תכנון מסלול צפון אמריקה
-
היי לכולם, מתכננת אוגוסט-ספטמבר טיול של חודש לצפון אמריקה,
יש מספר יעדים שאני ראיתי בנתיים באינטרנט אני רוצה המלצות מה כדאי להוריד ומה חובה לעשות , ואשמח אם מישהו יעזור לי מבחינת מסלול של היעדים

ניו יורק , בוסטון , פלורידה , קליפורניה , ווגאס , לוס אנגלס , סאן פרנסיסקו , הוואי/מיאמי, ניו ג’רזי.
אשמח לתשובתכם, אני לגמרי חסרת ידע ומנסה להבין, תודה

-
ברוכה הבאה לפורום!
אני מניחה שברור לך שהתכנית שלך בלתי אפשרית לחלוטין.
מציעה לך להתחיל בקריאת בלוגים ושרשורים בפורום הזה כדי להבין במה מדובר ומה הכיוון המועדף עלייך (וכדאי להציץ גם בגוגל מפס כדי להבין סדר גודל של מרחקים)
הערה חשובה – אין שום מקום שהוא חובה
הכל תלוי במי אתם ומה אתם אוהבים (זוג, משפחה, טבע, ערים, עם רכב או בלי, כולל טיסות פנים או ללא)בהצלחה!
-
כמה מקומות כן ריאלי לעשות בזמן של חודש?
-
-
בואי נדבר על ערים.
זו כמובן החלטה מאד מאד אישית, אבל בגדול כל עיר גדולה “תיקח” בין יומיים לחמישה.
מעברים לוקחים חצי יום עד יום לכל מעבר. אם מדובר על מרחק קצר של כמה מאות קילומטרים זה יכול להיות בנסיעה (רכב שכור, אוטובוס או רכבת). מרחקים גדולים יותר יהיו בטיסה. ולכן פחות חשוב המרחק המדוייק בין הערים כי זה אף פעם לא יקח פחות מחצי יום ואף פעם לא יותר מיום.
ומכאן שברמה הגסה אפשר לחשב כמה יעדים נכנסים בחודש. נניח לטובת העניין 4 ימים לכל עיר (3 ימים לעיר + יום מעבר, או שלושה וחצי + חצי). ב-28 ימים נכנסות לכאורה 7 ערים.
אם את מאלה שמעדיפים יותר זמן בכל יעד תניחי 5 ימים לכל עיר ומכאן ש-28 ימים זה 5-6 ערים.
יעדים שאינם ערים – ניו ג’רסי, פלורידה, הוואי וקליפורניה הן מדינות. מה התכוונת לעשות בהן? זה סתם שמות קוד או משהו אחר? זה כמו להגיד “צרפת" במקום “פריז” או”פרובנס” או “רביירה” וכו’. את צריכה להגיר יותר מה את רוצה.
-
הכוונה לעשות בהם את המקומות היפים/חשובים/מעניין כאלה שלא כדאי לוותר..
כמובן אני מבינה שבחודש לא אספיק את כל היעדים שכתבתי ,
אני לא כל כך בקיעה לכן העליתי פה את השאלה לראות מה ימליצו לי שחובה לעשות ומה אפשר לוותר
-
אז תתחילי לקרוא בבלוגים, שרשורים, טיפים וכו’ שבפורום ותתרשמי מה את יכולה לראות והיכן את יכולה לטייל.
בצד שמאל של עמוד הפורום יש לינקים לערים ומדינות בארה”ב וקנדה וגם למסלולים אלה או אחרים.
היכנסי ללינקים, תקראי, תתרשמי ותגבשי דיעה ראשונית מה לראות והיכן לטייל בזמן העומד לרשותך.
יש ויזה ? הכוונה לעשות טיול ברכב שכור או בתחבורה ציבורית ?
-
באמת שאין דבר כזה חובה או לא כדאי לוותר.
כל אחד יבנה רשימה אחרת של אתרי חובה.
עזבי רגע שיקלים פוליטיים – מה הם אתרי החובה בירושליים?
