הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגית
-
שלום רב וחג חנוכה שמח

אשמח אם תצטרפו אלי לסיכום חופשת הטרום כריסמס שלנו בחבל אלזס, צרפת.
לקח לנו הרבה זמן להתגבר נפשית על משבר הפחד מהקור האירופאי החורפי.
שנה שעברה זה קרה ונסענו לפראג לחגיגות הטרום כריסמס.
התאהבנו בפראג

התאהבנו בקונספט של חגיגות הטרום כריסמס

נדבקנו בחיידק

אז השנה חגגנו באלזס. נתחיל בספתח חגגי של תמונות מהאזור הנפלא הזה בשביל להיכנס לאווירה.

-
היי לימור
אני כבר כאן מחכה לקרוא ולראות איפה הייתם ואיך חוויתם את הטיול באלזס, אנחנו חזרנו ביום ראשון האחרון מהאזור המקסים הזה , לא מפסיקה לחזור במחשבות על המראות היפים.
חג אורים שמח

שרה
-
לימורי,
התמונות שלך מופלאות וכנראה מוכיחות שאם רוצים לחוות כריסטמס כהילכתו צריכים להגיע לאלזס (או לוינה).
מחכה לתמונות השלג….

-
כמובן שבאתי!
התמונות מקסימות!
ואני עדיין מפחדת מהקור... אולי נלמד משהו עד לשנה הבאה!
מחכה לסיפור!
-
הצטרפתי!
קשה היה לי לעקוב אחרי תמונותיך הנפלאות בזמן אמת מוייטנאם, אבל שיערתי שתתעדי כאן!
אני משונאי הקור...עדיין לא התגברתי על הפחד…

נילי
-
בנות יקרות, כיף לי שהצטרפתן

שרה, טיילנו פחות או יותר במקביל. אכן אזור מקסים מקסים.
מיקוש, וינה חזק על הכוונת לטרום כריסמס הבא.
פנינית, נילי, מתלבשים טוב והכל אפשרי. צריך פעם אחת להעיז ולגלות שזה ממש לא נורא. (נילי, אני ממש אשמח לסיפור ויאטנם).
נתקדם:
כרגיל, אי אפשר להתחיל לטייל בלי תודות.
תודה בראש ובראשונה לאיריס ושירלי חברותי היקרות על הדאבל דייט הנהדר שלהן. שנים חלמתי על אלזס, הן בהחלט נתנו את הפוש. תודה שוב בנות יקרות. באמצעות הבלוג שלהן החלטתי על תאריכי הטיסה בהתאם כמובן לתאריכי הפסטיבל ב RIBEAUVILLE ובכלל.
מהרגע שנרכשו כרטיסי הטיסה שקעתי במחוזות הקסומים של סיפורי הטיולים על אלזס, ארץ האגדות. תודה רבה רבה לכל הכותבים. אמנם הפורום כבר לא מה שהיה אבל, אני לפחות, עדיין מוצאת שהכי כיף לתכנן טיולים באמצעות סיפורי טיולים קודמים, אז ממשיכה את המסורת בתקווה שיעזור למטיילים העתידיים.
מבחינת תיכנון יומי. הטיפ שקיבלתי הכי הרבה פעמים לגבי תכנון חופשה באלזס היה לא לתכנן, לזרום, לקום כל בוקר ולהחליט מה היום. טיפ שאימצתי רק חלקית, כי אם למשל, לשטרסבורג מאוד לא מומלץ להגיע בסופ"ש ושניים מתוך 4 ימי טיול שלי הם סופ"ש ... ובפסטיבלי ימי הביניים מן הסתם חובה לבקר בסופ"ש כי רק אז הם פעילים.... בקיצור יש דברים שצריך לקחת בחשבון. אז הכנתי שלד לטיול (איך לא?!) אך יחד עם זאת זרמנו כל יום לפי החשק והתחזית.
סה"כ תכנון מול ביצוע: מצויין פלוס פלוס פלוס
טיילנו בהרכב זוגי. גם ריקי וצביקה טיילו שם עם בני זוגם, לעיתים התחברנו, בעיקר בארוחות ערב. תודה לכם, היה כיף ביחד

