עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.
-
מתחילים להתרגש וכמובן לארוז.
אני תמיד לוקחת יותר מידי דברים. אשמח אם תחלקו עימי את סודות האריזה שלכם.
כמה בגדים אתם לוקחים לכם ולילדים לנסיעה של שבועיים כאשר יש בצימר מכונת כביסה. כמה מכנסיים/חולצות/עליוניות מחולק לארוך/קצר.
אשמח מאוד אם תספרו לי, כי אני ממש אובדת עיצות בכל מה שקשור לאירזה.
בתודה מראש
נעמי. -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.הי נועמי,
אין לי נסיון גדול עם כמות בגדי הילדים.גם לטיולים קצרים יחסית 8-10 ימים שנסעני כטיולי בני מצווה לקחתי תמיד יותר מידי.אפילו לעצמינו.בעלי ,עם השנים הפסיק להתערב ונותן לי לקחת כל הבית.
.דווקא לטיול בגרמניה התקמצנתי.היינו 2 זוגות ברכב אחד,14 יום,הזמנו פןלקסוואגן.קיבלנו מרצדס ויטו הגדולה וכל הטיול "בכיתי" שיכולתי לארוז את הסנדלים האדומות גם.
לגבי הבגדים,ידעתי שיש אפשרות סבירה לצימר עם מכונת כביסה או לבקש דרות כביסות במחיר סביר.וזה סדיוק מה שעשינו.כמות כביסה של מעל 2 מכונות עלתה לנו 20 יורו כולל יבוש וקיפול למופת.גם אם יש מכונה בצימר ניתן לבקש יבוש כביסה לפי הצורך.
עדכון לגבי פעילות בטיטיזי.חברתי חזרה משבוע בטיטיזי.לנו במלון על שפת האגם.בשעות הערב בתי הקפה היו פתוחים וגם המסעדות.היו מופעי מוזיקה שונים ברחוב ובתי קפה.ואנשים הסתובבו בטיילת.להבדיל מביקור שלנו ביוני שהסתיים לקראת 18.00.במסעדות אומנם לקראת 20.00 לא שמחו במיוחד לשרת ואמרו שפתוח עד 20.30.במודעין בטיטיזי הם נעזרו לגבי המלצות למסעדות טובות ולא תיירותיות,מקומות בילוי,וכמובן הוופל המדובר.המסעדה של הוופל מאוד הרשימה אותם וגם החצר שלה.הדרך מטיטיזי קצה ויפה אליה.הם לא רכשו את כרטיס היער השחור,קיבלו ממלון את כרטיס לתחבורה חינם וכניסה לחלק ממוזיאונים.
קטע מצחיק ומביך היה להם בסאונה.היא כמובן הקשיבה לי בחצי אוזן כאשר הסברתי על הנוהג בביקור בסאונה.נכנסה בכייף עם החברה,שתי גרציות פולניות אמיתיות,ולא ידעו היכן לקבור את עצמן לנוכך קבוצת גברים(ואשה אחת) בעירום
למחורת היום תפסו את הסאונה רירה עדיין בערב ושמו אחד הבעלים על המשמרת בחוץ,להזהרה
.
