עוד שאלות על מוסקבה :)
-
שלום חברים.
יש לי עוד מספר שאלות לגבי מוסקבה ברשותכם.
1. הטיסה שלי יוצאת חזרה לארץ בשעה 3 בבוקר, משמע אני זז מכיוון מוסקבה לנמל התעופה בסביבות 11 בלילה. האם זה בטוח לנסוע דרך המטרו ואז לקחת את הרכבת לשדה"ת או שפשוט כדאי ללכת על מונית למקום.
2. כמה זמן בערך לוקח למונית להגיע ממרכז מוסקבה לשדה"ת?
3. לגבי התקציב היומי, אם נתעלם מהנושא של לינה, כמה כסף אתם חושבים שכדאי לקחת ליום לאדם, אני מתכוון לאכול בעיקר אוכל רחוב.
המון תודה
ברק -
עוד שאלות על מוסקבה
הי ברק, חשבתי שאתה כבר שם. רק לעדכן אותך מידיעה טרייה מהיום בבוקר, אתמול לקח שלוש שעות להגיע מנמל תעופה למרכז מוסקבה במונית. היות ומוסקבה היא בין הערים הפקוקות בעולם, הייתי ממליצה על מטרו או רכבת. נדמה לי שכבר רשמתי לך פעם קישור של תחבורה משדה התעופה ואליו.
לגבי בטוח או לא במטרו - כעקרון התשובה היחידה שיכולה להינתן זה "כן, בטוח אבל". את ההמשך תוכל להשלים לבד. מאידך חברתי בחורה צעירה נסעה במטרו בשעות הקטנות של הלילה פעמים רבות ולא אירע דבר, היו המון אנשים במטרו ובלי בעיות. לגבי התקציב טרם קיבלתי עדכונים על עלויות במוסקבה אני מניחה שתוך יומיים אוכל לספק לך תשובה יותר וודאית. עוד נקודה, קח בחשבון שבשדה של מוסקבה הכול נמכר ברובלים בלבד. משמע אם תרצה לאכול או לשתות כדאי שיהיו לך רובלים. קשה למצוא בלילה אשנב החלפת הכספים בנמל התעופה. מאידך (כרגיל ברוסיה) את הרובלים אסור לך להוציא משטחה של רוסיה. ארץ הפרדוקסים הבלתי נגמרים, כבר אמרנו?
-
עוד שאלות על מוסקבה
אני טס ביולי
את הרובלים אסור להוציא משטחה של רוסיה?
פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה, ממש חסר הגיון בהתחשב בעובדה שניתן לקנות רובלים מחוץ לרוסיה.
מוזר.
אני ממתין לתגובתך לנושא תקציב
ברק -
עוד שאלות על מוסקבה
אני אעדכן אותך על התקציב תוך כמה ימים. עם זאת, בהמשך להערתך על חוסר היגיון, ומכיוון שכתבת פה נדמה לי שאתה למדת על רוסיה, יתכן ונתקלת פעם בחמשיר של אחד, בשם טוטצ'ב שבתרגום החופשי נשמע כך:
לא ניתן להבין את רוסיה עם היגיון
לא ניתן למדוד אותה בקנה מידה מקובל
לרוסיה מעמד מיוחד -
ניתן רק להאמין בה.
את המשפט הזה מכיר כל מי שגר ומי שעזב את רוסיה. וזה ההסבר היחיד שאתה צריך לשנן בהיותך שם - אין במדינה הזאת שום היגיון. כל מה שאפשר זה להאמין בה ולאהוב אותה, כפי שמיליונים רבים גם מחוץ לגבולותיה ממשיכים לעשות באדיקות. זה סתם הערה לירית לכבוד שבת
-
עוד שאלות על מוסקבה
תוספת טרמפ על האינפורמציה.... אני מתארת לעצמי שאפשר להמיר ברוסיה דולרים או יורו לרובלים, אבל לפי ההגיון... אולי לא ???? אם כן, מה עדיף, להגיע עם דולרים או עם יורו?