טיסות: איזי ג'ט לבאזל. פעם ראשונה שלי בלאו קוסט

בתכלס קניתי לאו קוסט ביוקר. לא קניתי בפתיחה, קניתי את המקומות ישיבה שבתעריף היקר ביותר וגם מזוודה. הטיסות היו בסדר גמור. איחור של כחצי שעה כל פעם. זניח. הצלחתי למצוא טיסה שהחזרה שלה בצהריים ולא השכם בבוקר וכך להימנע מפיצול ללילה אחרון ליד השדה.
לינה: ההתלבטות היתה מאוד קשה. בסופו של דבר בחרנו בלינה ב RIQUEWIHR והיינו מאוד מרוצים מהבחירה. מלון בסט ווסטרן. מלון עם חניה במרחק הליכה של 150 מ' מהמדרחוב. מאוד נח.
סה"כ היינו 5 לילות. שזה יוצא 4 ימי טיול מלאים, לא כולל את ימי הטיסות
גמרנו מנהלה, אפשר להתחיל לטייל

-
לימור,
נהניתי מאוד מהתמונות בזמן אמת ואלו מסוג התמונות שכייף גדול לצפות בהן אפילו יותר מפעמיים ...

אז כמובן שגם אני מצטרף לסיפור האלזסי שלך.
חנוכה שמח,
שמוליק
-
היה לנו כיף לפגוש ולבלות אתכם.
למרות שהיינו במקביל, ולעתים הצטלבנו, מאד מעניין יהיה לראות את זה מהעיניים והמצלמה שלך.
-
לימור
סיפור שלך לא אפספס , גם מברלין !
ותודה ל wifi החינמי

גם אצלי איריס ושירלי הציתו את אלזס , אבל למרות הרצון והכוונה (אפילו שריינתי את הטירה שלהן כמקום לינה) זה לא יצא , וגם וינה לא הסתדרה , אז בסוף יצא שאנחנו בברלין ואני לא מצטערת לרגע.
כמו שאמרת , ברגע שעוברים את משוכת הקור, זה כנראה הופך לעניין ממכר , אז טוב לדעת שיש עוד יעדים ושיאים לפנינו , וסיפור שלך יתרום לי עוד - אז תודה שאת מספרת .
אני חושבת כמוך לגבי מה שכתבת על סיפורי הטיול בפורום.
הגענו אתמול , ערב ראשון בעיר , ובינתיים ברלין מפתיעה לטובה . זה לא דומה לבודפשט ( כנראה גם לא לפראג ) .
מצרפת טעימה , שתהיה לך עוד עיר לשקול לשנה הבאה...
מחכה להמשך !
התמונות שלך משגעות !
חג שמח

-
דש ממדריד הרחוקה

איזה יופי של תמונות הבאת לימור.
שמחה שנהנתם ובודאי אקרא הכל כשנשוב
עדי- ברלין בעיני מספר אחת מבחינת ערים גדולות מקושטות לקריסטמס....
בכך אין מתחרים לגרמנים.
בינתיים קישוטי navidad צנועים יותר במדריד
-
תמונות נפלאות ! אלזס מקסימה ובכריסטמס רואה שמדהים…
איך התגברת על הקור?
-
הי
איזה יופי של תמונות!! אלזס, ברלין וגם מדריד .
שבוע הבא עושים את טבילתנו הראשונה לטיול קונספט שכזה (ברלין!!!),
מקווה שנשרוד את הקור,תמשיכי לספר, אני כבר מתחילה לבנות תוכנית רב שנתית

יעל
-
הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגיתתודה רבה לכל המצטרפים, כייף

