השכרת מיניבוס
-
שלום
אנחנו משפחה של כ15 איש בגילאים שונים המתכננת טיול לצפון החוף המזרחי בקיץ הקרוב. ניו יורק – ניאגרה פולס – וושינגטון כולל סיקס פלאגס, פחות או יותר ולא בהכרח בסדר הזה. האם ידוע לכם על אפשרות לשכור מיניבוס עם נהג לנסיעות מחוץ לניו יורק? נראה אולי משתלם יותר במקום 3 מכוניות.…
תודה
-
מה הרכב הנוסעים? כמה נהגים יש?
הייתי שוקלת בחיוב מספר מכוניות כדי שתוכלו להתפצל מדי פעם לפי הצורך ולא להיות תקועים יחד 24/7.
-
אני לא יודע איך אפשר וכמה עולה לשכור מיניבוס
אבל אני מניח שזה יצא יקר מאד
באתר אקראי שבדקתי בו דובר על 100 דולר לשעה
אז אני מניח שהשכרה לימים שלמים תהיה יותר זולה ברמה שעתית, אבל מצד שני תצטרכו לשלם על הלינה של הנהג.
אני בספק אם בסופו של דבר זה יעלה פחות מ-1000 דולר ליום. ואולי גם יותר.
3 רכבים יעלו בערך 300 דולר ליום (סדר גודל, לא נריב על הגרושים כרגע) – מהותית פחות.
וכמו ששירלי הזכירה – הגמישות של כמה מכוניות שמאפשרת פילוצים שווה זהב.
אגב, אני לא יודע מה ההרכב המדוייק. אבל אם למשל מדובר על 4 משפחות עם 2 ילדים כל אחת (ואחת אם ילד אחד) לא הייתי פוסל גם 4 רכבים ולא 3.
ברור שיש גם יתרון למיניבוס עם נהג – חוסף בלגן, חניה, זמן וכו’. אבל יש לזה גם המון המון חסרונות.
אחד הדברים הכי כיפיים (בעיניי כמובן) טיול זה הספונטניות. לעצור באיזה מקום שנראה לנו נחמד, להתקע חצי יום בשופינג, או כל דבר אחר. גם ככה בהרכב גדול אין הרבה ספונטניות. אבל כשכל משפחה ברכב שלה זה לפחות אפשרי – “תמשיכו אתם – אנחנו נצטרף בערב”. במיניבוס אין כמעט על מה לדבר.
סתם שאלה – איך עוצרים בסופר? כל המיניבוס במכה?
-
אם לחלק מהמשפחה ילדים קטנים וחלק לא, יהיו כאלו שירצו לצאת לבלות בערב, אפילו סתם בספורט בר, וכאלו שיעדיפו להשאר במלון.
או אפילו כאלו שמתארגנים בבוקר מוקדם וזריז וירצו להספיק משהו לפני שהשאר מוכנים.
לקחת מיניבוס עם נהג אומר בעצם להכנס לדפוס של טיול מאורגן שבו אתה לא אדון לזמן שלך.
ונשאלת תמיד השאלה – מי קובע… מי מחליט לאן המיניבוס נוסע, מתי יוצאים בבוקר, איפה עוצרים לאכול וכמה זמן מוקצב לקניות…
-
בהקשר הזה אני אוהב גם לשאול – מי משלם?
כי בסופו של דבר אי אפשר להתעלם מזה שבעל המאה הוא בעל הדעה
אם מדובר על טיול רב דורי שבו סבא/סבתא משלמים על כולם (לפחות את חלק הארי של הטיול), אז במידה כזו או אחרת מצפים מכל תת משפחה בפני עצמה לשתף פעולה יותר. בבחינת “קיבלת טיול במתנה אז תשתוק”
לעומת זאת אם כל משפחה משלמת על עצמה, אז הרבה יותר קשה להם “לקבל את דין התנועה” בבחינת “גם שילמתי הון עתק וגם אני לא נהנה?”
-
אופציה אחרת שחשבתי עליה היא להצטרף לטיול מאורגן ללא טיסות של שלושה ימים שיוצא מניו יורק לכיוון המפלים, אלף האיים וכו’.
חברה מומלצת?
-
היי ,
רישוי הנהיגה שונה בארה”ב מהמקובל בארץ ובאירופה.
הייתי בודק בחברות ההשכרה אם ניתן לשכור רכב ואן כמו אקונוליין שמוביל 15 נוסעים +נהג לנהיגה עצמית ומהן ההתניות.
ואם כן ,אז נשאלה השאלה מה עם הציוד שלכם ואיך תובילו את כל המזוודות.
-
ושכחתי לציין שבעבר שכרתי רכב כזה בל.א.
-
אם אתם שוקלים טיול מאורגן, אז אולי באמת ב-15 אנשים תוכלו לסגור טיול רק לכם
אבל בואו נתחיל מהתחלה – אפשר להציע שתספקו קצת על כל הטיול? אולי נוכל להעלות פה רעיונות אחרים?
