החוף המערבי
-
הי,
נשמח לשמוע את דעתכם על תכנון ראשוני למסלול שלנו.
משפחה עם שני ילדים 17,10.
נחיתה בסיאטל 2-3 ימים בסיאטל, יומיים בפארק אולימפייה, יומיים בהר סנט הלנס והר ריינר, יום נסיעה ארוכה למעבר שן הדוב בילוסטון (אפשרי ביום אחד או ביומיים?), 3-4 ימים בילוסטון, יום בגרנד טיטון, נסיעה יום שלם למואב (בדרך ביקור קצר בסולט לייק סיטי), יום בארצ'ס, יום בקניונלדס, נסיעה דרך המונומנט וואלי לגדה הצפונית של הגרנד קניון ולינה באזור, נסיעה ללאס וגאס 2-3 ימים בלאס וגאס, לוס אנג'לס.
יותר מידי שעות נסיעה? האם הנסיעות מהר ריינר לילוסטון ומהגרנד טיטון למואב ארוכות ומשעממות? האם ישנה דרך טובה יותר לדעתכם לשלב את הביקור בפארק ילוסטון?
חשבנו להשכיר קראוון לחלק מהזמן (מסיאטל ועד לאס וגאס), מה דעתכם? האם ישנה התעסקות רבה בנוגע לקראוון?
תודה רבה,
רועי
-
זה המון נהיגה ומעט זמן לרדת מהאוטו ולהסתובב. יש כאלו שמעדיפים נהיגות ארוכות ותצפיות. לדוגמא אולימפיק ביומיים כולל הנסיעה מסיאטל זה בעיקר באוטו לדעתי 3 זה זמן מתאים אם רוצים גם ללכת ברגל ולהיכנס לשבילים צדדיים.מה גם שאתם חייבים לצאת משם ביום השני לכיוון כביש 5 לפחות כדי שיהיה לכם זמן בסנט הלנס שצריך לתת לו כמה שעות…
אני לא מחובבי הנהיגה המרובה בטיול, וכבר לפני שנים עברתי מגישת התצפיות לבחירה בהליכות רגלית... אז אני אשאיר לכאלו שזו העדפה שלהם לחוות דיעה על המסלול. אם כוונתכם היתה לא הרבה נהיגה ותצפיות- אז תצטרכו לעשות שינויים במסלול.
-
-
ממליצה לך (בעזרת גוגל מפס למשל) לעשות לעצמך סדר יומי:
מהיכן מתחילים, היכן לנים וכמה מייל (בערך) זה אורך.
יעזור לך להבין את סדר הגודל.
בנוסף, ממליצה לך מאוד לרכוש את ספריה של נטע דגני כדי לארגן את סדר הטיול.
לטעמי האישי, נסיעה רבה כל כך, בימים רבים, פחות מתאימה לשני המתבגרים שאתכם, אבל אתה מכיר אותם טוב ממני

לא כתבת מה משך הטיול, אך אם יש מגבלת זמן, נראה שתצטרך לוותר על משהו..…
נסיעה טובה!
-
הי,
רכשנו בעבר את הספרים של נטע דגני והם עוזרים בצורה משמעותית מאוד.
חשבנו על עוד מסלול שמתחיל בסיאטל ומסתיים בלוס אנג'לס (דרך אולימפיה, הר ריינר, סנט הלנס, קרייטר לייק, פארק רדווד, חלק מכביש 1, סן פרנסיסקו יוסימיטי וסיום בלוס אנג'לס), אך הבעיה היא איך לשלב את ילוסטון, מכיוון שבחלק המדברי כבר בקרנו (מלבד מואב) ולכן היינו מעדיפים לוותר עליו לטובת מקומות שעוד לא בקרנו בהם.
מגבלת הזמן היא מקסימום חודש.
אשמח לעצות איך לשלב את ילוסטון במסלול.
תודה רבה,
רועי
-
מציעה לבדוק את האפשרות להתחיל בסולט לייק סיטי.
גרנד טיטון - ילוסטון - (גליישר?) - סיאטל - אולימפיק - הר ריינייר ודרומה עד לוס אנג'לס.
להערכתי גם אפשרות זו עמוסה מאוד מאוד אבל שווה לבדוק (אם טיילתם כבר בארהב אני מניחה שיש לך את היכולת להעריך מה ההספק היומי שלכם).
אני חושבת שריאלי יותר לסיים את הסיבוב באורגון ולטוס לל"א, אבל כאמור, שווה לבדוק.
אם תעלה את התלבטויותיך באופן מסודר לפי ימים, יהיה קל יותר להתייחס.
