מה יותר עדיף?
-
שלום,
ראשית אני רוצה להתחיל בוידוי ולהתוודות ,אני כבר לא אדם צעיר בן 22,
אני בן שלושים ושבע ואף פעם לא היתי בתאילנד!,
רציתי לשאול כי אני מעוניין לתכנן טיול ולנסוע אז מה יותר זול? טיול באופן עצמאי או טיול מאורגן?לאחד כמוני שנוסע לשם בפעם הראשונה..…
ואם למשל אני רוצה לטוס לתאילנד רק בשביל לנפוש בקופנגן וקוסמוי ולא לטייל בצפון,האם יש איזה סוכנות פה בארץ או משרד נסיעות שמוכר דיל של טיסה+מלון רק לאיים ומה העלות של דיל כזה? יש איזה אתר של משרד נסיעות שמומלץ לי לבדוק דרכו?
וכמה עולה טיסה מהארץ לתאילנד?
אני הבנתי גם שבשביל להגיע לאיים אז כמובן שצריך לטוס בטיסה מהארץ לבנגקוק ומשמה לקחת עוד טיסת פנים לקוסמוי...כמה עולה טיסת פנים כזאת? וכמה תקציב צריך להכין מראש כולל הטיסה הבינלאומית מהארץ לבנגקוק?
אשמח אם מישהו קצת יוכל לעשות לי סדר עם כל מה שהעליתי כאן.
-
כמו שכתבת אתה בן 37. אתה יכול להתחיל בזה שתשאל בעברית את גוגל את השאלות שהעלית. מבטיח לך שעל רוב שאלותיך תקבל תשובה.
אם האנגלית שלך מספיק טובה חפש גם באתרים באנגלית.
לגבי טיול עצמאי. אנחנו עשינו זאת לפני כ 12 שנה. יצא לנו זול יותר מאשר דרך טיול מאורגן.
בנוסף לזה שלא '' הריצו'' אותנו.
התנהלנו בקצב שרצינו.
היום המחירים לטיול מאורגן זולים יותר. אם אתה רוצה לנפוש באיים בלבד עליך לחפש חברות שיש להן הסכם לטיסות המשך או חברות כמו ארופלוט שטסות ישירות לאחד האיים. (מתל אביב יש טיסה ישירה רק לבנגקוק).
טיסה מבנגקוק לקוסמוי יקרה ויכולה להגיע ל 150 דולר לכיוון אחד. אם תרכוש את הכרטיסים זמן רב מראש ייתכן ותמצא מחיר טוב.
עלויות שהייה משתנות בהתאם לסוג המלון ומה שתרצה לעשות. נדמה לי שכדאי לך לחשוב בכיוון של 150 עד 200 דולר ליום. כרטיס טיסה תלוי בעונה בין 1000 ל 1500 דולר.
-
כתבת ״היום המחירים לטיול מאורגן זולים יותר״???
ראיתי עכשיו טיול מאורגן לתאילנד דרך חברת אשת טורס בתחילת דצמבר לשבועיים עולה 2370 דולר!!!
זה נקרא זול??
זה נראה לי יקר לשלם 8300 ש״ח לטיול…..
-
אתה חי באיזשהי מציאות מדומה…
לאיזה מחיר ציפית..?
בצורה עצמאית אולי יעלה לך פחות.ממש לא בטוח.
אבל תראה הרבה פחות דברים.
וקח בחשבון הוצאות נוספות על מזון שתייה בילויים וכו'
-
רגע,אז כל אחד שנוסע לתאילנד משלם מחיר כזה?
יכול להיות אולי שטיול בצורה עצמאית או נופש בקופנגן וקוסמוי יעלה פחות מטיול מאורגן?
אין אולי איזה סוכנות נסיעות בארץ שמוכרת דילים של טיסה ומלון לאיים?
