לוצרן
-
שלום לכולם ושבוע טוב,
מעניין אותי לדעת לאן אנשים מטיילים בלוצרן. קראתי בכל סיפורי הטיול על הגשר המפורסם, קאפלברוק, על אנדרטת האריה ועל נפלאות מוזאון התחבורה.
הרוח נושבת לכיוון טיול נינוח בעיר ללא מוזאון התחבורה. שמעתי על נפלאותיו וגם קראתי, אבל אותי הוא לא מלהיב בכל זאת. נלך לשם רק עם בן הזוג שלי נורא יתלהב. בינתיים כל מה שאני מספרת לו נכנס באוזן אחת ויוצא במהירות הבזק בשנייה, אז נראה (ואני יודעת שרבים חושבים שהוא אטרקציה אדירה לילדים, אבל בינתיים - תודה, לא).
אני רוצה לדעת אם מישהו הלך לחומת העיר וטיפס לאחד המגדלים (מה עם מגדל השעון למשל?), האם מישהו עלה בפוניקולר או בדרך אחרת לתצפית מטירת Gutach?
והאם במקרה, ממש במקרה, מישהו היה גם במגדלים וגם בטירה? האם שווה להתאמץ בשביל שני האתרים?
האם מישהו הלך לראות את גשר העץ הקטן, Spreuer Bridge? (טוב, אותו בטח אלך לראות בכל מקרה, אבל זה בסדר לספר לי עליו
).
מי היה במוזאון גן הקרחון? הגר, את פה? איפה את מתחבאת? האם הוא רציני ומעניין לכל גיל?
ידוע לי שפנורמת בורבקי ממש ליד. נשתדל להיכנס. אבל למוזיאון צריך להקדיש יותר זמן והייתי שמחה לשמוע חוות דעת.
סיפור תחנת הרכבת נראה לי מעניין. האם מישהו נכנס ממש פנימה לראות את המבנה החדש שמעבר לחזית העתיקה?
ומרכז התרבות המודרני שליד תחנת הרכבת - האם מישהו ביקר בפנים?
אוסף רוזנגרט? (לא מאמינה שייכלל בתכנית, אבל אולי מישהו ילהיב אותי ואתפתה?)
נירית, מה היו מעשייך בלוצרן?
רבקהלה', בטח היית שם פעם. זוכרת משהו?
כולם-כולם מוזמנים להגיב (גם אם לא קוראים להם נירית או רבקה או הגר).
תודה רבה,
זיוה -
לוצרןאנחנו סיירנו בעיר רגלית.
לא הבנתי משאלתך אם אתם נוסעים עם ילדים. אם כן - כדאי להקדיש לעיר זמן, אם זמנכם בידכם, אחרת - יש דברים מלהיבים יותר לטעמי. הילדים שלי התלהבו במיוחד מהמראות המעוותות ומהברווזים בנהר...
ללא ילדים, אני לא חושבת שהיא מלהיבה, אבל זה עניין של טעם.
-
לוצרןהי זיוה,
אני פה, לא נסעתי לשום מקום
ממשיכה לעקוב אחרי ההכנות של כל מי שנוסע לשוויץ השנה וסוף סוף יש לי מה להוסיף
במוזיאון התחבורה ביקרנו בנסיעה הראשונה לשויץ ואני בהחלט נוטה להסכים איתך שאת יכולה לותר עליו. ילדי התלהבו ובילו את רוב הזמן בעיקר במתחם של ההפעלה אינטרקטיבית של המשאיות והסירות המיניאטוריות ומהרכיבה החופשית ברכבי המוזיאון על הקורקינט. הביתנים עם דגמי המכוניות וחלקיהן, עם קרונות הרכבת ודגמי הקטר השונים לא ממש הלהיבו אותנו
בנסיעה השניה ביקרנו שוב בעיר. ביקרנו בכנסיה הבאה:
http://www.luzern.org/en/navpage-ExcursionsLU-SightseeingLU- 72076.html . הסיבה העיקרית לכך היתה שהילדים רצו לבקר בקתדרלה. היה מרשים ביותר. משם המשכנו לאנדרטת האריה ולמוזיאון הקרחונים. אני נהניתי מהמוזיאון הקטן שכולל מאובנים מתקופות שונות ומצגת מרשימה על השינויים שעוברים הקרחונים. האם זה בגלל הפטישיזם הקל שיש לי לקרחונים
לא סגורה על זה...
