שוב פעם אמריקה - והפעם מערב ארה"ב
-
חזרנו מ 3.5 שבועות של שכרון חושים במערב ארה"ב. התלבטתי היכן לכתוב את סיפור הטיול בפורום משפחות שהוא "פורום הבית" או בפורום צפון אמריקה שהוא המקום הטבעי ובו גם שרצתי בשנה האחרונה וקיבלתי לא מעט עזרה. אז בתור פשרה אשכפל בשניהם
היה לנו חלום של טיול. אם הטיול בקייץ הקודם היה רצוף תקלות וצרות (http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1300215/start-0/ ) אז הפעם למעט התחלה בעייתית עברנו את הטיול החלק ביותר האפשרי. שכמעט הכל מתקתק בדיוק לפי התוכנית.
אז בכללי - הפעם נסענו רק אני והילדים ( שכבר בני 11ו 14 )
ביקרנו בסן פרנסיסקו , יוסמיטי, קצת סנטה קרוז, כביש 1 ( מה שהיה פתוח ), לוס אנגלס, סדונה, גרנד קניון, פייג , ברייס וציון ולקינוח לאס וגאס.
בחלק המקומות הייתי העבר, חלק היו חדשים. היה מרהיב ...כל כך יפה שהלסת כל פעם נפלה מחדש...
טיסות : הלוך טיסה ישירה של יונייטד לסן פרנסיסקו חזור מלאס וגאס ( טיסה פנים לסן פרנסיסקו ומשום ישירות הביתה ). קניתי את הכרטיסים בספטמבר 2016 , במחיר 1250 דולר ( בממוצע ) לכרטיס. טיסה נהדרת. 14 שעות ( 13.5 בחוזר ) של טיסת לילה. מטוס חדיש נוח ומרווח מערכת בידור מצויינת ( גם לילדים שאינם דוברי אנגלית שוטפת ) שרות מצויין היה נהדר.
רכב : שכרתי דרך רנטלקרס ( שרית ואורן ) רכב FULL SIZE בחברת DOLLAR עלה כ 2500 שח ל 3.5 שבועות קיבלנו SONATA שח יונדאי , חדשה לגמרי. שהיתה נוחה מאוד. הייתי מרוצה.
מלונות : רבים רבים אפרט תוך כדי.
ולפינת התודות : לחברי פורום צפון אמריקה שעזרו ויעצו . בפרט לפוריה שעזרה לי לתכנן כאילו מדובר היה בטיול שלה. גם לאביבית שנסעה חודש לפני לטיול דומה, ונסמכנו הרבה זו על זו.
ואפצח בקצת תמונות ( אח"כ יהיו עוד המון )
-
-
-
מהמם!
כל הכבוד לך על האומץ לנסוע רחוק ולהרבה זמן לבדך כמבוגר האחראי
ממתינה להמשך
נעמה
-
-
איך כמעט פספסנו את הטיסה - הלוךביום הטיסה אחה”צ אני עושה ONLIME CHECK IN באתר יונייטד
האתר שולח אותי לעשות את הפעולה בסלולר כדי לסרוק את הדרכונים
בזמן שאני סורקת את הדרכון שלי ופותחת אותו חזק והדף הראשון נקרע מעט (פחות מס”מ )
אילו רק הייתי יודעת שארוע כזה פוסל את הדרכון הייתי נוסעת באותו הרגע לבן גוריון ועושה דרכון חדש.
לא ידעתי...אז שמתי חתיכת סלוטפ ( כדי למנוע את המשך הקריעה ) מה שכנראה הרע את המצב ( מסמך ממשלתי אסור לגעת )
וככה הגענו לבן גוריון. שעה וחצי תור ענקי בצק אין כדי לגלות שהדרכון לא תקף.
שולחים אותי למשרד הפנים, כבר אין המון זמן. משאירה את הילדים עם המזוודות בצק אין וטסה למשרד הפנים.
לא אלאה אתכם בתור,שרובו מלא באנשים שבכלל לא טסים היום ( בלי שום מנגנון עדיפויות למי שהולך לפספס טיסה שעלתה אלפי דולרים), בצורך בצילומים ( שדורשים מטבעות שאין לי – מי נוסע עם כסף ישראלי קטן לארה”ב), בפקידה שהולכת לעשן בדיוק שהיגיע תורי, בנודניק שמתווכח שעות על העלות שאני עומדת לפספס את הטיסה.
לחץ מטורף.
ושוב תודה לזוג ( שהיו באותו ברוך כמוני עם דרכון לא תקף של ילד וצורך האישור לצאת עם דרכון אמריקאי ) שנתנו לי 15 שח לתצלום.
ב 11:45 ( בטיסה יוצאת ב 0:55 ) אני עם דרכון ביד וטסה חזרה לצק אין.
כל השאר נעשה בריצה , דיוטי פרי אין. אבל בשלב הזה כבר ברור שנספיק.
