בין קרוגר לפורט אליזבט
-
ערב טוב
צריכה את עזרתכם בקשר למסלול
אנו נוסעים ל19 ימים
נוחתים ביהונסבורג, לילה בדרך הפנורמית, 3 ימים בקרוגר, נכנסים מהכניסה הצפונית ויוצאים מהכניסה הדרומית.
ומשם מתלבטים
בהתחלה חשבנו לחזור ליהונסבורג ולטוס למפלי ויקטוריה אך בעקבות המלצות שקראנו שהמקום הוא מסחטת כספים ומאחר שהיינו במפלים אחרים ברחבי העולם החלטנו לוותר על המפלים.
אפשרויות שנראות לי-
אפשרות אחת- לנסוע חזרה ליוהנסבורג לטוס לפורט אליזבט ולעשות את המסלול עד לקפייטאון לבלות את כל הימים באזור זה. מקפייטאון לחזור ליהונסבורג וטיסה הביתה .
אפשרות ב- לעשות את הדרך עד דרבן ומשם להמשיך לפורט אליזבט. האם כדאי להתעכב באזור זה? האם הביקור בשבטים נחמד או סתם תיירותי? פרט לנוף אנו אוהבים להכיר את אורח החיים של המקומיים.
מה דעתכם?
-
הערה: אם תחילת המסלול שציינת הוא: לילה ראשון בדרך הפנורמה, לא יתכן בשום מצב שבאותו ערב תכנסו לקרוגר בשער הצפוני ואחרי 3 לילות תצאו ‘מהכניסה הדרומית’ (אגב יש 2 כניסות בדרום הפארק) וזאת מכוון שהכניסה הצפונית של הפארק, נקראת ‘פאפורי’ והיא נמצאת ליד גבול זימבבואה, במרחק נסיעה של קרוב ל700ק”מ (לא קו אוירי) מאיזור דרך הפנורמה.
משהו לא מסתדר לי ונראה לי שרצוי להסתכל שוב במפות ולבדוק.
-
מפלי ויקטוריה היא חוויה מיוחדת.יותר מהאיגואסו,הניאגרה וכל מפלי אירופה.
אין שום מסחטת כספים.ההוצאה הגדולה הם כרטיסי הטיסה.
ממליץ מאוד.
מבחינת זוגתי זאת הייתה חויה מס.1 בטיול של חודש במאי.
-
אנו מתכננים כניסה לפארק קרוגר דרך Orpen gate, נסיעה צפונה עד Skukuza ומשם ל Letaba (נסיעה של 3:30 ש').
אתר הלינה השני שלנו נמצא ממש ביציאה הדרום מערבית של הפארק , Pretoriuskop
משם אנו מתלבטים האם לחזור ליוהנסבורג או להמשיך לכיוון דרבן.
-
תודה על ההמלצה
-
אז כפי 'שחשדתי’ המידע לא היה מדוייק,,,,
ולגבי אפשרות ב’ שלכם. האם בכוונתכם לעשות את הדרך מדרבן לP.E בטיסה או בנסיעה? זהו הבדל מהותי.
לא הזכרת בפתיח שלך אפילו מילה אחת על הרי הדרקנסברג. לא הזכרת את ‘נתיב הקרבות’ בארץ-הזולו. לא הזכרת את הפארק ‘השונה’ באיזור סיננט-לוציה.
האם הנסיעה מקרוגר לדרבן (במדה ותבחרו בה) תהייה ‘רק נסיעה’ למטרת מעבר ממקום למקום?
סלחי לי על שאני שואל יותר מאשר עונה, אבל השאלות שלי הן ‘שאלות מכוונות’ בכדי לעזור ולהגיע להחלטה.
בקשר למפלים: עד היום בקרתי במפלים קרוב ל10 פעמים ובכל ביקור אני נהנה (ומתרגש) מחדש. אין ביקור שדומה לביקור הקודם (מבחינות רבות),,,,,
-
השאלות מצוינות ותודה על ההתיחסות. לומדת על המקומות שציינת.
אנו מעדיפים לעשות את הטיול ברכב
אנו נוחתים ב30.7 בצהריים וטסים מיוהנסבורג ב18.8
כך שיש לנו מספיק זמן
יום 1- נחיתה ולינה באזור פרטוריה
יום 2-
גראסקופ (Graskop)
Three Rondavels, Sabie, Mpumalanga, South Africa – סטייה מערבה דרך R532, R36, R530, R40
Berlin falls – בדרך צפונה מ Graskop ל LETABA .
יום 3- כניסה לפארק קרוגר דרך Orpen gate, נסיעה צפונה עד Skukuza ומשם ל Letaba
יום 4- קרוגר לינה בLetaba
יום 5- קרוגר לינה ב shishang
יום 6- יציאה הדרום מערבית של הפארק , Pretoriuskop
ומכאן הכל פתוח כמובן שאנו רוצים להשאיר ימים לקייפטאון עד פורט אליזבט
פרט לנופים אנו אוהבים תרבות אך אני מבינה שההופעות של השבטים מאוד ממוסחרים.
