הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריף
-
שלום חברים,
לפנות בוקר חזרנו זוג + 2 ילדות (7,9) מטיול של 12 לילות (נטו) באיים הקנריים והיה מווווווושלם

כיצד הכל התחיל?
בתחילת 2016 כבר התחלתי לחשוב על פסח 2017 וחיפשתי יעד שיהיה מספיק שמשי
באפריל ולא מחייב טיסה ארוכה… פתאום חבר חזר מהאיים הקנריים במרץ 2016 וסיפר על המוווון שמש
שיש שם... אמרתי וואלה!!! נשמע טווווב
האמת שכבר די הרבה זמן חשבתי על האיים הקנריים ובכל פעם פסלתי בגלל עלות הטיסה הגבוהה... וכעת נדלקתי שוב
ביצעתי מחקר באינטרנט וגיליתי שמלאאאאא חברות לואוקוסט טסות לשם ממקומות שונים באירופה...ביצעתי סימולציות מחירים וסברתי שהמחיר יהיה סביב ה-5000 שח לזוג + 2 ילדים...

נסגרתי על תאריכים – עומדים לרשותי 12 לילות נטו.
האיים הקנריים הם ארכיפלג הנמצא באוקיינוס האטלנטי. הארכיפלג מורכב משבעה איים: טנריף (Tenerife), לה פלמה (La Palma), לה גומרה (La Gomera),אל איירו (El Hierro), גראן קנריה (Gran Canaria), פוראוונטורה (Fuerteventura) ולנזרוטה (Lanzarote). האי טנריף הוא הגדול ביותר. אל איירו הוא הקטן ביותר.
כעת עליי לבחור כמה איים לכלול בטיול ואיזה???
לאחר התלבטות ובדיקה מקיפה באינטרנט בפורומים שונים בארץ ובחו’’ל בחרתי את האיים הבאים:
4 לילות בלנזרוטה – בתמונות נראה הכי יפה ומיוחד עם נופים געשיים ונופים מדבריים (שאני כל כך אוהב
).4 לילות בלה פלמה -בתמונות נראה הכי ירוק (כמו שאשתי אוהבת
).4 לילות בטנריף – הבנתי שיש הרבה אטרקציות (שהילדות כל כך אוהבות
)לאחר שנסגרתי על איים הזמנתי מקומות לינה ו...חיכיתי לפתיחת התאריכים הרלוונטיים של חברות הלואוקוסט... חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי….
ובספטמבר 2016 הזמנתי את טיסת החזור עם חברת הלואו קוסט הספרדית וולינג – צפון טנריף-ברצלונה-ת’'א במחיר של 220 אירו לאדם.
עכשיו רק נותר לי לחכות לפתיחה של איזיג’ט שלפי הסימולציות שביצעתי הצפי היה 100 אירו לאדם...
אוקטובר 2016 יום פתיחת הטיסות של איזיג’ט כבר סגור על כך שאסע עם איזיגט דרך לונדון... ואז מגלה שהמחירים של איזי כפולים ממה שסברתי

