האלפים הצרפתיים - הצילו
-
מצטערת אם זה נשמע קצת נדוש, וכן קראתי אינספור שרשורים בנושא, ועדיין צריכה עזרה כי לא מסתדר לי By the book.

הזמנו כרטיסים לקיץ הבא לז’נבה, 8 ימים נטו, מתוכם שבת עד שבת + יום.
יעדי הטיול יתחלקו בערך כך:
3 ימים אגם אנסי ובורז’ה
1-2 ימים שאמוני
2-3 ימים אזור מורזין (שמורת cirque de fer a cheval, אגם Montriond) ואולי עיירות על אגם ז’נבה
בתוך מניין הימים האלה נשלב נסיעות נוף בכבישים שבין אנסי לשאמוני עם מעברי הרים וכו’ (למשל כבישים שמצטלבים ב-La Clusaz, Megeve וכו’).
אנחנו מעדיפים לינה אחת, וקראתי המלצות של יונית שבמקרה כזה כנראה יהיה טוב ללון באזור סלאנש / פאסי, אבל אצלנו דווקא שאמוני לא תככב, ואילו 2-3 ימים באזור מורזין + אגם אנסי מושכים את הלינה יותר לכיוון Cluses (לפי ניתוח זמנים בגוגל מפות). הבעיה היא שאין כל כך דירות נופש ב-Cluses, אלא רק בעיירות קטנות במרחק כרבע שעה צפונה. האם מקום כזה יכול להתאים?
רוב הדירות באתרים השונים נמצאות דווקא באמצע הגוש באזורים של La Clusaz, Megeve, אבל זה מכריח נסיעות ארוכות בכבישים מתפתלים כל יום, ונראה לי שקירבה לאוטוסטראדה עדיפה לנו.
לחלופין, אפשר לפצל לינה ל-3 לילות באזור אנסי והיתר איפה? אבל אז אני מניחה שהלינה תהיה במלון ולא בדירה – גם יקר מאוד וגם ראיתי שארוחות הבוקר במלונות הן על הפנים (בערך קרואסונים, מאפים וריבות וזה ממש לא מתאים לנו).
בקיצור – לא יודעת מה לעשות. אשמח לכל תובנה, ותודה למי ששרד עד כאן.

-
לא מציעה ללון בCluses. לא מאד נעימה.
-
אישית, אם צריך לינה אחת הייתי בוחרת בפאסי, קרוב לכביש הראשי. שעה +קצת עד מורזין, כנ”ל עד “הקרקס”. ומניסיון העבר יש די הרבה דירות באזור. בבוקינג אפשר למצוא גם דירות עם אפשרות לשכור חדר בימים גמישים, לא רק שבת-שבת, אגב ובמחירים סבירים.
-
למה רק יום או יומים לשאמוני?
לדעתי גם 10 ימים זה לא הרבה לאזור.
בטוח שאזור מורזין מצדיק יותר ימים?
אולי זה טיול שני שלכם לאזור.
אם זה טיול ראשון הייתי מתרכז באזור מצומצם יותר.
אל תשכחו שגם בקיץ יש הסתברות גבוה לגשם. כלומר אין לכם בודאות 8 ימים נטו של טיול.
-
היי
ראשית, הייתי הולכת על לינה אחת בלבד.
האזורים של La Clusaz, Megeve – יפיפיים אבל לא יתרמו לך. נהפוכו.
האזור של Cluses יכול לשרת אתכם נהדר. ולאו דווקא היא.
מרחק כרבע שעה צפונה מ Cluses בהחלט יכול להתאים. שימי לב רק שלא מדובר על עיירה שצריך לטפס את כל ההר בכדי להגיע אליה.
וכפי שאמרו אזור פאסי ייתן גם מענה נהדר. אנחנו הגענו משאמוני לאזור מורזין ללא כל בעיה.
רק אציין שגם מאזור פאסי וגם מאזור קלאוזס קצת בעייתי לטייל באגם בורג’ה. לכל שאר היעדים אין בעיה
לימור
-
נכון, להגיע לאגם בורז’ה קצת רחוק מפאסי, מצד שני, ב8 ימים, אישית מוותרת...
-
תודה על התשובות. מאוד עוזר לי להתפקס.

יונית, פסלתי מלון ב-Cluses בעקבות המלצתך, אבל דירה באחת העיירות שצפונית לה עדיין אפשרית.
