התכנית לטיול השנתי 2017
-
שלום,
להלן סכום התכנית שגיבשתי (עם עזרה רבה של צילה ותאי) לסתיו הקרוב:
היעדים הם לדאק – צפון מרכז הודו – סיקים – בהוטן – נפאל – דלהי ומערבה.
היעדים העיקריים הם:
27/8 תל אביב - דלהי טיסה
28/8 דלהי - לה טיסה
לדאק 18 ימים
13/9 לה – מנאלי ג'יפ ונהג (יומיים שלושה)
מנאלי
דלהי
אגרה
אורצ'ה 15 ימים סך הכל
קג'וראו (Khajuraho (
ורנאסי
28/9 ורנאסי - דרג'ילינג רכבת לילה
סיקים 16 ימים
15/10 פואנטשולינג - טימפו מעבר יבשתי
בהוטאן 10 ימים
23/10 ג'אקאר - פארו טיסה פנימית
24/10 פארו - קטמנדו טיסה
נפאל 14 ימים
24/10 קטמנדו - דלהי טיסה
מערבה לדלהי 12 ימים
18/11 דלהי - תל אביב טיסה
בטיול לא מתוכננים טרקים רגליים אלא בנסיעה אם בלוקלים או בשכירת רכב לטיולים מקומיים (טיולי יום או יותר).
בקשתי לעזרתכם לפי ההערות הבאות:
- התכנית נבנתה בהתאם לשיקולי מזג האויר. מבקש הערות באם יש לי טעויות בשיקולים אלה.
- התאריכים והזמנים גמישים לחלוטין כולל תאריכי היציאה והחזרה מהארץ. מבקש הערות לגבי משכי הזמן באזורים השונים (לקצר או להאריך) במגבלה אחת – משך הטיול כולו לא יעלה על כחודשיים וחצי.
- בקטע מדלהי לורנאסי (15-28/9) מבקש טיפים לעוד מקומות מעניינים על המסלול או בסמוך לו, אם בטיולים יומיים מהמקומות שציינתי או מעבר ללינה במקום נוסף.
תודה מראש.
-
בהוטן יקרה מאוד וצריכים בדרך כלל להתחייב מראש כספית לכל יום שהייה. יש מינימום, אין מאכסימום.
-
ידוע. תודה צפריר.
-
נשמע טיול חלומי רוני
אני צריך לעבור לבית הספר שלך בהקדם!
שבועיים בנפאל בלי הליכות. מה התוכנית?
תהנה
-
העתקתי מתגובתך ל''עצלן'' - קטמנדו, פוקהרה והסביבה. נראה תוך כדי אם להכנס לנפאל בטיסה או במעבר יבשתי מסיקים. קראתי על זה בלוג מסקרן. נראה כמה כח וחשק יהיה אחרי כמעט חודשיים.
-
18 יום לאדאק בלי טרקים נראה לי המון.
יש מצב גם אני באוקטובר בנפאל. אולי איבר את כיפור וסוכנות.
דרור, לאנטנג ואגמים כמה אמור לקחת?
-
אחבר
וסוכות

-
סבבה רוני
אפשר לעלות מפוקרה בג’יפ לאיזור הכפרים המקסים של ABC וסתם להיסטלבט בכפר עם נוף ל-FISH TAIL אבל אני יכול לשהות חודשים ב-OR2K שיש גם בקטמנדו וגם בפוקרה(על שפת האגם)
גולני
11-12 יום להערכתי (לא עשיתי בסוף את האגמים והיו שינויים בגלל רעידת האדמה)
ABC לטעמי הרבה יותר יפה.
-
דרור - מה זה or2k?
גולני - לוקחים את הזמן ואם לא מתאים - זזים הלאה. יש נקודות שכמה שלא תתן להם זמן, לא יספיק. דלהי למשל. ותמיד אפשר לעלות לקסאר דיווח לריינבו למנוחה והתרגעות.
-
יופי רוני אתה מתאפס!
לאדאק – כפי שכתב גולני יותר מדי :
טיסה הלוך חזור 2 ימים.
התאקלמות עוד 1. אחרי הטיסה.
ביקור באלצ׳י כדאי מנזר עתיק ומענין וסתם עיירה טיפוסית נמוכה בגובהה מלה. 2
נסיעה. לאגם פנגונג. 2 הלוך חזור לילה שם באוהל – יהיה קר.
נסיעה לעמק הנוברה מעבר הרים קרדו נגלה. 4-5 ימים.
אפשר לצרף נסיעה לאגם צומורירי – גם יומיים עם לינה במקום.
מנזר המיס שווה ביקור.
נסיעה מלה עדיף בג׳פ פרטי למנאלי יומיים עם לינה בדרך. בג׳יספה – ibex מלון.
בלאדאק גם כן הייתי מתניידת עם רכב ג׳יפ לנסיעות .
אגרה – ביקור בטאג׳ וזהו – העיר/עיירה עצמה. Is a dump !
קג׳וארו ווארנאסי לא הייתי אורצ׳ה. גם לא, גולני היה.
הייתי מנסה לעבור באיזור shekhawati i בתים מעוטרים של סוחרים בעבר על המשכה של דרך המשי.
לא נסעתי ברכבת מואראנסי –
תצטרך לארגן רכב מסיליגורי לעלות לסיקים/דרג׳ילינג.
16 יום סיקים זה טוב – אתה צריך עוד לספר לי מה אתה רוצה לעשות שם

בהוטן 10 זה גם טוב
נפאל ללא טרקים 14 יום – אלא אם אתם מחפשים איזה ריזורט להרגע

להגיע בטיסה מפארו לקומנדו.לא לחזור שוב להודו ולעבור דרך. קקרביטה –
עד כאן.
מחכה לפרטים בהמשך !
צילה
נ ב
יש שמורות ליד סיליגורי בבנגל המערבית וכן יש את שמורת הטבע בנפאל צ׳טאוואן.
-
כן המורה צילה. תודה המורה צילה.