מה זה המחירים האלה??? 200 אירו לאדם???? מבואס ממשיך בתהליך רכישת הכרטיסים ואז טרם ביצוע התשלום מקבל הודעה שהמחיר עלה ל-250 אירו לאדם... באסה
אבל אין ברירה כבר יש לי טיסת חזור... הבטחתי לעצמי שזאת פעם ראשונה ואחרונה שאני מזמין קודם חזור... (בסדר...הבטחתי.. אבל חודשיים אחר כך רכשתי קודם את החזור ממינכן לטיסה יום לאחר שמינית גמר ליגת האלופות בכדי להבטיח טיסה זולה ובמקרה הזה הצליח לי ובענק
).סיכום ביניים – טיסות הלוך (דרך לונדון) חזור (דרך ברצלונה) במחיר של 470 אירו לאדם.
ולמה סיכום ביניים???? כי צריך גם טיסות פנים בין האיים…
ידעתי שבטיסות בין האיים יש מבצעים של הורה + ילד חינם וחיכיתי למבצע שכזה… ואכן בדצמבר 2016 פורסם המבצע וכך רכשתי 3 טיסות פנים במחיר כולל של 100 אירו לאדם:
לנזרוטה-לה פלמה (קונקשיין בטנריף צפון)
לה פלמה- טנריף צפון.
סה’’כ טיסות – 570 אירו לאדם (מחיר מציאה לעומת טרום עידן הלואוקוסט אז המחיר היה יותר מכפול וללא טיסות פנים….).
שכרתי 3 רכבים אוטומטיים, רכב בכל אי (המלאי של הרכבים האוטומטיים מוגבל באיים הקנריים ולכן מי שמעוניין ברכב עם גיר אוטומטי...כדאי להקדים ולהזמין...).
נותר להמתין 4 חודשים עד לטיול…. רק מקווה שהפעם איזיג’ט ייצאו בזמן
כי בשנה האחרונה די אכזבו אותי ויצאו פעמיים באיחור משבש טיול (האחד עיכוב של 24 שעות לפריז והאחר עיכוב של 3 שעות שגרם לנו להגיע למלון בלוטון באמצע הלילה לטיסת המשך שיצאה בשעה 7:00 לליסבון).
רובי
-
הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריףיום ה’- 6/4:
הרגע לו חיכינו סוף סוף הגיע…
יום הטיסה שלנו לאיים הקנריים.

הפעם אני והבנות לקחנו את מיה הכלבה שלנו
לפנסיון. הטיסה אמורה לצאת בשעה 20:50 ללונדון גטוויק והיינו אמורים להגיע בשעה 00:10... אך למרות התקוות שהפעם איזיג’ט לא יאכזבו
בנוהל אצלנו בשנה האחרונה
היה עיכוב של כשעתיים ונחתנו בלונדון בשעה 01:30 ורק בשעה 02:15 נכנסנו למיטה במלון פרמייר אין הנמצא בטרמינל הצפוני.הטיסה ללנזרוטה צפויה לצאת בשעה 06:10 מה שמשאיר לנו לישון שעתיים בדיוק

הטיסה ללונדון הייתה קשה גם בגלל העיכוב ובעיקר בגלל שהיו בה המוווון תינוקות שבכו וצרחו במהלך הטיסה.

-
יום ו’- 7/4:
שעתיים של שינה איפסו אותנו ובשעה 04:45 חצינו את הכביש לטרמינל הטיסות היוצאות.
בגטוויק לא היו דיילי קרקע בצ'ק אין אלא הכל נעשה מול מכונות אוטומטיות - היה נוח ומהיר. הצ'ק אין והבידוק הביטחוני נמשכו פחות מ-20 דקות... יעילות רבה מאווד
מתברר לנו שגטוויק שדה תעופה גדול ומרשים בניגוד ללוטון הקטנטן והעלוב.הטיסה יצאה בזמן... ואף הגענו ללנזרוטה 40 דקות מוקדם יותר מהצפוי... נחתנו ב-10:00 נחיתה אקסטרימית עם רוחות מטורפות…
הילדה הקטנה ישנה במהלך הנחיתה והגדולה נהנתה כאילו שהיא בלונה פארק... ואני רק התפללתי שננחת בשלום
איזה כיייף נחתנו מוקדם מהמתוכנן
וכבר בשעה 10:20 הגענו לדלפקי השכרת הרכב של avis. לאחר טופסולוגיה מסתבר לנו שהרכב עדיין לא מוכן והבטיחו שעד 11:00 שעת ההזמנה המקורית הרכב יגיע... לבסוף קיבלנו רכב רק בשעה 11:15 וההתנהלות הייתה די מעצבנת
כי היה להם צי רכבים גדול ויכלו לתת לנו רכב אחר במקום שנמתין סתם במשך שעה.תוך כדי המתנה קלטתי ששכחתי את ספר הטיול שלי - הלונלי פלנט שלי במטוס... אווווף
אמנם המסלול שלי מגובה בדפים שהדפסתי ובמייל...אבל אני אוהב שהספר נמצא אתי למקרה שצריך לשנות תוכניות... באסה…
אשתי והבנות מרגיעות אותי ואומרות לי שאני רגיל לאבד משהו בכל טיול (כרטיס זיכרון של מצלמה/תיק/ מפות מפורטות לתכנון טיול ועוד...) אז הפעם זה בקטנה
וגם ככה אני יודע בעל פה את המסלול והתכנון כולל הגיבויים….
ואכן נרגעתי 
מזג האוויר נהדר
ועשינו דרכנו ליעד הראשון להיום – ביתו של השחקן המצרי המפורסם עמר אלשריף בעיירה נצרת (Nazaret), הנמצאת במרחק של כ-20 דקות נסיעה.בחרתי במקום בעקבות המלצה של הלונלי פלאנט ומה שמשך אותי בו אלו התמונות של הבית מבחוץ שנראו לי בתמונות כמו בית בסגנון מרוקאי