תודה
חיה
-
עוד שאלות על מוסקבה
כן, אפשר להמיר כמובן ויש משרדי החלפת מטבע בכל פינה. תמיד רשום מה השער מבחוץ. תמיד רצוי לברר מראש לפני שמוסרים את השטרות כמה רובלים תקבלו בפועל. בדרך כלל באותיות קטנות על השלט וברוסית כתוב שהשער תקף להמרה של 10 אלפים דולר או יורו לפחות. בכניסה למקום כזה בדרך כלל עומד שומר מפחיד, צריך להיכנס פנימה ולשאול פשוט תמורת 100 דולר כמה רובל אני מקבל? שירשמו על הנייר אם הם לא דוברי אנגלית. רק אחר כך להושיט את השטרות. אם השער לא מתאים אימרו יפה תודה וצאו. אל תחזיקו את השטרות בגלוי ביד לפני שאתם נכנסים לתוך ה"משרד". אני אברר את השערים ותחליטו לבד. תנו לי יום יומיים לכל התשובות.
אלונה -
עוד שאלות על מוסקבה
ועל זה נאמר: תבורכי! אני נוסעת בעוד חודש, כך שאני עוקבת בדריכות על כל אינפורמציה בנושא.
תודה רבה
חיה
-
עוד שאלות על מוסקבה
כל השאלות כדאי שתשאלי עכשיו, השבוע הקרוב אימא שלי שם ואוכל להעביר לך מידע מיד ראשונה. במוסקבה קר מוות אגב! -
עוד שאלות על מוסקבה
לגבי הוצאת רובלים, ההנחייה בעיקר רלוונטית להוצאת סכום משמעותי שאין לי מושג מה גודלו.
לא יחרימו סכום קטן בודאי אם משמש כמזכרת. ממילא תדאג להוציא את מירב הכסף הרוסי בביקור ולהשאר בסופו עם סכום מינימלי. המטבע הרוסי חסר ערך מחוץ למדינה ושער ההמרה שלו מחוץ לרוסיה למטבע קשה הוא גרוע למדי.
-
עוד שאלות על מוסקבה
אני באמת מתכנן לבזבז הכל
אבל אני מאמין שאת מה שנשאר אני אשאיר על החגורת בטן,
אני לא מאמין שיבקשו ממני להוריד אותה לביקורת.
או שברוסיה הכל ייתכן, בכל מקרה אשמח לעוד עדכונים -
עוד שאלות על מוסקבה
היי, לא צריך להגזים... אמנם זה היה לפני 3 שנים אבל יצאתי ממוסקבה עם רובלים בארנק. אמנם בודדים, אבל אף אחד לא שאל ולא בדק. כמובן שמדובר על הוצאת מטבע בסכומים גדולים.
השארתי את הכסף לצורך שתיה בשדה התעופה, אבל השעה היתה אחרי 22:00 והכל היה סגור !!!!!!
-
עוד שאלות על מוסקבה
אני לא מנסה להפחיד אף אחד חלילה או למנוע ממישהו את התענוג שבביקור במוסקבה, אבל כמו שמומלץ לא לשתות מי ברז בהודו, ולבטח יש כאלה ששתו ונשארו בחיים (אם כי לא בטוח
) אני מעדיפה להזהיר את ברק, שנוסע בלי טיול מאורגן, ולא יודע את השפה. הרעיון המרכזי ברוסיה הוא בצורה מסקימאלית לשמור על החוקים ולא להסתמך על מזל, השערות או הסקת מסקנות מניסיון בלגבי מדינות אחרות. ברוסיה אין שום היגיון באכיפת החוקים. אם תיסע בג'יפ שחור ממוגן לא תקבל קנס על מהירות, אם תיסע ברכב רוסי ישן בוודאות יעצרו אותך וידפקו אותך (סליחה על הביטוי). אין היגיון אבל זאת הנפש הרוסית חסרת ההיגיון שכל כך מושכת אותנו לשם. פשוט כמו שכבר כתבתי, צריך תמיד לקנות כרטיס למטרו או תחבורה ציבורית, ולא רק לקנות, אגב, באוטובוסים צריך לנקב אותם אחרי הקניה במכשיר מיוחד שתלוי מעל למושבים. צריך תמיד לעבור רק במעבר החציה, גם אם הוא רחוק בחמש מאות מטר מהמקום שאליו אתה רוצה להגיע, צריך תמיד לעמוד ברמזור האדום וכו' וכו'. רוב הסיכויים שאיש לא יערוך על ברק חיפוש גופני ויגלה אותו לסיביר בגלל 5 רובלים שהסתתרו בכיסיו. את כל האזהרות שאני כותבת כאן אני כותבת אך ורק מתוך אהבה עמוקה לעיר ולמדינה ההיא מתוך תקווה שכל המבקר בה יתגבר על חוסר ההיגיון שלה ויתאהב בה לפחות כמוני. ברק, העדכונים על שערי מטבע ומחירי האוכל יגיעו אליך מחר על הבוקר אני מקווה. -
עוד שאלות על מוסקבה
טוב. עדכונים אחרונים ממוסקבה.