-
הי,
בעבר טיילנו בקליפורניה (מלבד יוסימיטי ומצפון לסן פרנסיסקו), לאס וגאס, בגרנד קניון, בזאיון, באזור פייג', בברייס קניון, החוף המזרחי ממיאמי עד ניו יורק ברכב וברוקיס הקנדיים (עם פארק גלשייר).
אמרנו שבטיול הבא חובה לבקר בילוסטון, ואז החלו השאלות עם מה אפשר לשלב את ילוסטון בדרך שנשתדל לנסות לא לחזור על הרבה מקומות שכבר היינו בהם באזור.
ההספק שלנו להערכתי הוא מעולה (לא מזמן טיילנו בנורבגיה מתשע בבוקר עד תשע בלילה- אחת עשרה בלילה כל יום עם הרבה אתרים בדרך).
בנורבגיה היית נהיגה כוללת של 45-50 שעות ולא היה קשה מכיוון שהנופים היו מדהימים, לפי מה שראיתי המסלול הראשוני שציינתי פה (מדינה וושינגטון- ילוסטון- מואב- לאס וגאס- לוס אנג'לס) עם כל הסטיות מהדרך הינו 65-70 שעות.
המסלול:
3 לילות בסיאטל
יום 4- לקיחת קרוואן ונסיעה להוריקן רידג' ולקייפ פלטרי
יום 5- יערות הגשם בפארק אולימפיה חוף לה פוש והתקרבות לנהר הקולומביה
יום 6- נהר הקולומביה והתקרבות לסנט הלנס
יום 7- סנט הלנס והתקרבות להר ריינר
יום 8- הר ריינר
יום 9- נסיעה ארוכה לדרך שן הדוב בילוסטון
יום 10- ילוסטון
יום 11- ילוסטון
יום 12- ילוסטון
יום 13- ילוסטון?
יום 14- גרנד טיטון
יום 15- נסיעה למואב דרך סולט לייק סיטי (ביקור קצר בעיר)
יום 16- פארק ארצ'ס
יום 17- פארק קניונלנדס
יום 18- המונומנט וואלי
יום 19- הגדה הצפונית בגרנד קניון
יום 20- לאס וגאס, החזרת הקרוואן והשכרת רכב
יום 21- לאס וגאס
יום 22- לאס וגאס
יום 23- לוס אנג'לס
יום 24- לוס אנג'לס
יום 25- לוס אנג'לס
יום 26- לוס אנג'לס
יום 27- לוס אנג'לס
יום 28- לוס אנג'לס
-
לא מכירה את החלק הצפוני, אבל בחלק הדרומי הייתי מאריכה עוד יום בווגאס, ומוסיפה את סאן דייגו ל2-3 ימים על חשבון לוס אנגלס.
-
טיילנו בעבר בסאן דייגו ובלאס וגאס.
על סאן דייגו החלטנו לוותר, אבל על לאס וגאס יותר קשה לוותר (;
-
אני לגמרי הייתי מוסיפה זמן בלאס ווגאס.
גם לנוח, גם לשופינג.
-
מתייחסת לאפשרות הראשונה, מילוסטון ודרומה בלבד (צפונה לילוסטון עוד לא הייתי).
לילוסטון כדאי להקדיש ארבעה ימים לדעתי אם רוצים להגיע לכל האזורים שלו.
לדעתי זה מטורף לתכנן את הנסיעה מטיטון למואב ליום אחד. יש כמה אפשרויות איפה לחתוך ולהשאר לילה בדרך. אם נוסעים רק על כביש 15 אז הדרך אכן די משעממת.
אנחנו נסענו (בכיוון ההפוך) דרך כביש 89, כביש נופי מקסים, עם חניית לילה בbear lake.
בחזור כבר נסענו בדרך 15 המהירה כל הדרך, עם סטיה קטנה לחניית לילה בLava hot springs, עיירה עם מרחצאות חמים ופארק מים.
סולט לייק סיטי פחות מעניינת.
-
בLAVA יש מגלשת מיים לתוך הבריכה של המעיינות החמים?
הינו בדרך ליילוסטון במקום עם מעיינות חמים וזה היה שוס בעיני הילדים, אבל לא זוכרת את המקום (לנו ליילה אבל זה היה לפני 7 שנים….)
-
לגבי לאבה, אנחנו לא הגענו בסוף לא למעיינות ולא לפארק המים, אבל הם לא ביחד באותו מתחם, כך שאני מניחה שאין מגלשות מים במעיינות. בכל אופן, זה סמוך אחד לשני, ואני משערת שיש כרטיס משולב כלשהו.
-
לא, זה לא היה פארק מיים. הגענו לשם אחר הצהריים המאוחרות, אחרי נסיעה ארוכה מבולדר קולורדו, נכנסנו למעיינות ובפנים היתה מגלשה אחת, לבנה, מגובה די גדולה (משהו כמו 3 קומות לטפס) שגלשו בה לתוך בריכה של המעיינות (שהיתה חמימה אך לא רותחת כמו היתר
אני לחלוטין לא בטוחה אם קראו לזה LAVAת אבדוק עם חברה שהביאה אותי לשם

התיאור שלך הזכיר לי וזה מקום שוס.
-
אההה, לא הבנתי שאת שואלת כדי להזכר במקום שכבר היית

יש באזור כמה עיירות כאלה, ליד לאבה בהמשך הכביש יש את סודה ספרינגז, ועוד עיירה ששכחתי את שמה כבר טיפה יותר דרומה על כביש 15, ועוד דרומה לכיוון סולט לייק יש קריסטל ספרינגז, ובטח יש עוד...
-
אנחנו חזרנו לפני שבוע מטיול שגם התכנון שלו נולד מהרצון להגיע סוף סוף לילוסטון. מוזמן להכנס לבלוג שלי (קישור בתחתית ההודעה) לראות את המסלול שעשינו, למרות שהוא לא לגמרי רלוונטי עבורכם, כי הוא לא כולל את אזור יוסמיטי, בו היינו בעבר. אבל אולי תוכל לקחת רעיונות מחלקים ממנו.
-
הי,
חשבנו לשלב את אזור הילוסטון ואזור מואב עם קולורדו וניו מקסיקו.
מי שהיה יכול להגיד מה דעתו, איזה אזור יותר יפה ומעניין- מדינת וושינגטון או קולורדו?
נשמח לשמוע את עצותכם,
רועי
-
תלוי מה אתם מחפשים….
וושינגטון לטעמי יותר מגוונת
קולורדו יותר מתימה ליילו סטון (לא בדקתי במפה אבל נראה לי שיותר קרובה. לקח לנו 15 שעות נהיגה בין בולדר קולורדו ליילוסטון אם זכור לי נכון והרוקיז של קולורדו קרובים יותר
-
בנוגע לקרוואן,
האם הקרוואן דורש הרבה התעסקות- מהבחינה של החיבורים?
כמה קרוואן בערך צורך דלק יותר מאשר רכב גדול אחר (dodge grand caravan לדוגמה).
האם אפשר לנסוע בכל הדרכים עם קרוואן (למשל באזור הר ריינר, מעבר שן הדוב והמונומנט וואלי?).
מבחינת מחיר- כמה קווראן אמור לעלות לתקופה של כ16 יום בערך.
תודה רבה,
רועי
-
קרוואן דורש התעסקות, אבל מבחינת זמן התעסקות, זה היה יותר מהיר עבורנו מההתעסקות באריזה והעמסת מזוודות, ופריקתן במלון הבא בסוף היום. שלא לדבר (במקרה הספציפי שלנו) על החיסכון בזמן של הכנת סנדוויצ'ים לצהרים לפני שיוצאים וכל ההתארגנות שסביב אוכל, מים וכיוב בכלל. וגם אם לא כולם התלבשו ונעלו נעליים, ברגע שהיינו מוכנים לנסיעה יצאנו. הבקרים, גם בתוספת זמן ההתעסקות בניתוקים וכל זה, היו ללא ספק מהירים יותר, וכך גם ההתמקמות בסוף היום.
לא יודעת לדבר במספרים ויחסים, אבל כמובן שקרוואן צורך דלק משמעותית יותר מרכב רגיל (אכן דודג' קרוואן זה מה שהיה לנו אחרי הקרוואן).
מבחינת מחיר, בגדול מאוד, טיול בקרוואן לא יוצא יותר זול מרכב+מלון. בערך אותו דבר. זה לא השיקול.
יש דרכים שאינן עבירות לקרוואן. לא יודעת לגבי מה שצפונה לילוסטון. בילוסטון נתקלנו בדרך אחת לא משמעותית מבחינתנו שאסורה לקרוואנים (פיירהול ריבר), ובגרנד טיטון יש את דרך הר סיגנל שאינה עבירה לקרוואנים. במוניומנט ואלי לא נכנסנו לשמורה עצמה, כך שאני לא יודעת עד כמה הדרך מתאימה, אבל המראות מהדרך הראשית מספקים לגמרי בעיני.
בגדול, לא מרגישה שהפסדנו משהו בגלל מגבלות הקרוואן. אבל כדאי לקחת בחשבון שהנהיגה הרבהההה יותר איטית ומסורבלת, גם בכבישים מהירים (הוא פשוט לא מסוגל להגיע למהירויות המותרות, כמו 80 מייל לשעה בכביש 15...), וכמובן בדרכים הצרות והמפותלות.