טיול שלכת בניו אינגלנד אוקטובר 2017
-
באוקטובר האחרון יצאנו אשתי ואני לטיול שלכת בניו אינגלנד. ניו אינגלנד זה אזור שביליתי בו המון בנסיעות עבודה לפני 20 שנה אבל מעולם לא הייתי שם בעונת השלכת ולכן החלטנו השנה לטייל סביב השלכת בטיול מסודר במקום טיולי היום של סופי השבוע הקצרים מה עוד שאשתי מעולם לא הייתה שם וגם לי לא היה אכפת לראות שוב את ניו אינגלנד היפה אחרי כול כך הרבה זמן.
לפני הכול רוב תודות ל- רבקה.ק., Rinisco (רינת), צביקה ול- Segev17 שסיכומי הטיול שלהם הועברו אלי ע"י מוני בטרם הטיול ועזרו מאוד בגיבוש המסלול. תודה גם לאנשים טובים, הגולדשטיינים ו- Liorev שסיכומי הטיול שלהם שהיו שמורים אצלי עזרו מעט וגם לנוסע המתמיד שסיכום הטיול האחרון שלו לקנדה עזר לי מעט בקטע המשותף שהוא עבר בניו אינגלנד בדרך לשם. תודה גם לריקי (ריקי 5) שגם טיילה באזור באותו זמן על החלפת המידע בטרם טיול ואף נפגשנו שם. וכמובן תודה למוני שפרט להעברת הסיכומים שהזכרתי קודם היה אתי בקשר What's up לאורך כול הטיול וקיבל ממני דיווחים שוטפים על השלכת ובכיוון השני נתן לי כמה טיפים בזמן אמת לגבי ורמונט.
סדר הטיול שלנו היה קודם כול העיר בוסטון ואח"כ ניו המפשייר, משם לורמונט וירידה דרומה לחבל ברקשייר במערב מסצ'וסטס, ביקור קצר בחבל ליצ'פילד במערב קונטיקוט ולבסוף האזור שמדרום לבוסטון לפני הטיסה הביתה.
למי שמעונין בתמונות הנוף והשלכת נא להמתין עד שאגמור עם העיר בוסטון ואח"כ זה יבוא. כדאי לחכות. התיאור יינתן במנות יומיות להקלה עלי ועל מי שיבחר לעקוב.
היום הראשון 4 באוקטובר
קמים מוקדם לטיסה לפנות בוקר ב- Swiss לציריך. המתנה של פחות מחמש שעות וטיסה של8 שעות לבוסטון. אגב עלה 890$ לכרטיס ו- Swiss היו בסדר גמור גם בחזרה.
נוחתים בבוסטון ב- 3 אחה"צ ולוקחים מונית למלון Charlesmark שהוזמן מראש לשלושה לילות. עלה הון תועפות אבל זה היה המינימום שיכולנו להגיע אליו במרכז העיר בעונת השלכת כי מלונות אחרים עלו יותר. לא נורא כי כול הלינות האחרות היו במחירים די סבירים. המלון ממוקם נהדר ברחוב Boylston ממש מול הספרייה של בוסטון. חדר סביר וארוחת בוקר מינימלית גם עבור קטגורית ארוחה קונטיננטלית. אגב בניגוד למנהגנו הפעם הזמנו את כול הלינות בטיול מראש בגלל השלכת.
כול הטיול שלנו בבוסטון היה אך ורק במרכז העיר.
לקראת 5 עוזבים את המלון ועושים ביקור קצר בכנסית Old south church הסמוכה. לאחר מכן משוטטים קצת בסביבה ליד מגדל הנקוק וכנסית טריניטי השוכנים בסמוך לכיכר קופליי. את זה נתאר ביום המחרת כי חזרנו לשם בבוקר המחרת.
אנחנו עולים במעלה רחוב Boylston עד לכניסה למרכז הקניות Prudencial center הענק המשתרע על כמה בנינים והזכור לי לטובה ומשם עולים למגדל פרודנשל לתצפית ה- Skywalk המפורסמת. היום זה המקום לצפות על בוסטון ממרומי 52 קומותיו מאז שמגדל הנקוק נסגר למבקרים בעקבות
ארועי ספטמבר 11. נשארנו למעלה עד רדת החשיכה כדי לצלם את בוסטון גם בלילה והתוצאות לפניכם.
אחר כך אנחנו פונים ל- Copley Place שנמצא בהמשכו של מרכז פרודנשל ומחובר אליו במנהרה עילית. שם נמצא סניף של רשת Legal sea food. לאחר יותר מ- 17 שנות היעדרות הגיע הזמן לאכול בסניף של הרשת המצוינת. אז היו לה 8 סניפים אך ורק באזור בוסטון ועכשיו אני למד שיש קרוב
ל- 30 סניפים רובם באזור בוסטון וחלק לא גדול במקומות אחרים בניו אינגלנד ואפילו סניף בוושינגטון. גם הפעם הרשת לא הכזיבה כולל מרק Clam chowder שאליו התגעגעתי מאוד כי מאז נהניתי מזה רק בביקור באחד והיחיד שלי בחיים במסעדת מול ים בת"א. מומלץ מאוד.