תודה על התמונות הנהדרות מברלין ומדריד. תמשיכו להנות יקירות!
עדי, כרגיל, יש הרבה הדדי ביני ובינך
. ובאשר לברלין, היא היתה על הכוונת ואפילו התחלתי לתכנן. קראתי וקראתי ולא התחברתי…איך מתגברים על הקור? מתלבשים טוב. רק פעם אחת בלבד היה לי ממש קר וזה לא היה בטיול שעשינו לשלג להרים, מינוס 6 מעלות
. מומלץ להתלבש בשכבות. היה לנו כפתור להיט ברכב ליד המושב שכשלוחצים עליו המושב מתחמם וגם המשען בגב התחתון. איזה כייף זה לחמם את הת… כל פעם מחדש שכשבחוץ קרררר
יום חמישי 07.12.17
מגיעים בנחת לטרמינל 1 בסביבות השעה 10:30 לטיסת צהריים לבאזל. התהליך בבאזל זריז, כולל השכרת הרכב (בצד השווייצרי, כי הם מתחייבים לצמיגי חורף).
בשעה שבע וחצי בערב אנחנו כבר במלון ב RIQUEWIHR. מתארגנים ויוצאים לארוחת ערב במדרחוב של RIQUEWIHR. כבר חושך, השוק נסגר, העיירה די שוממה אבל עושה רושם כנפלאה.
בהמלצת עפרל'ה (תודה!) אנחנו מתיישבים במסעדת Hotel Restaurant Au Cerf.
מזמינים ארוחת menu. בהרבה מסעדות באלזס יש אפשרות לקחת ארוחת menu. התפריט כולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. לכל מסעדה מחיר שונה של ארוחת menu ויש מסעדות שיש להן כמה ארוחות menu במחירים שונים. במסעדה שלנו הערב ה menu היה ב 24.90 יורו. פתחנו במרק בצל צרפתי חביב מאוד. לעיקרית הזמנו שתי מנות אלזסיות שונות – Baeckeoffe (תבשיל קדרה העשוי משלושה סוגי בשר המתבשלים עם תפוחי אדמה וגזר. בישול איטי ברוטב יין לבן. מגיע עם סלט קטן. המנה השניה היא השוקרוט המפורסם Choucroute בשר ונקניקים על מצע כרוב כבוש. שתי מנות דגל במטבח האלזסי. היה בהחלט טעים ונעים. שירות נהדר ואווירה נחמדה. סה"כ מסעדה מאוד חביבה (ואף חזרנו אליה בשנית). במדרחוב הראשי של ריקווייר, יחסית בהתחלה, בצד שמאל.
ועוד על המטבח האלזסי. המסעדות פתוחות בערב משבע לתשע, רובן. אם לא מזמינים מקום מראש אפשר להגיע גם בין שבע ל 9. אם מזמינים זה רק בשני סבבים 7 או 9, אין באמצע. בשעות שבין זמן ארוחת הצהריים ועד 7 בערב אין הגשת אוכל במסעדות. קחו בחשבון! בסופ”ש רצוי מאוד להזמין שולחן מראש.
הלכנו לישון יחסית מוקדם ועם המון ציפיות למחר.
לילה טוב
לימור
-
wow תמונות מקסימות ממש ! (כולל אלה ממדריד וברלין)
השנה יצאתי גם אני לנסות את מתכונת “חופשת טרום כריסמס”, ובחרתי בפראג המהממת, אז אני מבינה למה את מתכוונת – נראה שזו תחילתה של התמכרות

בקיץ היינו בעיירות שבחבל אלזס במסגרת הטיול המשפחתי שלנו ליער השחור, וכבר אז התענגנו על יופיין הכה מיוחד. אפילו הילדים התמוגגו. ועל פי התמונות שלך אווירת חג המולד אפילו מוסיפה להן נופך קסום נוסף. מהמם וממש עושה חשק לפעם הבאה…

