אפשר להתלבט עימכם?
-
בניגוד לרובכם , אשר צברתם טיולים ומסעות באי אלו יעדים בהרכב משפחתי, אנחנו נחשבים מטיילים מתחילים כמשפחה : כמה פעמים לונדון, פעמיים באיי יוון ופעם אחת בהולנד.
ולכן הדילמה הנצבת בפנינו לטיול ביולי 2018 גדולה, שכן מלבד סיפורי הפורום אשר מפתים לצאת ליעדים שונים , אין לנו בסיס מוצק להשוואה.
אז ככה, אנחנו זוג הורים וזוג בנות בגילאי 13 ו10 , האב חובב נהיגה בכבישים נוחים , קניות ובעלי חיים.
האם ( אהלן ) חובבת מסעדות , מוזיאונים, טבע ( לא טרקים ) ומקומות אירוח בשירות עצמי מפנקים וגדולים עם אפשרות לפרטיות מחד אך פעילויות קרובות מנגד.
הבנות חובבות: מוזיאונים פתוחים, מרכזי מבקרים, פארקי שעשועים, פארקי מיים וטבע יפה ( עדיף מבעד לחלון המכונית או הרכבל) אבל אפשר גם צעידה קלה.
ההתלבטות:
טיסה לברלין ( איזי גט ) הרי ההרץ ו/או סקסוניה השוויצרית.
טיסה לקושיצה ( וויז) - סלובקיה עם גיחה לפולין.
טיסה לנורנברג ( גרמניה ) היער הבווארי וצפון צכיה.
משך החופשה המתוכננת הוא 14 יום .
אשמח לשמוע חוות דעת בהתייחס לנקודות שציינתי
תודה רבה מראש.
-
לא הצלחתי להבין איך הכנתם את רשימת היעדים ביניהם אתם מתלבטים. מה משותף להם ולמה דווקא הם עונים על הצרכים שלכם כמשפחה.
אם אתם מחפשים אזורים ירוקים והררים עם נופים יפים אני מאוד ממליץ על הרי האלפים כלומר אוסטריה, צרפת או איטליה.
שוויץ מדהימה אבל יקרה במיוחד.
באלפים נופים מדהימים, המון אתרים ואטרקציות בשטח מצומצם יחסית, עלויות סבירות במושגים ישראלים ותשתיות מדהימות.
אפשר להנות מהאזור כמעט בלי ללכת בזכות הרכבלים ומעברי ההרים.
אם ויתרתם על האלפים בגלל שיקולי עלות, ואתם מחפשים יעד זול, הייתי שוקל את בולגריה או רומניה שנחשבות למדינות הזולות באירופה עם נופים הררים וירוקים.
-
תודה על תגובתך,
רומניה ובולגריה נפסלו בשל עניין הכבישים ומידת ההתאמה לטיול כוכב.
האלפים הצרפתיים , איטליה ושוויץ נפסלו בשל עלות וגם ( אני מודה) פחות משיכה בשלב זה של חיינו.
היעדים להתלבטות נבחרו אחרי רשימה שהתחילה בעשרה יעדים וצומצמה בהתייעצות משפחתית.
אוסטריה קוסמת בנופיה ובאפשרויות האירוח אבל לא הצלחתי למצוא טיסה במחיר מפתה לוינה או מינכן .
תודה.
-
אתם מניחים שהעלויות בצרפת משמעותית יותר גבוהות מאשר בגרמניה?
אני לא בטוח שזה נכון, או שהחיסכון מצדיק את הויתור על הנופים של המון בלאן.
זה שיקול שלכם כמובן ואני יכול רק להמליץ.
לא ידעתי שיש טיסות זולות לנירנברג. אם אתם נוחתים בצפון בוואריה אפשר להגיע לטירול בנסיעה ארוכה אבל אפשרית עם ילדים גדולים.
-
תודה, אכן האפשרות לנסיעה מנירנברג ליער הבווארי ואוסטריה אפשרית.
לפי גוגל מדובר ב3 שעות נסיעה.