שער חליפין: 1 דולר = 32 רובל, 1 יורו = 43-44 רובל תלוי במקום.
ברק, לגבי האוכל: ארוחת צהריים עסקית נהוגה עכשיו בהרבה מקומות ומחירה בין 300 ל- 400 רובל. סלטים 200 רובל, פיצות וארוחות בוקר בסביבות 150 רובל. מנה עיקרית במסעדה סינית (לא ברור למה שתרצה לאכול שם ובכל זאת) = 500 רובל. מסעדות של עוף ברגיל וכו' מנות עיקריות בין 200 ל- 400 רובל. סביר ביותר. מזג אוויר עדיין קר כמו בסתיו אבל האוויר נקי, המטרו בטוח לחלוטין ומוסקבה יפה מאי פעם.
עוד עצה, בדרך כלל מסוג אלה ששוכחים אותם אבל היא חשובה: בתיק יד שאתה עולה איתו למטוס קח עט. בנחיתה, לפני שאתה מגיע לביקורת דרכונים תצטרך למחלא טפסים. (תראה אנשים אחרים שלוקחים אותם, בדרך כלל הם מונחים בערימות על דלפקים לפני ביקורת גבולות). צריך כאמור למלא שם פרטים כמו שם מספר דרכון וכו'. בלי עט אתה נתקע שם. זה פרט זניח אבל היות שאימא שלי עמדה 45 דקות עד שהתפנה עט למישהו, אני ממהרת לציין את זה. שאלות נוספות בקו ישיר למוסקבה יענו בשמחה.
אלונה -
עוד שאלות על מוסקבה
אני מודה לכם מקרב לב על הדאגה והאיכפתיות.
כל פעם שאני מתייעץ עימכם גובר בי הרצון להגיע כבר לשם.
לקחתי לתשומת ליבי את הרעיון של שמירה על החוק.
לפי מה שכתוב פה תקציב של 2000 שקלים לחמישי שישי שבת יהיה מספיק לדעתי כולל לינה, אני לן בהוסטל דיי זול.
אני עוד אחזור עם עוד שאלות.
ושוב תודה
ברק -
עוד שאלות על מוסקבה
בוקר טוב אלונה,
מוסקבה מתוכננת לי לשנה הבא אבל אוספת פרטים מעכשו
האם יש אוטובוס תיירים מהסוג שקיים בבירות אירופה, אם אפשרות לרדת לטייל ולעלות שוב?האם יש לך לינק עליו?המודעין בעיר,האם אפשר לקבל מידע והם מסבירי פנים? אנחנו אומנם דוברי רוסית אבל מאז 1973 לא חצינו גבולות לרוסיה או חבר המדינות.מפות מטרו או עיר האם ניתן לקנות/לקבל במודעין? אם אפשר לקבל חינם ממודעין פרוספקטים עם הפניות ללינקים(בדרך כלל נהוג באירופה )ואם לא קשה אולי אימך תוכל לקחת ותוכלי בהזדמנות להעביר את הלינקים,בזמנך החופשי, או לרשום אותם ישירות ל 1001 טיפים.עוד שאלה אולי מתוך נסיון,אם לוקחים דיל של טיסה(לפעמים רואים דילים טובים עד 200 דולר)ללא הזמנת לינה מראש האם יש אפשרות ללינה ספונטנית או עזרה של המודעין(כמו באירופה)?
מקווה שברק יחזור בשלום עם שפע פרטים,הפניות ותמונות.
אמה -
עוד שאלות על מוסקבה
אלונה יקרה, אני במרחק של 4 שבועות מהנסיעה... סופרת כל יום ועוקבת בדריכות אחרי האינפורמציה שלך. ממש טובה וממש בזמן.