לגבי הקור – גם אני קצת חששתי לפני הנסיעה לפראג, כי זו הייתה “טבילת האש” הראשונה שלנו באירופה החורפית, אבל גיליתי שזה סובייקטיבי, והאמת, בדיוק כמו שאומרים – זה לא כ”כ נורא אם מתלבשים טוב
בימים הקרים (סביב ה- 0 מעלות) השתמשתי במכנס טרמי, שבהחלט עשה את העבודה, ובימים הפחות קרים (4 מעלות) אפילו סווטצ’ר + מכנס רגיל הספיק… וכמובן מעיל חם, כפפות, כובע צמר וצעיף שהם must, וקדימה יוצאים לרחוב.
ממשיכה לעקוב בסקרנות אחרי השירשור.
-
בוקר טוב ושבת שלום

כיף סיון שהצטרפת. אשמח לקרוא על על פראג שלך של הטרום כריסמס. אנחנו מאוד אהבנו!
היו לנו, כאמור, 4 ימים מלאים לטייל ולהסניף את אלזס המהממת, יומיים של אמצע שבוע ויומיים של סופ"ש. תיכננתי מראש להכליל סופ"ש בגלל פסטיבל ימי הביניים ב RIBEAUVILLE. מצד שני, הסופ"ש היה קצת קוץ בתחת כי טיילנו בעיירות מאוד תיירותיות ומאוד מאוד צפופות בסופ"ש. אנחנו מאוד לא אוהבים צפיפות וניסיתי מראש להימנע מביקור באלו היותר תיירותיות בסופ"ש. משימה לא קלה בכלל. בזכות תכנון נכון (בראש ובראשונה קולמר ושטרסבורג לימי חול) ובזכות העובדה שמטבענו אנחנו מתעוררים מוקדם, עמדנו במשימה בגבורה. כפי שציינתי בפתיח: סה"כ תכנון מול ביצוע: מצויין פלוס פלוס פלוס
יום שישי 08.12.17
אחד משני ימי החו"ל שהיו לנו. רב היום הוקדש לקולמר המדהימה. הכוונה היתה להגיע בשעות הצהריים כדי לטייל בה הרבה באור יום ולהישאר לחשכה כי אומרים שהיא יפה מאוד גם בלילה. מראש ויתרנו על מקהלת הילדים שזה בשבת אחה"צ (לא אוהבים צפיפות יתר, זוכרים?)
התחלנו את הבוקר בריקוויר "שלנו" המדהימה. כמה נח להשאיר את הרכב במלון ותוך שתי דקות ברגל להיות במדרחוב המהמם שלה (Rue du Général De Gaulle). עלינו עם המדרחוב והתענגנו מהמראות. העיירה רק מתחילה להתעורר. התישבנו גם בפטסרי לקפה ומאפה של בוקר. נכנסו לחנות הכריסמס המדהימה (Feerie De Noel) כמעט ללא תור. הכל מאוד בנחת.

-
הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגיתעוד קצת תמונות מריקווייר המדהימה. העיירה “שלנו”. שוקי הכריסמס התחילו להתעורר. ספתח ליין החם שילווה אותנו גם בהמשך החופשה. טעמנו בכיף מריקווייר ועוד נחזור אליה בהמשך.

-
לימורי
לסיפור שלך אני מייד מתייצבת..
חלמתי להגיע ל אלזס טרום כריסמס וזה נשאר בגדר חלום…
איזה כיף שאת הגשמת לי אותו..
מיד שומרת למגירה לשנה הבאה
מחכה להמשך
יופי של סיפור ותמונות ..
נשיבוקים
אני
-
הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגיתפוריה יקירתי, כיף לי שהצטרפת.
אם טרום כריסמס באלזס על הכוונת, אל תהססי. פשוט נפלא

ובינתיים אני רואה שגם ריקי התחילה לספר על האלזס שלה, כיף לכתוב בדואט. יהיה פה שמח