בת ה 14 שלי במרה שחורה.
“זה כמו שהיה באיטליה, הכל אותו הדבר. וימשיך אותו הדבר”
לוקח לה לא מעט זמן להרגע
גם לי…..
אבל עבר בשלום. מהשלב הזה הטיול מאופיין באפס תקלות
וכמות אפסית של חריגות מהתכנון .
בהחלט חוויה מתקנת.
-
איילת שלום,
WOW של תמונות!!! הצטרפתי לטיול שלכם ושמחה שתקלות הסתיימו בשדה תעופה בן גוריון!
-
היום הראשון - סן פרנסיסקומראש הקצתי לסן פרנסיסקו יומיים בלבד ( כולל יום ההגעה ) בגלל שהייתי בה בעבר לא מעט פעמים.
המטרה היתה בעיקר להתאושש מהגט לג, בפועל היא היתה מאוד מהנה והילדים אהבו אותה מאוד.
נחתנו ב 5:15 בש”ת. מחכים במטוס עד שעה 6:00 מכיוון שהש"ת סגור.
התגמול ...מגיעים ראשונים וההגירה עוברת בדקות.
ב 7:00 אנחנו כבר במשרדי דולר עם כל המזוודות.
תהליך קבלת האוטו מהיר מאוד ואנחנו יוצאים לדרך.מהש”ת תעופה אנחנו נוסעים למלון שלנו ברחוב לומברט.
המלון הוא בחלק הלא מפורסם של הרחוב המפותל.COVENTRY MOTOR INN ( בהמלצת פוריה ׂ)
מוטל אמריקאי קלאסי ונעים.
מיקום נוח ,אחלה WIFI.
עלות כ 200+ דולר ללילה.
בדרך למלון נסעתי לחלק המפורסם של רחוב לומברט , הראתי לילדים ונסענו אותו ברכב .
השארנו במלון את הרכב עם המזוודות ויצאנו בדרך לרציפים. ( חצי שעה הליכה + עצירה לארוחת בוקר )
עשינו את המסלול הקלאסי ברציפים – פיר 39 , פיר 45 (מכונות המשחק ) המאפיה המפורסמת עם הלחם בצורת החיות וכו וכו.
הילדים מאוד נהנו למרות שלצערי כלבי ים לא היו שם.
אחרי מספר שעות מיצינו את הרציפים, לקחנו מונית לצ’יינה טאון.
הסתובבנו מעט, נכנסנו למאפיית עוגיות המזל המדוברת ואכלנו חופן עוגיות.
קנינו דים סם טעים.
חביב.
בשלב הזה איתר הקטן שלי ( מכור ל GAMING )
RAZER STORE ( שזו חברת ציו GAMING ) והיא הפכה ליעד מספר 1.
הלכנו אליה ברגל ( היתה בכיכר יוניון )
קנינו מקלדת עכבר ופד לעכבר של רייזר ( לא נעים לי להגיד כמה זה עלה – המוןןן מצד שני ילד מאושר עד הגג )
הוספנו קצת קניות של בשמים ובגדים לאחותו.
השעה כבר 18:00 בערב, בהתחשב בעובדה שבאותו יום ב 5:00 בבוקר נחתנו אחרי טיסה מישראל...זה היה יותר ממכובד.
חזרנו למלון , קיבלנו את החדר.
ב 7:00 בערב כולנו ישנו.
עד הבוקר ( עם התעוררות קלה בלילה...לא רצינית ). -
תקשורת - אזהרהלפני הנסיעה קניתי 2 חבילות:
לטלפון שלי חבילת גלישה של 5 Giga של אורנג, שהיתה מעולה.
קליטה גם במקומות ביזרים באמצע המדבר.
למעט מקומות מאוד מועטים תפקדה מושלם
לבת שלי קניתי סים של “ גלישה חופשית” שיחות חופשיות וכו
של AP TRADINGחברה שנסעה גם לארה”ב קראה פה בפורום עליהם ושתינו קנינו
עלה לא מעט 289 שח.
מצד שני דרישות הגלישה של בת ה 14 כל כך גבוהות שחשבתי – שווה
בפועל זה היה פלופ. על סף הונאה.
העיסקה היא עם חברות סלולר מפוקפקות למדי.
ביותר מ 50 אחוז מהמקומות שהיינו לא היתה לה שום קליטה ( בזמן שלי דרך אורנג היתה קליטה מעולה )
בעוד 45 אחוז היתה קליטה אבל ביצועי הגלישה איפשרו פחות או יותר וואטאפ בלבד ( שדורש רוחב סרט אפסי) כל דבר אחר לא עבד.
רק ב 5 אחוז מהמקרים היתה גלישה סבירה.
ומדובר גם באיזורים מאוד מרכזיים כמו סן פרנסיסקו, סיליקון וואלי, לוס אנגלס וכו.
שיחות יוצאות עבדו סביר.