יום 7
יום 8
יום 9
יום 10
יום 11
יום 12
יום 13
יום 14
יום 15
יום 16
יום 17
יום 18
יום 19
יום 20 טיסה מיוהנסבורג
-
שוב
לא מסתדר לי
ראשית, שער אורפאן הוא שער שהגישה אליו הפכה עם השנים ‘מגעילה’ ויש ‘הצעה’ מטעם שלטונות הפארק שלא להשתמש בו. (כמובן שאין כל מניעה להכנס דרכו לפארק)
התכנון של יום 3 (לפי מה שכתבת) אינו הגיוני מכוון שסקוקוזה נמצאת הרבה דרומה משער אורפן. (ולא צפונית כמו שכתבת) ובנוסף: מרחק הנסיעה שבין סקוקוזה למחנה לטאבה הוא קרוב ל200 ק”מ (קצת פחות) ומהירות הנסיעה בפארק מוגבלת ובמקומות רבים היא רק 40 קמ”ש. אם תצטרכו לנסוע (לפי תכנונך כ280 ק”מ), זה יארך לכם מינימום 7 שעות. היכן אוכל? היכן זמן צפייה בחיות? גם היום השני יהיה במתכונת דומה. נסיעה של 6 שעות לפחות בגלל המרחק. המרחק בין מחנה לטאבה לבין שישנגאני מתקרב ל200 ק”מ (לשם הדגמה, זהו המרחק מבאר-שבע לאילת בנסיעה במהירות שבין 40 ל50 קמ”ש)
‘שבטים’: אמנם יש חלוקה שבטית ברורה בדרום אפריקה, אבל אם אתם מצפים לראות אנשים בחצאיות קש עם חניתות וקשתות, אז אפשר ‘לשכח’ מזה! אין ‘חיה כזאת’ בדרום אפריקה של היום. כל מה שתראו הן רפליקות של חיי העבר מלוות ‘בתחפושות’ אוטנטיות ככל שתהיינה.
-
בקשר לקרוגר
פנינו לשמורה וקיבלנו את התשובה הבאה:
The distance between Letaba and Pretoriuskop is 210 km. You can certainly do this in one day. I recommend that you leave Letaba when the gates open and stop for a lunch break at Tshokwane.
The gates open at sunrise and close at sunset.
הלינות נבחרו במקומות האילו כי רק שם מצאנו לינות.
מהיכן את ממליץ להכנס ולצאת?
בקשר לשבטים- הבנתי שלא נראה תלבושות מסורתיות כמו שראינו באתיופיה ובקניה.
מה דעתך על המסלול לדרבן , כדאי לעשות? היכן כדאי לישון בדרך?
-
הוא שאמרתי: תמצאו את עצמכם נוהגים ברכב מהבוקר עד הערב. בקרתי בקרוגר עשרות פעמים. בכל פעם במקומות אחרים ובעונות אחרות. הוא מציע לכם לצאת ‘בעת פתיחת השערים’ (אגב, הזמן הטוב ביותר לראות בע”ח) השערים נפתחים מעט לפני עלות השחר. הוא לא הזכיר (למשל) ארוחת בוקר!
אני מציע לכם ‘לשבת’ על אתר SANPARKS מהבוקר ועד הערב ולנסות לתפוס לילה ראשון קרוב בהרבה לסקוקוזה. זה גם יקבע דרך איזה שער להכנס.
אתם תבקרו בקרוגר פעם אחת, אל תעשו זאת ‘בדרך הקשה’. אני הייתי אפילו שוקל לבאל לילה ראשון בלטאבה, להכנס לקרוגר ביום הראשון למה שנקרא ‘ביקור יום’ ובערב לצאת וללון ליד השער. (נאמר שער קרוגר או שער פאמבני ורק ללון בתוך קרוגר שני לילות. ‘תחסכו’ יומיים קשים מאוד ‘ותרוויחו’ ימים נוחים בהרבה. יהיה ברשותכם זמן רב יותר לצפות בחיות ובציפורים וגם כמובן בצמחייה (היבשה ברובה)
לגבי ‘תלבושות’
יש מקום נחמד מאוד בארץ-הזולו. הוא נמצא על כביש R-66. שם המקום הוא ESHOWE שלא רחוק ממנו, תמצאו את Shakaland Zulu cultural village שיעניק לכם תמונה די מלאה אודות שבט זה. (יש גם בכפר זה המון מקומות לינה וסיורי יער)
לגבי נסיעה לדרבן: במדה ותבחרו מסלול, אוכל להעיר. לא אוכל לבחור עבורכם. איני יודע את טעמיכם ואיני יודע מה תעדיפו על פני מה.
-
אנו נוחתים באחת וחצי בצהריים ביוהנסבורג, עד כמה אפשרי להתרחק מיונהנסבורג באותו יום ? או שלישון בפרטוריה? בלילה השני לפני הכניסה לקרוגר האם כדאי לישון בסאבי? מאיזה שער אתה ממליץ להכנס?
-
‘לעשות לכם מעט סדר’ באי הסדר ואני מצטער שמשה, מחברת C-AFRICA לא התערב עד כה.
