קיגיסטן
-
התחלתי לתכנן את חלום חיי (טוב נו, אחד מהם), שלשם שינוי אני מקווה שיתגשם (כי לאחרונה אין לי הצלחה מרובה).
בכולופן - אחרי שחרשתי על כל הטיפים, יש לי מספר שאלות:
התכנון (אינשאללה) הוא לצאת בתחילת ספטמבר לשלושה שבועות ולטייל רק בקיר' (בלי לחצות גבולות כלשהם).
שאלות על המסלול - התחלה בבישקק, ולהיות שם יום, יומיים, שלושה (היא מעניינת בפני עצמה?), להמשיך סונג קול ואיסיק קול - מה מהם נחשב TIAN SHAN?
בגדול הרעיון היה לנסות להיות בהרים על ההתחלה כדי להמנע מימים קרים ככל הניתן.
אח"כ רציתי ליסוע לאוש - האם חייבים לחזור לבישקק כדי להגיע לשם או שיש דרך דרומית שמגיעה עד לעיר?
האם העיר מעניינת בפני עצמה, או שהיא רק משמשת נקודת מעבר לממשיכים לסין?
האם היא קרובה לפאמיר? ואם כן, איך ניתן לטייל בהם?
קראתי כמה המלצות על נארין, אבל לא הבנתי מה יש לעשות שם. האם היא רק בדרך בין לבין או שהאזור מעניין?
שאלות על הציוד - אני מבינה שצריך אוהל, שק"ש ומזרון ורצוי באיכות טובה. האם יש צורך להביא אותם מהארץ או שניתן לקנות שם בזול ובאיכות טובה?
האם יש מטיילים בGH שמוכרים את הציוד המשומש שלהם?
האם בספטמבר ניתן להסתמך על לינה ביורטות או שכבר לא יהיו כאלה?
שאלות על טרקים לעצלנים- למי שאינו טרקן במיוחד, ויסתפק בטרקים קלים שלא אורכים יותר משלושה ימים, יש מה לעשות שם?
אפשר להמיר חלק מהטרקים בטיולי סוסים (כדי לקצר אותם)?
שאלה כללית - רבות דובר על הצורך בלימוד רוסית. האם גם סינית תעזור פה ושם?
בטח יהיו לי עוד מלא שאלות, אבל בינתיים - תודה וחג שמח -
קיגיסטןTIAN SHAN - אם אני לא טועה, איזיק קול הוא עדיין חלק מהרכס (בשוליים שלו אמנם, אבל עדיין חלק). לגבי סונג קול, אני לא בטוח בכלל.
בישקק - אין יותר מדי מה לעשות. קצת שווקים, קצת מסעדות מערביות. מקום טוב להתארגן על שותפים למסע. תשאיר לך יומיים-שלושה בסוף הטיול להתרשם מהעיר.
אוש - את יכולה להגיע בנסיעה מיגעת מבישקק (וארוכה) או בנסיעה מיגעת (וארוכה) דרך המעבר הדרומי - דרך נארין. בנוסף, יש טיסות מבישקק לאוש, שלפעמים ניתן להשיג במחיר זול.
העיר בגדול משמשת מעבר למטיילים. אנחנו לא טיילנו בחלקה המערבי של המדינה, אבל זה בהחלט יכול להיות מעניין לעבור לאוש מכיוון נארין וטאש-ראבאט, ולהמשיך משם לבישקק.
בנארין בפירוש אין מה לעשות. תחנת מעבר נוחה (מסעדה או שתיים נחמדות ותחנה מרכזית גדולה).
ציוד - אוהל ושק"ש הייתי מביא מהארץ. מזרנים אפשר לשכור שם, אם אין לך כוח לסחוב מהארץ.
מטיילים שמוכרים ציוד? אני לא נתקלתי. עניין של מזל - אל תסמכי על זה.
יורטות בספטמבר - שלחי מייל למשרדי ה CBT ותשאלי.
טרקים - אפשר לעשות טרק של 3-4 ימים באזור קראקול. הטרקים לא פשוטים אל מדהימים ביופים.
מנארין אפשר לצאת לאגם קול יוקוק המדהים. הליכה לא מסובכת, בשביל נוח. זאת יכולה להיות תחנת מוצא לטרקים באזור. אפשר להתעדכן במשרדי ה CBT בקוצ'קור. כתבתי טיפ על המסלול לאגם. -
קיגיסטןתודה רבה - הטיפ כבר נשמר אתמול בלילה.

