ניו יורק העיר - מה לשנות?
-
מצורפת טיוטת תכנית הטיול שלנו (אמא ובן 13).
נלון בגרזי סיטי אצל קרובי משפחה.
21.6 יום ד- טיסה. נחיתה בערב
22.6 יום ה'– ניו יורק (1) – פסל החרות, באטרי פארק, נמל סאות'
23.6 יום ו – ניו יורק (2) – ג'רזי גרדן (שופינג)
24.6 שבת – ניו יורק (3): בניין האמפייר סטייט, סנטרל פארק האם זה חיבור הגיוני מבחינת מרחק?
25.6 ראשון – ניו יורק (4)- הארלם, טיילת היי ליין
26.6 שני – 27.6 שלישי – פילדלפיה (תחב"צ)
28.6 רביעי – ניו יורק (5) – מוזיאון הטבע, 14:00 מופע 'מלך האריות', טימס סקוור
29.6 חמישי – ניו יורק (6) – איטליה הקטנה , צ'יינה טאון, 14:00 גשר ברוקלין טיול אופנים
30.6 שישי – 4.7 שלישי - טיול ברכב למפלי הניאגרה
5.7 רביעי – ניו יורק (7) - בושוויק
6.7 חמישי – ניו יורק (
– פנוי למה שיתחשק...7.7 שישי – 14:00 טיסה
אודה להערותיכם.
-
רק לגבי גשר ברוקלין באופניים – עשינו את זה בפסח האחרון, וזה היה סיוט.
תהיה חם, וצפוף בטירוף. החלק הראשון בעלייה לא קלה. הבת שלי התחממה, האדימה וכמעט התעלפה.
היו המון אנשים על הגשר והיה קשה לרכב בלי לפגוע בהם. הירידה מהגשר לפארק ברוקלין היתה קצת
מסובכת למציאה. שכרנו אופניים רק לשלוש שעות מה שלא השאיר לנו זמן בכלל לטייל בפארק. חצינו את הגשר, אכלנו גלידה, חזרנו.
הטיול עצמו שווה ביותר! אבל בדיעבד היינו עושים את זה ברגל, לא באופניים.
-
טוב לדעת!
ראיתי טיול מודרך שנראה לי מתאים לנו Brooklyn Bridge Bike Tour
3 שעות
http://bikenewyorkcity.com/brooklyn-bridge-bike-tour
זה המסלול שעשיתם. ממליצה לוותר? ללכת ברגל?
דווקא התאים לי טיול אופניים...ממליצה על משהו אחר?
תודה!
-
החסרתי סימן שאלה האם זה הטיול שעשיתם? -
יום ראשון ,תחברי את הארלם עם סנטרל פארק
שבת בניין האמפרסטייט עם הייליין
-
אנחנו לא עשינו טיול מודרך אלא שכרנו אופניים וחצינו לבד את הגשר.
בטוחה שביום נעים (לא חם) ובתקופה פחות עמוסה זה יכול להיות כיף גדול. אנחנו פשוט סבלנו. הגיסים שלי אפילו לא המשיכו לפארק, פשוט עשו אחורה פנה באמצע הגשר.
אני ממליצה מאד לחצות את הגשר, הנופים מדהימים!
רק עם האופניים זה היה יותר סבל מכיף.
ואני ממליצה מאד על אופניים – בסנטרל פארק.
בעדיפות לסוף שבוע שאם זכור לי נכון, אז סוגרים חלק מהכבישים לטובת אופניים.
את זה עשינו בטיול אחר לניו יורק.
הטיול של פסח:
http://zeppeltour.blogspot.co.il/2017/04/16-14.html
-
ממליצה ליסוע בסאבוויי לברוקלין ל- דאמבו או ברוקלין הייטס ושם לקחת את האופניים, לטייל בפארק ברוקלין, ואם יש כח, לחזור עם האופניים למנהטן, כך גם רוכבים עם הפנים לנוף של העיר וזה הרבה יותר כיף.
-
הכוונה לשכור אופניים בברוקלין פארק?
ולהחזיר במנהטן?
