ונציה - התלבטות
-
שלום רב,
טיול משפחתי בתחילת הקיץ הבא ייגמר בונציה, ממנה טסים חזרה.
החלטנו להקדיש לה קצת זמן (2 לילות, יום אחד מלא).
פעם שעברה (מזמן מאוד) שהיינו בונציה לנו מחוץ לעיר. הפעם רוצים בתוך העיר.
יש פרט אחד חשוב שאשמח את עזרתכם בנושא. הטיסה חזרה, על אל ב 10 בבוקר. משמע הגעה לשדה ב 7 בבוקר.
אם היינו לוקחים מלון מחוץ לעיר עם שאטל לשדה, אין בעיה. אשמח לדעת מה האפשרויות שלי בנושא בהנחה שרוצה ללון במרכז ונציה, באזור סן מרקו.
תודה רבה וחג שמח

לימור
-
אתם מחזירים את הרכב בהגעה לונציה?
אני בסיטואציה דומה ( הפוכה) מתכוונת להשאיר את הרכב בחניון סן מרקו יומיים ( עולה כ 30 יורו ליום) . אפשר וכדאי לשריין מקום מראש ללא תשלום. עשיתי חשבון שהנוחות של רכב צמוד ונגיש שווה לי את העלות הנוספת של השארת הרכב ודמי חניה.
יודעת שיש כמה סוגי שאטל: אוטובוס , ואן ואפילו מונית סירה. חלקם מתחילים מוקדם מאד
פרטים:
http://europeforvisitors.com/venice/articles/venice-airport- transportation.htm
בהצלחה
-
אנחנו עלינו על הטיסה הזו, וישנו בלב ונציה. הזמנו (דרך המלון) הסעה פרטית של שילוב בין טקסי מים ומונית עד לשדה. היה נפלא, מהיר, ויקר… השדה קטן ולא חייבים להגיע אליו המון זמן מראש. בכל אופן לא נראה לי שתהיה בעיה להגיע במונית המים הציבורית לשדה התעופה.
-
יש גם את הסירות של ALILAGUNA שמגיעות מונציה ישר לשדה
תבדקי אם יש תחנה קרוב למלון שלך, אולי זה יחסוך לך מונית-מים.
לא הייתי משאירה את הרכב השכור יומיים אם לא מתכוונים להשתמש בו במהלך היומיים, כי גם החזרת הרכב זה משהו שעלול לקחת זמן, אז זה נראה לי מתקזז מול האקסטרה זמן של הגעה במונית
(וגם להגיע עד חניון הרכב יקח לא מעט זמן)
זה האתר שלהם:
-
תלוי איפה ישנים.
אפשר ללון בונציה יחסית במקום קרוב לחניון ולא במרכז כיכר סאן מרקו ההומה. גם לא נראה לי כיף גדול שם מההבט של הרעש.
אני בחרתי מלון 5 דק מהחניון ברגל וללא שום צורך במונית סירה נוספת. להתנייד עם מזוודות בהן נראה לי די מעיק
תבדקי לימור את מלון בסט ווסטרן אולימפיה. בפברואר אוכל לספר לך אם מוצלח. יחסית גם לא יקר ובקורות מצוינות
-
תודה על התגובות

איריס,
טרם החלטתי לגבי הרכב. מניחה שכן אחזיר. בעיקר כי מעדיפה לסיים את נושא החזרת הרכב בנחת לפני ולא השכם בבוקר בלחץ לטיסה. מה גם שגם לחניון אצטרך להגיע והתנהלות עם אוטובוס לחניון זה לא מה שמתחשק לי לעשות לפנות בוקר. חשבתי גם על האפשרות של ללון בקרבה לתחבורה יבשתית (או רכב בחניון) אבל יותר בא לי סן מרקו.
ותודה על ההמלצה על הבסט ווסטרן, אשמח לחוות דעת מאומתת בפברואר.
ענת,
תודה. אכן בדקתי את ALILAGUNA. הקו הכחול שלהם פועל גם מלפנות בוקר מכיכר סן מרקו. פעם בשעה. ונוסע/שט שעה ומשהו. זה הפיתרון היחיד שמצאתי עד כה.
אשמח לדעת עד כמה אפשר לסמוך עליהם ועל הזמנים שלהם.
תמי,
תשובתך מעודדת. תודה.
אשמח לשמוע עוד
תודה רבה!
לימור
-
הי לימור,
הקו הכתום של האלילגונה דווקא יותר ישיר והוא מתחיל מוקדם בבוקר, אבל עדיין מדובר בכשעה ורבע של נסיעה.
מה שאנחנו עשינו בזמנו (ועבר זמן) – בנחיתה לקחנו את האלילגונה מהשדה לאזור כיכר סן מרקו , בשביל החוויה וכדי להגיע לונציה בסטייל המתבקש, אך לקראת הטיסה חזרה ארצה בחרנו בפתרון פרקטי וקצר יותר -אוטובוס של ATVO מפיאצלה רומא לשדה שמתחיל מ 5.00 בבוקר ומגיע לשדה תוך 20 דקות.
לכן, כמו איריס, גם אני מציעה ללון קרוב לפיאצלה, מה שיאפשר לכם או להשאיר את אוטו בחניה כהצעת איריס או לנסוע באוטובוס ATVO.
-
איזה קטעים לימור –
גם אנחנו טסים ביולי לאיטליה, וגם אנחנו חוזרים עם הטיסה של אלעל מונציה ב-10 בבוקר וגם אנחנו רוצים 2 ימים אחרונים בונציה – וגם אנחנו רוצים לישון בונציה ממש ולא מחוצה לה…
אז למרות שלא העליתי בדימיוני הפרוע ביותר שיכול להיות בעייה להיות בשדה התעופה באיזור 08:00 בבוקר (אנחנו אף פעם לא מגיעים יותר משעתיים לפני לשדות תעופה קטנים באירופה..) אני קורא בהכנעה את הדיון הזה ומחכים…
נ.ב כעקרון אנחנו מתעלמים מישראלים בחול אבל אם תזהו אותנו ותגידו שלום, נענה בשימחה