יכולתי לבלות עוד זמן מול המצגות אבל ילדי התלהבו הרבה פחות מהמוזיאון ורצו לעזוב. לעומת זאת הם מאוד התלהבו ממבוך המראות ומשעשועי המראות המוצלחים שבסופו וכך גם אני. בכל מקרה מדובר בביקור קצר יחסית וקליל. ממש ליד המוזיאון ואנדרטת האריה נמצא גם ה- http://www.luzern.org/en/navpage-ExcursionsLU-MuseumsLU-6866 5.html
שגם בו ביקרנו. שוב מדובר במיצג קצר וקליל אבל בסופו יש את האוסף הבא: ואני מצטטת
" The exhibition also includes a rare collection of stereoscopic equipment and three-dimensional photography dating from around 1900." ואנחנו מאוד התלהבנו לצפות בתמונות הישנות שהופכות לתלת מימד עם הציוד המיוחד.
ביקרנו גם בפנורמת בורבקי. לטעמי היא הרבה יותר מוצלחת ומרשימה מפנורמת מסדאך. הסיפור שהיא מציגה עשיר ומרשים מאוד. בהחלט ממליצה.
חוויה נוספת שזכורה לנו משתי הפעמים שהיינו בלוצרן היא האכלת הברוזים, הברבורים ובמיוחד השחפים מגשר העץ (קאפלברוק) של העיר. במקרה גילינו שאם אנחנו זורקים פירורי לחם באויר עשרות שחפים עפים ותופסים את פירוי הלחם תוך כדי מעוף, את יכולה לתאר לעצמך שבילינו ב"הפעלה" הזו לא מעט זמן ושזו אחת החוויות שילדי זוכרים מלוצרן ומגשר העץ המפורסם
לילה טוב ובוקר טוב,
-
לוצרןהי זיוה, והאחרים בוקר טוב
היינו זמן קצר מאוד בלוצרן, ומלבד גשר העץ היפה, והשיטוט בעיר זכורות לי שתי חוויות - האחת, בחיפוש אחר לינה לאותו לילה הגענו לראש הר שצפה על העיר והאגם והמראה היה מפעים ומרהיב, השניה קשורה למחירים היקרים מאוד בעיר. פתאום אני אפילו לא זוכרת היכן לנו באותו לילה... אצטרך לבדוק...
יום נעים
רבקה -
לוצרןהי זיוה,
לא אוכל לתרום לך לגבי האתרים ששאלת, אך אוכל להצטרף לאחרים עם חויית הברבורים והברוזים
לאחר ביקור בגשר העץ, התמקמתי בבית קפה סמוך, הזמנתי עוגה נהדרת ועתירת שיכר דובדבנים והברבורים מיהרו לכיוון שלי מייד ברגע שהם זיהו סועד עם אוכל
-
לוצרןהיי זיוה,
לוצרן היא עיר נחמדה ויפה. אנחנו נהננו מאוד להסתובב שם ברחובות העיר העתיקה. יש שם מספר בתים מקסימים עם ציורים על הקירות. נראה לי שיש איזשהו סיפור הקשור לציורים אלו, מאחר וראינו שם הרבה קבוצות תיירים שנעמדו וקיבלו הסבר מאוד מפורט, בגרמנית ובספרדית, עלהם.