אז מה בעצם שייך לTIAN SHAN? יש לי חסכים מפספוס הרכס בסין...
והשאלה החשובה ביותר ששכחתי לשאול: לעשות מסלול כזה (בישקק, סונג קול, איזיק קול, נארין ומה שמסביב, אוש ומה שמסביב ובישקק) במשך 3 שבועות זה הגיוני או ממש ממש ממש לחוץ?
תודה! -
קיגיסטןהי נועה!
בישקק משעממת.
הטיאן שאן חוצה את כל קירגיזסטאן, את יכולה "לדגום" את הרכס בדרך מבישקק לאוש, או בסונג-קול (יותר טיאן שאן מאיסיק קול), יש גם דרכים שעולות מאיסיק-קול וחוצות את הרכס (בזמנו נסענו מקרקול דרומה לחוות יאקים נידחת). שיא הרכס - פיק פובדי - נמצאת על גבול קירג'-סין, אפשר לטרק אבל ממש לא לעצלנים...
אוש קצת יותר מעניינת ופחות רוסית מבישקק (יש איזה גבעה קדושה לייד - לא זוכר את השם, מעניין).
כדי להגיע לפאמיר את צריכה להדרים מאוש לכפר סארי טאש (כמה שעות נסיעה מזרחה משם ואת בקשגאר...), משם אפשר לארגן טרקים באזור (לבייס קמפ של הר לנין למשל) או טיול בג'יפ (כל האזור די נידח).
אפשר לטרק על סוסים, באזור קוצ'קור למשל, או לסונג קול (הכי קרוב מצפון - מהכפר קיזארט - יום לכל כיוון), וכן באזור קרקול.
בספטמבר עדיין יש יורטות, בטח בתחילתו.
סינית לא תעזור, בהחלט אפשר להסתדר בלי רוסית, הם מאוד ישמחו אם תפטפטי קצת בקירגיזית (דומה לטורקית.
אם את לא עושה טרקים ארוכים ולא "נתקעת" בבישקק 3 שבועות זה סביר (תמיד עדיף יותר...)
ממליץ בחום גם על טאג'יקיסטאן השכנה - לפעם הבאה.
תיהני! -
מסלול ראשוני (take 1)תודה לשניכם.
באמת שעשיתם לי סדר בהרבה בלאגן, ונראה לי שאני יכולה (לפחות ע"ג מפה) להתחיל להתוות מסלול.
מה שחשבתי הוא: נחיתה בבישקק וכמה טיולים קטנים של 1-3 ימים שקראתי עליהם בטיפים ויוצאים מבישקק: ארסלאן בוב, אלה ארצ'ה ו/או-suusamyr valley.
משם להמשיך לאיסיק קול, לישון או בקראקול או באחד מהמקומות דרומית לאגם שהומלץ עליהם בטיפים. לטרק שם למספר ימים
קוצ'קור ומשם לסונג קול ו/או Kol Ukok.
נארין וטש ראבאט
אם ישאר זמן אז גם אוש ולנסות להגיע לפאמיר ליום יומיים.
הגיוני?
מעניין?
חוזר על עצמו או מגוון?
יש מדריך (ספר) מומלץ? הלונלי של מרכז אסיה מ-2007 ויש שם מעט דפים על קירגי'. לא מצאתי שום דבר אחר. אפשר להסתדר גם בלי מדריך?
בנוסף - שאלה חשובה ששכחתי לשאול: 3 שבועות (לא כולל טיסות) בהנחה שאני מנסה לקצר מסלולים ע"י סוסים/גי'פים מתי שרק אפשר יעלו בערך כמה? הערכה שלי - לא יותר מ-700$. הגיוני?
לדאבוני חוץ מ"תודה" אני לא יודעת טורקית. אני אנסה לעבוד על הרוסית בזמן שנותר.