נירית, תודה שהארת את עיני שיש בכל זאת דירות שמוכנות לפחות משבוע. הבאסה שנראה לי שאני מתחילה מוקדם מדי, כי לדעתי רוב הדירות בבוקינג Sold Out כי בכלל לא פתחו יומנים לקיץ הבא. לכן כשאני מחפשת פאסי אני מקבלת יותר Saint-Gervais-les-Bains. אולי נצליח לגרד משהו מספיק קרוב לאוטוסטראדה.
telo, שמתי נעצים על המפה, ואלה ההדגשים שיצאו לי, אחרי שבררתי בפינצטה מה מתאים לנו. אני יכולה אולי לוותר על אנסי ולעבות את אזור שאמוני, אבל לא בטוחה שאני רוצה. דווקא מתחשק לי לגוון בנופים. לילדים זה טיול ראשון באזור, אבל הם כבר גדולים ודווקא מתאים בעיני גיוון של נופים, יותר בכיוון טיול מבוגרים.
לימור, אם נחדד אז רבע שעה צפונית ל-Cluses מתאים גם לטיול לכיוון אגם אנסי? האם היית מתמקמת שם/בפאסי לכל ה-8 ימים גם אם יש אפשרות לחלק לדירות 3 ימים באנסי ו-5 באזור פאסי? למעשה השאלה היא כמה ניג’וס זה באמת לנסוע באוטוסטראדה מהאזור שצפונית ל-Cluses לאנסי 3 ימים (בהנחה שבחלק מהימים חלק מהדרך תהיה בכל זאת בכיוון אחד טיול דרך הכבישים הקטנים של Megeve ו-La Clusaz)
-
בהחלט דילמה. מנסה לענות לשאלתך. אנחנו נסענו מהדירה של נואל (צפון מערב לאנסי) ל Cluses וצפונה בלי כל בעיה. אבל. בכללית בטיול הזה שלנו לא היו הרבה נסיעות אז זה לא הורגש כניג’וס. (היה לנו איזון נכון לדעתי בין ימי נסיעות וימי קלאב)
לגבי טיול דרך הכבישים הקטנים של Megeve ו-La Clusaz – נהדר. ולא לפספס את עמק Manigod
-
קודם כל בלי לחץ…
בairbnb המון אופציות באזור שאת מחפשת.
אנחנו ישנו פה- https://www.airbnb.com/rooms/2877602 דירה חמודה מאוד שמתאימה למשפחה עם שני ילדים (שלנו היו בני 5 ו

בכפרים באזור של הכפר הזה ראינו המון דירות נופש ומלונות.
בהצלחה
-
לימור, את צודקת בעניין המינון. אני אצטרך לחשוב טוב ויש לי הרגשה שאצלנו זה כן יהיה ניג'וס ואני אצטרך לשנות משהו או לפצל לינה.
רושמת לפני את עמק Manigod. אפרופו כל הכבישים האלה, האם יש המלצה ספציפית לכיוון (למשל עם הפנים למונבלאן) או שהכל הולך?
אבישי, תודה על העידוד, אם כי אני מוכרחה לומר שבשלב ראשון פסלתי על הסף את המיקום שלך כי הוא נראה לי ממש נידח עם כבישון מלא פיתולים. לא לקח לכם שנה לצאת משם כל יום? זאת בדיוק הבעיה שלי - רוב הלינות לא קרובות לאוטוסטראדה ולוקח 20 דקות רק לצאת.
-
לקח כ20 דקות מהכביש למטה עד לדירה.
אז מה?
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר איתה שלמה. בסדר העדיפויות שלנו נוף ושקט היו בעדיפות ראשונה והקרבה לאוטוסטרדה היתה משנית מאוד.
קחי בחשבון שעל משהו תהיי חייבת לוותר בבחירת הלינה אף פעם אי אפשר למצוא דירה שהיא 100 אחוז בול לפי הדרישות, הכל עניין של סדר עדיפויות. לדעתי לפחות
-
אנחנו היינו באוגוסט באלפים הצרפתיים וחלוקת הימים שלנו בפועל היתה בערך כמו בתכנון שלכם (רצינו יותר ימים בשאמוני, שהנופים שם היו באמת בסדר גודל אחר מכל מה שראינו בכל מקום אחר באיזור ובכלל, אבל מזג האוויר לא התאים).
ישנו בפאסי, בצימר קרוב לאוטוסטרדה, ולא הרגשנו שהנסיעות היו קשות (ואנחנו עוד היינו עם ילדה קטנה יחסית, בת 4.5).
