בחזרה
בחזרה
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולות
-
חברות Low Cost כמו איזי ג'ט, ראיין אייר ועוד – איך זה עובד?
בזמן האחרון נכנסו כמה חברות Low Cost לארץ, להפעיל קווים בין אירופה וישראל. חברת תומפסון הבריטית אמנם ביטלה את הקו שלה לתל אביב יחסית מהר, אבל TUI נשארה ואיזי ג'ט תתחיל לפעול בקרוב, ואפילו אלעל מתכננת להכניס את השיטה לחלק מטיסותיה.
הכתבה הזאת נכתבה לראשונה לפני כשלוש שנים במטרה להסביר איך עובדת השיטה מבלי שציינתי אז שמדובר בטיסות בתוך יבשת אירופה בלבד, ועל כך אני מתנצלת בפני מי שתהה למה זה בכלל מעניין את התייר הישראלי. ובכן, זה עניין אותו לפני כמה שנים כשרצה לתכנן טיסות "פנימיות" בתוך אירופה, וזה ממשיך לעניין אותו עכשיו כשגם תל-אביב היא יעד במפת היעדים של חברות הטיסות הזולות.
למי שהנושא עדיין חדש לו (טיילים ותיקים יכולים להתעלם מהכתבה אם הנושא מוכר להם) אני מעדכנת את הכתבה ומנסה, שוב, לענות לכל התוהים:
החברות הזולות – מה הסיפור שלהן?
כשרואים את מחירי הטיסה הנמוכים באתרי החברות נדהמים, ולא מאמינים שזה אכן עובד. טיסה בחמישה פאונד? או אפילו ביורו אחד??? האם המחיר הגיוני? איך החברות האלה מרוויחות בכלל?!?
ובכן, כל החברות האלה של ה- low cost מרוויחות, ואפילו טוב.
הם מוזילים טיסות בכך שכל מה שהם מספקים זה ``טרמפ``, מושב במטוס ותו לא:
1. ראשית, המחיר הראשוני הזול אינו משקף את המחיר הסופי, בראש וראשונה משום שיש להוסיף לו מסים והיטלים. אחד המרכיבים בתוספת נובע מדמי השימוש שגובים נמלי האוויר מהחברות על שימוש במתקני הנמל. כדי להוזיל, החברות הזולות מוותרות על פינוקים שונים (ראו סעיפים 6, 7).
2. בנוסף יש לזכור כי הכרטיסים לא נמכרים ככרטיסי הלוך וחזור. לכל כיוון קונים בנפרד, לכל כיוון משלמים מחיר בנפרד. מובן שאין חובה לרכוש כרטיסי "חזור".
3. אין כרטיסים – רק מספר אישור הזמנה, שאמור להספיק כשאתם מגיעים לצ'ק אין בשדה.
למרות זאת מאד מומלץ להדפיס את המייל המתקבל מהחברה לאחר ההזמנה שבו, בנוסף למספר ההזמנה, רשומים כל פרטי הטיסה. את המייל המודפס כדאי מאד לקחת לנסיעה.
הערה חשובה: מיד כאשר גמרתם את תהליך הזמנת הכרטיס וקיבלתם מספר הזמנה, רשמו אותו ושמרו עליו היטב. קרה לי (פעם אחת ויחדה מיני רבות, רבות!) שהמייל המיוחל לא הגיע. למזלי רשמתי את מספר ההזמנה ויכולתי לשחזר אותה.
4. אין סוכנים במשרדים ממוזגים, רק הזמנות באינטרנט או בטלפון (בטלפון יקר יותר).
5. על שימוש בכרטיס אשראי (והרי בהזמנות טלפוניות או באינטרנט אין הרבה ברירות...) משלמים דמי עמלה.
6. אין מקומות מסומנים – הם חוסכים כך עלויות אדמיניסטרציה.