גשרי העץ מקסימים ואם לא מוזיאון התחבורה, אני יכולה להמליץ מאוד על האיימקס שיש במוזאון. מוקרנים שם, על מסכי ענק, סרטי טבע מדהימים ביופיים. אם אתם אוהבים ואם ירד גשם, זה ממש מתאים.
אפשר להכנס לאיימקס ללא קשר למוזיאון עצמו. אנחנו היינו שם בשנה שעברה, פעמיים.
מצרפת תמונות של הבתים המצויירים בסימטאות העיר העתיקה של לוצרן.
להתראות, נועה
-
לוצרןתודה רבה לכולכם.
הגר,
סיפורים מעניינים יש לך הפעם. הילדים רצו לראות קתדרלה? כל הכבוד להם. על הקתדרלה "שלכם" בכלל לא חשבתי, ואת אומרת שהיא מרשימה. אז מיד היא נוספת למאגר האפשרויות. לא חשבתי גם אל האלפינאום, והיות שלא נתתי דעתי עליו לא בדקתי ולא שמתי לב שהוא כל כך קרוב לגן הקרחון, לבורבקי ולאריה. אני בעד ניצול הזדמנויות. גם הוא נרשם.
גם העוגה של צביקה והברבורים נרשמו
נועה,
שמחתי לדעת שבמוזיאון התחבורה יש אפשרויות שהן נפרדות מהמכלול של המוזיאון, ואפשר לנצל אותן בשעת חירום
תודה גם על התמונות היפות. אני רואה בתמונות שלך את המרפסת הזאת שהיא כנראה משהו שוויצרי, כי ראינו אותה בשפהאוזן (כמו גם את הציורים).
צביקה,
אפרופו שפהאוזן (מאשכול אחר שהיינו שותפים לו). כשהיינו בה, זה היה בסיום של טיול, וכולנו הסכמנו שהיא הפחות מרגשת מכל העיירות והערים שראינו. אבל כשאני מסתכלת בתמונות ורואה את המרפסות, שכמותן אין אצלנו, ואת ציורי הקיר (אני יודעת שבסטיין אם ריין שבה לא הייתי הם הרבה יותר שופעים) - אז אני חושבת שלבנו מתכהה לפעמים ונעשה גס בגלל כמויות ההיי לייטס שאנו נחשפים להן בטיולים המאוד מרוכזים שלנו.
טוב, אלה היו 60 שניות מהרהורי לבי
הרשו,
לא ירדתי לסוף דעתך בעניין ילדים ולוצרן (הרי אם היינו מטיילים אך ורק למען צרכיהם של הילדים לא היינו לוקחים אותם כלל לערים. האבובים בטיטליס בוודאי יותר משעשעים), אבל תודה על השיתוף. אני מבינה שאת חובבת טבע
את גשר העץ שבמעלה הנהר (נועה, ראיתם אותו בפנים? לא הבנתי) סימנתי לעצמי כחובה (פרטית שלי). יש בו ציורים של ריקוד המוות, ואני ממש מחכה ומצפה להם. על המגדלים ועל טירת גוטש (Gutach) אשמח לשמוע, אם במקרה מישהו הגיע למקומות האלה. -
לוצרן
רבקהלה,
אל תרוצי לחפש. השתגעת. אנחנו לנים בנכס ההוא שאניגמה רכשה באלפים. זוכרת?
חשבתי שאולי במקרה ראית משהו מיוחד בלוצרן.
מסכימה איתך שתצפית ממקום גבוה, גם על עיר, היא משהו מאוד יפה, ולכן אני רוצה לנצל את האפשרויות האלה (המגדלים, הטירה). משהו מזה נעשה.
זיוה -
לוצרןהיי זיוה,
לא מבינה את שאלתך.
מה זאת אומרת האם ראינו את גשר העץ מפנים?
הלכנו לאורכו מצד אחד של הגדה לצד השני.
