ביש מזל - קרע בדף הדרכון - ואנחנו ביוון
-
היום באחד המלונות ביקשו כהרגלם את הדרכון בכדי לעשות צ’ק אין.
הבחור היה קצת אגרסיבי בפתיחת הדרכון ונוצר קרע של כסנטימטר בדף עם התמונה.
כבר קראתי בעבר על אנשים שמנעו מהם לטוס לחול מהארץ עם דרכון כזה ושלחו אותם לדלפק משרד החוץ..
אבל אנחנו בחול…
מישהוא קרה לו מקרה שכזה בחול ?
ההרגשה היא שמכאן הבעיה פחותה, כי זו טיסה ישירה לארץ המוצא, ובישראל לא תהיה בעיה להכנס גם כי יש לי את הזיהוי הביומטרי (מקווה שעדיין יש בכניסה לארץ.. ביציאה נדמה לי שראיתי שהעיפו את זה והשאירו רק את הדרכונים הביומטרים)
מה שאני הולך לעשות זה – כלום. אין לי אפשרות להגיע לפני הטיסה לאתונה חזרה בכדי להוציא מסמך נסיעה חדש.
אם תהיה בעיה בשדה, אז המשפחה תחזור בלעדי ואני אצטרך לנסוע לשגרירות לטפל בתעודת מעבר או מה שאפשר להוציא. ולהזמין לי טיסה חדשה
-
אוי, מקרה לא נעים.
הייתי נוהג בדיוק כמוך – מנסה את מזלי בשדה התעופה ומסביר את המצב. מעריך שהסיכויים לטובתך ולא יעשו לך בעיות לקראת טיסה ישירה חזרה לישראל.
אתה יכול להתקשר למחלקה לישראל בחו״ל של משרד החוץ ולשאול לעצתם. אולי הודעה מראש תעזור איכשהו אם יש להם אפשרות ליצור קשר עם חברת התעופה.
-
היי ,
זה לא נעים.
אבל מעניין.
נשמח להתעדכן מה נגמר בשובכם ארצה.
-
בעבר קרה לי שהיה קרע כזה , התחלה של תלישה של הדף עם התמונה ,שקורה מכיוון שבהרבה מקומות מורידים את כיסוי הדרכון, בשדה אמרו לי שלטיסה הבאה אצטרך דרכון חדש.
טסתי איתו עוד מספר פעמים…
אל תפנה את תשומת ליבם, אולי לא ישימו לב, אלא אם הקרע מאד משמעותי.
-
להכניס ראש של סיכה לשפורפרת של דבק מהיר 3 שניות, ואח”כ לתת נגיעה עדינה במקום הקרוע ולהצמיד את הדף. להחזיק עד שהתייבש.
אצלי יצא כמו חדש.
-
צטרף למגיבים הקודמים, לרוב לא שמים לב. לי היה קרע קטן ולא רצו לחדש לי את הכרטיס טביעת אצבע בנתבג. טסתי עם אותו דרכון מספר פעמים נוספות וללא בעייה. אפילו חידשתי את הכרטיס טביעת אצבע עם אותו דרכון בטיסה אחרת.
-
ניסיתי וזה יצא גרוע.
בגלל קרע קטן באזור הפלסטיק שעל התמונה (שם זה נוטה להקרע בכלל הדפדוף המתמיד ובגלל שיש שם שני חומרים שונים) כמעט וסרבו לתת לי להכנס למדינה מסויימת. שאר הטיסות עברו בסדר. בגלל שלא רציתי להסתכן, החלפתי במועד קרוב כשלפני זה, ניסיתי עם דבק 3 שניות שעשה הבדלי צבע על הנייר ואם מסתכלים שם עם זכוכית מגדלץ, תיכף רואים את הבלוף. ראיתי בעבר בתכניות טלויזיה שאם ‘מתעקשים’ עם מישהו, בודקים לו את הדרכון גם במיקרוסקופ.
אני מניח שהשואל כבר הגיע בשלום לארץ. למי שאינו תושב חוץ, מעניקים במחלקה הקונסולארית רק תעודת מעבר לישראל. זה יכול לקלקל טיול שלם למי שעובר בין מדינות וזה קרה לו בתחילת הטיול.
-
איך כדאי לטפל בדרכון כדי שלא יקרע בגלל שטות כזו?
-
אני לא יודע מה היה אצל אחרים. אצלי זה היה דרכון עבה עם לפחות 400 חותמות. לכן אני מניח שפתחו אותו (ושיטחו אותו להכניס למצלמה) לפחות את המספר הזה פעמים ועוד אותו מספר פעמים בעמדת הדיילות ועוד אותו מספר פעמים במקומות אחרים כמו בתי מלון והשכרת רכב כך שזה הצטבר לאלפי פעמים.