7. אם בכל זאת רוצים לשריין מקומות (למשל, לשבת ביחד) - בחלק מהחברות יש אפשרות לקנות את הזכות הזאת תמורת תשלום. אפשרות אחרת – גם היא בתשלום – היא לעשות צ'ק אין מועדף שבו מאפשרים למשלמים עבור שירות זה לעלות למטוס בין הראשונים.
8. העליה והירידה ל/מהמטוס מתבצעת במדרגות ולא בשרוול.
9. הטיסות ברובן מגיעות לשדות תעופה נידחים (לא פרנקפורט אינטרנשיונל, למשל, שנמצא רבע שעה נסיעה ממרכז פרנקפורט, אלא פרנקפורט-האן שנמצא שעה ושלושת רבעי משם). נכון שבחלק מהמקרים הם מגיעים לשדות תעופה מרכזיים אבל ברוב רובם של המקרים הם משתמשים בשדות תעופה רחוקים יותר וזולים יותר מבחינת דמי שימוש.
10. אין שום החזרים כספיים – מהרגע שקנית את הכרטיס אין אפשרות לבטלו. אם איחרת, ואפילו אם הטיסה התבטלה בגלל גורם שלהם אין שליטה עליו – הפסדת את הכסף. (כאן אני חייבת לציין שבעלי והבן היו בצרפת בזמן שביתת פקחי הטיסה הצרפתים, וראיין אייר – למרות תנאי הכרטיס הנ"ל - העלו את כל הנוסעים על טיסות מאוחרות יותר ללא תשלום נוסף.)
11. על כל תיק/מזוודה ששולחים בבטן המטוס (צ`ק-אין) נגבה תשלום. כלומר, המשקל הכללי שמותר לשלוח הועלה בחלק מהחברות* ל-20 ק``ג (במקום 15 בעבר) אבל הגביה נעשית לפי מספר התיקים(!) שמרכיבים את הסך הכל הזה. 2 תיקים במשקל 10 ק"ג כל אחד יעלו כפול מתיק אחד במשקל 20 ק"ג.
* לגבי המשקל המותר יש לבדוק באתר האינטרנט של החברה איתה תטוסו.
12. ההקפדה על משקל המטען נלקחת ברצינות רבה ומבוצעת כלשונה: על כל קילוגרם עודף משלמים משהו כמו 8 יורו. החישוב מתחיל מהגרם הראשון מעבר ל-20 ק``ג המותרים! אין שום הנחות או התחשבות.
13. בטיסה עצמה לא מגישים אוכל ושתיה בחינם. יש אפשרות לקנות שתיה חמה או קרה, סנדוויצ'ים או מנה בסגנון "מנה חמה".
14. אין בטיסה מערכת בידור, לא מוזיקה ולא סרטים.
איך מזמינים (והאם באמת יהיה לי מקום על הטיסה או שאגיע לשדה התעופה ואגלה שאני תקוע בלי כלום)?
בוחרים באינטרנט את הטיסה הרצויה. המחירים מתחילים מ-0.01 £ אבל יכולים גם להיות מאה פאונד או יורו ומעלה... בעיקרון בקווים הפופולריים יותר המחירים בדרך כלל לא מטפסים כל כך. ככל שמזמינים מוקדם יותר (ורצוי אפילו כמה חודשים מראש!) כך יש סיכוי למציאת מחירים זולים יותר.
לאחר שבוחרים את הטיסות המתאימות לוחצים להמשך הזמנה. אז מקבלים את הסכום כולל המסים (בדרך כלל כ-15 יורו, אבל זה משתנה בהתאם ליעדים).
ממלאים את פרטי כרטיס האשראי וכל שאר המידע המבוקש. מקבלים מספר אישור, והפרטים כולל מספר האישור גם נשלחים אליך למייל.
מדפיסים את המייל ומתייצבים איתו לטיסה.
ולמודאגים – ענייני אמינות:
אני אמנם לא מומחית תעופה, אבל מהתרשמות שלי המטוסים (לפחות של איזי ג'ט וראיין אייר) הם חדישים למדי (בחלקם עדיין ניתן להריח את הניילונים!), והמושבים יחסית נוחים.