אני מניח שעל הכותל תהיה פה הסכמה גורפת יחסית
אבל האם מוזיאון ישראל הוא אתר חובה? ומוזיאון ארצות המקרא? ושאר המוזיאונים?
ביקור בכנסת? ביד ושם?
מה בעניין מחנה יהודה?
מאה שערים?
אני בטוח שאם תשאלי אפילו את האנשים הקרובים אליך (שסביר שדומים לך בהעדפות שלהם) תקבלי תשובות שונות.
בסופו של דבר בכל אחת מהערים הגדולות יש מספיק בשר גם לשבוע.
בואי ניקח את בוסטון לדוגמא. אפשר לעשות סיבוב בשביל החירות ביום אחד. אפשר לעשות ביקור בשתי האוניברסיטאות המדהימות (יכול לקחת עוד יום). אם תבחרי בשייט לוויתנים זה לוקח כחצי יום. איזוא בקביי והטיילת על נהר צ’רלס יכולים לקחת גם יום שלם. אם תבחרי בהופעת צהריים (חוויה נחמדה) זה עוד כמה שעות. ולא הזכרנו עדיין את הפארק, שופינג, שווקים לסוגיהם ועוד.
אז אפשר להיות בבוסטון יום וחצי, ואפשר שבוע.
זו באמת בחירה שלך.
בואי נשאל זאת ככה – מה המטרה?
האם זה ביקור ראשון בארה”ב ואת רוצה לסמן וי על הרשימה של האתרים ששמעת עליהם?
את חושבת שיהיו ביקורים נוספים?
את רק רוצה להעביר חושב בנעימים?
אגב, שימי לב שמעבר מהיר בין ערים הוא מאד יקר. וזאת משלוש סיבות:
- עלות המעבר עצמו. וודאי שכשמדובר בטיסה, אבל גם בנסיעה. ולא לשכוח את עלות ההגעה לשדות התעופה/תחנות רכבת, עלויות של אכסון חפצים ועוד
- מעט זמן בכל מקום = האטרקציות הכי בולטות שהן לרוב הכי יקרות. כלומר בפועל תמצאי את עצמך הולכת לשלוש האטרקציות הכי יקרות בכל עיר, כפול 5-8 ערים זה 20 אטרקציות יקרות. קצב יותר איטי אומר לשלב גם אטרקצייות זולות יותר עד כדי חינם.
- הזמן שמבוזבז על המעבר – אם בזבזנו חצי יום על מעבר, אותו חצי יום עדיין עלה לי בעלויות של לינה, ביטוח, אוכל וכדומה. כלומר מעבר לעלות הישירה של המעבר (כרטיס האוטובוס) גם הזמן שלי שווה כסף.
-
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!! לא מובן מאילו.
אני באמת רוצה למצות כמה שיותר את הזמן, ולראות כמה שיותר מקומות יפים וכמה שיותר יעדים בחודש שיש לי.
בהחלט יהיו לי ביקורים נוספים, כרגע זה הפעם הראשונה שאני טסה לשם ולכן קצת מבולבלת.
אני מסתבכת עם הכנת מסלולים ומפה מתחילה הבעיה שלי

-
את טסה לבדך?
רכב הוא אופציה?
מה התקציב שלך?
-
“אני באמת רוצה למצות כמה שיותר את הזמן, ולראות כמה שיותר מקומות יפים וכמה שיותר יעדים בחודש שיש לי.”
כלומר יותר חשוב לך לסמן וי מאשר להתעמק. אני מבין נכון?