ראשית: נראה לי שיש לכם התחלת תכנון וכי ההמשך עדיין לא מגובש.
בהתחשב בתנאים הקיימים שאותם העלית בפוסט מספר 7, הייתי מציע לכם לאמץ את ההצעה הבאה: (נראה לי שאינכם רוצים לוותר על לינה בלטאבה)
אתם מגיעים אחר לילה לבן וטיסה די מתישה. אתם נוחתים באחת וחצי בצהריים. עד שתצליחו לעבור ביקורת דרכונים, לאסוף כבודה, לצאת, לרכוש כרטיס לנייד ולשכור רכב, אני מניח שזה יהיה לקראת שעה 3 אחה”צ (אם לא מעט מאוחר יותר) אז ההצעה שלי היא כזאת: פנו צפונה, סעו לעיירה שנקראת בלה-בלה. (לשעבר נקראה ווארמבאד). הנסיעה לשם היא על כביש אגרה רחב וגדול והנסיעה לא תהייה ארוכה מדי ובהחלט לא קשה מדי (הפרדת מסלולים מוחלטת) מאכסימום שעתיים נהיגה. בעיירה זו יש מרחצאות חמים. לכו להתרענן בהם ולכו לישון שינה ערבה. כל קשיי הדרך עד כאן, ישכחו, מבטיח! למחרת המשיכו צפונה לכוון העיר זנין. TZANEEN. אתם נכנסים לאזור אחד השבטים הצפוניים בדרום אפריקה שחיים די בפשטות. (משהו שאתם ‘מחפשים’) בעיר זנין אפשר לטייל מעט (מקום מאוד פאסטוראלי) ומשם תמשיכו ללינה בעיר פלאבורה PHALABORWA או לידה. יש מקומות נחמדים מאוד ללינה בבוש האפריקאי ליד פלאבורה. למחרת בבוקר, המשיכו לפי התכנית שלכם, אתם כבר צמודים לפארק ובמרחק לא רב ממחנה לטאבה. רק 50 ק”מ בערך. נצלו את היום לבקר גם במחנה אוליפאנטס! את הימים הבאים תמשיכו לפי התכנית שלכם. מחנה פרטוריוסקופ, אמנם נמצא קרוב לשער מלאלאני, אבל הייתי מיעץ לכם ביום האחרון, להתקדם צפונה לכוון שער פאמבני ולעלות לההיפלט, ללון בעיירה סאבי שממנה תצאו בבוקר לטיול הדרך הנופים.
במדה ואתם דבקים בתכנית המקורית שלכם, לא הייתי מתקדם מזרחה ביום הנחיתה ביוהנסבורג מעבר לעיר EMALAHELENI ׁ(לשעבר, וויטבאנק)
-
תודה, רעיון מצוין
אנו בכל מקרה על פי המלצתך מנסים לשפר את הלינות בתוך הפארק. קראתי שיש ביטולים ואפשר לנסות לשנות. בקשר ללאזור דרבן נראה לי שנוותר, נחזור ליהונסבורג , נטוס לקייפטאון ונעשה את המסלול מקייפטאון עד פורט אליזבת. בימים שישארו אנו מתלבטים האם לנסוע למפלי ויקטוריה. יושבים היום להכין שיעורי בית
תודה על הכל
-
אפשר לצאת מקרוגר ולטוס מנלספרויט ישירות ל לקייפ טאון בלי לחזור כל הדרך ליוהנסבורג. יחסוך לכם זמן רב...
-
התלהבתי מההצעה. היכן אני יכולה למצוא חומר על מה שכתבת? מצאתי רק על העיירה בלה בלה.
-
קראנו שיש שדה תעופה ליד קרוגר. החלטנו לחזור ליוהנסבורג כי יש מה לראות בדרך ויש פערים גדולים בטיסות. הטיסות מיקרוגרם מאוד יקרות.
-
על מה בדיוק את צריכה חומר?
תודה
-
מחפשת מידע על השבטים ועל אתרים שהזכרת
מקומות לינה מצאתי בשפע.
-
בוקר טוב
ראשית: חומר אודות שבט השנגן שמתגורר באזור זה.
www.shangana.co.za/shanganahistory.aspx
www.krugerpark.co.za/africa_shangaan_tsonga.html
www.news24.com/.../South-Africa-meet-the-Shangaan-tribe-But- then-who-is-Tsonga-
בנוסף, קראתי לפני כמה שנים שנמצא קבר של מלך שנגן (אתר הסטורי) ובו מצאו כתר וקישוטי זהב מלכותיים. אחפש היכן זה ולהיכן נלקחו הממצאים והיכן הם מוצגים.
לגבי זנין: הנה קישור
https://www.sa-venues.com/things-to-do/limpopo/bysuburb/tzan een/
לגבי פלאבורה: הנה קישור
https://www.sa-venues.com/things-to-do/limpopo/bysuburb/phal aborwa/
שימי לב שבשני המקומות יש מצגות המתייחסות לאוכלוסיה המקומית.
תודה
-
תודה רבה
ממש מרגש שיש אנשים כמוך.
התלהבתי, אני בונים את המסלול לכיוון .
האם ביקרת שם?