-
ג’ני, תודה!
הקו הכתום הראשון לפי לוח הזמנים מגיע לשדה רק ב 7:15. לכן לא ציינתי אבל נראה פתאום מהתגובות של גיל ותמי שכן אפשר לקחת בחשבון. רק משום מה הוא לא מסן מרקו בשעות הבוקר. אבדוק שוב.
לגבי לינה קרוב לכיכר רומא. אכן יש בזה פיתרון. שנכון לכרגע (הכל נזיל) שמה בצד.
קטעים גיל

אנחנו חוזרים בתחילת יולי…
גם אני לא העלתי בדעתי
. בתיכנון המקורי חשבתי על איזיג’ט ושהזמנתי אל על שמחתי שהשעה מאוחרת יותר. אך עדיין יש לי חששות מה בנושא.תודה על הטיפ לגבי 8 בבוקר, גם תמי זרקה משהו דומה. קניתי. שים רק לב שאם אתה חוזר לשדה עם ALILAGUNA יש לקחת בחשבון גם זמן הליכה מהמעגן לשדה.
אשמח לדעת איך חשבת להגיע ב 8 בבוקר לשדה מממש תוך העיר וכמובן שאשמח מאוד להחכים יחד

תודה
לימור
-
הקו הכתום יוצא מתחנה Santa Maria del Giglio .
אם לוקחים מלון מעט מערבית לכיכר סן מרקו, זה יכול להסתדר.
-
איזה יופי

מלון ששיריינתי בבוקינג נמצא במרחק של 300 מטר מ Santa Maria del Giglio
ולקו הכתום תדירות גבוהה קצת יותר.
רק כדי שאהיה רגועה, עד כמה אני יכולה לסמוך על השעות שלהם?
האם הם שטים בכל מזג אוויר, גם בגשם?
האם כדאי לקנות כרטיסים מראש?
תודה!
-
בעיני באופן אישי האיזור של כיכר סן מרקו היה האיזור הכי פחות נעים בונציה. זה האיזור הכי עמוס תיירים, וונציה עמוסה שזה גועל נפש, ואני לא מגזימה. אפילו בערב, שאמור להיות רגוע יותר כי תיירים היום כבר הלכו (מהספינות ואלה שבאים ליום יחיד בלי לינה) היה עמוס. אמנם פחות מאשר בשעות הבוקר המאוחרות/צהריים, אבל עמוס.
רק בבוקר מוקדם היה נעים.
העומס הוא בעיקר בכיכר סן מרקו ולאורך כל “הציר המרכזי” שהולך ממנה לריאלטו ועד איזור תחנת הרכבת ופיאצלה רומא.
אנחנו אישית לנו באיזור הגטו (בפועל זה היה ממש בלב הגטו, שמעתי תפילות מבית כנסת סמוך מהדירה בלילה.. זה היה שישי). השיקול היה כמו שכתבה איריס לא להיסחב עם התיקים שלנו בסירת-אוטובוס. אבל אם הייתי מוכנה להיסחב בסירה (או לשלם על טקסי -סירה) ורוצה מיקום יותר קרוב ל ”מרכז העניינים”, הייתי הולכת על דורדוסורו.
כל זה בלי קשר לשיקול התחבורתי. באמת לא הייתי רוצה ללון ליד סן מרקו. אין שם שום דבר יותר יפה מבכל איזור אחר על התעלות (בהנחה שאת לא עם נוף לכיכר עצמה, אבל גם אם כן, אין בה שום דבר יפה במיוחד מבחוץ).
-
תודה ענתי על התשובה המפורטת
על דורדוסורו (Dorsoduro) לא שמעתי עד כה. נשמע ששווה בדיקה. תודה רבה
-
ממה שאני זוכרת (וקוראת עכשיו ברשת) הסירות כן עומדות בלוחות הזמנים, אבל ראי שתי הערות חשובות כאן.
-
ג’ני יקרה,
תודה רבה על התשובה. בינתיים מצאתי באתר גם סיכום מדהים שלך על אמצעי התחבורה בונציה. שאפו. תודה!
חברת ALILAGUNA יש לגביה מסתבר חוות דעות חלוקות, לפחות בטריפאדוויר. אז ישבתי ועיינתי וניסיתי להבין את הביקורות. חלק גדול מהן סובב סביב אי מציאת התחנה – אעשה שיעורי בית מראש, כולל בשטח יום לפני. סיבה נוספת שחזרה, מקרים בהם האוטובוס מים מגיע מלא ונאלצים לחכות לבא בתור. אז לשמחתי אני בתחנה הראשונה ועוד אקח מקדם להגיע לפני השאר. היה גם איזכור קל לגבי גנבות, נפקח עין.
האמת, עכשיו אני רגועה ויכולה להיות שקטה עם לינה באזור סן מרקו