נועה -
לוצרן
נו, ו... ראיתם את הציורים של ריקוד המוות? -
לוצרןהיי זיוה,
לא אנסה לשכנע אותך אבל אני חייבת לציין שהמוזאון מ-ק-ס-י-ם וממש היו צריכים להוציא אותנו בכח משם (מבוגרים וילדים כאחד!) בגלל שהגיע שעת הסגירה . אבל זהו יותר לא על המוזאון...
אזי כמו שכולם אמרו יש את הברבורים על שפת האגם ליד גשר העץ (שהוא מממש ממוסחר ולא משהו...) שמרחוק נראים מקסימים אבל מקרוב ממש מפחידים...
אפשר ללכת לטייל בעיר העתיקה.
לקחת רכבת תיירים חמודה וכיייפית שמטיילת בין כל האתרים החשובים של העיר כולל פסל האריה.
לקחת שייט בסירה קטנה באגם המדהים
וגם ללכת לאורך האגם מהגשר לכיוון מוזאון התחבורה (לא חייבים להיכנס..) הדרך מקסימה ועוברת ממש על הנהר - הליכה של חצי שעה - שלושת רבעי שעה ואז ניתן לחזור עם החשמלית חזרה.
אנחנו אהבנו מאוד את העיר.
אחוה
-
לוצרןטוב, אז יש פסיכית אחת שעלתה למעלה לחומת העיר-אבל לא טיפסתי על המגדלים (יש גבול )
מסלול מאד יפה, אבל לא בטוחה שמתאים לאמצע הקיץ מבחינת מזג אוויר.
לגבי הפנורמה-יותר ממסכימה עם הגר על כך שהיא מרשימה מאד (יותר ממסדאך,פחות מווטרלו-אם צריך להכין דירוגי פנורמות ).
גן הקרחונים-דיעה אחרת, המוזיאון לא עניין אותנו(לא בקטע ) מבוך המראות היה לנו נחמד מאד מאד.
ומוזיאון התחבורה -ילדיי היו מוכנים להשתקע שם (אבל אלו בנים-ואולי זה זן שמתנהג אחרת בנושא ).
-
לוצרןהיי זיוה,
התגעגעתי מאד לשאלותייך המחייבות להעמיק בזכרונות ומעוררות געגועים.
אהבתי מאד את לוצרן. לא יודעת איך זה לטייל בה עם ילדים, אז אתייחס רק מנקודת מבטי.
טיילנו בשני הגשרים, ואישית, אם הייתי צריכה לבחור רק אחד-הייתי הולכת דווקא לקטן ופחות מפורסם. נדמה לי שהציורים שלו (ריקוד המוות) הם המקוריים, והם מאד מענינים, בהחלט מעוררי מחשבה. עד כמה שאני יודעת, לא בטוחה, רוב הציורים של הגשר השני הם משחוזרים, לאחר איזה שריפה. בכל מקרה, הסיפור של הגשר הצדדי והנמוך הזה יותר מעניין לדעתי. צריך לחשוב איך ילדים יתייחסו לציורים מקבריים כאלה. בגשר השני הציורים יפים, וסטנדרטיים יותר, לטעמי.
*לנו המליצו על התצפית מ dietschlberg , אפשר להתקרב למקום בפוניקולר. והיא באמת מרהיבה.
*נדמה לי שלטירה שאת מתכוונת אליה קוראים gutsch , ראינו אותה מרחוק, דומה יותר לארמון..
*משתדלת לא להפסיד שום מוזיאון שבו יש יצירות של פיקאסו. לכן היינו באוסף רוזנגרט, ונהננו גם מהציורים האחרים. אני חושבת שזה מוזיאון שווה. בן זוגי כמעט התעלף כשביקשתי ללכת גם למוזיאון פיקסו (לא בטוחה שהוא קיים עדיין) אז ויתרתי באי רצון.