בילוי נעים,
אמה -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.עלייך להתעדכן במזג האויר יום לפני הנסיעה בלמטייל כך שתוכלי לראות שבוע קדימה. בכל מקרה אתם באירופה ויש לקחת מכל העונות. לכל אחד אני לוקחת שני גינסים שלשה קצרים שני סוצ'רטים וטי שירט כחמישה בהתחשב בכך שיש מכונת כביסה. כדאי גם לקחת שני טריקו ארוך. יש להתלבש בשיטת הבצל כך שניתן להוריד שכבות. בבוקר ובערב קריר יותר. -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.הי, נעמי. מבינה אותך כל כך. אני עוד שבועיים בדיוק וכבר אין לי אוויר לנשימה. ככה, לגבי אריזות - אצלנו רוב המקום בתיק תופסות התרופות. לא הכרוניות תודה לאל אלא דווקא "על כל צרה שלא תבוא" - חמות שאכלה יותר מדי בצהריים וגוססת בערב, אימא שנכנס לה משהו לעין וצריכה טיפות, בעלי שהגב נתפס לו, הילד שהשן או האוזן התחילה לכאוב. הרבה נגד שלשוש\עצירות\צרבת. לעצמי אני לוקחת בערך חצי בית מרקחת כי תמיד כואב לי משהו לא מוסבר. ולעניין הבגדים לילד: 3-4זוגות תחתונים, 2-3 זוגות גרבי ספורט, 1 זוג גרביים עבה ממש (לישון, להסתובב בצימר), 2 מכנס קצר, 1 ג'ינס או מכנס ארוך נוח, 1 - 2 מכנסי טרנינג (אחד יותר עבה שני יותר דק אבל ארוך). 2-3 חולצה קצרה, 1 גופיה קצרה, פיג'מה, בגד ים, שרוול ארוך דק 2, סווצ'שר 1, מעיל רוח עם בטנה - 1. כובע כפפות (גרוסגלוקנר). נעליים - קרוקס ונעלי התעמלות. לפי הרשימה הזאת אני אורזת את בעלי (+ 3 חכות ואבזרי דיג
), את עצמי, את אימא שלי ואת חמותי גם. השאר עושה מכונת כביסה (אני קונה בסופר מייד אריזה גדולה של אבקת כביסה) וחנויות C&A שפזורות ברחבי גרמניה אוסטריה תודה לאל. לא לוקחת שום דבר שאפשר לבקר איתו באופרה של וינה. משתדלת לקחת בגדים "יד חמישית" כלומר כאלה שאוכל להשאיר בפח הזבל של הצימר בסוף הטיול בפרט לילד, כי למשל סווטשר שאני לוקחת בקיץ בטוח יהיה לו קטן בחורף כבר. אז נכון לפעמים אנחנו נראים כמו קבוצת פליטים מצ'צ'ניה אבל למי אכפת?
אהה, וחמותי מתעקשת תמיד לקחת גם פונצ'ו - מין מטפחת צמר ענקית שהיא מתעטפת בה. כמובן לוקחים המון ספרים, משחקים מסוג טאקי וקלפים, סרטי DVD לילד. בעקרון אני בגישה שכל מה שאפשר לקנות במקום כמו סבון, שמפו, משחת שיניים וכו' - קונים שם ולא סוחבים מפה. וואי, קראתי את הרשימה ואני כבר רואה את 4 המדוודות שמחכות שאני אארוז אותן, נהיה לי רע.
אלונה -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.שלום לכל האורזים,
האם ידוע לכם אם יש חנויות לכביסה וייבוש באזור היער השחור?
-
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.אוי,אלונה מזמן לא צחקתי כך
במיוחד על הגוססת בערב.אני לא נוסעת בהרכב שלך אבל נראה לי אורזת כמעט אותו דבר
.תרופות,תמיד מהבית.הרוקחת שלנו כבר יודעת מתי אנו טסים.אני קוראת להם ארכת בעד ונגד
.בעלי כבר שואל בעצמו:את הכדורים החומים לקחת? לאחר השוארמות באיסטנבול אפילו הוא לא לוקח צ'אנסים .תתפלאי איך התרופה מארץ הקודש עזרה בארה"ב הגדולה לשעורה בעין,לגיסי שחי במקום.
טוב לדעת שאני לא לבד.המחירים ברגמניה,בסופרים שהומלצו כבר בפורום,ממש לא יקרית.אפילו זולים יותר מהארץ.לכן באמת לא חייבים לסחוב את כל הבית.אני עוד רכשתי שם כל מיני מוצרי טואלטיקה.
