז העיר.
הטיול שלכם, למרות שהגדרתם אותו כטיול באזור אנסי, רובו לא באזור אלא באלפים. בשביל יום אחד באנסי, כדאי להתמקם קרוב יותר לאלפים.
אנסי לא קרובה לאלפים.
יום שישי תכננתם יותר מדי. שאמוני מדהימה ויום אחד זה רק טעימה. חבל לשלב את הקניון שהוא חביב מאוד אבל לא מיוחד ולא מתחרה בנופים של המון בלאן.
היום השני דרך האלפים הגבוהים אפילו יותר רחוק מאנסי. המון נסיעה ביום אחד.
בקשר ליום האחרון:
ג’נבה ואנסי לא רחוקות. אנחנו החלטנו לישון גם בלילה האחרון באנסי ויצאנו די מוקדם כדאי למנע ממעברי לינה ללילה אחד.
אין צורך לחפש מה לעשות בדרך לג’נבה שלוקחת 40 דקות. אם אתם רוצים טיול עירוני, ג’נבה מצדיקה לפחות יום אחד במוזיאונים, העיר העתיקה והטיילת סביב האגם.
אם מחפשים טיול טבע אפשר לטייל סביב אגם אנסי. יש המון מסלולים יפים סביב האגם.
-
בעלת הדירה אמרה שיש חניה קרובה בhôtel de ville.המחשבה היתה להיות בערב אחרי יום טיול באזור של מסעדות וחניות ולראות את העיר. אני מבינה שקשה לצאת ולהיכנס וגם נושא החניה יכול להיות בעייתי ?
לגבי שאמוני, אם אני לא מתכוונת לעלות ברכבלים, איפה עוד אפשר לטייל? חשבתי על שמורת הקרקס כאופציה לטיול רגלי בלי רכבלים.
-
יש חניונים באנסי אבל לא בטוח שיהיה בהם מקום. והחניה לא זולה.
בשאמוני יש המון מה לראות גם למי שלא משתמש ברכבלים. אפשר לטייל ברגל.
כיף לטייל בעיירה עצמה. האווירה בשאמוני מאוד נעימה ויש טיילת ארוכה ליד הנהר.
בעיירה יש נופים מדהימים של המון בלאן. יש מסלולי הליכה ביערות ואפשר לעלות על ההרים ברגל.
יש שתי רכבות שמביאות אתכם לקרחונים MONTENVERS MER DE GLACE
והשניה TRAMWAY DU MONT-BLANC
שמורת הקרקס לא ממש קרובה לשמאוני והיא באזור נפרד. לא מומלץ לנסות לשלב את שני האתרים בטיול מאנסי.
-
תודה telo.
נראה לי שאני אנסה לבטל את הלינה ולחפש אחרת לא במרכז ממש.
לגבי הרכבות לקרחונים, נשמע לי רעיון טוב אם אין צורך לעלות קודם ברכבל?
אני מבינה שעדיף יום בשמוני במקום הטיול לקרקס
-
בקשר לרכבות: אני לא בטוח שהן פעילות בחודש יוני.
MONTENVERS MER DE GLACE מביאה אתכם לתצפית על הקרחון הארוך בצרפת. משם יש ירידה למערת הקרח, שאפשר לקצר אותה באמצעות רכבל.
את הרכבת השניה אני פחות מכיר. יש מידע מפורט על שתיהן באתר של שאמוני.
בקשר לקרקס הקרחוני: אנחנו לא טיילנו באזור כי כשהיינו באזור באוגוסט הבנו שהזרימה במפלים לא מרשימה. אני מניח שביוני הזרימה בשיאה וזה אמור להיות מקום מרשים מאוד.
-
אנחנו לא טיילנו ב Sixt-Fer-à-Cheval כי נאמר לנו ובדקנו בגוגל מפס כי הדרך ארוכה..ולא הספקנו.אישית די מצטערת..אולי לא בצדק..
יש קיניונים נחמדים שכבר פתוחים ביוני ובכייף נעיתן לטייל בהם,אם מלפי מים קוטנים וגדולים יותר..והם קרובים הרבה יותר.
ביוני,לא הייתה בעיית חניה בעיר העתיקה ע’ המלון(חניה ענקית תת קרקאית,לא זולה)..וגם מול מרכז המודיעין.כדאי לבדוק שעות חניה,האם גם בלילה..תקריאי בבלחוג שלי,של אחרים אולי תמציאי משהו מעניין.אני,אהבתי הכול באזור.
נסענו ברכבת האדומה עד הקרחון,סתם טיילנו כי עדיין הייתה סגורה מערת הקרח..
בעלי לא עלה למונט בלאן,אני עליתי עם חברים..לא הייתי מונעת ממישהו לעלות ברכבל למונט בלאן אם הוא רוצה את זה..את יכולה לטייל בינתיים בעיירה,כפי שעשה בעלי.זה לא סתם עוד רכבל..
גם קרוב לאנסי,קניון מאוד יפה,2 טירות עתיקות..גם אם לא נכנסים לטירה,עדיין ממליצה לעשות סיבוב בשטח שלה..כמה ק”מ מקניון. אפשר ללון בעיירה טלואר.אפילו בחלק העתיק שלה.אהבנו אותה מאוד.בערב,לשבת על האגם,או במרפסת מול האגם,נעים מאוד.