שיחות נכנסות לעומת זאת לא עבדו בכלל ( למרות מספר פניות לשרות הלקוחות שלהם)
תתרחקו מהם - הם מוכרים מוצר לא עובד.
מתלבטת עם עצמי אם יש לי כוח לתבוע אותם בבית משפט לתביעות קטנות -
היי איילת
תודה על השיתוף
מהמם!!
התמונות כל כך מוכרות ומעלות געגוע עז
לימור
-
איילת,
עקבתי אחרייך בפורום צפון אמריקה. תכננתי במקביל את הנסיעה שלנו. נסיעה שנאלצתי לבטל בעקבות שינויים בתאריך הגיוס של הבן ומחנה הקיץ של הצופים שהבנים שלי העדיפו על ארצות הברית.
אז לא נותר לי אלא להצטרף אליך לסיפור הטיול. המשיכי לעלות תמונות מדהימות.
ממתינה להמשך.
תודה.
טל
-
נעמה , מרינה טל ולימור , תודה שהצטרפתן
לימור – הסיפור שלך היה נר לרגלי. את תמצאי את עצמך והמלצותייך בהמשך מספר פעמים -
בוקר טוב
גם אני כאן .
איזו התחלה מורטת עצבים וכיף לקראו שמאז הכל עבר חלק….
גם לנו בארהב / קנדה היה בשנה שעברה נסיון לא מוצלח עם סים של חברת “פריסים” שקנינו בארץ. אפס שרות לקוחות ותקלות בלי סוף. חצי מהטיול לא עבד. חושבת שכתבתי על זה בסיפור שלנו .
השנה אנחנו יוצאים לטיול הגדול עם סים של גולן ומקווים לטוב .
מחכה לראות אמריקה
נחיתה קלה
איריס
-
לאן את נוסעת השנה איריס?
-
דרום אפריקה ומפלי ויקטוריה
מתחילים להתרגש
-
וואו שווה
תהנו
-
יום שני בסאן פרנסיסקוהתחלנו את היום בארוחת בוקר בקפה הוליווד ליד הרציף. היה תור כאילו מחלקים שם משהו יוצא דופן.
בסוף קיבלנו חביתה פנקייק טוסט ( וכו ) כמו בכל מקום במחיר מופקע של 60 דולר ל 3 אנשים...מיילא
נסענו לגולדן גייט פארק ושכרנו אופנייםהשכירות אינה בתוך הפארק אלא ברחוב הסמוך בחנות אופניים. הכי פשוט לכתוב בגוגל מפס BIKE RENT. חניתי בפארק שם יש חניה חינמית בשפע ומשם הלכנו ברגל לחנות ( 5-6 דקות הליכה )(
עלות ההשכרה זניחה. מקבלים גם קסדות , אופניים בהתאמה לגובה, מנעול אם הם רוצים לטייל בלעדיהם. ואין הקצבת זמן ( משלמים שמחזירים ע”פ שעות )
היה מעולה – מאוד נהננו לשוטט בפארק עם אופניים
משם נסענו לסוסליטו לחפש את ההמבורגר המפורסם – לא הבנו את ההתפעלות. הילדים חשבו שאגדיר טעים יותר
טיילנו שם מעט על הטיילת – מקום חביב מאוד
כמובן שבדרך נסענו על גשר הזהב ובחזרה עשינו עליו תצפיות.
כבר היה אחה”צ הג’ט לג חזר להכות.
עשינו עוד סיבוב שופינג קצר ביוניון סקוור , ומשם הביתה ולישון. מחר נוסעים ליוסמיטי. -
ברוכים השבים ,
חיכיתי לסיפור שלך !
ואחרי ההתחלה הסוערת עם הדרכון החזקתי לכם אצבעות שלא יהיו שוב עוד תקלות/טראומות איטליה…
אם יש לי נחמה בזה שהטיול שלנו התבטל.. היא מסתכמת בכך שיש לי הזדמנות לנסוע אחריך ( אנחנו בגישה של "זה לא ביטול. רק דחייה " ) אז אני מחכה להמשך ואל תחסכי בפרטים.
עדי
-
איילת היקרה,
ראיתי בזמנו את האשכול שפתחת לגבי הדרכון, ושאלתי את עצמי, איך זה ששהתקלות רודפות אותך.
שמחה שזו הייתה התקלה היחידה לעומת הטיול שלך בשנה שעברה.
התמונות מרהיבות!!!
נילי
-
עדי התבאסתי איתך על הדחיה. אבל האיזור אינו בורח או משתנה. בטוחה שתגיעי לשם. טוב שהצטרפת.
נילי איזה כיך שאת כאן, שנים לא דיברנו חשבתי עלייך. לאן נוסעים השנה?
וכן עם סיפור הדרכון גם אני חשבתי שאוי ווי זה שוב הולך להיות רע. ובסוף היתה חוויה הכי מתקנת שיש