וולרה: מפירנצה לצ'ינקווה טרה-(טרום פסח 2017)
-
התלבטתי רבות האם לשתף אתכם בטיול האיטלקי השביעי שלי (איטליה היא היעד המועדף עלי) .כבר חלפו כמעט חודשיים עמוסים והזיכרונות דוהים במהירות.
תודות:
תודה ענקית ל"מטיילת", שהייתה במשך שבועות שותפה להתלבטויות שלי עד שגיבשתי את המסלול, ונתנה לי המון עצות מועילות על בסיס יומי.
תודות לאנשי הצפון, שבזכות הסיפור שלה, חזרה התשוקה לטייל בפעם השלישית בפירנצה.
לתמי, שבזכותה הגענו למלון אורפי בפירנצה.
לזיוה הענקית עבור האשכול המעניין שלה , שהוא המדריך האולטימטיבי למטייל בפירנצה.
תודה לליאור, שהאשכול שלו על הטיול לצ'ינקווה טרה היה הטריגר לטיול הזה.
תודה לגיל ולרבקה עבור הבלוגים שלהם על הצ’ינקווה טרה.
תודה ליונית, שענתה בסבלנות והתלבטה עימי .
תודה לאורן מרום האחד והיחיד (אתר טורפליי), שתמיד עוזר במסירות בהשכרת הרכב.
זה היה טיול של קולטורה, ספא ונופים שנמשך 10 ימים ברוטו. איכשהו יש לי את התחושה שאיטליה יכולה להיות "הבית השני" שלי.

-
מילאנו-ה-31.3יום הטיסה(יום שישי) הוא היום האחרון ללימודים לפני חופשת הפסח. סיימתי ללמד, ואנחנו בדרך לנתב"ג- טיסת אל על למילאנו (בפעם השלישית שלי תוך 4 שנים) יוצאת בזמן ואנחנו בשדה המוכר. הפעם נוסעים ברכבת למילאנו.
היו לי התלבטויות קשות לפני הטיול- האם לנסות לטייל באמצעות רכבות בלבד, אבל בן הזוג חזר בו מהסכמתו ,ושכרנו רכב בתום הטיול בפירנצה.
הרכבת מן השדה לעיר, למרות היותה רכבת מאספת, מגיעה, לאחר פחות משעה, לתחנתה האחרונה-תחנת צ'נטרלה היפה (Milano Centrale). חוצים את הכיכר ואנחנו במלון גלאם, מלון 4 כוכבים, שבו אנחנו אוכלים ארוחת ערב עשירה בבופה ומרוצים מאוד.
Telefono +39 0283984000
Fax +39 0249522358
Piazza Duca d'Aosta, 4/6 - 20124 Milano (MI)לאחר הארוחה אנחנו חוזרים לתחנת הרכבת כדי לקנות כרטיסי רכבת לפירנצה , המיועדים לבוקר המחרת, ונדהמים לגלות שיש מקומות רק על הרכבת של 13:40 . המוכר הסביר לנו שככה זה בסופי שבוע- הכרטיסים אוזלים במהירות.
מובן ש"מטיילת",שותפתי לתכנון הטיול, הציעה לי לקנות את הכרטיסים חודשים מראש, אבל המצב הבריאותי של אמי, לא משהו, ובן זוגי טען שמקסימום נשלם יותר. אז שילמנו הרבה יותר עבור כרטיס, אבל גם שילמנו בזמן יקר…
נילי

-
שבת ה-1.4קמים בבוקר שבת, ויש לנו מספר שעות פנויות.
מה עושים? נוסעים ברכבת התחתית לדאומו של מילאנו. הגיע הזמן לחדש זיכרונות- היינו כאן כבר ב-1982 לאחר שבן זוגי חזר בשלום ממלחמת לבנון הראשונה.
נילי

-
יוצאים מקתדרלת הדואומו, שמימדיה וקישוטיה מדהימים (לא היה זמן לעלות לגגות) אל גלריית ויטוריו עימנואל ה-2, הקניון העתיק בעולם מ-1877 , הנקראת על שם מלכה הראשון של איטליה המאוחדת. העיצוב מהמם וגם המחירים של גוצ'י,פראדה ושות'
נילי

-
ביציאה מן הגלריה מגיעים לכיכר שסמוך לה בית האופרה לה סקאלה (ניסיתי חודשים קודם לקנות כרטיסים במחיר שפוי לאופרה , אבל כשלתי, ולפיכך השהייה במילאנו , בוטלה). לצערי, מבחוץ הבניין אינו מרשים, ולהיכנס למוזיאון לא היה זמן.