לאחר כשעתיים מענגות בריקווייר ובידיעה שאליה עוד נחזור (עיירת הלינה "שלנו") אנחנו חוזרים ברגל למלון לקחת את הרכב ויוצאים לכיוון קולמר. או ליתר דיוק תחילה לכיוון דקטלון קולמר (קצת צפונית לעיר עצמה). מכוונים את ה GPS המובנה ברכב לכיוון החנות. בו בזמן ריקי עלתה לטירה (טירת Haut-Koenigsbourg) ומדווחת שיורד עליה שלג בזמן אמת. בטיסה סיפרתי לה שמזמן לא יצא לי לחוות שלג יורד. מיד משנים את הכתובת ב GPS ועולים לטירה. דקטלון יחכה. כדאי להגיע לטירה יש לנסוע לכיוון הכפר Orschwiller ומשם יש שילוט. לא נכנסנו לטירה עצמה, גם הנוף ממנה למטה היה ללא ראות (הנוף היה הקטע שחזר מאוד בטיפים לגבי הטירה) אבל נהנתי משלג שירד עלי בזמן אמת. הנאה כמו של ילדה קטנה
, וזאת בלי לדעת מה עוד מצפה לי בהמשך…
משם נסענו כבר ישירות לקולמר. דקלטון יחכה להזדמנות אחרת. המרחקי נסיעה ממש קצרים וחשוב לי לתת לקולמר מספיק זמן בנחת. מכוונים את ה GPS לחניון RAPP שחזר אצל הרבה בטיפים והוכיח את עצמו נפלא.
בקולמר יש 5 שווקי כריסמס. כמובן שאנחנו דוגמים את כולם. מתחילים בשוק של "וונציה הקטנה" כי מעבר לשוק יש שם תצפיות שאני מאוד רוצה להבטיח לראות באור יום. התצפית הפופולרית והיפה ביותר נמצאת ברחוב Turenne על הגשר. משם המשכנו להסתובב לשאר השווקים ולרחובות המדהימים עם הבתים המופלאים של קולמר. הכל כל כך יפה, ארץ האגדות, כבר אמרתי? כל בית שני זה הבית של עמי ותמי. מקסים!!! אתן לתמונות לדבר וספק אם גם הן מצליחות להעביר את המתיקות הזו של קולמר. תוסיפו יין חם מתוק והיה פשוט טיול נפלא

-
עוד תמונות מקולמר המקסימה

-
כבר רשמתי כמה קולמר מתוקה אז ניתן לה גם פינה קטנה למתוקים שלה.
אנצל המקום להגיד שבשווקים של הטרום כריסמס בקולמר בפרט ובאלזס בכלל למתוק יש תפקיד מאוד מרכזי. כ”בוגרי” טרום כריסמס של פראג חיפשנו בשר. כמעט ואין בשר, אם יש זה רק נקניקיות. הרב על טהרת המתוק. בנקודה הזו של האוכל בשווקים, פראג לוקחת בגדול.
חרשנו את קולמר ברגל, אהבנו מאוד. אחה”צ נפגשנו עם ריקי ובעלה והסתובבנו יחד קצת בחושך כי אומרים שקולמר יפה גם בחשכה. הכל אכן מואר ויפה מאוד.
רציתי לציין שהבחירה לבקר בקולמר שלא בסופ”ש הצדיקה את עצמה נפלא. לא היו פקקים, לא היתה בעיית חניה, לא היה צפוף להסתובב. כל זה תרם בהחלט להנאה
לאחר כמה שעות טובות בקולמר, הרגשנו שמיצינו. נסענו יחד עם ריקי, לבופה האיטלקי שנמצא קצת צפונית לקולמר – MilliGusto - 2, rue André Kiener - 68000 Colmar. המלצה של שירליץ. תודה. אהבנו! גם החברה נעמה לנו

בזה נגמר לו היום הראשון של טיולינו באלזס, אהבנו מאוד!!! היה יום מקסים