ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות פתיחה על הפירינאים

פורום אירופה
    7
    25
    5725
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • imeshy
      imeshy נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני מתחיל לתכנן את הטיול לפירינאים , בשאיפה לשנה הקרובה. 

קראתי לא מעט אבל עדיין עולות לי מספר שאלות מהותיות

1. האם יוני היא עונה טובה לנסיעה? בחלק מהמקומות רשום שביוני מעברי הרים עלולים להיות חסומים. האם זה מהותי?
      2. אני מעוניין לעשות טרק של יומיים, עם שינה באחד הרפיוחיו. אשמח לקבל המלצות לטרק כזה, או לינק לרשימה כלשהיא
      3. לפני מספר ימים היה כאן שרשור של טיול בפירינאים. יוזם השרשור רשם מסלולי טיול לפי מספרים/רשימה רשמית של הפארקים. ניסיתי למצוא – אך ללא הועיל. אשמח ללינק לרשימה כזו. 

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy

רק כדי לחדד טיפה

הכוונה היא להיות כ- 3  ימים בשמורת איגואסטורטס

ועוד כ- 3 ימים בשמורת אורדסה. 

אין תכנון להגיע לעמק נוריה או לעמק אראן 

גמיש… כמובן שהיכן שנעשה טרק של יומיים אולי נגדיל את כמות הזמן. 

לאחר מכן ניסע לחוף הבאסקי לכמה ימים. 

• ranchy
          ranchy נערך לאחרונה על ידי

יוני זו תקופה מצוינת. עדין ההרים מלאים בשלג מפשיר ולכן הזרימה בנהרות מאד נמרצת כך שהמפלים זורמים בעוז. הפריחה בשפע!!!

מעברי הרים עלולים להיות חסומים בעיקר עקב מפולות סלעים שהשתחררו מהשלג שבלם אותם. אין בעיה לעקוף מפולת כזו בכביש אחר. צריך לדעת שזה קיים ולהכין אלטרנטיבות. זה קצת משנה את תכנית הטיול אבל לא בהכרח לרעה.

עמק אראן הוא דוקא הנתיב היותר מוצלח בין אורדסה לאיגואס טורטס. הזיגזוג בין צרפת לספרד הוא בראש בלבד. בשטח אין לזה שום משמעות מלבד השפה המדוברת.

דווקא ביוני זה הזמן להנות מנוריה. בעיקר לקראת סוף החודש מתחילה פריחת שיחי הרודורודנדרון  וזה די כייף לרדת רגלית לאורך העמק.

מצרף לך את הבלוג שלי 

ברצלונה והפירנאים

רנצי

• imeshy

תודה רבה

נרגע לגבי יוני

האם למישהו יש לינק לרשימות מסלולים של הפארק ובתוכם גם מסלולים של יותר מיום אחד?

• IO.
              IO. נערך לאחרונה על ידי

יוני זה חודש גבולי; עדיין יכול להיות שלג בכמויות נכבדות בפסים גבוהים; אבל עם קצת גמישות ונכונות להתמודד עם התנאים (בעיקר: לעשות התאמות אם צריך) – הוא חודש מתאים. זה נאמר בעיקר כמובן לגבי טרקים רב-יומיים; לטיול שעיקרו רכוב – זה בטח חודש מצוין.

לגבי מסלולים באיגואסטורטס: יש מבחר אפשרויות!

אני הלכתי שם מסלול מעגלי בן 6 ימים (אפשר לבצע גם ב- 5; היה לי די זמן למסלולי צד כמעט בכל יום) שנקרא Carros de Foc (סיפור מסלול אפשר למצוא בבלוג שלי – ובעוד בלוגים, המסלול פופולרי). מסלול מאוד מוצלח מבוסס על לינה בבקתות (יש איסור על הקמת אוהל בשטח הפארק).