ומה שחסר לי כרגע זה מידע על בתי קפה, קפה ומאפה/עוגה.
למעשה זה הרבה יותר חשוב לי מהארוחות ומרכיב רציני של ההוצאה היומית שלי. קצת אינפורמציה, עלות? המון תודות.
חיה
-
עוד שאלות על מוסקבה
חיה, תני לי יום יומיים לברר. אימא שלי לבד שם ולא ממש נוהגת לשבת בבתי קפה, אבל אדריך אותה לבדוק את המחירים. בתי קפה פזורים כמובן בכל אזור המרכז. לגבי המחירים, כאמור, תני לי יום יומיים.
לאמה - אין לי שום מידע על לשכות התיירות ואין לי מושג איפה הן נמצאות אם בכלל, אנחנו תמיד מטיילים בלי העזרה שלהם. אני אברר לך על אוטובוס תיירים. מפות מטרו ומפות של העיר ניתן לקנות בקיוסקים שפזורים בכל פינת רחוב ומוכרים עיתונים. אם אתם דוברי רוסית זה מאוד יקל עליכם. לגבי טיסה ומלון - לא הייתי לוקחת את הסיכון, הייתי מזמינה מהארץ את המלון. אם אתם יוצאים בטיסות של ארקיע קחו בחשבון שהנחיתה לפנות בוקר (כאשר קו המטרו והאוטובוסים טרם פעילים) וההמראה בשעות המוקדמות של הבוקר משהו כמו 7 זה אומר שדי קשה יהיה להגיע לנמל תעופה וממנו. המונית למרכז מוסקבה עלתה 100 דולר. הטיסות של אלעל יותר נוחות בזמנים אבל כמובן שיקרות הרבה יותר. אם לא הייתם שם מאז 1973 מצפה לכם חוויה של החיים שלכם.
אני אנסה לברר עוד פרטים ולחפש לך לינקים. -
עוד שאלות על מוסקבה
ברק, התעניינת באוכל רחוב - היום בבוקר ראיתי כתבה בערוץ הרוסי על אוכל רחוב/דוכני מזון במוסקווה. דובר על כך שהרבה מאוד דוכנים שמוכרים אוכל ברחוב לא עומדים בתנאי היגיינה בסיסיים: אין להם ברז מים, אין מקרר, כל הפירוז'קי וצ'בורקי וכו' נמצאים שעות בשמש, וכמובן, אף פקח לא מסוגל להתמודד עם כך. לתשומת לבך. לגבי העט שאלונה כתבה - היא כל כך צודקת! עצה מצויינת! אנשים עמדו יותר מחצי שעה לקבל כלי כתיבה.
כמו כן, שמחה לחלוק איתכם שבסוף יולי אנו בטיסה לסנט-פטרבורג!!
כל המשפחה.
אילנה -
עוד שאלות על מוסקבה
עכשיו שעדכנת אותי על הכתבה שיניתי את דעתי, אני כנראה אוותר על האוכל רחוב.
מעבר לכך לגבי האוטובוס במוסקבה יש כזה. הוא עולה 750 רובל למבוגר.
אשמח לשמוע מהשבים, כי הם חוזרים מלפני, התרשמויות והמלצות.
ברק
-
עוד שאלות על מוסקבה
ברק, אולנה צודקת כמובן, כדי להוריד לך את התיאבון אני יכולה להוסיף שלעיתים אתה עלול לאכול בתוך הפרישוקי לאו דווקא בשר פרה או חזיר או עוף. לא אמשיך יותר מזה. מאידך אם אתה כבר במוסקבה, למה שלא תעשה איזה בבושקה זקנה מאושרת ותקנה ממנה פירושקי? כדורים נגד שלשול - כבר דיברנו על זה. ועוד דבר, תתחיל לחשוב על טיול לפטרבורג. אין עיר כמוה בעולם. עם כל הכבוד למוסקבה, "פיטר" (שזה שמה בסלנג הרוסי) הרבה הרבה יותר יפה לטעמי. עם כי הנשמה הרוסית שוכנת במוסקבה.
לחיה ואמה, לא שכחתי אתכם, עדכונים טריים מחר על הבוקר.