האגמים ומה שבינהים שלנו, היינו ביוני.
-
הטיול שלנו ביוני
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1173409/start-0/הטיול בספטמבר
מאד ממליצה על הלינה שלנו מספטמבר. מיקום מצוין
-
היי
“אני מבינה שעדיף יום בשמוני במקום הטיול לקרקס” – ברשותך מתייחסת למשפט זה.
לדעתי, האישית בלבד, לנסוע יום לשאמוני ללא רכבלים כי לא אוהבת ולהקדיש אותו לרכבת לקרחונים, בטיול כזה קצר שיש כל כך הרבה מה לראות, זה לא נכון. יש תחלופות עדיפות. אחת מהן היא השמורה שהתייחסת. אנחנו היינו ביולי שנה שעברה בשמורה ירוקה ומלאת מים, תענוג צרוב. כמה תמונות להדגמה.

-
גם אנחנו מאד אהבנו את ה”קרקס” ואישית, הייתי מקדישה לו בערך יום ויום בשאמוני. הרכבת האדומה כבר פועלת ביוני וכן הייתי מנצלת אותה לעלייה ל MONTENVERS MER DE GLACE וטעימה מהפסגות, גם ללא ביקור במערת הקרח הכרוכה ברכבל קצר. (הTRAMWAY מתחיל בשבוע האחרון של יוני ).
-
תודה לכולן על העצות והקישורים. חשבתי שקראתי כבר את כול סיפורי הטיול בפורום ועכשיו אני רואה שלא.
אמה- תודה על כול המידע!
לימור - הסיפור שלך היה אחת הסיבות שהחשבתי לעשות את הטיול לקרקס. אחרי שנסעתי בעקבותייך לקרקס גברני ואהבתי מאוד
ריקי – ראיתי שבטיול השני עשית בערך את המסלול שחשבתי עליו, ונסעת באותו היום את הנסיעה מאנסי לשאמוני ולקרקס, האם זה היה סביר לדעתך?
נירית יכול להיות שנעשה באמת עוד יום באזור שאמוני ונוותר על הנסיעה בדרך האלפים ואגם רוזלנד, תודה על המידע לגבי הרכבת
עכשיו אני מבינה שממש יהיה לי קשה להחליט על מה לוותר, בזמן כול כך קצר
-
אם מזג האוויר יהיה יפה תחשבי טוב אם לוותר על דרך האלפים ואגם רוזלנד...
-
אנחנו בטיול השני היינו בשאמוני, עלינו ברכבלים, היינו במערת הקרח ואחר כך נסענו לקרקס ולמפל שלידו אבל לא עשינו שם מסלול רגלי.
אם אתם בכלל לא עולים ברכבלים אז יש לכם מספיק זמן להגיע לקרקס ולעשות מסלול רגלי לא ארוך (לעשות מסלול ארוך צריך כחצי יום)
-
מישהו יודע האם זו בעיה למצוא חניה ציבורית חינם בשמוני בחודש 06 ?
במלון שהזמנתי מבקשים תשלום עבור חניה .
תודה
-
אם המלון מאפשר חניה --שווה מאד לשקול את זה.
החניה הציבורית מוגבלת מאד
מוגבלת שעות (בא לכם ב08.00 בבוקר להוציא את המכונית או להיכנס אחרי 20.00 ויתר מגבלות).
אני סבורה שלשם טיול באלפ”צ ובוודאי בתוואי אותו את מתכננת-לינה באנסי ובתוך העיר- פחות נחוצה (לא רק בגלל החניה).
-
-
אנסי לבד היא עיר יפהפיה!
אנחנו מאוד נהננו מקרקס הקרחונים אבל זה לא קרוב מאוד….
בכלל -לנסוע מאנסי לשאמוני לטיול יומי ואז לחזור? נראה לי יותר מדי שעות ברכב בדרכים מפותלות.לוקח זמן להתרגל לנהיגה במסלולים כאלה.
מצרפת את הסיכום שלנו:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4326573/srch-
מקווה שיעזור במשהו.
כשקראתי את הכותרת-סופש באנסי
התרגשתי ! זה אחלה אזור לסופש!!!!!
העיר תיירותית אבל ככ מקסימה!!!!
תהנו

סיגל
-
סיגל תודה! התמונות והסיכום שלך ממש מקסימים ועשו לי כבר חשק לנסוע שוב עם הילדים( רק שהשנה לא ברור עם נוכל בגלל הגיוס של הבן
).הייתי שמחה למצוא מסלול לטיול רגלי באזור שמוני שלא כרוך בעליה ברכבל. המסלולים שקראתי שכולם עשו ,לאגם הלבן למשל ,נראים מקסימים, אבל מצריכים עליה ברכבלים.(שאני ממש מפחדת מנסיעה בהם). אולי יש משהו שעשה באזור שמוני מסלול הליכה ( לא מאוד קשה..)שאין בו צורך לעלות ברכבל?