-
.פירנצה ה-1.4הנסיעה המהירה ברכבת מילאנו לפירנצה גרמה לי לפנטז על טיול הרכבות האמיתי, שאי פעם אעשה. אלא מה? מחכים כמחצית השעה בתור בתחנת הרכבת של פירנצה כדי לקחת מונית שנוסעת כעשר דקות למלון שבו נבלה את שלושת הימים הבאים על פי המלצתה הנהדרת של תמי.
מלון אורפי נמצא ממש ליד מוזיאון האופיצי, צמוד לגדת נהר הארנו, מרחק הליכה קצר מרוב האתרים , הכנסיות והמוזיאונים האדירים של פירנצה. מלון נהדר עם יחס אדיב- שיחוק אמיתי. המחיר ל-3 לילות באתר המלון, זול יחסית למחירו בבוקינג. לא נזקקנו כלל לתחבורה מלבד רגלינו.
בכול זאת רוצה לספר שהתלבטתי שעות, האם ללון במלון המדהים ,שאנשי הצפון המליצה עליו, ובסופו של דבר הכריע המיקום העדיף והמחיר של מלון אורפי.
לאחר תצפית מהבר של גג המלון, יצאנו לטייל . לאן? לאן שנשאו אתן רגלינו.
Piazza della Signoria
זהו ביקורנו השלישי בפירנצה וכמובן בכיכר האדונים. כאן בכיכר הגדולה הזו מוצגים הפסלים החינמונים- כולל ההעתק המפורסם לפסל-דויד.
תמיד שמח כאן.
.

-
הכי כיף לטייל לאורך הארנו, אבל צפוף גם בשל הרוכלים, הפליטים מאפריקה, שמציעים את מרכולתם.

-
עולים על הפונטו ווקיו(הגשר הישן) ומפלסים את דרכנו בין הרבים שמהלכים עליו. אני בקושי מצליחה לצלם מספר קטן של חנויות תכשיטים על הגשר.

-
עם חשיכה מגיעים לדואומו של פירנצה עם המוני בני נוער איטלקים וכמובן תיירים. אין גבול ליופיו של המקום גם בחשיכה, וגם לטעמה של הגלידה האיטלקית...

-
נילי יקירתי
ידעתי!!!! ידעתי שבסוף תחליטי כן לשתף אותנו בטיול הנפלא שהיה לך לפירנצה.
איזו הפתעה נעימה עשית לי עכשיו. תודה רבה!!
ואני אוטוטו באיטליה… מתאים לי מאוד סיפור איטלקי משובח כעת
ממתינה בסבלנות להמשך
לימור
-
קיבלתי בשורות מצויינות שהאיטלקיה שלנו
התחילה לספר 
והאיטלקית השוטפת שיוצאת לך פה כבר בפתיח אוח אוח
רואים שאיטליה מצטלמת לך בהמון אהבה
תמשיכי תמשיכי
טובה -
איזה כייף שהחלטת לספר!!
איזה כייף לראות את התמונות המרהיבות !!
אז אומנם אני ביקרתי באיטליה רק שש פעמים עד כה אבל יש לי את כל הכוונות לחזור אליה ואני כל כך מזדהה עם תחושותייך לגביה.
אז גם אני במצטרפים ובממתינים לעוד מהטוב הזה.
-
נילי,
איזה כייייף שבסופו של דבר החלטת לשתף אותנו וכך נזכה לסיפור איטלקי משובח