אם נתרגם למונחים אירופאיים – את יוצאת לטיול של חודש שכולל את:
לונדון, פריז, צרפת, ברצלונה, ברלין, אמסטרדם, מוסקבה, בודפשט, רומניה, ויון
בערך, לא בדיוק, אבל זו רוח הדברים
-
שלום קורל,
את מעידה על עצמך: “אני לגמרי חסרת ידע ומנסה להבין“, אז הטיפ הראשון שאני יכול לתת לך זה לפתוח גוגל מאפס (maps), ללמוד קצת על המיקומים של כל עיר/מדינה בה את רוצה לבקר בארה”ב ולשחק קצת עם המרחקים בין נקודה לנקודה בשביל לקבל קנה מידה. כך תביני שלהכניס את רשימת הערים/מדינות בטיול של חודש- זה בלתי אפשרי. אני חושב שלהבין גיאוגרפית לאן נוסעים או רוצים לנסוע זה א-ב של כל מטייל, ומהרבה הודעות כאן בפורומים השונים, לא מעט אנשים לא מתעמקים בכך ובסוף יוצא שהם נוסעים בעיקר לסמן וי, אפילו שלא התכוונו לכך.
האם את נוסעת לבד? מתכוונת לשכור רכב (בטיול של חודש לדעתי חובה)? בת כמה (לא בטוח שרכב יהיה אפשרות או שיהיה יקר מאוד כתלות בגיל)? מה מעניין אותך? סדר גודל של תקציב?
-
טסה עם בן זוג,
רכב הוא בהחלט אופציה
40 אלף ±
בת 22
-
כשאתה מציג את זה ככה אני בהחלט מבינה שלא אפשרי,
אתחיל לראות בגוגל מפס מרחקים ואולי כך אבין מה ריאלי עבורי:)
-
לשכור רכב מתחת לגיל 25 זה אפשרי אבל יקר. תוספת מחיר לנהג צעיר יכולה להכפיל את עלות הרכב, ולשני נהגים עוד יותר.
בכל מקרה – רכב לא תמיד הכרחי בטיול ערים.
40 אלף הכוונה 40 אלף שקל לשניכם ביחד?
כי אם רק לאחד מכם – זה המון
אם לזוג זה בהחלט סביר. לא המון (כלומר תצטרכו לספור כסף) אבל לא מעט (כלומר לא צריך לספור כל גרוש)
-
40 לבן אדם, אבל זה כולל טיסות הלוך חזור ..
כמה אנשים אמרו לי שזה אפילו מעט הסכום הזה לחודש
-
תלוי באופי הטיול.
לטיול עירוני עתיר קניות זה אכן לא מספיק.…
מי אתם? אוהבי טבע או עיר? מה גילכם?
והכי חשוב - יש ויזה?
-
לא מתכננת טיול של שופינג ,
אני מקווה להספיק לשלב גם טבע וגם עיר – יותר עיר ואטרקציות למינהן.
כן, יש ויזה. בני 22.
-
40 אלף ש”ח לאדם יכולים להיות מעט אם ישנים בהילטונים ושרתונים בערים גדולות, אוכלים 2-3 ארוחות ביום במסעדות והולכים לכל אטרקציה אפשרית שעולה כסף. מצד שני, 40 אלף ש”ח לאדם יכולים בקלות להספיק לטיול שכולל הרבה טבע (באופן כללי לדעתי עדיף במקרה של צפון אמריקה
), לינה במוטלים ואכילה מבוקרת במסעדות. הטיול שעשיתי לאחר הצבא עם עוד חבר בדרום-מערב היה יותר באופי של המקרה הראשון והיקר- הוצאתי 30-35 אלף ש”ח (הטיול בדרום-מערב היה שלושה שבועות, עוד שבוע לנו בנ”י אצל קרוב משפחה), וזה היה עוד קצת אחרי שיא המשבר, ארה”ב אז היתה קצת יותר זולה מאשר היום (אם אני משווה לביקור האחרון שלי שם לפני חמישה חודשים).
הרכב יהיה כנראה הוצאה די כבדה בשל גילכם.
-
ברשתוכם אני סופר לזוג.
80 אש”ח לזוג זה המון לחודש. אם זה התקציב תוכלו לעשות טיול כמו שאתם רוצים, משולב בטיסות, מוניות והאטרקציות הכי יקרות בכל מקום
אנשים פה עושים טיול משפחתי על 3 ילדים (כולל טיסות) ועוד נשאר להם עודף