חוזרים למלון ללינה מוקדמת מעט להתגבר על הג'ט לג.
-
בוסטון - מגדל הנקוק וכנסית טריניטיהיום השני – 5 באוקטובר
בבוקר קמים ומיד הולכים לרחוב Newbury המקביל לבוילסטון והוא הגירסה הבוסטונית לשדרה החמישית לצורך קניית כרטיס SIM בסניף T-mobile שנמצא שם. שלושים דולר לעיסקה של 1000 דקות דיבור מקומי ועוד 2 גיגה גלישה למשך 21 יום. בדיעבד לא היינו מרוצים כי בהרבה מדי אזורים לא הייתה קליטה ואי אפשר היה לסמוך עליו. קרוב משפחה שחי בארה"ב אמר לי בדיעבד של- T-mobile אין פריסה טובה. זה מה שגם אנחנו התרשמנו.
לאחר קנית ה- SIM הסתובבנו קצת ב- Newbury וחזרנו למגדל הנקוק ולכנסיית טריניטי שמולו.
טריניטי בשיפוצים אבל בכול זאת זה היה אמור להיות פתוח ולא נפתח בשעה היעודה אז צפינו מבחוץ וגם על ההשתקפות המפורסמת של כנסית טריניטי על מגדל הנקוק.
נקודת הסיום של מרתון בוסטון המתקיים באפריל גם נמצאת ליד כיכר קופליי ואף מסומנת.
-
הספריה של בוסטוןהספריה של בוסטון Boston public library נמצאת על רחוב בוילסטון ממש מול המלון שלנו ואנחנו נכנסים. כמובן שלא באנו לקרוא ספרים אבל מומלץ ביותר לבקר שם. כניסה חופשית. מלבד האווירה האינטלקטואלית הנעימה שברור למה היא משרה על אנשים את הרצון לבוא לשם ולשבת לקרוא, הבניין הענק יפפה מבפנים.
-
הספריה של בוסטון
-
בוסטון - שדרות Commonwealth ורחוב Newburyאחרי הספרייה אנחנו מתחילים את מסלול הטיול הרגלי שלנו לתוך בוסטון בסיור לאורך שדרות Commonwealth המקבילות ל- Newbury ו- Boylston. בשדרות Commonwealth בתים מהודרים בסגנון ויקטוריאני קלאסי. מצורפים כמה תמונות משדרות Commonwealth וגם באותה הזדמנות מרחוב Newbury.
-
בוסטון - Public gardensבקצה שדרות Commonwealth נמצא ה- Public garden שצמוד לבוסטון קומון. זהו מין גן בוטני עם אגם וסירות פדלים ובו אנדרטאות רבות כולל פסל של ג'ורג' וושינגטון. בפינת הגן הצפון מזרחית יש שורת פסלי ברונזה של אמא אווזה ושמונה ברווזונים הפוסעים אחריה וזוהי זירת ההתרחשות של סיפור בשם פנו דרך לברווזונים שאין לי מושג מהו.
-
בוסטון - Public gardens
-
בוסטון - שכונת Beacon Hillיוצאים מגני פבליק לעבר השכונה הסמוכה Beacon Hill על שם המגדלור הראשון והיא מהעתיקות בעיר ובנויה על גבעה תלולה. הגבעה היא אחת הגבעות הבודדות שהמתיישבים הראשונים השאירו על תלן כאשר ישרו את השטח של העיר שהולכת ונבנית ובמאה ה- 18 הפכה לאזור מגורים יוקרתי. בשכונה גרו וגרים הרבה מפורסמים כולל מזכיר המדינה לשעבר ג'ון קרי. רבים מהבתים בשכונה בנויים בסגנון פיאודלי שאחראי לו הארכיטקט האמריקאי החשוב הראשון צ'רלס בולפינץ ומתאפיין בסימטריה יוונית, שימוש באבנים אדומות מאדמת המקום, אלגנטיות והיעדר קישוטים. בשכונה עדיין מוצבים פנסי גז כמו פעם והם עדיין מוארים בגז. כיכר לואיסברג אגב לא השאירה עלינו רושם מיוחד. כדאי מאוד לשוטט ברחובות השכונה.