אגב,יש אפשרות בבנגקוק לסגור נופש לקוסמוי וקופנגן דרך הסוכנות נסיעות של המרכז למטייל תאילנד״ שנמצא בבנגקוק?
-
אני אישית ממליץ על תכנון עצמאי ולא דרך סוכנות נסיעות.
מה עוד שאתה נוסע רק לבנגקוק ולאיים .אין שום סיבה שלא תזמין לבד את הטיסות והמלונות זה ממש לא מורכב.
אטרקציות אפשר להזמין כשאתה שם, אין צורך מראש.
אבל בכל מקרה כפי שנאמר לפניי- זה לא שתוזיל ברמות מטורפות את העלות.
נראה לי שבעיני רוחך דמיינת את תאילנד של שנות ה90...
תאילנד היא לא הודו מבחינת עלויות. לא יקרה ביחס למה שתקבל, אבל גם בהחלט לא נחשבת יעד זול מאד.
נ.ב אין לי מושג מה כולל הטיול שהציעו לך וכפי שאמרתי אני נגד טיול מאורגן במדינה כמו תאילנד. אבל אם זה הכיוון שלך אז בגדול 8300 ש”ח לשבועיים בתאילנד כולל טיסות פנים ומלונות זה נשמע לי מחיר סביר מאד.
-
אבי היקר. צא וחשוב. לפחות 1000 דולר טיסה משאיר את הטיול המאורגן על רמה של 1400 דולר לשבועיים. ממוצע של100 דולר ליום זה זול.
אם לדעתך 8300 זה יקר לך
וחורג מהתקציב שלך אז כנראה שתאילנד אינה היעד עבורך.
-
שים לב ש’טיולי אשת טורס’ הם ‘זולים’ מכוון שארוחה אחת (או שתיים ביום) לא נכללות וכי כל תוספת כמו מי שתייה או בקבוק קולה אינו נכלל וכי כניסה למקומות שבהם גובים כסף (אטרקציות של שייט למשל) אינם נכללים וגם הטיפ למדריך (הישראלי והזר) אינו נכלל.
אז אם תסכם הכל, אזי 8300 ש”ח אינו המחיר הסופי !!! המחיר (עדיין לא סופי) יעמוד על בערך 10000ש”ח
אז איך חוסכים?
טסים לתאילנד עם האוזבקים או הירדנים ולא עם אל על.
אוכלים בתאילנד בדוכני רחוב ולא במסעדות.
לנים במלונות שעושים מבצעים ומחפשים אותם ברשתות של חיפוש מלונות.
נוסעים ברכבת או אוטובוס ולא במטוס.
עוברים במעבורת.
קונים מים ב11\7.
באופן כזה, אפשר להוריד את מחיר הטיול באופן משמעותי !
-
אפשר גם לטוס לתאילנד דרך קונקשיין במוסקבה,זה גם טוב,לא?
אגב,באיזה אתרי אינטרנט מזמינים בתי מלון? ,אתריםכמו TripAdvisor
או booking וכד׳?
האם יש אולי אתרים באינטרנט שאפשר להזמין גסטהאוסים?
-
טיסה לתאילנד בדוק לפי כמה מרכיבים שחשובים לך
מחיר
או טיסה ישירה
או זמן טיסה/המתנות …….
יש טיסות מאד זולות עם איג’פט אייר – למי שמוכן להסתכן.
יש טיסות זולות עם האתיופים רק שזה המון שעות.
גגל “ טיסות לבנגקוק”
גסט האוסים אפשר למצוא בבוקינג גם באגודה וגם בטריפ אדוויזר
במערכת החיפוש – יש אפשרות למחיר, לסוג הלינה, למיקום וכו’ וכו’ וכו’.
-
אני בדרך כלל מחפש ב skyscanner.net. מאוד אמין ואם מחפשים ומתעקשים מוצאים טיסות זולות. רק לשים לב לזמני המתנה בין טיסות כמו שאמר לך שלמה.