בדרך כלל הם דייקנים, מגיעים בזמן ויוצאים בזמן. אמנם נתקלתי באיחורים שלהם, אבל כמעט ולא, ובהחלט לא יותר מאשר בטיסות בחברות גדולות וותיקות.
מקווה שפיזרתי כמה תהיות של מי שעדיין לא הכירו את האפשרות הזולה לטוס בין יעדים שונים באירופה, ולשמחתנו עכשיו גם בין הארץ ואירופה.
שתהיה טיסה זולה נעימה!
נעה
-
אין עליך, תודה!
-
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולותנועה,
קודם כל תודה רבה על ריכוז המידע.
ויש לי כמה שאלות, שמטרידות אותי כל פעם מחדש, ואשמח אם את או מומחה אחר, יוכל להאיר את עיני
איך זה שמחיר הטיסות האלה כל כך זול לעומת הרכבות באירופה?
האם חברות הרכבת לא עושות חשיבה ומאמץ להוזיל את הכרטיסים, שלפעמים נדמה לי שהם יקרים להחריד?
מי עוד נוסע ברכבת אם יש הפרשים כאלה לטובת הטיסות?
והאם גם הפאסים שקונים לרכבות יוצאים יקרים יותר לעומת טיסה?
המשך יום טוב!
-
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולותנירית,
אני לא יודעת מה החישובים של חברת הרכבות, רק יכולה לדבר מכיוון של נוסעת - וגם זה, בבריטניה בלבד:
הרבה פעמים ניתן להשיג כרטיסי רכבות ממש זולים, אם מזמינים מראש. בכל מקרה, המחיר היקר ביותר יהיה ביום הנסיעה, בקופה.
מבחינת שיקולי הנוסעים - הרכבת נוחה יותר בהגעה מעיר לעיר משום שהתחנות הן במרכז העיר, לא בשדה תעופה נידח. הרי הרבה פעמים רוצים להגיע משדה התעופה למרכז העיר וצריך לחשב את הזמן והעלות של הנסיעה הנוספת הזאת.
אתן לך דוגמה: הבן שלי למד באוקספורד ואנחנו גרנו דרומית לגלזגו. בדקנו כמה זמן ייקח לו להגיע מהאוניברסיטה הביתה - מה שנקרא "דלת לדלת" - וגילינו שמבחינת הזמן לא היה הבדל בין רכבת למטוס. לעומת זאת הגעה בטיסה היתה כרוכה בחוסר נוחות וטרטור: להגיע באוטובוס מאוקספורד להית'רו (האופציה של לוטון היתה הרבה פחות טובה), להתייצב שם כשעה לפני הטיסה (טיסת פנים), לטוס כשעה ורבע ולהגיע הביתה כעבור שעה נוספת. הבן שלי החליט לוותר, לקחת רכבת מאוקספורד (פשוט וקל להגיע לתחנה, אפילו ברגל), להתמודד עם החלפת רכבת, ולהגיע לתחנה שהיתה רחוקה כ-20 דקות נסיעה מהבית (מצריכה אמא עם מכונית ועם רצון טוב).
ברכבת גם אין אותן ההגבלות שיש במטוס - בדיקות בטחוניות, הגבלת משקל, הגבלת נוזלים וכדומה, מושבים פחות נוחים מהרכבת (לטעמי ברכבת יש הרבה יותר מקום לרגליים, וגם יותר מרחב להסתובב בנסיעה ארוכה). כבר נסעתי מלונדון לסקוטלנד עם פעוט, 2 מזוודות ענקיות וחבילה ענקית לא פחות של סט רכבות-צעצוע ענק. בטיסה לא הייתי מסתדרת בלי לשלם אובר-ווייט ולשלוח את הצעצועים כמטען חורג.
מצד שני, לטוס לאמסטרדם ב-£20 (כולל הכל) לסוף שבוע - זה מפתה מרוב שזה לא מעיק על הארנק, וגם התשלום על חניה לשלושה ימים בשדה התעופה לא עושה את זה הרבה יותר יקר - בייחוד כשהטיסות האחרות יקרות פי 6 ויותר.