-
בוסטון - בית Harrison Gray Otis ו- African meeting houseבשכונת Beacon Hill נמצא ה- African meeting house שאמור לתת אינפורמציה על הקהילה האפרו אמריקנית בעיר במאה ה- 19. בכניסה קיבל את פנינו בחור שחור שאמר שהכניסה חופשית אבל יעריכו תרומה למען שימור ההיסטוריה של השחורים בסך 10$ לאדם. טוב תרמנו ונכנסנו פנימה ודי מהר התברר לנו שזה אכן תרומה כי לא היה מה לראות כמעט. רק כמה פוסטרים של אנשים שחורים לא ידועים ומעט מלל על מי הם היו ופועלם ותו לא. לא ממש היסטוריה של השחורים אלה כמה דמויות ולכן אני לא מציג תמונות משם. לפחות תרמנו לקהילה השחורה. המקום לא ממש מומלץ.
ממשיכים הלאה ל- Harrison Gray Otis house שנמצא מעברו השני של רחוב Camebridge שתוחם את שכונת Beacon Hill. הבית הוא עוד יצירה של הארכיטקט בולפינץ' שבנה לחברו הטוב בית שנחשב בזמנו למופת של סימטריה ופרופורציות. הבית הוזנח וב- 1916 שופץ ומאז רוב החדרים פתוחים לציבור אז למי שרוצה לראות איך נראה בית של פעם מומלץ. סיורים מודרכים כול חצי שעה.
רק אנחנו היינו אז זכינו להדרכה פרטית. כול התמונות בדף מהבית הזה.
ממש ליד נמצאת כנסית old west church שהדבר היחיד שמיוחד בה הוא שב-1960 ג'ון קנדי ואשתו הצביעו שם בבחירות בהן זכה בנשיאות.
-
ברוכים השביםאיזה יופי של סיפור !!
כיף כיף
מחכה להמשך
-
שמחה שאתה כותב. היה נחמד להפגש ותודה על הטיפים שקבלתי ממך בזמן אמת.
בטוחה שאמצא בסיפור שלך מידע על מקומות שעדיין לא בקרנו בהם באיזור
-
חיכיתי לזה…
כמו תמיד כיף לעקוב אחרי תאוריך.
-
עודד
-
יופי של טיול, ויופי של תמונות!
-
נהדר...איזה כיף טיול שלכת, מחכה בכליון עיניים להמשך…
בינתיים בוסטון נראית ממש יפה.
תודה
-
מקסים עודד
הצטרפתי
-
סיכום מענין ויפה. מזכיר לי שמזמן לא נכנסתי לתוך בוסטון, ושהיא אחת הערים האהובות עלי ביותר בארה”ב.
-
בוסטון - בית הנבחרים ה- State houseחוזרים לשכונת Beacon Hill שם נמצא ה- state house של מסצ'וסטס מול הבוסטון קומון שהוא גם האתר מספר 2 בדרך החירות (1 זה בוסטון קומון). אבן הפינה שלו הונחה ב- 4 ביולי 1795 19 שנה אחרי הכרזת העצמאות של ארה"ב וגם הוא נבנה ע"י הארכיטקט צ'רלס בולפינץ'.
עוברים בדיקה ביטחונית מהירה ואנחנו בפנים. איזה פאר. מדהים איך אפשר להסתובב שם חופשי גם באזורים בהם עובדים אנשים. אפילו ראינו אנשים בחליפה ממתינים לפגישה עם המושל. ראו בתמונות. מסתבר שלמסצ'וסטס ששטחה דומה לישראל ואוכלוסייתה רק קצת פחות יש 160 צירים אז מה אנחנו מתלוננים על זה שלנו יש 120???
רק אם מישהו יכול להסביר לי את פשר השלט על אחת מכניסות הבניין
"general hooker entrance". נשמע לא טוב
-
בוסטון - בית הנבחרים ה- State house
-
בוסטון - המשך דרך החירותחוצים את הבוסטון קומון לביקור בלשכת התיירות הממוקמת בצדו השני ומבקשים מפה של נתיב החירות. מסתבר שהיא עולה 3$. קנינו והאיש שמכר זיהה שאנחנו מישראל. מסתבר שהוא יהודי והיה בישראל לפני 30 שנה בקיבוץ. העברית שלו קלוקלת אבל משתדלים לעזור לו לדבר בעברית.
מפה ואליך אנחנו נתקלים בכול הדמויות הלבושות בבגדים של פעם והמלוות את מסלול החירות.
אנחנו עוברים ליד Park street church תחנה 3 בדרך החירות בה הושר לראשונה ההמנון האמריקאי ב- 1831.
ממשיכים עוד קצת מערבה לספרית Athenaeum בהמשך רחוב Beacon. אומרים לנו שהכניסה עולה
10$ לאדם וזה לא נראה לנו מספיק חשוב כדי להוציא 20$ מה עוד שכבר היינו בספריה הענקית של בוסטון אז הסתפקנו בתצלום מהפתח הפנימי.
ממש ליד נמצאת תחנה מספר 4 בדרך החירות שהיא ה- Granary Burying ground שהוא בית קברות בו קבורים חלוצי ההתיישבות מהמאה ה- 17 לצד שמות אמריקאים מפורסמים כמו ג'ון הנקוק, סמואל אדאמס ופול רוויר.