טאג'יקיסטאן תצטרך להמתין לבינתיים... -
מסלול ראשוני (take 1)רק שתי נקודות להוסיף: בישקק הינה כנראה עיר הבירה הכי ירוקה (במשמעות המקורית של המילה, עצים וכד')שיש (בהנחה שהעצים לא נכרתו מאז שהייתי)ועיר כזו זכאית לדעתי להגדרה עם יותר כבוד מאשר "משעממת" (אני מודע שאין סתירה בין שני הדברים); ודבר שני: את חייבת רוסית, אלא אם את יודעת קירגיזית. כל מה שאת צריכה זה לשנן מספר מאות מילים ברוסית, כמה עשרות מדי יום (לפי נושאים: מילות נמוסין, מספרים, מילות הכוונה, פעלים בדקדוק, אוכל וכד'), והחיים יהיו הרבה יותר קלים. גם כך תהיי מדי פעם במצב של חוסר אונים בהעדר היכולת לומר מה שאת רוצה.תהני. -
מסלול ראשוני (take 1)תודה, כבר שמעתי על ירקותה של העיר בעבר, אך כמו שאמרת - אין קשר בין הדברים.
לגבי ידיעת הרוסית - הסתובבתי חודשים בסין עם סינית הרבה יותר גרועה מהרוסית שאני יודעת כרגע, כך שלא ~מאד~ מרתיע אותי להסתובב שם מבחינת השפה.
ולגבי המסלול, יש תובנות? -
מסלול ראשוני (take 1)אחלה מסלול.
רק הערה קטנה אחת: הכפר ארסלן בוב - מקום נחמד - רחוק מבישקק ודי קרוב לאוש (ליתר דיוק ליד ג'אלאל-אבאד - אם את נוסעת מנארין ישירות לאוש דרך קזרמן את עוברת שם).
הלונלי-פלנט סביר, לא מכיר מדריך אחר, וודאי שאפשר להסתדר בלי מדריך, תצלמי כמה מהמפות מתיירים אחרים בבישקק ואת מסודרת.
לגבי בישקק - אכן מאוד ירוקה.
700 דולר נשמע סביר, אבל קחי בחשבון שהג'יפים יקרים וגם הסוסים לא זולים.
אני בכל זאת ממליץ ללמוד כמה מילים בקירגיזית - תזכי לתגובות חמות (אפשר לצלם מהלונלי).
ותיזהרי לא לשתות יותר מידי וודקה וחלב סוסות (קומיז בשפתם) - קשה לסרב, וכוסך תתמלא מחדש כל הזמן... -
מסלול ראשוני (take 2)תודה על התגובות, אבל אחרי שקראתי גם תגובות בפורום של הלונלי, החלטתי לנסות להתחשב יותר במזג האויר - ז"א שאם אני אטייל בספטמבר, אז עדיף במקומות הגבוהים לבקר כמה שיותר מוקדם.
לכן מה שחשבתי הוא:
בישקק->ארסלנן בוב->נארין->טש רבאט->סונג קול-> איסיק קול.
ובמידה וישאר זמן לטייל ליד בישקק בסוף (אלא ארצ'ה לדוגמא).
ושאלותי:
1. האם יש אוטובוס/מרשרטקה שיוצא ישירות מבישקק ומגיע לארסלן בוב, או שחייבים לשכור רכב מGH, או לעבור דרך ג'לאלאבד?
במידה ויש - מאיפה הוא יוצא?
2. האם עמק סוסאמיר נמצא בדרך? אם כן איך ניתן לשלב אותו?
3. האם ניתן להגיע לנארין בלי לעבור קודם דרך ג'אלאלאבד? האם ניתן לשכור רכב, ולעשות את הטיול במשך יום אחד?
4. האם מישהו שמע על המקום הזה: Treasure Chest Lake שנמצא ליד סונג קול, אך לא מופיע בספרים?
תודה
נועה
נ.ב
אני יודעת שזה לא הפורום, אבל אולי יש מישהו שרוצה ליסוע בסביבות ספטמבר ומחפש שותפים? -
מסלול ראשוני (take 2)הי נועה,
אמנם לא הייתי במערב המדינה,
אבל מהמעט ששמעתי וחקרתי - ארסלנבוב נשמע כמו מקום נהדר, הנסיעה די ארוכה מבישקק - כך שהייתי מתבסס על תחבורה צבורית. אני לא יודע אם יש תחבורה מבישקק ישירות לשם (אני מהמר שלא) אבל גלאלאבאד היא עיר גדולה (מהגדולות במדינה) - בטוח שמשם יהיה קל להמשיך הלאה.