בכדי שזה לא יקרה, לדעתי צריך לפתוח את הדרכון מינימום פעמים! זה לא ‘סימן’ טוב, כי נוסעים פחות,,,,,
-
לדעתי הדרכונים הביומטרים עבים יותר
אולי אצל פותח השירשור מדובר על הדרכון הישן
-
הי,
טרם חזרתי. אני חוזר בסוף החודש.
תודה ל flying-out... שלחתי מייל למחלקה ישראלים בחול במשרד החוץ אתמול בלילה, חזרו אלי בשיחה היום.
בגלל שהטיסה היא לא בחברה ישראלית, היא אומרת שאין לי ברירה אלא להגיע לשגרירות באתונה ולקבל תעודת מעבר במקום, כמובן תמורת אגרה.
בחברה ישראלית, היו יכולים להחליק.
אז הכניסה אותי ל'חרדות'.
האפשרות שלי להגיע לשגרירות, זה ביום הטיול האחרון לצאת ב 5 בבוקר מפליון בכדי להגיע ב 10 לשגרירות. הם פתוחים עד 12 וחצי. ואיכשהוא לארגן 2 תמונות פספורט
אגב זה דרכון רגיל בן 9 שנים. שנסעתי איתו המון...
-
א. אצלי מדובר בדרכון ישן בעובי רגיל.
ב. הדרכון עבר מס. פעמים קרוע, מאחר והנושא עלה לאחרונה בפורום, קיבלתי רגלים קרות. אבל בתורים של משרד הפנים, עדיף להגיע אחרי החגים.
-
כמות הסיפורים על הבעיה הזו הפתיעו אותי, כי תמיד היה לי דרכון ישן, בהרבה נסיעות, כולל בעולם השלישי, ואף פעם לא קרה בו משהו כזה. לא ידעתי שזו בעיה כה נפוצה ושהדרכון בכלל יכול להיקרע בכזו קלות. -
אשתי אומרת שזו נבואה שמגשימה את עצמה...
למה?
כי לפני איזה חודש ומשהוא היה פה פוסט של מישהוא שעצרו אותו בנתבג בגלל זה והיה צריך לרוץ. לעמדת נתבג, וכו וכמעט פספס הטיסה.
אז בדקתי טוב טוב את הדרכונים לפני הנסיעה, וגם שמתי לב שבנתבג בבידוק הבטחוני הם מסתכלים מקרוב על פס החיבור לוודא שלא קרוע!
כרגע יש 2 אפשרויות
1. לא לעשות כלום ולקחת סיכון. הנזק האפשרי.. כל המשפחה טסה לחוד, אני צריך לרוץ. לשגרירות ולקנות כרטיס חדש שיעלה לפחות 500 דולר.
2. לצאת ביום שתכננו להגיע לאתונה בערב... ב 5 בבוקר ולהגיע לקראת 10. הנזק, צריך לקום מוקדם, פחות זמן טיול ו'הרווחנו' חצי יום באתונה, וכ 200 שח או משהוא כזה לתעודת מעבר
-
הקרע ממש גדול? עד כדי כך שיכול להטיל ספק במהמנות הדרכון?
בהצלחה.
-
מקווה מאוד שיעבור בשלום! שאלה לגבי כריכה לדרכון. נהוג בארץ לשים את הדרכון בסוג של עטיפה פלסטית.בכמה וכמה מקומות מאוד התאכשו שנוציא,ממש דרשו למהר,סיינו משהו שזה לא בסדר..בריגה כמעט זרקה לי את הדרכון לעברי..גם ברומניה ,בשדה של יאש..
האם נתקלתם?האם בכלל להוציא אותו מראש וזהו..
הפינות באמת מתקפלות..אגב,ראיתי שתיירים כלל אינן מכסים את הדרכון..סתם מעניין..
-
גם אני גיליתי היום קרע בחיבור של הדף עם התמונה – בערך שליש מהאורך. הדרכון בן 3 שנים ויש לו תוקף עד 2024.
אף פעם בעבר לא שמעתי על בעיות של קרעים בדרכון.
אני חושבת שבכוונה עשו בשנים האחרונות דרכון ברמה נמוכה, אולי במטרה שיחליפו לביומטרי.עשיתי תור לשבוע הבא לעשות דרכון חדש (והכי מעצבן אותי שבכך מכריחים לעשות דרכון ביומטרי למרות התנגדותי)
-
אמה, בהרבה מקומות באירופה לא מרשים כיסוי. בשוויץ ובגרמניה לא מרשים . אני תמיד מורידה מראש
-
ריקי,התור לתאום דרכון חדש הוא רק כאילו להגיש מסמכים? ומתי צפי לקבל?
-
כתוב 3 שבועות