בענין הפאס לרכבות אין לי שום ידע.
נעה
-
נועה, תודה רבה!
-
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולותעבודה יפה.
ברצוני לציין שהמרחק בין השורות יותר קטן מחברות האחרות.
RYANAIR: המרחק 30" (76 ס"מ)
THOMSON, EASYJET: המרחק 29" (74 ס"מ)
לעומת זאת: ELAL, LUFTHANSA: המרחק 32" (81 ס"מ)
לאנשים שגובהם 180 ס"מ זה משמעותי, במיוחד בטיסות ארוכות.
-
תיקון קטןבסעיף (1) כתוב בסוגריים: ראו סעיף 6,7.
הכוונה היא לסעיפים 8,9 - איפה שהוא בעריכת הכתבה הסדר השתנה לי
נעה
-
יופי של כתבה, חן-חן לך ותודה.
-
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולותשלום נוע! את במקרה בחופשת מולדת ?הרבה נחת מהאוקספורדאי ! חייב הבהרה לאימרתך : מצריכה אמא עם מכונית ועם רצון טוב
. את מכירה אימא יהודיה שאינה כזאת ??
אהה, תודה על המידע.
-
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולותדבר ראשון... כמעט בכל המדינות באירופה חברות הרכבת הן ממשלתיות, ורווח הוא לא השיקול היחיד שלהן... לרכבות יש עלויות קשיחות שקשה לצמצם אותן, בניגוד למודל הכלכלי של טיסות LOW COST שהוציאו מהמחיר כל דבר שלא קשור ישירות לטיסה עצמה, מה שמאפשר להציג מחירים מאד זולים... רכבות דווקא הולכות בכוון ההפוך, ומעלות את רמת השרות, כי הן יודעות שבמחיר יהיה להן קשה להתחרות...
דבר שני... השירות שמעניקות רכבות מהירות לנוסעים הוא טוב יותר מהמקבילה האוירית, ומי שהמחיר הוא לא השיקול הבלעדי שלו יעדיף לנסוע בהן... למרחקים בינוניים (יחסית לאירופה) של עד 1000 ק"מ, רכבת מהירה מתחרה בהצלחה עם המטוסים בזמן הנסיעה מעיר לעיר.
הרכבת ממדריד לברצלונה למשל עוברת מרחק של 700 ק"מ בשעתיים וחצי. למי שטס ממדריד לברצלונה זה יקח שלוש שעות במקרה הטוב, וזו דוגמה של ערים שיש להן שדות תעופה קרובים יחסית. אם השדה הוא במרחק של שעה נסיעה מהעיר, כמו למשל לוטון וסטנסטד מלונדון שחברות LOW COST מרבות להשתמש בהם, שלא לדבר על שדות שמרוחקים שעתיים מהעיר כמו ג'ירונה מברצלונה, אז טיסה של שעה נטו יכולה להגיע ל-4-5 שעות ברוטו.
יש קוי תעופה קצרים שפשוט בוטלו כי לא יכלו לעמוד בתחרות עם הרכבות, למשל מפריז לבריסל (רכבת THALYS עוברת את המרחק של 300 ק"מ בשעה וחצי).
הניסיון לימד שלרכבות מהירות יש ביקוש גדול למרות המחיר היקר. אם אני זוכר נכון, הנסועה של הרכבת הסופר-מהירה (ICE SPRINTER) בקו פרנקפורט-קלן עלתה ב-40% לעומת הרכבת הקודמת שהיתה "סתם" רכבת מהירה למרות שהיתה עליה של עשרות אחוזים במחיר.
דבר נוסף... במדינות "המתקדמות" מבחינת רכבות, ובראשן צרפת וגרמניה, יש הנחות ניכרות למי שמוכן לקנות כרטיסי רכבת זמן רב מראש (שבועות ואפילו חודשים) כאשר הכרטיסים לא ניתנים להחלפה או ביטול.