אם את נוסעת לבד ממליץ לך לעבור דרך הnomad guesthouse
האווירה נעימה - ותוכלי לשמוע טיפים ורעיונת ממטיילים אחרים, ואולי אפילו למצוא שותפים. כדאי לעשות הזמנה מראש.
ואם את רוצה הם יכולים אפילו לאסוף אותך מהשדה (תמורת תשלום).
לגבי בישקק - אני הייתי מוותר על הטיול הסמוך לעיר (אלה ארצ'ה) לא כי הוא לא יפה , פשוט כי התוכנית שלך קצת עמוסה.
האזורים של עמק סוסאניר ונארין - הם מאוד נידחים. והנסיעה בהם תיקח לך זמן רב(בעיקר אם את מתבססת על תחבורה צבורית).
סונג קול מצריך כמה ימים, וגם השהייה על האיסיק קול (אני ממליץ על קרקול - שוב, יש לך יותר סכוי למצוא שותפים)
לא הייתי ממליץ לך לצאת לטרקים לבד - גם לא קצרים, מזג האוויר שם הפכפך (גשמים, ברד ושלג - אבל הכל חוויה בסוף), נחמד שיש עוד מישהו איתך ברגעים כאלה...
אני בעמדת מיעוט כאן, אבל לדעתי לבישקק יש איזה חן סובייטי - אוש באזר מאוד יפה, וליום בכניסה ויום ביציאה מהמדינה בהחלט יש מה לעשות בעיר. חוץ מזה כיף לטייל ברגל בבישקק (להזהר מהמעברים התת-קרקעעים, ראי טיפ שלי ב1001 טיפים) אבל לא הייתי מתכנן טיול שעובר בעיר יותר מדי פעמים.
כל הכבוד לך, טיול מהנה
ארז -
מסלול ראשוני (take 2)הי נועה
לדעתי כדי לך לשמור את ארסלןבוב ואת הצד המערבי לסוף גם בגלל מזג האוויר וגם משום שהמרחק מארסלנבוב לבישקק הוא גדול.
הייתי מתחיל באיזורים היותר בעייתים מבחינת מז"א כלומר בקוצ'קור וסביבתה כלומר יוצא משם לסונג-קול וקול-אוקוק (וגם מנסה לתפוס את שוק החיות שיש בעיר - לדעתי בימי שבת).
משם לדעתי כדאי להמשיך לקארקול, כשגם שם כדאי לעשות כמה שיותר מהר מביחנת מזג-האוויר את עמק אלטין אראשן והטרק לאלה-קול שיכול להיות בעייתי מבחינת מזג האוויר. גם בקארקול יש שוק חיות טוב בימי ראשון.
גם בקוצ'קור ובעיקר בקראקול קל לפגוש מטיילים אחרים ולכן לדעתי גם מבחינת שותפים להמשך הטיול וגם מבחינת מז"א כדאי להתחיל במקומות אלו.
משם לנארין וטאש-רבאט, כשבטאש-רבאט אפשר לארגן סוסים לטרק לאגם צ'אטר-קול או רק לפס שמעליו. מנארין אנחנו המשכנו לג'אלאל-אבאד דרך קזרמאן, הדרך יפה מאוד אם כי ארוכה לא קלה וגם יקרה.
מג'אלאל-אבאד המשכנו לאוש, לדעתי דווקא בישקק עיר יפה ומעניינת יותר.
מכאן לדעתי כדאי לך לעשות הערכת זמנים ועדיפויות:
להדרים לרכס הפמיר דרך סארי-טאש וסארי-מוגול.
להצפין לארסלאןבוב.
צפונית לג'אלאל-אבאד, ליד טאש-קומור יש אפשרות לטרק לאגם סארי צ'לק.
בחזרה צפונה אנחנו לא חזרנו ישירות לבישקק אלה עברנו דרך עמק סוסאמיר (הכפר סוסמיר וקיזיל אוי) ואז דרך קוצ'קור בחזרה לבישקק.
את אלה-ארצ'ה שממש ליד בישקק הייתי שומר לסוף וכך גם את בישקק עצמה.
אין ספק שרוסית תעזור מאוד. כמו כן לא חייבים לעשות הכל דרך ה-cbt
לפעמים יותר זול ויותר פשוט לארגן תחבורה לבד.
לגבי מדרכים לקירגיסטן יש גם את ה-bardt אם כי הלונלי לדעתי עדיף.