אמה -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.לא הייתי היער השחור וגם אנחנו סחבנו מכל וכל אבל-
חילקנו בין המזוודות פריטי לבוש וציוד של אותו מטייל על כל צרה שלא תבוא כך שאם לא תגיע מזוודה אחת, תמיד יהיה משהו באחרת. -
אני תמיד מקנאה באלה שמצליחים לארוז מעט...איכשהו אני תמיד חוזרת עם עודף. לא נורא... בגנים הפולניים לא קיימת הפונקציה של "פחות מדי".
תתנחמי בזה שהאריזה היא כבר כמעט חלק מהחופשה
רק לא לשכוח מספיק תיקי בד לקניות בסופר. חבל לקנות שקיות ניילון... -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.אני מהמינימליסטים- כמה שפחות יותר טוב...
תיק תרופות מכובד, שיהיה+ערכת חבישה וקיבוע.
אבל בגדים- מינימום. מיטב אופנת "אי אפשר אפילו לתרום את זה, כי לא נעים" משתלב נפלא עם המשפחה הצ'צ'נית של אלונה וקונספט אף אחד לא מכיר אותנו. חצי נשאר שם ולא חוזר איתנו.
היחידה שאורזת לבד, לעצמה- בת ה 14 שצריכה שצבע הגרבים יתאים לצבע התפרים בג'ינס. מקבלת טרולי (בגודל שעולה למטוס)וכל מה שנכנס שם- נוסע. מה שלא- חבל. לדעת לבחור זה שיעור טוב ולא, אין מקום במזוודה אחרת לעוד שני זוגות נעלים שלא נכנסו.
לשלושה שבועות ביגוד לילד זה משהו כמו 5 זוגות גרבים, זוג נעלי התעמלות+זוג קרוקס, 2 מכנסים ארוכים-1 גינס 1 טרנינג, 1 קצרים. 3 חולצות קצרות, 2 חולצות ארוכות, 1 סווצ'ר- רצוי עם רוכסן, פיג'מה ארוכה דקה, בגד ים, כפפות +כובע, מעיל. זה כמו לשבועיים- מכונת הכביסה בפעולה. משתדלת להתאים הצבעים כך שהכל ילך עם הכל (בבנים זה קל, בבנות פחות אבל אפשרי).
הפעם עם הקרוואן ננסה להצטמצם עוד יותר כי יש גם ציוד קרוואן לקחת.
בגדים אף פעם לא חסרים ותמיד אפשר לקנות.
תבלו
יולי -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.יולי קבלי תזכורת
אנחנו טסים חזרה לארץ באותה טיסה.
אם אשתי תראה אותי מדבר עם צ'צנית היא לא תרשה לי לגלוש בפורום יותר...
מבטיחה לקנות משהו יפה לטיסה במינכן?
הג'מוס -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.בתור אשתך לא הייתי מרשה לך לגלוש בפורום יותר אחרי שהייתי רואה אותך מדבר עם בלונדינית זוהרת מהאופרה של וינה
נראה לי שהאינטרס שלך בתור גולש נוטה דווקא לכיוון האאוטפיט הצ'צני
אבל הסר דאגה מליבך, היום האחרון שלנו אמור להיות מוקדש לקניות...
יולי
-
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.נעמי
אני חושב שאת מספיק מיומנת בלארוז.
זה לא טיול ראשון שלכם!
מה התחלת לקבל רגליים קרות 5 ימים קודם?
את הרי לא באמת צריכה לנסוע - אני מצטט את בעלך כמדומני.כבר היית שם ...
אל תשכחי את הכירבולית שמשמשת גם לריפוד המזוודה וגם להתכסות ברכב בצינה של הבוקר וגם לריפוד המתנה השבירה שתביאי לי משם.שעון קוקיה כמובן
תהיי ספונטנית.קחי בדיוק מה שלקחת בשנה שעברה.
בהצלחה
אלונה- יש לך כדור המטפל בכאב בטן? היא נורא כואבת מרוב שצחקתי מהתיאורים הצבעוניים שלך.נראה לי ששכחת לקחת היום את הכדור הירוק.שכחת להגיד שצריך לקחת את הכדורים של הזכרון.ירוק לבוקר ואדום לערב.או להיפך.לא זוכר.