כשהגענו לחנייה ראינו את הנוף המרהיב של האי לנזרוטה

-
הבית נקרא lag-omar ומשמש היום כמוזיאון.
הבית חצוב בצורה מדהימה בתוך הסלע והעיצוב החיצוני שלו מרהיב
נהנינו להסתובב בחצרות הבית וכן בתוכו ובמהלך הסיור העצמי קראנו את המידע אודות עמר אלשריף. מסתבר שעמר היו מכור להימורים והפסיד את ביתו במשחק ברידג’. הבנות התעניינו מאוד בסיפור וקיבלו שיעור לחיים עד כמה הימורים הם דבר מסוכן ולמה הם עלולים להוביל אנשים – במקרה זה אובדן בית.

-
הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריףמשם המשכנו כ-3 דקות נסיעה למסעדת la cantina הנמצאת בעיירה teguise.
הגעתי למסעדה בעקבות המלצות רבות שראיתי בטריפאדוויזר ואכן הייתה שווה את זה- מסעדה נהדרת
אנחנו בדרך כלל לא נוהגים להגיע במיוחד למסעדות מומלצות, אך הפעם הקרבה לביתו של עמר אלשריף איפשרה לנו לדגום את המסעדה המומלצת.
הסתובבנו קצת בעיירה המטופחת והנעימה

-
הטיול שלנו באיים הקנריים- לנזרוטה/לה פלמה/טנריףהמשכנו בנסיעה של כ-15 דקות לחוף famara שם ביצענו מסלול הליכה
למרגלות הרים וחוף ים. מסלול מעגלי מרהיב של כ-3 שעות כשההלוך על צלע ההר והחזור בצמוד לים... היה מקסים
אך העייפות נתנה את אותותיה ולמרות שהמסלול קליל ..החלק האחרון של המסלול לווה במלאאאאא קיטורים של הבנות שכבר רצו לסיים. 

-
המשכנו בנסיעה של כ-10 דקות לדירה שלנו בכפר soo. כשמגיעים לכפר יש תחושה שנמצאים בסוף העולם שמאלה. הדירה ענקית ונוחה, הבעלים jesus מקסים!!! הבנות שיחקו בדירה ובחצר ואני בינתיים נסעתי למכולת של הכפר הנמצאת במרחק של כ-2 דקות נסיעה. הירקות והפירות ממש מהחקלאי לצרכן ואיזה כייייף שהמכולות והסופרמרקטים פתוחים ברחבי האיים עד 21:00 נוח מאוד
לסיכום היום הראשון היה מפתיע
נוף מדברי כמו שאני אוהב
עם נוף של ים כמו שאשתי אוהבת 

-
אוי רובי רובי…

אתה לא יכול פעם לטוס למשהו קרוב וקל יותר כמו קפריסין ??
מה זה האופרציה הזו ? ? 
כל הכבוד לך על בחירת היעדים והבצוע…

את האיים הקנריים אני מכירה בעיקר מסדרת הטלויזיה “ מקום בשמש” העוקבת אחרי פנסיונרים בריטים שבוחרים להם בית שני. אני בטוחה שיש שם הרבה יותר ..