תהני.
קצת תמונות מקירגיסטן:
-
מסלול ראשוני (take 2)
-
מסלול ראשוני (take 2)
-
מסלול ראשוני (take 2)
-
מסלול ראשוני (take 2)אהלן נועה.
הצטרפתי קצת מאוחר להתכתבות הזאת, אבל אולי יש לי כמה תובנות שיכולות להועיל לך.
נכנסנו לקירגיסטן מטג'יקיסטן (תחילת ספטמבר 08) דרך סארי-טש לאוש.
מצאנו את אוש נהדרת ונוחה וקצת מזרח תיכונית.
אם את אוהבת שווקים - אפשר להסתובב שעות בשוק שם, ויש שם באמת הכל.
תיכננו לנסוע לסארי מוגהול ולעשות טרק ארוך שבעצם חוזר לכיוון אוש, אבל בגלל שהיינו חולים זה לא הסתייע.
חברים שלנו, אליהם היינו אמורים להצטרף סיפרו שהוא טרק יפהפה ממש. רק שאני לא יודע לומר לגבי רמת קושי - זה נורא אינדיבידואלי. מה שיכול להיות קל עבורך, לי יהיה קשה ולהיפך. הטרק הזה הוא משהו כמו 3-4 ימים.
הערה חשובה לגבי כל הטרקים בקירגיסטן - אני שותף לדעה הרווחת כאן - ממש לא כדאי לעשות אותם לבד. ספטמבר הוא חודש הפכפך בעניין מזג אויר, ובתחילת אוקטובר הפסקנו טרק (דרום-מערבית לקראקול) כי בלילה ירדה כמות עצומה של שלג שלא איפשרה לעשות כלום פרט ללרדת חזרה...
פרט לכך, הטרקים מצריכים יכולת ניווט סבירה, וכמובן מפות.
ארסלנבוב הוא כפר נחמד לאללה וגם מאד מתוייר.
עשינו שם טרק נחמד - חברה שלי אומרת שהוא היה נורא יפה ואני חושב שפחות. פגשנו חבר'ה שעשו בדיוק את אותו טרק עם סוסים והתאכזבו מאד.
לשאלתך לגבי תחבורה ציבורית.
בקירגיסטן כמעט ואין אוטובוסים, אלא בעיקר מרשרוטקות (מוניות שירות כמו בארץ רק עם כפול אנשים ושנת ייצור מוזיאונית).
אין מרשרוטקות מבישקק היישר לארסלנבוב, כי זה פשוט מקום קטן מידי והוא לא "בדרך". יש שתי ברירות בהקשר הזה:
או לעלות על מרשרוטקה מבישקק לאוש (כ 12 שעות), ואז מיניבוס לג'לאלאבד (שעתיים אם אני לא טועה) ואז מונית לארסלנבוב (40 דקות - הזמנים משוערים מאד). זה יקח זמן, ותצטרכי בהכרח ללון באוש לילה אחד, אבל אז תוכלי להתסובב בה קצת להחליט אם בא לך להשאר בה יום יומיים.
אפשרות נוספת: אם תמצאי עוד שלושה אנשים שרוצים לנסוע איתך (מה שבהחלט יתכן - לנומד'ס שזה גסטהאוס שהומלץ כאן, באים והולכים כמעט כל המטיילים בקירגיסטן ואולי תוכלי למצוא שלושה חבר'ה), תוכלי לנסוע היישר לארסלנבוב עם מונית ספיישל שתעלה סכום דומה לסכום שתשלמי על כל הסיבוב דרך ג'לאלאבד וכו'). זה כמובן לאחר שתתמקחי את חייך...
האפשרות הזאת רלוונטית כמובן גם לנסיעה מבישקק לאוש או לכל מקום אחר. השתמשנו בה ולא הצטערנו.
שלושה עניינים שחשובים בעיני:
לגבי שפה - לפני הטיול די זלזלתי בעניין הזה, ואמרתי, כמוך: "נסתדר". גם עכשיו אני משוכנע שאני מסוגל להסתדר בכל מקום, אבל היכולת לדבר עם האנשים היא משהו שנותן ערך מוסף אדיר לטיול, וכאן בעיני החשיבות העצומה של השפה.
להתמקח, לקנות, לנסוע, לשאול וכיוב' - אפשר גם עם שיחון טוב, עברית עם איטונציות בולטות ותנועות ידיים...