כבר בהתחלה התמונות של מילאנו מעוררות געגועים לעיר שכל כך אהבנו
ותמונות פירנצה עושות חשק להגיע אליה 
מחכה להמשך....
רובי
-
חברים- אתם נהדרים!לימור- שמחה שהיית הראשונה לגלות! צפוי לך טיול נפלא אוטוטו, ואני כבר צופה שהאשכול הבא שלך יהיה רב- מכר!
טובה’לה- מי כמוך מבין ללבי. האשכול הזה נכתב גם בשל הלחץ המתון, שהפעלת עלי…
שמוליק- אני מקווה שכאוהבה של איטליה תמשיך ללוות אותי. כאשר אני חושבת מה ממכר באיטליה, אני יכולה להעלות בדעתי-היסטוריה, אומנות, ערב רב של תרבויות,פלורליזם של קבוצות אוכלוסייה, אוכל נהדר, קפה משובח, גלידות אדירות ונופים- כול זה קרוב, ונגיש אלינו.
רובי-כאחד שמטייל בכול רחבי הגלובוס, אני שמחה שעדיין אתה רוצה להיחשף למכמניה של איטליה.
לכולם אני מקדישה את השיר הבא.
-
יום ראשון ה-2.4יום ראשון ה-2.4:
בכול יום ראשון בראשית החודש המוזיאונים של המדינה בפירנצה הם חינמונים. זו הסיבה שלא השתלם לנו לקנות את כרטיס המוזיאונים ל-3 ימים. נודע לי על כך מ"מטיילת". אך אליה וקוץ בה- התורים היו ארוכים , ארוכים. צריך לשקול מראש האם כדאי לבקר בפירנצה במועד חודשי זה.
המלון שלנו היה צמוד לאופיצ'י, אבל כבר ב-8:00 בבוקר עוד לפני פתיחת המוזיאון השתרכו תורים של ק"מ ויותר. בן זוגי הודיע לי שהוא לא יעמוד בתור שכזה, מה גם שבעברנו הרחוק פקדנו אותו. אז הלכנו למוזיאון האקדמיה.
גם שם השתרך תור ארוך, אבל היה נדמה שהוא קצר יותר. באנו לכאן בעיקר כדי לראות את מיטב פסלי הרנסנס, פסליו של מיכאל אנגלו. אין ספק שמיכאלאנג'לו היה אחד מהפסלים הגדולים שפעלו אי פעם. מספרים עליו שכדי ללמוד כיצד לפסל את גוף האדם, הוא הרבה לנתח גופות, וכך למד על מקרוב על מבנה הגוף האנושי לפרטיו. את פסליו הוא פיסל בפטיש ואיזמל (ניתן לראות זאת בפסלים שלא סיים), והגיע לרמת דיוק, שלא תאומן.
גם החלק באקדמיה של כלי הנגינה שווה ביקור.

-
ליד הכניסה לבזיליקת סן לורנצו , הכנסיה העתיקה של משפחת מדיצ'י, מצאנו את פסלי הרגליים וחצר פנימית יפה. צמודה לה, עם כניסה נפרדת מבחוץ- קפלת מדיצ'י, שנקראת גם קפלת הנסיכים.

-
הגענו לקפלת מדיצ'י בשל המלצתה החמה של "מטיילת".
כאן בפאר רב והדר קבורים 50 מבני מדיצ'י. את הסדרה על בני המשפחה הראשונים הקלטנו וראינו לפני הנסיעה, ולכן חיפשנו את קבריהם של ג'ובאני, קוסימו ולורנצו.
לקפלה מבנה של מתומן . בראשה כיפה מרשימה בגובה 52 מ'. יש כאן יצירות אומנות של אומנים חשובים כמו:דונטלו ומיכאלאנג'לו.

-
בעודנו צועדים באחד מן הרחובות בסמוך לבכנסית סן לורנצו, ראינו כניסה לבית מידות גדול. נכנסנו לראות מה יש בו, ומיד "נחטפנו" לסיור באנגלית, שמדריכתו הייתה מתנדבת בת 80, שהגיעה במיוחד באותו היום מרומא כדי לעזור בהדרכה . היה זה ביתה של משפחת מרטלי, משפחה שהתחרתה בעושרה ובכוחה במשפחת מדיצ'י.היו אף נישואין בין המשפחות.
קראתי על המשפחה רק בדיעבד. הסיור בבית כלל לא היה מתוכנן, אך היה מעניין ביותר.

-
עדיין לא רווינו מנפלאותיה של פירנצה ביום זה. חצינו את הארנו לפאלאצו פיטי, הארמון הרנסנסי הנמצא בגדה הדרומית של הארנו, סמוך לפונטה ווקיו.
הארמון שנבנה עבור משפחת פיטי נקנה על ידי משפחת מדיצ'י והפך לארמון המשפחה במאה ה-16.
מאוחר יותר עם כיבוש איטליה על ידי נפוליאון בונפרטה, הוא הפך למקום מושבו. בגלגולו הנוסף היה לארמונו של ויטוריו עימנואלה השני, המלך שעמד בראש איטליה המאוחדת המאה ה-19.כיום הוא שייך למדינה.
הגנים שמאחוריו- גני בובולי, מומלצים ביותר. המטרה הייתה לסייר בגנים, אבל מזג האוויר לא התאים. עמדנו שוב בתור אין סופי של אנשים ,שניצלו את יום ראשון החינמוני. מיד עם הגיענו לגן נפתחו ארובות השמיים,ובמשך שעתיים לא פסק גשם שוטף, כך שלא היה טעם להירטב. לפיכך סיירנו בארמון, המכיל מספר רב של תערוכות, עד שכבר לא יכולתי להכיל את המוצגים הרבים מספור.
נילי

-