המלצה לטיול בינואר
-
היי,
אנחנו 2 חבר'ה בני 19 שרוצים לטוס לאירופה בינואר לשלושה שבועות - לטיול סובב מדינות..
בגדול מעדיפים נופים אך גם שילוב של ערים מרכזיות.
ידוע לנו שהמזג אוויר קר , אך עדיין אנו רוצים לצאת
יש כיוון?
-
שלום,
ככלל – ינואר הוא זמן דיי לא טוב לטרקים באירופה. שיא החורף, הכול מושלג ו/או חסום למעבר רגלי.
המקומות שנאי יכול לחשוב על טרקים אפשריים בהם – הן המדינות הנמוכות יותר וגם בהן – באיזורים נמוכים יותר (למשל מספר טרקים באנגליה). וגם שם – צריך להיערך למזג אוויר סוער (קר , גשום ורוחות) במהלך ההליכה.
-
כן באמת הבנו כי המזג אוויר לא יאפשר טיול טרקים ,
אך נופים כמו מפלים וערים מרכזיות לעבור ממדינה אל מדינה מה אתם ממליצים?
-
יש בעיה שהיא יותר בוערת מהקור והגשם וזה אורך היום. אם ניקח לדוגמה את אנגליה שהוזכרה פה, אז בלונדון השמש זורחת סביב 8- 7:40 בבוקר ושוקעת סביב 16:00-16:30, תלוי אם בהתחלת החודש או בסופו. סקוטלנד צפונית יותר ובה המצב חמור יותר.
אישית אני לא בעד טיול של נדידה מעיר לעיר במשך 3 שבועות. בעיני זה טיול קשה ומתיש ולטעמי זה מסגנונות הטיול הכי פחות מהנים שאני מכירה ושהתנסיתי בהם.
בנסיבות האלה אני הייתי עושה טיול קצר בהרבה – שבוע-שבוע וחצי בעיר אחת שמעניינת אותי או מקסימום שתיים, והייתי שומרת את שאר הכסף והאפשרות לחופשה למועד מתאים יותר בשנה.
-
אנחנו נפלנוומתגייסים שוב במרץ ככה שאין אופציה אחרת, מה מומלץ לעשות?
-
אפשר גם לא לנסוע. יהיה לכם זמן אחרי הצבא.בכל מקרה, בשלושה שבועות טיול טבע עם הרבה קילומטרז’ זה לא אידיאלי בחודש מרץ, וגם צריך רכב שלא תוכלו לשכור כי אתם צעירים מדי. תסתפקו בטיול עירוני מקוצר ותשאירו את טיול הטבע לעוד שנתיים-שלוש.
-
בכל זאת, נרצה להשתמש בטיול בין ערים ברכבות בחודש ינואר למשך שבועיים שלוש ( כאשר כל עיר 3 4 ימים)
-
בהצלחה. אסכים עם שקד, זה די עונש לדעתי. ב-3-4 ימים בעיר לא מספיקים לראות כלום, ועל פני שלושה שבועות כאלו זה נהיה ממש מעייף. גם יקר, כי הרכבות והמעברים יעלו את התקציב. לדעתי עדיף להיות בפחות מקומות אבל יותר זמן בכל אחד. ובינואר גם לא הכי כיף גדול להסתובב בחוץ בקור אז בכלל. -
מה לדעתך היתרון בטיול מהסוג הזה? לפי מה אתם מחליטים ש-3-4 ימים זה משך הזמן הדרוש לביקור? ומה היתרון בלהיות 3 ימים ב-2 ערים על פני להיות שבוע בעיר אחת? יהיה לכם מעט מאוד זמן בכל עיר ככה שמצד אחד תצטרכו להיות מאוד מתוכננים, ומצד שני תצטרכו להשקיע הרבה זמן במנהלות של תחבורה, קניית מזון, כביסות וכד׳. כלומר, במקום לקנות פעם אחת כרטיס נסיעה שבועי או כרטיסיה אז צריך לעשות את זה פעמיים או שלוש. כשיש לך בסה״כ 3 ימים בעיר אז להשקיע שעתיים-שלוש בכביסות זה לא מעט. כשאתה שבוע בעיר אז זה פחות קריטי. ואם כל הביקור הוא שבוע או שבוע וחצי אז אולי בכלל לא צריך כביסה. אז נניח שזה לא מאוד קריטי לכם אבל עדיין – למה? מה זה נותן? אתם כולה מתגייסים. תוכלו לטוס בזמן השירות ובוודאי שתוכלו לטייל אחרי. יש מצב שהעוד שבוע באירופה עכשיו זה שווה ערך לעוד חודש בגוואטמלה, זה לא יותר עדיף?