אני מניחה שלא תרצו להתחייב לפרק זמן כזה…

אני יכולה להציע לך מסלול מוצלח ולא מאתגר מאוד בן יומיים בפארק עם לינה בבקתה בשם JM Blanc שהמיקום שלה הוא מופלא. את המסלול “תפרתי” עבור אחותי ומשפחתה שהלכו אותו לפני כמה שנים (הבן הצעיר היה אז בן 😎 . הוא מתחיל ומסתיים בכפר Espot (כך שהוא נוח מאוד לביצוע).

היום הראשון – מ Espot לבקתה – הוא לא יום הליכה מלא בעצם (אם כי מדובר בהרבה עליה!) – והוא מאפשר הגעה לפארק ותחילת הליכה יחסית מאוחרת; כמו כן היעד עצמו – שווה שיטוט של כמה שעות!

היום השני – בחזרה ל- Espot – דרך מעבר הרים בשם Monestero ואגם St Maurici – הוא די גמיש; אפשר (ומאוד מומלץ!) לבצע מסלול צד (די מאתגר!) לאחת משתי פסגות בדרך; אפשר ללכת ברגל עד Espot או לקצר בהקפצה עם ג’יפ מהאגם. בהתאם לבחירות אפשר לשלוט ברמת הקושי גם ביום הזה (אף כי הוא כולל מעבר הרים אחד בהכרח).

אני אספק לך בסופ”ש עוד אינפורמציה אודות המסלול הזה וכן אודות אופציות נוספות (ארוכות יותר) בפארק הזה (לא כל כך זמינה כרגע).

בינתיים… תמונה מהבקתה JM Blanc כמתאבן:

JM BLANC
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • imeshy

ענבר, תודה רבה!

מחכה לפרטים הנוספים … אכן עזרה גדולה.

את מכירה לינק כלשהוא לאתר עם רשימת מסלולים? (שאוכל להרכיב / להתלבט גם בעצמי קצת 🙂 

• IO.
                  IO. נערך לאחרונה על ידי

אני השתמשתי באתר הרישמי של המסלול שאותו הלכתי: Carros de Foc. אין בו המון אינפורמציה אבל כשנכנסתי לאתרים של הבקתות הספציפיות מצאתי פה ושם תאורי מסלולים שונים אל הבקתות הללו. חשוב להוסיף מקדם בטחון לכל הערכת זמנים שתמצא באתרים הללו!

• IO.
                    IO. נערך לאחרונה על ידי

מסלול של יומיים באיגואסטורטס עם לינה בבקתת JM Blanc

יום 1.

בדף הזה יש תאור של המסלול של היום הראשון – מהכפר Espot לבקתת JM Blanc. השביל הוא GR11.20.

שים לב שהתאור מתייחס להליכה הלוך-ושוב בין הכפר לבקתה. כמו כן – כדאי להכפיל את הערכת הזמנים (במיוחד מכיוון שבכיוון הזה – מאספוט לבקתה – מדובר בשביל שכמעט כולו בעלייה.

המקטע הזה אינו חלק מהמסלול שהלכתי באיגואסטורטס ולכן אני לא מכירה אותו מנסיון אישי אולם הוא שביל טוב, פופולרי וברור, ללא מכשולים. חלק ניכר ממנו ביער, לצד נחל. אחותי ומשפחתה הלכו אותו בהנאה רבה לפני כשלוש שנים. לקח להם לפחות כפול מהזמן המוערך אבל הם היו עם 3 ילדים (הצעיר היה בן Cool ועשו די הרבה עצירות בדרך.

בכל מקרה המרחק הקצר מאפשר התחלה מאוחרת (במידה ולא לנתם בכפר בלילה הקודם).

הבקתה נחמדה מאוד ובעיקר – ממוקמת בנק’ מופלאה כשהיא מוקפת אגמים. אם אתם מגיעים מוקדם – צאו ושוטטו בסביבה עוד שעה-שעתיים או יותר.

הלינה היא בדורמיטורי (שורות של דרגשים צמודים בקומות), יש אפשרות ללינה בלבד או לינה עם ארוחות (מומלץ!). אם מזמינים גם ארוחת צהרים אז מקבלים אותה ארוזה בבוקר (בצורת ארוחת פיקניק שאתם לוקחים איתכם לשביל; לא חובה!).