לא היסטרי .
אבדוק עם השבט מה דעתם.
תודה
-
אני מציעה יעד נוסף:
צפון גרמניה – איזור לונבורגר היידה והים הבלטי.
תוכלו לראות מסלול לדוגמא של שני:
http://www.lametayel.co.il/מברלין+לצפון+גרמנה+ודנמרק+עם+4+ילדים
האיזור מתאים להעדפות של כולכם – גם ההורים וגם הילדים.
אפשר לטוס לברלין (כמו שעשתה שני) או להמבורג בחברת Flygermania.
אפשר גם לשלב כטיול של שני כוכבים: באיזור לונבורגר היידה ובאיזור הרי ההרץ.
אורלי
-
תודה רבה, אכן צפון גרמניה גם הוא יעד שבא בחשבון בשילוב הרי ההרץ, מבדיקה שערכתי הטיסות לברלין זולות יותר מלהמבורג .
תודה
-
אני חושבת שאוסטריה הכי מתאימה.
אם תגללי כמה סיפורים אחורה תמצאי את הכותרת : כל הדרכים מובילות לאוסטריה- גם זו שיוצאת מפראג. נכון שזה לא מתאים לכולם אבל ממליצה לקרוא ולקבל רעיון קצת אחר.
טל
-
אם מערב גרמניה בא בחשבון – יש טיסות זולות לאיינדהובן. בדקתי עכשיו, המחיר כ 188 אירו לכרטיס.
-
אהלן גם לך ,
יש משהו נחמד בלהתחיל... כי כך כל אופציה תהיה טובה ,
אבל באמת שכל מה שכתבת ככ מוביל לאוסטריה, אז :
באתי לחזק את הכיוון של אוסטריה
וגם לומר שטיסות זולות זה חשוב אבל זה לא שיקול יחיד.
אפשר להוזיל עם בחירת טיסות לוינה או פתרון יצירתי אחר , אבל מעבר לבחירת הטיסות , באוסטריה מצאנו לינה זולה בדירות מרווחות למשפחות , ולפחות בזלצבורלנד השתמשנו בכרטיס ההנחות שחסך המון כסף.
הילדים שלכם יותר גדולים אז אולי טירול תתאים יותר ( אין לי ניסיון בטירול כמשפחה כדי להשוות ) .
עדי
-
ומה בנוגע לטיול מקסים לבלגיה ובמיוחד לאזור הארדנים?
-
עוד אפשרות, בתקציב לא גבוה…
בודפשט + סלובקיהפירטתי בבלוג על פעילויות לילדים בבודפשט: טיול טבע קליל ברכבל, ארוחת אבירים, מסעדות טובות וזולות, קרקס, גן חיות מקסים, שייט באוטובוס שממשיך בנסיעה לתוך הנהר, בית קפה מתוקים שוגר, בריכות ומרחצאות, יש מלון מרוחק עם פארק מים.. גלגל ענק, חדרי בריחה, ועוד…
(בבודפשט מתניידים בתחבורה ציבורית)
היער השחור, רצוי ביולי, בעדיפות לתחילת/אמצע החודש -
אני הראשונה להמליץ על בודפשט אבל לא הייתי טסה לשם בקיץ..
נכון, זה עניין של מזל... ובכל זאת…
מצד שני, לא חושבת שבלטון יתאים בעונה אחרת.
נראה לי שעשינו לך יותר בלגן מאשר מיקוד…
-
יצא לי להיות פעמיים באוגוסט ומזג האויר היה נעים… בכל הימים

השייט הלילי היה אפילו מקפיא
עניין של מזל.. וצריך מלון או דירה ממוזגת..
באוגוסט נערך מידי שנה ארוע זיקוקים בערב והפנינג לאורך הנהר לכבוד החג
ב20.8 אם אני לא טועה..
בבלוג אספתי סיכומי חופשות בבודפשט + סלובקיה.. תתרשמי. (חופשות עם ילדים סימנתי בסמל של ילד)
בהצלחה

-
לי יקרה - איך לא יהיה מזל למלכת הבלוג עם הכפית ???