אז מחכה בעניין להמשך
בינתיים מעניין ויפה מאד
ברוכים השבים ושאפו על הזריזות בהעלאת הסיפור.

איריס
-
איזה כייף שיש לנו עוד סיפור טיול של המשפחה המקסימה שלכם, סיפור אותו אתה מספר.
שמח מאוד על החריצות ויודע שיש המון למה לצפות.
אז ברור שאני איתך כאן וממשיך לעקוב.
ולבסוף – כתמיד – מחיאות כפיים סוערות על בחירת היעד המקורי, התכנון, ההוצאה לפועל והדילוג האלגנטי מעל קשיי הפתיחה.
-
הי רובי,
איזה כיף שהתחלת לספר על הטיול המדהים שלכם

את השם לנזרוטה שמעתי לראשונה בתאילנד. בשיט ל-42 האיים המפליג מקוסמוי פגשנו אישה מבוגרת ממוצא גרמני המתגוררת בלנזרוטה.
איריס, גם אני אוהבת את ‘מקום בשמש’

מחכה להמשך,
מירה
-
ממתין בשקיקה להמשך. יישר כח לטיולים הבאים עליכם לטובה !
-
בעודי עסוקה במלאכת תליית הדגלים עבור שובך בעירינו המשותפת אתה התחלת כבר לכתוב ובמרץ רב… כל הכבוד על החריצות

מכירה את הסיפור אבל לא תיארתי לעצמי איזו לוגיסטיקה הכנתית היתה מראש. שאפו ענק!!
תמשיך תמשיך... בהחלט יש למה עוד לצפות

-
שלום רובי
גם אנחנו חזרנו לפני כמה ימים מאיים הקנאריים הנפלאים.
היינו 8 ימים בטנריף ועוד 3 ימים בנלזרוטה.
טסנו דרך מדריד.
איזה כיף להיזכר בטיול המדהים דרך הסיפור שלך!
אינה
-
רובי!!!
נשמע כמו יופי של טיול. יצא לי מדי פעם לקרוא קצת על האיים הקנריים, ותמיד משום מה הם נדחקו לפינה בתור יעד ״בטן גב״ שפחות מעניין אותי. נראה לי שסוף סוף אשנה את דעתי. עובר להאזנה ומצפה להמון תמונות ותובנות…
תודה תודה,
יובל
-
גם אני פה
שורה ראשונה מלאה
והתמקמתי במרכז השורה השניה
ממתין להמשך
-
ברוכים השבים למשפחת השגרירים

בעודי מושכת בחלום של עיר העירים
ששנינו כ”כ אוהבים רצה שמועה בשכונה ששורה ראשונה אצלך בתפוסה מלאה
דילגתי לביקור שכנים , היישר לתמונת הבית המרוקאי של עמר אלשריף , לנוף המדברי ולכחול הימי
יופי של התחלה
טובה
-
רובי
איזה כיף למצוא בפורום סיפור שלך ועוד ליעד ככ לא שגרתי.
ברוכים החוזרים ועוקבת בעניין,
עדי
-
רובי איה יעד כיפי!!!!
אבל איזו התנהלות !!!???
אין טיסות יותר הגיוניות…
אני סגרתי טיסות לקפריסין ב 480 ₪ כולל מזוודה
אז אני מקווה שנהנית באיים לפחות פי 3.9234 ממה שאני אהנה בקפריסין חחחחח
ארז
-
וואו וואי, אתגרים יש לך, רובי. גמרתם כבר את כל הגלובוס? אני אעקוב אחריכם לראות מה אני מפסידה או איפה אהיה בעוד המון שנים. הארגון שלך - אליפות. הבית של עומר שריף יושב מאוד יפה בתוך הסלע.
-
תודה על השיתוף.
נראה מאוד שווה.