-
אהלן
שלא יורידו אתכם ושלא יבלבלו אתכם
מה קשור יש זמן אחרי הצבא ?
זה מגוחך כמן להגיד לאנשים ׳אהה אתם מוגבלים בזמן ? סעו בפנסיה...׳
ומה קשור התקציב עכשיו לתקציב טיול אחרי צבא ?
לא הבנתי
אתם לא צריכים להספיק שום דבר ואתם לא צריכים למצות שום דבר. אתם צריכים לעשות ביחד כיף החברים וליצור חוויות וזכרונות טובים וזה הכול.
לא מבין איך לבלות עם חברים באירופה זה עונש ולא מבין למה כל כך רלוונטי אורך היום (כאילו זה נחמד יום ארוך, אבל אפשר להנות גם ביום קצר וגם בחושך)
אני חןשב שממש יתאים לכם טיול של ברלין-אמסטרדם-פראג או משהו בסגנון
בכל מדינה ניתן להשכיר לצאת מהעיר באוטובוסים ולנסוע נסיעות לא ארוכות מידי לאתרי טבע ושמורות לאומיות.
תסתכלו לאן הכי זול לטוס ומאיפה זול לחזור, ותזמינו רכבות בין לבין.
אפשר גם לנסוע ופשוט לזרום
תיכנסו בערים האלה לגסטהאוסים מגניבים לתרמילאים עם חבר׳ה מכל העולם שתכירו והסתובבו ותצאו איתם ויהיה לכם פשוט אדיר
כיף לכם
-
מצטרף לקודם פה, אתם יכולים לנסוע לצ'כיה או לפולין בשתיהן יש ערים עתיקות ויפות שתוכלו לבלות בהם גם בלילות ובמרחקי נסיעה סבירים בתחבורה ציבורית תוכלו להנות גם מנופים ושמורות טבע גם בחורף.
-
הכוונה של קודמי ככל הנרטה הייתה כזו
א. אם אתם בקטע של טיולי טבע - ותרו על זה בינואר..מזג האוויר לא יאפשר
2. אל תתקבעו על 3 4 ימים בכל עיר. זה "עונש" .
אני חושב שצריך לבחור 3 מקומות מעניינים אתכם ולתפור את הטיול בהן.
למשל - ברלין אמסטרדם ולונדון. להיות בכל אחת מהערים הללו את הזמן המתאים לה ולא לומר מראש כמות ימים. למשל ברלין ולונדון שבוע ואמסטרדם עוד 3 ימים.
בצורה זו אולי גם תצליחו לצאת טיפה מחוץ לעיר אם מזג האוויר יאפשר זאת.
-
יחוץ מזה..אם אתם מחפשים טרקים..למה דווקא התקבעתם על אירופה בינואר.
אפשר לחשוב על יעדים מרוחקים יותר (מזרח למשל) שאולי יתאימו יותר מבחינת מזג אוויר.
-
מסכים עם הגישה שנאמרה למעלה באמת לא 3 ימים בכל עיר.
מה לגבי טרקים במזרח באמת? או לא באירופה
-
רעיון מצוין. הייתי בוחרת משהו שהטיסה אליו יחסית קרובה. מתכוונת – תוכלו לעשות טיול בזק בניו זילנד וזו בדיוק ה״עונה״ אבל לוקח בערך יום וחצי לכל כיוון וזה הרבה בשביל טיול של שבועיים-שלושה. אישית אני כנראה הייתי טסה לאיזשהו יעד במרכז אמריקה או לדרום אפריקה אבל כל מדינה מדרום לקו המשווה תתאים.
-
כדאי לנסוע למזרח. היצע טיסות אטרקטיבי יותר, ומחירי עלות זולים יותר. לאן במזרח? כדאי לשבת ולקרוא ולהחליט מה מעניין אתכם. יש לומר שיעד טרקים מובהק כמו נפאל לא מתאים לינואר. -
איפה יהיה הכי זול ויפה לטוס שיש טרקים?
-
מה לגבי ספרד פורטוגל?
-
בדרום ספרד ופורטוגל יש אקלים דומה לאקלים בישראל. זה אומר שיכול להיות מזג אוויר מצוין ומתאים לטיולים ויכול להיות שלא. סביר להניח שמתוך שבועיים-שלושה חלק מהזמן יהיה מתאים לטיול בחוץ וחלק לא. בדיוק כמו בגליל ובגולן. בטוח שיהיו ימים קצרים.
-
החלטנו על שבוע וחצי בפורטוגל ומדריד כמה ימים..
איך אפשר להתקדם מפה?
איזה נופים יש?