באסלנבוב יש לינות בית מטורפות וכפיות ממש, עם אוכל מעולה ואנשים נורא נחמדים. למרות שזה יקר יחסית - בעיני זה בהחלט משתלם (ואני מהחוסכים על לינה בדרך-כלל).
דבר אחרון - בטיחות בדרכים. הנושא נשמע מצחיק ונלעג, אבל כשנסענו מבישקק לקרקול, ראינו תאונת דרכים מתרחשת 100 מטר לפנינו בLIVE וכנראה היה בה הרוג. הוא ישב מאחור ולא היה חגור. הנהגים הקירגיזים הם הגורעים ביותר שראיתי כל הטיול. בלי קטע של להפחיד, פשוט תיהי מודעת - נסי להקפיד שברכב שבו את נוסעת יהיו חגורות וכיוב'.
ובנימה אופטימית זו - יש לי עוד הרבה מה לומר ואשמח לעזור ולענות על כל שאלה במייל,
שיהיה טיול נהדר!
-
ועוד דברמכיר בחורה שמטיילת בדרך המשי. היא עכשיו בגרוזיה. לדעתי היא מתעתדת להגיע לקירגיסטן, ואם אני לא טועה אתן די חופפות בתאריכים.
חושב שהיא תשמח לשותפה.
המייל שלה:
-
ועוד דברקודם כל - תודה לכולם על התשובות, אתם מאד עוזרים, בעיקר במדינה עם כ"כ מעט חומר כתוב עליה.
בכל מקרה - אין לי שום כוונה ליסוע לטייל שם לבד, מה גם שאני טרקנית קטנה מאד, כך שלצאת לטרק לבד נראה לי כמו התגרות מיותרת מאד בגורל!
סיבה נוספת שאני רוצה שותפים היא צמצום עלויות, בעיקר במקרים של מונית למקומות מרוחקים וכו'.
אם אני לא אמצא שותפים בטוחים עוד מהארץ, אני אוותר (לפחות לשנה הקרובה) על קירגי' ואסע שוב לסין.
לגבי השפה - טיילתי בעבר בסין בלי לדעת לספור עד 10. זה אפשרי, קשה אבל אפשרי.
בכל מקרה - אני אשתדל ככל שהזמן יאפשר ללמוד קצת רוסית.
האם אין אוטובוס ישיר בין בישקק לג'לאלאבד? היא נראית על אותו הכביש של אוש.
BROCH - לפני שאני פונה למטיילת שאתה מכיר, תוכל להגיד לי איך קוראים לך (כדי שאוכל להציג אותי) ולא פחות חשוב - איך קוראים לה? (שיר?)
רונסי - התמונות שלך מקסימות. יש לך אלבום? (למטרות שכנוע חברים, כמובן)
תודה ושבת שלום!
נועה -
ועוד דבררציתי לשלוח לך את הגלריה שלי, אבל מסיבה כלשהי אי אפשר לשלוח לך מייל דרך האתר. שלחי לי מייל, ואני אשלח לך בחזרה קישור לגלריה שלי.
חבל לוותר על המדינה. היא פשוט מדהימה.
פגשתי גם מטיילות שטיילו לבד במדינה. לטרקים הם מצאו שותפים בקרקול. זה אפשרי (אם סיכון מסויים).
בינתיים כמה תמונות לשבת בבוקר:
-
ועוד דברהי נועה,
לא יודע אם יש אוטובוס ישיר לג'ללאבאד, אבל היא מרוחקת רק כ- 20-30 ק"מ מהכביש הראשי בישקק-אוש - את יכולה לרדת בפנייה ולתפוס בקלות מרשטרוטקה. אבל אוש מרוחקת משם רק 50 ק"מ - לדעתי "שווה" ביקור.
לגבי שותפים - את תמצאי בקלות שם, פשוט תשהי לילה-שניים ב- Nomad`s Home בבישקק, כל התרמילאים עוברים שם. גם בקרקול קל מאוד למצוא שותפים. לא שלנסוע לסין זה כל כך נורא... -
קיגיסטןאני מתכנן לטייל בקירגיסטן בתחילת אוגוסט.
מעוניינת להצטרף?
כרגע זה רק אני ועוד חבר - ואנחנו רוצים צלע שלישית