יום 2.

מבקתת JM Blanc בחזרה לאספוט דרך Col de Monestero.

זה היה היום האחרון שלי במסלול בן 6 ימים בשמורה; אתה מוזמן לקרוא עליו כאן.

במקטע הזה יש כמה אפשרויות:

• כשמגיעים למעבר ההרים, יש 2 אופציות למסלול צד לשתי פסגות סלעיות – Pic de Monestero (מצפון למעבר ההרים; ימינה כשמגיעים מהבקתה) או Pic de Peguera (דרום-מערב; שמאלה).
                      אני עליתי ל- Pic de Peguera כפי שתארתי בבלוג. מסלול בכלל לא קל, להתמצאות והליכה (מאוד סלעי, כולל scrambling); אין שביל ברור – אני פיספסתי את הדרך פעם אחת והגעתי ל- dead end משם חזרתי לאחור ו”תיקנתי” את עצמי; למרות הנ”ל – המסלול מאוד מומלץ! בהחלט מוסיף עניין, אתגר ו”פילפל” ליום – ומספק נופים נהדרים של פסגות סלעיות מאוד. לא צריך להיות מודאגים מהקושי – הנוף יפה מאוד גם אם לא מגיעים ממש ל- Pic; מכיוון שזה מסלול הלוך-חזור אין סכנה אמיתי של איבוד דרך; אפשר תמיד להתחרט ולעצור בכל נקודה ולחזור לאחור. בסה”כ מסלול הצד לא מאוד ארוך (בהערכה גסה לקח לי כשעה וחצי הלוך חזור).
                      לפי מה שאמר לי שומר הבקתה המסלול השני קצת פחות מאתגר.
                      בכל מקרה – אם עולים לאחד מהשניים, אין סיבה לסחוב את התרמילים הכבדים; משאירים אותם קרוב לנקודת הפיצול ובדרך למטה חוזרים ולוקחים אותם; קחו תרמיל אחד או תיק קטן עם כמה דברים בסיסיים (בעיקר מים! וכמובן מצלמה, מפה, עזרה ראשונה); גם את מקלות ההליכה נטשתי – הם לא מועילים במסלול כזה סלעי ויש קטעים שצריך להשתמש בידיים.
                    • ממש לפני שמגיעים לאגם עוברים בבקתה נוספת: 
                    • כשמגיעים לאגם מאוריצי ישנה אופציה להקפצה בחזרה למטה לכפר עם לנדרובר של השמורה (בתשלום קטן); אפשר גם ללכת ברגל – זה מה שאני עשיתי (תקרא בבלוג שלי).
                    • אם יש לכם זמן ואנרגיה – אני ממליצה להקיף את האגם ולהגיע לנק’ תצפית שנקראת Mirador de Estany. הנוף משם לאגם הוא פשוט משגע! הרבה יותר מרשים מאשר הנוף של האגם מלמטה/מהכיוון ממנו אתם מגיעים. אני עברתי בנק התצפית הזו ביום הראשון של הטרק בדרך לבקתת Amitges, אתה יכול לקרוא כאן.
                    • אחרי הביקור בנק’ התצפית תוכלו לחזור לאגם ולרדת ברגל לאספוט או לרדת עם ג’יפ; לחלופין – תוכלו להמשיך לבקתת Amitges (אינה רחוקה מאוד מנק התצפית; אף כי השביל מהאגם תמיד במגמת עלייה) ולקחת משם ג’יפ בחזרה לכפר (דרך האגם; ודאו שיש, אני די בטוחה שיש אבל לא השתמשתי)

היתרונות של המסלול (לטעמי):