כרטיס כזה לנסיעה שמחירה הרגיל הוא 100 יורו ויותר יכול לעלות החל מ-29 יורו, וזה כבר מחיר שיכול להתחרות עם כל האלטרנטיבות.
ברכבת, בניגוד לטיסות זולות, המחיר הנקוב הוא מחיר שכולל הכל - מסים, מטען ללא הגבלה, מקום שמור, ובמחלקה ראשונה ברכבות איכותיות יש גם ארוחות שכלולות במחיר. ברכבות לילה איכותיות ניתן למצוא תאי שינה עם שרותים ומקלחת צמודים, מיזוג אויר עצמאי ועוד פינוקים למיניהם למי שיש כמה מאות יורו לשלם עבור התענוג... ויש כנראה מספיק אנשים כאלה, בעיקר אנשי עסקים שכל דקה חשובה להם, ויעדיפו לקחת רכבת לילה ולהגיע רעננים ליום של פגישות במדינה אחרת, ובסוף היום לקחת רכבת בחזרה ולמחרת להגיע לעבודה במשרד... אף טיסה לא תתן להם שירות דומה מבחינת ניצול הזמן, ומחיר הנסיעה הוא כמובן הוצאה מוכרת אז המדינה משתתפת בתשלום...
כשעושים השוואת מחירים צריך להשוות בין הזמנה באותו זמן, כי גם טיסות שעולות כמה יורו או פאונד (לא כולל מסים, מזוודות, מקום שמור, אוכל ועוד) אם מזמינים אותן חודש-חודשיים מראש יכולות לעלות 100 יורו/פאונד למי שרוצה להזמין טיסה מהיום למחר.
-
עדכון כתבה: חברות LOW COST לטיסות זולותניצן, תודה על ההרחבה לגבי הרכבות, מסכימה איתך מאד.
אלונה, נירית, רוניה, lbd, אילן - תודה על התגובות.
אילן - אני ב"חופשת מולדת" כבר שנתיים
lbd - להערתך על המרווחים בין הכסאות - כנראה שלא שמתי לב לזה כי אני כולה 1.60 מ' (ולפעמים במדידות גובה עוד לוקחים איזה 2 ס"מ סתם ככה...).
נעה
-
ניצן, תודה רבה על ההרחבה המושקעת.בתור לא חובבת טיסות (ולא בגלל חוסר המקום לרגליים) תמיד חושבת על אופציית הרכבת ברצינות רבה, ותמיד הופתעתי מחדש למצוא טיסה (לפעמים הרבה) יותר זולה...
אבל באמת לא חשבתי על אנשי העסקים שתקציבם גבוה.
-
רכבת וטיסות LOW COSTבנסיעות עסקים לא רק התקציב קובע גם למאין ולאן יש משקל לא מבוטל.
יש לא מעט אנשי עסקים שנמצאים רחוק משדה התעופה הראשי (לדוגמה הית'רו) ועדיין צריכים לטוס. ה"חסרון" של יציאה משדה נידח מבחינתם לעיתים זה רק יתרון כי זה בדיוק השדה הנוח להם.
פעמיים יצא לי לקפוץ מנוטינגהם לאמסטרדם הלוך וחזור באותו היום ו90% מהטסים בטיסת הבוקר בהלוך היו אותם אנשי עסקים מעונבים שגם חזרו בטיסת הערב חזרה.
הטעות הכי קשה שעשיתי בטיסה כזו היתה התשובה "לא חשוב היכן אשב כי הטיסה כולה רק שעה"
שעה בכסא האמצעי כשהברכיים תקועות בערך בסנטר (מטוס של BMIBABY)זה ענוי סיני מתמשך.
לגבי הרכבות כבר נאמר זמן נסיעה ברוטו הוא בערך הזמן נטו. ממרכז העיר למרכז העיר כשבדרך אפשר לעשות הכל כולל לעבוד במחשב בנוחיות זה שיקול לא מבוטל השולח רבים לרכבת למרות המחיר.
-
רכבת וטיסות LOW COSTנועה - תודה רבה על הסקירה ותודה על כל התוספות.