*תחנת הרכבת החדשה נחמדה מאד, וגם הKKL =שווה לבקר בו אפילו רק בשביל השם
. אמנם הבטיחו לנו בית קפה טוב בפנים, אבל לדעתי הדבר הכי יפה בו=הנוף הנשקף ממנו. אולי אני טועה.
אבל ברצינות, הבניין ממש יפה ומרשים, ובייחוד בולטת ההשתלבות עם הנוף והסביבה , ועושר המופעים בו מעורר קנאה.
*מוזיאון התחבורה מעניין בעיני, אבל כמובן לא חובה. נהננו יותר לשוטט בעיר.
*במוזיאון הקרחונים לא היינו, אבל כן נסענו קצת לעיירות קטנות בסביבה. לא זוכרת שם ספציפי, אבל היו כמה עיירות עם אווירה ימיבינמית וחומות.
בסוף המליצו לנו לשוט עד קצה האגם, לפלואלן, והיא הייתה חביבה מאד, לא ממוסחרת. אבל רק אם יש זמן.
אני חושבת שזהו.
-
לוצרןהיי זיוה,
אני זוכרת מאוד במעורפל.
המוטיב המרכזי בציורים היו השלדים בכל מיני מצבים.
אני לא ממש אהבתי והילדים לדעתי התעלמו.
לא חשבתי אפילו לצלם. אם הייתי רוצה לצלם לא הייתי מצליחה היה שם נורא חשוך.
נועה -
לוצרןוואו, כמה דברים.
המון תודה לכולכן - לנועה, לנירית וליונית.
נירית ונועה - כשקראתי על שני הגשרים, וברקע אני לא שוכחת את אי-החיבה של אחוה לגשר המפורסם, נדלקתי מיד מהסיפור של הגשר הקטן, הפחות מפורסם, בגלל הנושא של הציורים. בשבילי זה בונבון. אני יכולה להבין בקלות איך אפשר לעבור שם ולהתעלם מהם, אם לא מוכנים מראש לאוצר. אבל זה בטח גם עניין של אווירה וגשרי עץ הם מאוד רומנטיים, אז אני בטוחה, נועה, שנהניתם עם או בלי הציורים.
על התצפית שהזכרת, נירית, קראתי איפשהו. אקח לתשומת הלב ונראה לאן נצליח להגיע. תודה על תיקון הטעות בקשר לשמה של הטירה. את צודקת. העניין שלי הוא בתצפית ולא בטירה, אבל אקח בחשבון את כל האפשרויות ולא אדבק לאחת בלבד.
יונית, אני שמחה שההליכה אל החומות יפה ונראה איזה מן יום יהיה לנו.
הבעיה היא שכל מה שתיארתן הוא ליותר מיום אחד מלא (כשצריך להתחשב בקצב של משפחה קצת מסורבלת), ולכן אני נוטה לוותר על מוזיאון התחבורה, מעדיפה לראות את העיר. אני חושבת שניכנס לפנורמה ואת עניינו של "גן הקרחון" נשאיר פתוח.
נירית, גם אני קצת מבולבלת בקשר לפיקסו. במדריך "שיחור" מספרים על מוזיאון פיקסו, ובאתר אני רואה מידע רק על אוסף רוזנגרט. כנראה מוזאון פיקסו נסגר. מה שטוב בו, שהוא כולל בעיקר את יצירותיו המאוחרות של פיקסו, שאותן אני אוהבת (אני חושבתת שאצלך זה להפך. התקופה האחרונה שלו יותר משוחררת ואני מתה על זה). יש שם גם אוסף של פול קלה. אז כמו בגן הקרחון - אני משאירה פתוח ונחליט במקום (אולי נתפצל
), אולי נסתפק בעוגה
.
או.קיי. נדמה לי שזהו. אם לא אמצא את התצפית של נירית אחזור לנדנד. את הכיוון אני יודעת. אלך לבדוק את המיקום המדויק.