-
אני מניחה שאת מתכוונת לשכור ממערת השכרת האופניים סיטי בייק כמו תל אופן בתל אביב , אז את יכולה לקחת ולהחזיר בכל תחנת עגינה שאת רוצה (יש מקסימום זמן ולכן אולי תצטרכי להחזיר בתחנה בדרך ומיד לקחת שוב, לא זוכרת מה החוקים שם בדיוק, אבל יש אפליקציה שאת מורידה ומראה לך על מפה איפה כל התחנות וכמה אופניים פנויים יש)
-
כמה דברים קטנים:
מוזיאון הטבע תגיעו עם הפתיחה כי ב13:00 כבר צריכים לצאת להופעה, וזה מוזיאון שאפשר לבלות בו המון המון זמן
סנטרל פארק בסופש – מומלץ מאוד אבל ההיי ליין דווקא לא ממליצה בסופש, זה מקום קטן (צר) ומפוצץ בסופש, אין מקום לשבת, בלאגן, עדיף ביום רגוע באמצע שבוע
ליטל איטלי – לוותר, אין מה לעשות שם. ציינה טאון – לבוא לאכול שם צהריים, חצי שעה להסתובב כמה רחובות וזהו, יש סופרים וחנויות עם מאכלים מוזרים אם זה עושה לכם את זה.
מה עם אמנות? חייבים לפחות משהו אחד..
-
בגדול, התוכנית שלכם בניו יורק היא מאוד דלילה לדעתי. אני מציע לכם להכין תוכנית הרבה יותר אגרסיבית – ובזמן אמת להחליט על מה לוותר.
מה עם אינטרפיד? לא יעניין אתכם? מה לגבי הגן חיות בברונקס?
21.6 יום ד- טיסה. נחיתה בערב
זה יספיק לכם עד הצהריים. למרות הג’ט לג, כדאי להכין תוכנית גם לאחרה”צ.
23.6 יום ו – ניו יורק (2) – ג'רזי גרדן (שופינג)
24.6 שבת – ניו יורק (3): בניין האמפייר סטייט, סנטרל פארק האם זה חיבור הגיוני מבחינת מרחק?
אמפייר סטייט – הכוונה תצפית? אם כן, ממליץ הרבה יותר על תצפית ברוקפלר. גם אם תעשו כאן את השדירה החמישית, התוכנית די דלילה (בהנחה שלא תחקרו ביום הזה את כל הפארק אלא תסתפקו בשעתיים – שלוש.
שוב, תוכנית רק לחצי יום
26.6 שני – 27.6 שלישי – פילדלפיה (תחב"צ)
את מוזיאון הטבע הייתי מעביר להזדמנות שלא מוגבלים בזמן. זה מוזיאון מרתק ולא כדאי להיות בלחץ זמן
29.6 חמישי – ניו יורק (6) – איטליה הקטנה , צ'יינה טאון, 14:00 גשר ברוקלין טיול אופנים
כמו שכתבו – הגשר יכול להיות די צפוף. רוצים אופניים? תרכבו בסנטרל פארק. גם כאן היום הזה די ריק.
30.6 שישי – 4.7 שלישי - טיול ברכב למפלי הניאגרה
זה תוכנית לבוקר. ומה אח”כ?
6.7 חמישי – ניו יורק (
– פנוי למה שיתחשק...7.7 שישי – 14:00 טיסה
-
מעולה! מי היה מאמין שהצלחתי להכין תכנית דלילה

לקחתי בחשבון זמן נביעה ארוך יחסית מגרזי סיטי (שם נלון אצל משפחה) ורצון להיות גם איתם ובכל זאת, אשמח לעוד רעיונות.
רב האפשרויות מעניינות אותנו. מעדיפים להיות עצמאיים (פחות סיורים מאורגנים), אמנות רחוב אפשרית. מוזאוני אמנות פחות.
בקיצור, יאללה תפציצו ברעיונות.
הרבה תודה לכל הערותיכם עד כה. הן ישפיעו על התכנית שלנו.
תודה!
-
ממליצה למפות גם חנויות בעיר עצמה שיכולות לעניין את הנער – NBA, נייקי, אפל, M&M… החנויות האלו חוויה גם אם לא קונים, או שקונים משהו קטן למזכרת.