זה הלינק של המקום שישנו בו – מומלץ בחום!
https://www.airbnb.com/rooms/4101138
אם הייתי צריכה לדרג את קושי הנסיעות, הנסיעות לאיזור מורזין (היינו בקרקס הקרחוני ובאגם מונטריונד) היו הקשות קצת יותר, כי למרות שהן לא היו ארוכות מאד מבחינת זמן הדרכים היו מאד מפותלות, ועם ילדה קטנה זה גרר בחילות בהתאם.
-
תודה לכולם על התובנות. בינתיים אני ממשיכה לחפש ולהתלבט, כולל בחינה נוספת של הדגשי הטיול.
-
לגבי אנסי: גם אני התאכזבתי מהיחס תמורה/מחיר במלונות ששם, ומכיוון שרצינו דירה קרובה למרכז העיירה (כדי להכנס אליה רגלית ולא להסתבך עם חניה) מצאנו את מבוקשנו בדירת airbnb הזאת: https://www.airbnb.com/rooms/4599085
להנות מכל העולמות: גם נמצאת במתחם מגורים שקט סגור ומסודר, עם חניה שמורה, וגם ממוקמת במרחק 10 דקות הליכה נינוחה בפארק ירוק ויפה לאורך נהר הת’יו ללב העיר העתיקה.
דירה מרווחת, מצויידת בכל טוב ומהממת.
מארח אמין זמין וגמיש (הסכים בלי בעיה לבקשתנו מעכשיו לעכשיו לאחר את הצ’קאאוט בשל גשם ששינה לנו את התוכניות).
היינו בה שני לילות והיינו מוכנים להשאר עוד.
-
יונה וקשת, תודה גם לך וסליחה על האיחור, ושוב תודה לכולם.
בסוף, אחרי התלבטויות רבות החלטתי על מקום לינה באמצע הדרך בין אנסי לשאמוני, קרוב לאוטוסטראדה. חשובה לי מאוד הגמישות, שיהיה לאן לברוח בימים גשומים ושהכל יהיה פתוח בלי מחויבות. מנסיון העבר אין לדעת מה יהיה התמהיל הסופי של הטיול. אני מאמינה שיהיה בסדר, כי מן הסתם לפחות כיוון אחד ממילא ניסע בכבישי נוף, שהם עבורנו חלק אינטגרלי מהטיול.
עכשיו ממשיכה לחשיבה על הלילה הראשון והאחרון ועל יתר הפרוצדורות. לא לגמרי הבנתי את הקטע של שדה התעופה בז'נבה. האם הצד השויצרי והצרפתי הוא רק בשכירת רכב או גם בטיסה עצמה? ואם כן אז לאיזה צד הטיסה של איזיג'ט? ולמה בד"כ שוכרים רכב בצד הצרפתי? האם זה משמעותית זול יותר או שיש סיבה אחרת?
-
ברב המקרים שוכרים בצד הצרפתי כי זה יותר זול. היו מטיילים שדיווחו שהצד השוויצרי יצא להם זול יותר אבל בד”כ זה הצרפתי. כדאי תמיד לבדוק
-
הטיסות הבינלאומיות מישראל נוחתות בצד השוויצרי.
שני השדות ממש צמודים והמעבר הרגלי פשוט. השדה לא גדול.
ברכב אי אפשר לעבור בין השדות וצריך להקפיד להחזיר לצד ממנו שכרתם.
הכניסות נפרדות.
בקיץ המחירים בצד הצרפתי היו יותר זולים בשני הטיולים שלנו.
באפריל שכרנו בצד השוויצרי בגלל צמיגי חורף. הבנתי שבצד השוויצרי יש מבחר גדול יותר של רכבים. רלוונטי אולי למי ששוכר רכב אוטומטי.
-
תודה. עשיתם לי סדר.
-
רק מציינת שאנחנו שכרנו רכב בקיץ מהצד השוייצרי כי במקרה יצא לנו יותר זול (דרך אורן מרום כמובן). ועל הדרך קיבלנו גם את מדבקת האוטוסטרדות שמודבקת רק על הרכבים השוייצריים.
כך שתמיד כדאי לבדוק.
-
המדבקה הזאת באמת יכולה להיות ממש נוחה. אחרי סיפורי הזוועות שקראתי כאן על נסיונות נואשים להתחמק מהאוטוסטראדה השוויצרית, יש מצב שגם אם ייצא לי הפרש קטן ברכב אני אעדיף לשכור בשוויץ...