ועכשיו לחדשות. אתמול בערב שוטטתי באתר של העיר וראיתי דיווח על שני אתרים שנפתחו מחדש לאחר שהיו סגורים בשנים האחרונות. אני לא יודעת אם אלה מציאות גדולות, אבל שיהיה...
חדשה ראשונה:
טירת Gutch, זו שניתן לתצפת מהרחבה שלה, שימשה כמלון שנסגר ועתה היא נפתחה. יש שם מסעדה (ואני חושבת שגם אפשרות לינה, אבל זה פחות מעניין), אז מי שרוצה לסעוד כשהעיר פרושה לרגליו, מוזמן להיכנס לאתר של לוצרן, להקליק על האימג' של הטירה ולהגיע אל תפריט המסעדה.
חדשה שנייה שהיא מסעירה בוודאי בשביל נירת:
ליד אנגלברג יש קניון בשם aa (כמו הסוללות
), שנחסם בשנת 2005 בעקבות סערה, ועתה הוא נפתח שוב לציבור. נירית, את יודעת עליו משהו?
-
לוצרן - להכנס עם רכב או לחנות בחוץ ?האם האתרים נגישים ברגל/ תחבורה ציבורית? -
לוצרןורק אני בקרתי בלוצרן ב 1984 ולא זוכרת כלום... אפילו לא את הגשר
-
לוצרן
יש עוד פסיכית אחת שעלתה על החומות!
טיילנו על החומות וגם על אחד המגדלים. הנוף מקסים ומיוחד!
ההליכה על החומות הייתה חוויה מהנה וכייפית. ממליצה!
ואגב, היינו באמצע הקיץ והיה יום חם, אבל אחה"צ התחיל להיות נעים.
היינו גם בגשר העץ השני. אי אפשר להתעלם מהציורים, אבל הגשר השני פחות מתוחזק. מרגישים בכך מיד!
גם אנחנו ויתרנו על מוזיאונים והעדפנו להנות מנופי העיר וממה שיש לעיר להציע.
היינו בערב בערב טירולי שעלה לא מעט אך היה מהנה.
-
לוצרן
שירלי, איזה יופי. אני שמחה לשמוע. זו בהחלט אפשרות - לסיים שם את הסיור בשעת אחר צהריים.
משה,
לדעתי האתרים במרחק הליכה ברגל, אבל כדאי ללמוד את מפת העיר מראש, להחליט מה סיור הבסיס, ולהוסיף מה שמסתדר ומה שיש כוח. כי אם הולכים לכל הקצוות, אז הקצת ועוד קצת מתחברים למרחקים, ולילדים קשה ללכת הרבה בתוך עיר (יותר מאשר בטבע).
איריס,
אני סומכת עלייך שתגיעי לשוויץ שוב. תדעי לך שהתרגולת של פריז מהקיץ שעבר הייתה אחלה שיעור. מאז אני מפענחת את מפות כל הערים, משבצת אחר משבצת, ובשט בטח כבר אתמצא בכיוונים בקלות. כשהיינו בבריסל עשינו סיור מאוד נחמד, אבל הייתי תקועה עם הניירות ביד והבת שלי צחקה עלי. אפילו את לוקסמבורג סיטי התקשיתי לפענח (היא לא קטנה בכלל), ועכשיו אני מרגישה שהמפות של כל ערי שוויץ יושבות לי בראש. -
Aaהקניון הזה Aa סובל מהרבה סערות. גם ב1999 נסגר לתקופה מסוימת. אמנם כשביקרנו בעיירה כמה שנים אחר כך כבר נפתח, אבל הסתפקנו בטיול קצר לאורך הנחל בעל אותו שם, וזה לא היה משהו מיוחד. יחסית לשוויץ, כי הלוואי שהיה לי "סתם" נחל כזה ליד הבית
אבל יכול להיות שהקטע הקניוני מיוחד ויפה...