-
את יכולה למצוא עוד רעיונות כאן: הערים של אמריקה
כמו שכתבתי, אולי יעניין את הבן האינטרפיד וגן החיות בברונקס. ריפלי אתם אוהבים? מעבדת החדשנות של סוני (Sony Wonder Technology Lab)? בניין האו”ם?
כמו ששירלי כתבה, חנויות הקונספט מאוד נחמדות לביקור – דיסני, M&M ודומיהם.
-
כדאי להוסיף את ה- Wall St, Ground Zero בדרך לנמל סאות'
24.6 שבת – ניו יורק (3): בניין האמפייר סטייט, סנטרל פארק
עדיף מוזיאון הטבע, תצפית מהרוקפלר
עדיף הארלם, סנטרל פארק, השדרה החמישית – מגדל טראמפ + חנות של נייקי במגדל, חנות ה- NBA, חנות אפל
עדיף תחנת גרנד סנטרל, Bryant Park, ואז שאר התוכנית (צריך גם זמן לאכול משהו לפני ההצגה), חנויות בטיימס סקוור M&M, Toys R Us
עדיף גשר ברוקלין ברגל (מברוקלין למנהטן), ארוחת צהריים בצ’יינה טאון, סוהו
6.7 חמישי – ניו יורק (
– פנוי למה שיתחשק…טיילת היי ליין
יש עוד דברים שאולי יעניינו אתכם: ביקור בבנק הפדרלי (חינם, אבל צריך להזמין מקום)
מוזיאון המטרופוליטן – מקום עצום, אבל אפשר לבחור חלק מסויים לפי תחומי העניין ולבקר רק שם. התשלום הוא בגדר המלצה ובעצם מה שרוצים.
סיור באו”ם (בתשלום)
סיור באולפני NBC (בתשלום ובהזמנה מראש)
-
אין כמוכם!!!
את רב המלצותיכם קיבלתי והטמעתי לתכנית.
עדיין מתלבטת בנוגע לשבת וראשון. מאד רוצה בימים אלו לאפשר למשפחה (הורים + ילד בן 3 ותינוקת בת שנה) להיות אתנו ובהתאם גם נבחרה התכנית לימים אלו.
שוב הרבה הרבה תודה לכולכם.
-
תכנית טיול שלך מאד מצוינת
השאלה למה לא תעלו גם לבניין החדש במקום מגדל התאומים?
בניין האמפייר סטייט נשמע מיושן אבל שווה לצפות בנוף מרהיב, רצוי גם בבניין החדש גם לבקר מוזיאון לזכר התאומים.
סנטראל פארק זה ענק שבמסביב אז תבחרו מה שמתאים לטייל, מספיק שיש חלק או רבע מזה.
מלא אנשים שם אז להשגיח על הילדים היקרים לכם.
תהנו, בהצלחה!
-
מ'רזי סיטי לפסל החרותבגוגל מפות מוצע להגיע לאי (ולפסל) מכיוון ליברטי סטייט פארק בניו ג’רזי.
האם זה אכן מומלץ? יש מעבורת? (גוגל מפות לא מפרט בעניין). ובאיזה שלב – כבר בג’רזי או על האי עצמו - אני יכולה לקנות כרטיס למעבורת מהאי למנהטן?
תודה!
-
לדעתי לעשות את מפלי הניאגרה זה must
אבל לא ביום אחד
ללון לילה בצד הקנדי ולעשות סיור לילה
לחזור למחרת
יש אגב סיורים מודרכים ליומיים שיוצאים מניו יורק
300 דולר לאדם
לבדוק לפני כן עם איזה רכב נוסעים
צריך ואן משודרג. זה נסיעה ארוכה יש חברות שמסיעות
בטרנזיט מאד לא נוח
-
כן יש מעבורת מניו ג׳רזי לאיי הפסל וכמובן צריך שילוב בין הכרטיסים כדי להגיע למנהטן אבל להפחית קצת את המסלול בגלל התינוק בן שנה...לא קל לסחוב עגלה .