מבחינת עלויות, יוצא לי לא זול בכלל. פעמיים ALILAGUNA לשלושתינו ועוד רוצה לבקר גם באי בוראנו. מסתכם בכ 150 יורו רק על תחבורה. אולי אבדוק, בעצת חברה, שילוב של אוטובוס מים רגיל (וופורטו ) לפיאצה רומא ומשם מונית יבשתית. גם יקצר זמנים, אבל מצריך התניידות ב 2 אמצעי תחבורה עם מזוודות, פחות בא לי. תלוי בהפרש. האמת, שיש לי מלון ממש זול (יחסית) ובדקתי למשל את הבסט ווסטרן שאיריס הציעה (תודה!), הוא עולה בכמאה יורו יותר, מה שמתקזז עם התניידות שלי מ/אל השדה עם ALILAGUNA.
אז נכון לכרגע, הפיתרון שלי ALILAGUNA קו כתום.
גיל, אשמח לשמוע מה היא התובנה שלך. האם זו או שונה
תודה רבה
לימור
-
אנחנו ישנו במלון ממש על התעלה הגדולה, ליד השוק. היה נהדר לקום בבוקר מוקדם ולהסתכל על הסירות בתעלה שמגיעות עם סחורה ופורקות בשוק. אפילו סירת המכבסה שמגיע למלון לאסוף את הכביסה המלוכלכת קיבלה חן מיוחד… בערב ובלילה, האורות של הארמונות, והסירות המוארות, היה פשוט מקסים.
אם את דואגת, ומוכנה לשלם את הסכום, אז למה שלא תצאי מונציה בסטייל בדרך שהצעתי? סידור פרטי שכולל מונית מים פרטית שמגיעה עד למלון (בתנאי כמובן שאתם ישנים במלון שקרוב לתעלה), המונית מגיעה עד לפיאצלה רומא, ושם מחכה מונית רגילה שנוסעת עד לשדה התעופה. הכל הלך חלק ומהר, הנהג גם עזר עם המזוודות, ועוד הספקנו לארוחת בוקר מוקדמת במלון שלנו. זה היה בעיני חלק מהחויה הבלתי נשכחת של הביקור בונציה.
-
היי תמי
נשמע סידור נהדר. ובטח גם יקר.
פניתי לפני זמן מה למלון לשאול אם יש להם הסעות וענו לי שלא ושיש את ALILAGUNA אז סביר שאין להם את השירות הזה. אנסה שוב. המלון צמוד לתעלה אבל לא הגדולה.
תודה
לימור
-
היי לימורי,
ככה בשושו את כבר מארגנת טיול לקיץ הבא, ולא משתפת ביעד ובמסלול?

-
רעיון אחר
אולי אפשר להשאיר את רוב המזוודות בשמירת חפצים בשדה התעופה עוד לפני ההגעה לונציה.
לא יודע פרטים אם יש וכמה עולה.
לונציה עצמה תיכנסו רק עם שתי מזוודות קטנות יחסית מה שיקל על הסחיבה וההתניידות.
-
הי לימור,
תבררי במייל של ה Consorzio Motoscafi Venezia שמצויין כאן כמה יעלה לך איסוף ב water taxi מן המלון.
בנוגע להגעה לבוראנו- לדעתי יש קו סירות ישיר (מס 14 ) פעם בשעה מתחנה
S. Zaccaria מזרחית לכיכר סן מרקו, כך שעם תכנון מדודק של הזמנים ניתן להספיק.