את סיקים אעביר בפרטי.
לדאק סגור. גם נפאל.
מחוסר התגובות בנושא אני מבין שמבחינת מזג אויר הכל שפיר.
חסרה לי אינפורמציה דווקא לקטע הראשון של הודו באזור שבין דלהי לורנאסי. חוזר ללונלי פלנט.
תודה לכולם.
-
סך הכל אחלה תכנית. אולי קצת מרווחת, אבל זה עדיף על הדוקה, תוכלו לנהל את זה תוך כדי הטיול, להישאר יותר במקומות שמוצאים חן בעיניכם, לנוח מידי פעם ולהוסיף מקומות בהתאם להמלצות מטיילים שתפגשו.
מבחינת מזג אוויר, אזורי ההרים בסדר גמור. ספטמבר בדלהי, אגרה ווארנאסי עדיין חם. אם אפשר עדיף לדחות את החלק הזה לאחרי נפאל (תוכלו לטוס מדלהי לבגדורה, ובהמשך מקטמנדו לווראנסי, משם יבשתית לאגרה ולרג’סטאן), ולצאת לטיול מעט מאוחר יותר. או לחילופין להוסיף טיול ג’יפים בספיטי וקינאור במחצית השנייה של ספטמבר – מדהים וזמן מעולה.
בלאדאק יש כמה דרכים מדהימות שיעזרו לכם למצות את הזמן, בנוסף להמלצות המצוינות של צילה. תוכלו לנסוע לעמק זנסקר המדהים (יומיים נסיעה מלה דרך קארגיל). בדרך תוכלו לבקר בלמיורו (מנזר יפהפה), ולהיכנס מקאלסי בדרך הג’יפים החדשה והמדהימה בנופיה ללינגשט (אולי עדיין לא מגיעה עד הכפר ממש – תתעדכנו בלה), דרך הונופאטה, סיסיר לה ופוטאקסאר. וכיף גם לשהות בלה.
בין דלהי (או אגרה או ג’אנסי) לווראנסי אפשר להוסיף את לאקנאו (תרבות מוסלמית), איודהה (מקדשים הינדיים וג’יניים), ואלהאבאד (עוד קצת הינדואיזם וגנגס). אבל זה לא כל כך מסתדר עם קג’וראו.
באגרה כדאי לבקר גם במבצר, ובפטיפור סיקרי (אפשר בדרך לרג’סטאן).
אם אתם אוהבים ובא לכם על עוד עיר הודית גדולה חוץ מדלהי אני ממליץ על כלכתה – עיר שאני מאוד מחבב. לא סטייה גדולה מהמסלול שלכם בין וראנאסי לדרג’ילינג (או אם אתם דוחים את ווראנסי לסוף אז לטוס מדלהי ורכבת לסיליגורי).
or2k – מסעדה ים תיכונית בקטמנדו שישראלים נוהגים לרבוץ בה.
-
תודה צביקה.
התוספות ללדאק נהדרות.
אבדוק שוב את אזור דלהי - ורנאסי. תודה על התוספות.
כלכותה אכן יעד חשוב. היינו שם שבוע (2010) בדרך לאנדמן.
-
ומה התוכנית בבהוטן?בכל מקרה, בטיסה לקטמנדו, אל תשכח לשבת בצד הנכון [נדמה לי שצד ימין, כי בכיוון ההפוך צריך לשבת בשמאל] בשביל מראות עוצרי נשימה של רכס ההימלאיה.

-
תודה חתול.
יותר פשוט -צריך לשבת בצד הצפוני.
-
רוני כמו מבצע צבאי
-
תוספת קטנה לגבי or2k.
מבחינתי זו לא סתם מסעדה.
זה מקום מפגש/מרבץ/שיחה עם ישראלים בכל הגילאים ותיירים מכל העולם שגודשים את המקום. בפעם האחרונה ישבו שם גם נפאלים צעירים ממעמד גבוה (מקום לא זול).
מוזיקה טובה ואווירה של חופש שבעיני כמעט כמו ברמה של סיני כשאתה ממוקם בעצם בתוך מבנה שבקטמנדו נמצא בלב הטאמל העסוק.
בפוקרה יש גם נוף מצויין.
-
דרור - תודה.
שמעון - ממש לא. הכל יכול להתהפך וכבר היו דברים מעולם. זו הכוונה, זה המסלול אבל בהודו כמו בהודו, למעט בהוטן שם הכל סגור מראש. אבל שוב - היא לא הודו.
-
רוני 18 יום בלאדק זה לא הרבה?
-
אמרו לי את זה.
נראה.
מלה יורד לאט לאזור מנאלי ואחר כך לנפאל דרך דלהי (כבר שיניתי בהתאם לעצות). ככה שבין שלושת החבלים ודלהי יש בערך חודש וחצי וזה בערך בסדר.
כמו שאמרתי – זה רק נראה תכנון צבאי. בפועל המון גמישות.
הפכתי גם את ההמשך ואחרי נפאל נטוס לבהוטן (ונשב בצד שמאל של המטוס
) ומשם יבשתית לסיקים (צילה – למסלול הפוך), ונסיים אי שם בהודו בסוף אוקטובר עד אמצע נובמבר. ככה שהקבעון היחידי היא בהוטן וזה יהיה ממש באמצע הטיול.לכן הכל גמיש והכל מסתדר פרפקט עם מזג האויר.