• לא מאוד מאתגר במיוחד לנוכח האפשרות להאריך/לקצר את היום השני.
                    • ברור מאוד לניווט (פרט למסלולי הציד שהם אופציונליים).
                    • פרט למסלולי הצד (שהם הלוך-חזור מהשביל כך שניתן תמיד להסתובב ולחזור אם נהיה מאתגר מידי) ולירידה תלולה אחת על מדרון די מתפורר מ- Col de Monestero (תקרא בבלוג שלי) – השביל מאוד נוח, מתוחזק היטב.
                    • המיקום של הבקתה – מדהים!
                    • אפשר להתחיל מאוחר ביום הראשון (לא חייבים להגיע ערב לפני וללון בכפר או לצאת לדרך מאוד מוקדם).
                    • נופים מצויינים.
                    • קל לוגיסטית כי חוזרים לאותו כפר (בו משאירים את הרכב).

מצב תמונה – הנוף לאחור מ- Col de Monestero :

View near Col de Monetero
                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • IO.
                      IO. נערך לאחרונה על ידי

שלושה ימים הליכה באיגואסטרטס:

פה יש הצעה ל- 3 ימי הליכה. שים לב: דורש התניידות בתחבורה ציבורית בין העיירות.

• imeshy

אני מנסה להבין את המרחקים.

האם מסלול כזה הוא אפשרי

• יום ראשון – ללכת עד בקתת jm blanc
                        • יום שני – 
                          • ללכת מהבקתה עד לאגם מאוריצ’י
                          • ממנו ללכת עד למסלולי הצד שבו – Mirador de Estany והמפל הגדול 
                          •  לחזור עם הג’ים לespot. 

כמה זמן אמור לקחת כל מקטע? האם זה ישים?

בצורה כזו אפשר להרוויח ביומיים גם לינה בבקתה וגם אז המיטב של השמורה. 

מה דעתכם?

• imeshy

ועוד שאלה חשובה – מישהו יודע מתי נפתחות הבקתות ללינה בשמורה?

• נירית
                            נירית נערך לאחרונה על ידי

שלום גם לך,

בדרך כלל ביוני כבר כל מעברי ההרים כבר פנויים ועבירים. אמנם אפשר תמיד לעקוף אבל חבל להחמיץ את col du tourmalet .  אם אפשר לטייל במחצית השנייה של יוני-לא צריכה להיות בעייה בכלל.

לגבי מספור המסלולים-לא יודעת בדיוק למה הכוונה אבל באתר הפארק יש מידע לגבי המסלולים המומלצים והם ממוספרים. 

• imeshy

נירית – תודה רבה – הלינק שצירפת שימושי מ-א-ו-ד

למי שמתעניין – הבקתות נפתחות החל מ 9.6 והזמנות אפשריות החל מדצמבר. 

כעת נשאר לי להבין כמה הליכה זה מבקתת jm blanc ועד לאגם מאוריצ’י והאם היום שתיארתי שם אפשרי

אגב עוד שאלה – האם צריך להירשם להסעות בג’יפים הללו? בכיוון אחד?

כלומר האם אני יכול להגיע פשוט לאיזור ההסעה, ליד האגם ופשוט לשלם ולרדת למטה?

• נירית
                                נירית נערך לאחרונה על ידי

ג’יפ מאגם סאנט מאוריצי לאספוט או להיפך יש בתדירות גבוהה ולא צריך להזמין-אבל כדאי לוודא בנקודת המידע באספוט.

לגבי המסלול-המסלול שאני מכירה=זה חלק מה carros de foc ומתואר בבלוג של ענבר-יום 6.  מסלול קשה לדעתי אבל שווה.

• לִי
                                  לִי נערך לאחרונה על ידי

אולי יעזור, תעיין בסיכומים מהפורום

ריכוז סיכומי טיולים וקישורים שימושיים -  שאספה ג'ני (מהודעה 136 והלאה)

הבלוג של ג'ני   +   סיכום בפורום

סיכום של לימור

סיכום של נירה

צפון ספרד - סוזי, עם גילאי 8,15,17

• ח.ג
                                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

כיון שלא הבנתי מתי ביוני אתה רוצה לטייל מצרפת לך קישור ל סיכום הטיול שלנו רלוונטי לך מהודעה 45.