יש לי שתי הערות:
1. ליוצאים מהארץ בעלי דרכון ישראלי בלבד תהיה בעיה בקניית כרטיס כוון אחד בלבד. אז נכון שכל כוון נקנה בנפרד, ואפשר לקנות כרטיס חזרה מיעד אחר, אבל בשדה התעופה ישאלו אם יש כרטיס חזרה.
2. טיסות הלואו קוסט פותחות אפשרויות חשיבה חדשות בקשר לטיול, ולא תמיד צריך להגיע ממרכז עיר א' למרכז עיר ב'.
אפשר אחרי טיסה קצרה מישראל לאירופה (נניח ליעד הזול ביותר) לקחת טיסת המשך פנים אירופית והסה"כ יהיה יותר זול מטיסה ישירה.
אז נכון, צריך לדאוג שלא יהיה זמן המתנה רב בין שתי הטיסות אחרת זה לא נוח, וצריך שטיסת ההמשך תצא מאותו שדה. התאום לא פשוט, כי מי ערב לי שאחרי שהזמנתי טיסה א' עדיין יהיה מקום בטיסת ההמשך? אבל המחיר מדבר בעד עצמו.
נושא נוסף שלא הוזכר כאן, והוא חשוב לא פחות, טיסות הלואו קוסט מעניקות הנחות יפות בשירותי קרקע כמו ההסעה לעיר, מלונות, רכב שכור וביטוחי רכב וטיול. אם מחשבים את הרווח מאלו, הרי שמחיר הטיסה עוד יותר נמוך.
רבקה
-
רכבת וטיסות LOW COSTהבעיה העיקרית עם קונקשן מהסוג שאת מציעה היא שאין לחברות התעופה שום אחריות אם פספסת את הטיסה בגלל איחור של הטיסה הקודמת... זה אפילו במצב שקונים שני קטעים מאותה חברת תעופה... בקיצור: אם לא התייצבת לטיסה בזמן ולא חשוב מאיזה סיבה - זבש"ך...
-
רכבת וטיסות LOW COSTניצן אתה צודק באופן כללי, אך יש הימורים שמאוד כדאי לקחת. ואם נסעת לטיול שאמור להיות חופשת בטן גב על החוף וירד גשם בשבוע שהגעת???
לכן, אמרתי שצריך לקחת זמן סביר - לא צפוף מדי ולא רחוק מדי.
רבקה
-
תודה לרבקה ורנצ'י על התוספות ולניצן על ההערההחשובה
-
רכבת וטיסות LOW COSTשלום רבקה! בבקשה קצת הבהרה לסעיף מס' 1, את מי בדיוק מעניין אם יש כרטיס חזרה ? מה קורה לחבר'ה שיוצאים מהארץ לטיולים אחרי הצבא, לא נותנים להם לצאת ללא כרטיס חזור?
-
רכבת וטיסות LOW COSTהחבר'ה שיוצאים לזמן ארוך יוצאים עם כרטיס טיסה פתוח או עם תאריך חזרה פיקטיבי. סוכני נסיעות עושים זאת כל הזמן.
העניין הוא שבביקורת דרכונים במדינה אליה הגעת שואלים אותך לכמה זמן הגעת ולאיזה צורך וזכותם לבקש לראות את כרטיס החזרה. והיה ואין, מוטל על חברת התעופה שהביאה אותך גם להחזיר אותך, במיידי. וזו הסיבה ששואלים אותך ביציאה מכאן.
נתקלנו בזה כל פעם שהבן נסע ללונדון.
אגב אילן - יופי של שמות לנכדות!
רבקה
-
רכבת וטיסות LOW COSTשלום רבקה! את רצינית? אם אני טס לקרובים ללונדון, עובר לפאריס עם הרכבת, שוכר רכב בפאריס ומטייל עד נאפולי וחוזר באוניה מנאפולי, מה זה מעניין את הרשויות הישראלים אם יש לי או אין לי כרטיס חזרה. ולחשוב שברחתי מציאושסקו.