-
שלמה לא מופיע בשירשור חיליק
-
תודה לדן על התיקון. הקרדיט נתון ל avi. כל המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם.
-
אני חושב שאני יותר בכיוון של חופשת בטן-גב…
אין לי בעיה לטוס פעם ראשונה לתאילנד ולהיות שם נגיד משהו כמו 12 לילות רק בקופנגן…..
השאלה והעניין הוא אם יש לי מה לעשות בנופש באי שרובו הוא להיות בים ובבריכה שהבעיה היא שאני לא שוחה,כלומר,אני לא יודע לשחות.
יש עוד אטרקציות בקופנגן שאפשר לעשות שם?
-
מה זה אטרקציות מבחינתך?
אפשר לשכור אופנוע ים לכמה שעות (לא מומלץ לטעמי).
אפשר לבצע הפלגות יומיות שונות (סיורי איים).
יש מתחם ווייפאאוט בקופנגן (לא הייתי בו, גילוי נאות).
אבל רשמת שאתה מחפש בטן-גב אז אני מודה שאני לא מצליח להבין איך אתה מדמיין שנראה היום הקלאסי שלך בחופשה הזו…
12 יום בקופנגן נראה לי מוגזם, בתור אחד שמת על האי הזה.
אתה יכול לחלק את ה12 יום בין קופנגן לקוסמוי. מבחינת אטרקציות קוסמוי עדיפה.
-
ל: מה יותר עדיף? עדיף לחפש בגוגל.......סליחה שאני מתערב אבל אם אתה לא יודע לשחות למה אתה נוסע לקופנגן שם זה בעיקר ים ומים סע לבנקוק או לצפון יהיה לך בהרבה יותר מעניין ואם אתה נוסעת ל-12 יום אז כדאי שתשים לב טוב טוב לקונקשיין כי יכול לקחת לך יומיים להגיע רק לתאילנד ויומיים החזרה לארץ אז נשאר לך סך הכל שמונה ימים שיהיה לך נסיעה טובה
-
הוא יכול להנות מהים גם בלי לשחות,פשוט לא להיכנס עמוק מדי,והוא יכול להנות מהחיי לילה, מהאוירה,מהאנשים ומהתיירות היפות שיש שם,אגב קופנגן זה לא רק ים,יש שם גם טבע יפה מסביב לאי(אם יוצאים מהמתחם המצומצם של הדרין),ולמי שמגיע לבד זה המקום שהכי קל להסתדר בו כי אין שם יותר מדי זוגות כמו בשאר האיים אז יותר קל להתחבר לאנשים אחרים וגם להכיר בחורות,ולגבי השאלה המקורית,מבלי להתיחס כרגע למחיר,ממש לא מציע לך ללכת על הטיול מאורגן,לך תדע על איזה אנשים תיפול?ולמה שכל הטיול תיהיה תלוי בקצב של אנשים אחרים ושיכתיבו לך מה לעשות? אני אנטי לגמרי לגבי טיולים מסוג הזה
-
למה ננעלת על קופנגן?
כי כולם מדברים על זה?
יש עוד מה לעשות שם אבל זו לא נשמעת הבחירה הנכונה עבורך.
בטח לא ל 12 יום.
3-4 ימים ותמשיך למקום אחר.
-
סע לקורפו, יעלה לך רבע ועונה על כל הדרישות שלךלא חראם בשביל בטן/גב לטוס כל כך רחוק וכל כך יקר?
אם היית אומר שאתה רוצה לראות תרבות של מזרח אסיה, רוצה להתנסות באוכל שאתה לא מכיר, ללמוד מה אומר בודהיזם, הנוף המיוחד של תאילנד אז בטח צריך תאילנד. אבל בשביל בטן/גב?
-
לא רואה בזה שום בעיה.
לתאילנד יש את הקסם שלה גם כשעושים חופשת בטן גב.