באחת ההודעות שלי גיליתי טעות. יום שני ולא יום שישי היה 10 לחודש.

לדעתי תמצא מתי נפתחו המעברים בצרפת. רק אחרי שאנחנו טיילנו.

תראה שבאמצע יוני רוב המסלולים באיגואסטורטס לא היו פתוחים. 

מה יהיה מצב השלג בשנה הבאה?

• IO.
                                      IO. נערך לאחרונה על ידי

הי imeshy,

התכנית שלך לאיגואסטורטס אפשרית לחלוטין.

אחותי הלכה לפני כמה שנים את המסלול הזה – עם ילדים כשהקטן בן שמונה – מינוס הגיחה לנק’ התצפית (מירדור) ביום השני. למבוגרים בכושר סביר – גם התוספת הזו הגיונית לחלוטין, מה גם שאין כאן שום סיכון – מגיעים לאגם ויש עוד מוטיבציה וכוח? – ממשיכים לתצפית; אחרת – תופסים ג’יפ ויורדים לעיירה.

היום הראשון – מאספוט לבקתת JM Blanc הוא בעצם לא יום הליכה מלא ולכן הוא מאפשר הגעה מאוחרת ותחילת הליכה בשעת צהרים. הערכת זמנים גסה לקטע הזה היא 4-4.5 שעות (לא הלכתי אותו!). מדובר בעלייה עלייה ועוד עלייה – אבל המקטע לא ארוך ולא מסובך. אפשרי מאוד.

ביום השני – הערכת זמנים גסה היא 7-8 שעות. כלומר: יום מלא. אבל לא משהו בשמיים לאנשים שאוהבים ורוצים ללכת, “מטיבי לכת”.

יש הבדלים גדולים מאוד בקצב ההליכה ובמספר ההפסקות בין הלכים שונים אז בלתי אפשרי להגיד כמה זה צפוי לקחת לכם – אבל זה סדר הגודל וכאמור: לא תעמדו בזמנים או שלא ישאר לכם כח: וותרו על הסיבוב מעל האגם בסוף.

לגבי זמני בקתות: הן אמנם נפתחות בתחילת יוני אבל אל תתפתו להמר על תחילת יוני. זה שהבקתות פתוחות לא אומר שהן נגישות מכל השבילים! יש לכם בתכנית מעבר הרים אחד – Col de Monestero ביום השני – ואתם צריכים שהוא יהיה נקי דיו משלג כדי שיהיה עבורכם בטוח לחצות בנתיב הזה. בשנים ברוכות שלג, בתחילת יוני אתם עשויים להיות בבעיה. 

הייתי מהמרת על סוף יוני או תחילת יולי.

בהצלחה!!!

נ.ב – הערכות הזמנים אינן כוללות הפסקות!

• imeshy

ח.ג. – תודה על הלינק – כבר קראתי אותו בשקיקה קודם. 

לי – בהחלט נתת לי חומר נוסף לעבודה. תודה

IO – הערכת הזמנים שנתת (7-8 שעות?) זה הזמן שלוקח להערכתך מהבקתה לאגם כולל הסיבוב מסביב לאגם (תצפית, מפל)? 

אם זה אכן כך, אז בהנחה שיוצאים מוקדם (נגיד עד Cool והימים ארוכים – הרי שאין ממש בעיה לעשות את זה. 

אגב – עד איזה שעה , החל מאיזה תאריך יש את הג’יפים של השמורה?

• ח.ג
                                          ח.ג נערך לאחרונה על ידי

אם שמת לב לתאריכים בספור שלי, הג'יפים לא הגיעו רחוק. המסלול שלהם/ תחנה בפארק תלויה במצב הדרך/,שלג

• imeshy

אנחנו מתכננים אמצע-סוף יוני. 

והכוונה היא להגיע מהאגם למטה עם הג’יפים.. למיטב הבנתי זו התחנה הנמוכה ביותר – וזה כנראה בסדר עבורינו

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון