לונדון כרטיס נסיעות ואטרקציות
-
היי,
מרוב מידע על כרטיסי נסיעות בלונדון ואטרקציות קצת נאבדתי. לא זכור לי בשום מקום שיצא לי לטוס אליו שהיה לי כל כך קשה להבין מה הכי כדאי.
אנחנו זוג שמגיעים בפעם הראשונה ללונדון לשבוע שלם ומתכננים ללכת להרבה אטרקציות בעיר בכל יום.
המידע שיש לי ותקנו אותי בבקשה אם משהו לא נכון:
מבחינת כרטיס נסיעות באיזורים 1 ו2, הכי ישתלם לנו לקנות את הטראוולקארד 1+1?
עולה משהו כמו 30 פאונד וקונים באחת התחנות העיליות. משנה אם מטעינים את זה על האויסטר או שזה כרטיס נפרד?
מה נסגר עם עניין הקופונים בשביל לנצל את ה1+1 שראיתי בכל מיני מקומות שמזכירים את זה? זה עדיין קיים? צריך להדפיס מראש?
איך בדיוק תייר אמור להדפיס את כל הקופונים או הכרטיסים שצריך להזמין מראש באינטרנט?
לונדון פאס כמעט ולא מוזכר כאופציה לרכישה? זה בכלל לא משתלם?
אשמח לטיפה סדר בכל הבלאגן.
תודה מראש.
-
מבחינת כרטיס נסיעות באיזורים 1 ו2, הכי ישתלם לנו לקנות את הטראוולקארד 1+1? נכון.
עולה משהו כמו 30 פאונד וקונים באחת התחנות העיליות. משנה אם מטעינים את זה על האויסטר או שזה כרטיס נפרד? אי אפשר להטעין על אויסטר. זה כרטיס נייר נפרד.. לכרטיס השבועי יש לצרף תמונת פספורט.
מה נסגר עם עניין הקופונים בשביל לנצל את ה1+1 שראיתי בכל מיני מקומות שמזכירים את זה? זה עדיין קיים? צריך להדפיס מראש? ודאי שקיים. רצוי מאוד להדפיס מראש את כל מה שאתם חושבים לבקר. מקסימום לא תשתמשו בהם.
איך בדיוק תייר אמור להדפיס את כל הקופונים או הכרטיסים שצריך להזמין מראש באינטרנט? מהאתר שלהם:
לונדון פאס כמעט ולא מוזכר כאופציה לרכישה? זה בכלל לא משתלם? לא בדקתי.
-
יש גם כרטיס שבועי שהוא על אויסטר אבל הוא לא נותן הנחות בכניסה לאתרים. לטעמי כדאי לעבור על רשימת האתרים בהנחה ולראות לכמה מהם מתכוונים באמת ללכת. הייתי פעמיים בלונדון ולא הייתי באף אחד מהאתרים האלה. למעשה, חוץ מכנסיית סנט פול אני בכלל לא בטוחה שנכנסתי לאיזשהו אתר בתשלום. בפעם האחרונה בלונדון (לפני חצי שנה) טענתי כסף על אויסטר והשתמשתי עבור כל נסיעה עד סכום של כרטיס יומי.
-
אחזק את דברי שקד: הייתי בלונדון כמה וכמה פעמים, כולל לזמן ארוך, ולא הצצתי ברוב ה”אטרקציות” הנ”ל. גם המעט מביניהן שכן ביקרתי היו בביקור היחיד בגיל העשרה כשהמשפחה תכננה לי מה שנראה להם פופולרי, ואני די השתעממתי מהאתרים הנ”ל (מאדאם טוסו למשל, אוטובוס ההופ און הופ אוף וכו’).תבדקו שזה בכלל מעניין אתכם לפני שאתם רצים להדפיס ערימת קופונים. תכלס, גם ללא ערימת אטרקציות בתשלום (ואפילו בלי אף אחת מהן) אפשר להרכיב שבוע מלא, נהדר ומרתק בלונדון וגם הרבה יותר משבוע. סה”כ הרבה אתרים בעיר הם ממילא בחינם – הפארקים המפורסמים, השווקים, חלק גדול מהמוזיאונים (מוזיאון הטבע, המדע, ויקטוריה ואלברט, המוזיאון הבריטי, טייט מודרן ועוד) וכלל הגלריות, ועוד ועוד.
-
אתה אכן צודק – מאוד מבלבל ורבים מתוסכלים מזה
מצד שני – הסר דאגה מליבך – בגדול – ההבדלים בכסף הוא מועטים.
ראשית – לונדון פאס – לרוב לא משתלם! לא מכיר אף אחד שקנה את זה.
שנית – זה אמנם תלוי באילו אטרקציות תהיו. אבל, אני חושב שהדבר המרכזי הוא כמות הימים שתהיו בעיר. הטראבל קארד (1+1) מתאים לשבוע. ולכן גם אם לא תהיו בהרבה אטרקציות – הרי שהוא מאוד מתאים עבורכם.
אם אתם חושבים ללכת לחלק מהאטרקציות הפופולריות בלונדון כמו : לונדון איי (מיותר בעיני..), מאדאם טוסו, דאנג’ן, כנסיית ווסטמינסטר, כנסיית סט פול, ריפלי ואחרים – הרי שבהחלט הגיוני לקנות את הכרטיס הזה.