הג'מוס -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.יולי
לא זכור לי שהייתי באופרה של וינה.
אבל זכורה לי בלונדינית אחרת והיא לא מצ'צניה.(היא מוולנדאם)
קבלי הצעת לבוש לעליה למטוס.
בבוואריה ובאוסטריה זה נקרא דירנדל.
ותמיד תוכלי לעבור לאופציה ב'.
הג'מוס
-
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.בדיוק היום מתפרסמת הכתבה השטותית הזאת:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3750836,00.html
אני רצה לקנות שמלה ונעליים, כדי שאוכל להרגיש טוב עם עצמי בחופשת הדיג המתקרבת שלנו. בעצם, אקנה שתי שמלות, אחת לזמן הדיג, ואחת, מפוארת יותר, לצליית הדגים. שניתן להם את הכבוד הראוי! -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.נעה, אני חושבת שתיראי נפלא עם השמלה האדומה שבתמונה בזמן שאת מנקה את הקרפיונים, נעלי עקב רק יוסיפו לאווירה. ג'מוס, אם יורשה לי מבלי להסתבך יותר מדי, הבלונדיניות הולמות אותך. ולנעמי, את שהתחלת את השיחה הנהדרת הזאת דווקא נעלמת לנו. עסוקה באריזות?
אלונה -
הנה חזרתי.תודה רבה על התשובות. למדתי ממכם שאני באמת אורזת הרבה יותר מידי ועשיתי קיצוצים רציניים ברשימות. מקוה רק שמכונת הכביסה בצימר תהיה תקינה.
ממשיכה באריזות
ביי. נעמי. -
הנה חזרתי.הי נעמי
נסיעה טובה ובטוחה.
אם אני זוכרת נכון המסלול שלכם די דומה לשלנו (כמעט של כולם כך) מחכה לשובכם כדי להספיק לשמוע הצעות, מסקנות והארות עוד לפני שאנחנו נוסעים
תודה
הדר -
עוד 5 ימים נוסעים ליער השחור.נעמי הי,
גם אני לוקחת יותר מידי, בפעם האחרונה החלטתי שאני לוקחת אבל לא מחזירה את הכל, ולקחתי דברים שאולי כבר לא נלבש, או כאלו שכבר לא צריך, או שבכל שנה אני מחדשת (כמו גופיות ארוכות, טרנינג, מגבות, כלי רחצה שנשארו מאחורינו....) וכך יחד עם האוכל שירד מהמזוודות היה מקום להרבה דברים חדשים.
בכל מקרה ארזתי לצעירים - לא משנה מה ארזתי, אלא מה שלדעתי כדאי לקחת - כחמש חולצות ארוכות דקות (אני ארזתי גם קצרות, בהן לא השתמשנו) קפוצון, 4 מכנסים ארוכות (לא השתמשתי בכלל במכנסיים דקות, רק בפוטרים ובג'ינס), מעיל (תמיד נשאר ברכב), משהו ללילות. גם אנחנו כיבסנו ולכן הציוד הספיק.
לימור -
וידוי בנושא התרופותגם אני לוקחת בית מרקחת קטן, ליתר בטחון (אינלציה, טיפות אזניים, משחת עיניים, אקמולי לפחות שלושה בקבוקים, מד חום, ערכת עזרה ראשונה, משהו לנזלת, מוקסיפן משהו ל....) את הציוד הזה אני סוחבת בטיסה על הגב, ליתר בטחון שלא יתקלקל בבטן המטוס ושישאר ממוזג. אגב גם בארץ אני קצת חרדתית בעניין.
לימור -
וידוי בנושא התרופותהי לימור,
לא עשו לך בעיות להעלות למטוס כמות כזו של תרופות/נוזלים?
אני בדיוק גם מתחבטת בעניין.... אשמח לדעת
תודה,
זיוית