אבל באוגוסט השנה היה גל חום חבל"ז... וחוץ מהדירה הממוזגת... אין הרבה לאן לברוח... (כאילו יש , אבל... )
אז אני עדיין בדעתי.
כמובן שהכל עניין של מזל. בכל יעד.
ולעניין אוסטריה, גם שם נפלנו על גל חום אבל פשוט עולים ברכבל לאנשהו וזה נפתר בקלות.
-
אם רוצים לנצל עדיין את המקומות הזולים יותר,אןלי אף טיסות זולות יותר..
הייתי הולכת על סלובקיה+פולין
או סלובקיה+בודפשט
כבישים טובים מאוד,אפשר לעשות טיול כוכב או שניים(אני הייתי מעדיפה שניים)
אוכל טוב,שפע אפשרויות לינה עם מטבחון פרטי,מחירים זולים..טבע,אגמים,פארקי מים,מוזיאוני הכפר הפתוח(כמה)שפע פסטיבלים מקומיים.ומתחמי קניות רבים ברובם רשת OBI(לאבא במיוחד)
לשלב עם בודפשט המקסימה או קרקוב לא פחות ממקסימה.
קניות נוחות כבר הזכרתי.
או,למרות שעדיין אין שפע מידע-פולין.יעדי טיסות רבים,אפשרויות ללא סוף,אגמים,טירות..קצת עבודה בהכנה
אלפים צרפתיים מעולים.אם יתמזל מזלכם והשאירו לכם כרטיסים זולים לג’נבה..יש אפשרויות לינה כמו שאימא אוהבת,כבישים לאבו,נופים לכולם,ואפילו מתחם קניות ע’ אנסי.יקר יותר מסלובקיה/פולין/הונגריה בוודאות.
-
תודה רבה על כל התגובות,
אמה- סלובקיה זו באמת אפשרות חזקה, הרגעת אותי עם הדיווח על מצב תשתיות הכבישים בארץ זו.
לי- תודה על סיכומי החופשות בסלובקיה וההפנייה המדויקת.
עדי- לא עשיתם בלגן אלא פתחתם עוד אופקים. זה מעולה.
שמוליק- בלגיה והארדנים כיכבו ששבנו מהולנד ונגנזו, בשלב זה, עקב רצון שלי בנופי לסת שמוטה.
עדי וטל - אבחן אפשרויות הגעה לאוסטריה . מה עדיף בשילוב בוואריה , טירול או זלצבורגלנד?
עמיחי- מערב גרמניה באמת משלבת את כל רצונותינו ( מלבד עניין הלסת ) האם לא דומה מדי להולנד בנופים?
ושוב, בכל פעם אני נפעמת מכמות הרצון הטוב והנכונות
לעזרה.
תודה
-
חבל טירול משתלב עם בוואריה
לזלצבורגלנד להקדיש טיול נפרד, ורצוי לפני שהילדים יהיו בני 15 (כרטיס זלצבורגלנד קיים במתכונת של שבוע או 12 יום, משתלם עם ילדים צעירים).
לשני היעדים שדה התעופה מינכן יתאים.
וינה רחוקה יותר...
-
מערב גרמניה זה אזור ענקי, מהמבורג בצפון ועד קונסטנץ בדרום.
בחלק הצפוני טרם ביקרתי, אבל ממה שהבנתי רובו שטוח.
בחלק המרכזי טיילנו בקיץ. שם בכלל לא שטוח – רוב הנוף הוא של גבעות ואפילו הרים. טופוגרפיה מאוד מגוונת. למעשה אזור האייפל בגרמניה ואזור הארדנים בבלגיה זה אותו אזור גאוגרפי שפשוט מחולק פוליטית בין המדינות. רחוק מאוד מהולנד, אבל אלפים זה לא בעניין הלסת.
-
תודה לי ועמיחי.
על הבהרת הנקודות בנוגע לאוסטריה ולמערב גרמניה.