החיסרון שלו – קצת פחות נוח – צריך לנסוע במיוחד לתחנת רכבת עילית (ולא תחתית), לשלם מחיר מלא על הנסיעה (!) ואז לרכוש את הכרטיס לשבוע. לא נורא בכלל.
האויסטר אינו מוגבל בזמנים – הוא בעצם כרטיס נטען (כמו הרב קו שלנו) שכל נסיעה בו היא זולה יותר ויש תקרה יומית לסכום הנסיעות.
-
תודה רבה על התשובות,
אנחנו נצטרך כנראה מזוודה רק בשביל כל הוואוצ’רים (-:
איך הבריטים עוד לא התקדמו בעניין הזה? הרי בשביל מה יש טלפונים חכמים?!
-
נא לא לזלזל בבריטים. את הכרטיס האויסטר הם המציאו שנים רבות לפני הרב-קו שלנו. גם את הרכבת התחתית 140 שנה לפנינו. אם אתם לא רוצים לסחוב את ההדפסות, אפשר לקבל עם הכרטיס גם חוברת קופונים.
אגב, עוד דבר שמאוד מקל על התיירים: אפשר להשתמש בכרטיס האשראי בתור אויסטר. התנאי היחיד שהכרטיס יהיה Pay pass.
-
כמה אטרקציות כבר תעשו בשבוע? לא צריך מזוודה בשביל 20 דפים מודפסים.
אני גם לא מבין מדוע צריך בכלל להדפיס את הדפים, הרי ההנחה היא על כרטיס הרכבות,אבל לא רואה טירחה גדולה בהדפיס בבית מראש כמה דפים
-
התנאי לקבל כרטיס שני בחינם: הצגת 2 כרטיסי נסיעה תקפים לאותו יום+ הצגת הקופון. אם הצלחת לקבל את ההנחה בלי קופון, היה לך מזל.
-
הכרטיס טראוולדקארד 1+1 מחליף את הצורך בכרטיס נסיעה, לא?
את הוואוצ'רים כבר הדפסתי את ה30 האופציונאלים.
-
כרטיס הטראוול קארד הוא כרטיס נסיעה. יש של נסיעה אחת ואפשר גם לקנות יומי (נדמה לי שגם שבועי, לא ניסיתי).
שים לב שכל אחד צריך כרטיס משלו, הנסיעה עצמה היא לא 1+1
-
אז אם אני קונה את הטראוולד קארד לשבוע שכולל את ה1+1 אני מכוסה, כן?
-
העיקרון שצריך להיות כרטיס נסיעה תקף ליום שמנצלים את ה-1+1. ברור שכרטיס ל-7 ימים מכסה את כל 7 הימים.
טיפ: אם רוצים לנצל את מבצע 1+1 בלי כרטיס שבועי, אפשר לקנות כרטיס רכבת של תחנה אחת הלוך ב-3 לי”ש ליום הראשון וכרטיס חזור באותו מחיר ליום האחרון. זה מכסה מבחינת המבצע את כל התקופה.
-
מנסיון שלנו ביולי השנה - לא הדפסנו כלום בבית. ליד כל עמדה למכירת כרטיסים שהיה בה פקיד היו תאים עם המון חוברות עם קופונים שממלאים בהם ידנית את האטרקציה המבוקשת. בכל חוברת יש די הרבה קופונים ואפשר לקחת כמה חוברות שרוצים.
-
אם זה לא ברור מהתגובה שלי החוברות נמצאות בתחנות הרכבת. באטרקציות עצמן אין.
-
אני אחזור ואגיד – בעצם אפשר לומר שמי שמגיע לשבוע ללונדון – כרטיס הטראבלקארד (1+1) מתאים לו מאוד גם אם לא הולך לנצל את הטבות של 1 + 1 .
כל הטבת 1 + 1 היא בגדר בונוס לעלות זו (שוב – למי שמגיע לשבוע) – והופכת את הרכישה לכדאית אף יותר.
נראה שזה הכרטיס שמתאים לך!
30 אטרקציות? קצת הגזמנו

לטעמי יש מעט מאוד אטרקציות בכרטיס הזה שבאמת שוות את ההתעסקות והמחיר הגבוה (מראש).
-
צריך להפריד בין טרבלקארד ל-1+1. כדי לקבל את ה-1+1 צריך לקנות את הטרבלקארד בתחנת רכבת עילית, מה שמצריך להגיע לאחת כזו במיוחד.מי שרק רוצה כרטיס נסיעה לשבוע בלי ההנחות יכול לקנות טראבלקארד בכל תחנה שהיא, ואפילו להטעין אותו על אויסטר – למה לטרוח לחפש תחנת רכבת עילית אם ההנחות לא רלוונטיות (נניח, אם הן לא מעניינות אותך, או שאתה ממילא אדם אחד ולא זקוק ל-1+1)?
-
צודק במאה אחוז!
-
הטראוול קארד שווה ביותר אם מתכוונים ללכת לאטרציות וחוסך המון כסף.
רכשתי כזה לפני כמה שנים רק הופתעתי לגלות שלא ניתן ליסוע איתו בתחתית לפני 9 וחצי בבוקר. כדאי לבדוק
-
זה לא מדויק.יש טרבלקארד מסוים שהוא יותר זול, כי הוא לא כולל נסיעות בשעת העומס, ולכן אי אפשר לנסוע בו לפני 9:30 בימי חול בלבד (שני-שישי, בשבת ובראשון אפשר לנסוע בכל שעה). אבל בטרבלקארד רגיל אפשר לנסוע בכל שעה בכל יום.