בגדול – אני לא אוהב את הטיולים המאורגנים של השלושה ימים בניו יורק. זמן הנסיעה מניו יורק למפלים זה 10 שעות כל כיוון. הלוך ושוב ב-3 ימים זה אומר 7 שעות נסיעה ביום. כלומר הטיול הזה הוא בעיקר נסיעה, מעט עצירות בכל מקום, ועצירה לא מאד ארוכה בניאגרה.
לא מדובר על לינה בניאגרה עם נוף למפלים. לרוב לא מדובר אפילו על לינה בניאגרה מה שמטיל בספק את כל שיקולי התאורה במפלים וכו’.
היות ואני מניח שהטיול שלכם הוא לא רק ניו יורק + 3 ימים ל”סיבוב”, אם תספרו יותר נוכל אולי לחשוב על רעיונות ופתרונות מעניינים יותר.
-
תודה.
הרעיון הכללי הוא ניו יורק, אזור וושינגטון כולל סיקס פלגס (הפשרה בויתור על אורלנדו מטעמי זמן ועלות) ומפלי הניאגרה .
לא זכרתי שמדובר ב10 שעות לכיוון עד המפלים.. היתי לפני מספר שנים. אשמח לרעיונות נוספים
-
קשה להציע רעיונות בלי שמבינים את המסגרת
מה ההרכב? ובעיקר חלוקה לילדים (וגילאים) ומבוגרים
כמה ימים יש לכם לסיבוב הזה?
אני מבין שהסיבוב מתחיל בניו יורק. בתום הסיבוב טסים לישראל? או שממשיכים ליעד אחר? איזה?
הטיסה בתום הסיבוב (לישראל או ליעד אחר) כבר מוזמנת? או שיש פה גמישות?
בכללי:
סיקס פלגס (לא משנה איזה) גוזל יום שלם.
וושינגטון – החל מ-24 שעות וכלה בכמה ימים טובים. אני כותב 24 שעות ולא יום כי רבים עושים את זה בשני חצאי ימים.
אז למשל וושינגטון וסיקס פלגז סוגר לכם 3 ימים: ביום הראשון נסיעה לוושינגטון (5 שעות, אפשר גם באוטובוס). וחצי יום בוושינגטון. למחרץ רוב היום בוושינגטון ובערב נסיעה ללינה ליד סיקס פלגס בניו ג'רסי. ביום השלישי סיקס פלגב וחזרה לניו יורק.
כיוון אחר לגמרי – טיסה לניאגרה ובילוי שם
אם יש יותר ימים אפשר לחשוב על כיווני אחרים.
-
כלום עוד לא סגור.… כרגע בשלב הראשוני של תכנון ובדיקת עלויות.
אנחנו משפחה של כ15 איש הקטנים בני 7 הגדולים בני 65. בגדול מתוכננת שהיה של 10 ימים עד שבועיים.
לקבי הסיקס פלגס – מתלבטת בין גרזי למרילנד (אם גם ככה מגיעים לdc )
בתום הטיול חזרה לארץ ולכן בודקת גם אפשרות שאת הטיסה חזור נקח מאחד משדות התעופה הקרובים יותר ליעדים אחרים במסלול באפלו או וושינגטון.
-
היי.
כניצול סיקס פלגס דעתי היא שזה מתאים לגילאי 10 עד 40.
אחרים יסבלו .
אני סיימתי במיון של בית חולים.
תודה לאל הכל נגמר בסדר אבל למה לקחת סיכון.
-
סיקס פלגס נחשב מאד אקסטרימי – רכבות הרים מטורפטת – ולכן לא יתאים לכולם. אם אתם נוסעים לאיזור וושינגטון תבדקו את האופציה של פארק הרשי, לא הייתי אבל הוא נראה לי יותר מתאים לטווח גילאים רחב.
-
נראה לי שהרצון לאקסטרים דוחף לפיצול הקבוצהניחוש שלי שלא כולם ירצו את האקסטרים.
ולכן בהתאם מתאים יותר פיצול לכמה רכבים
-
אפשר לשאול מה קרה?
-
ברור שלא כולם ירצו הכל אבל יש מתקנים גם לקטנים יותר, והמבוגרים יעלו איתם
-
היי ,
מה שקרה זה שהעלו אותי למתקן בגובה 70 מטר והפכו אותי וזרקו אותי כמה פעמים .
חשבתי שיש חשש להתקף לב.
בבדיקה התברר שלא קרה דבר.
-
נשמע כמו התקף חרדה
אבל הילדים… אין להם פחד מכלום...
-
נכון שבסיקס פלגז יש גם מעט מתקנים פחות אקסטרימיים. אבל ככל הידוע לי זה המיעוט. מי שמגיע לשם זה מי שרוצה הרבה מאד אדרנלין.
אם נעשה רגע הכללה גסה – סיקס פלגס מתאים לגברברים צעירים בגילאי 17-25. טוב, ברור שזו הכללה מאד מאד גסה. וברור שיש הרבה נשים שיהנו, וגם מבוגרים יותר ואולי גם צעירים יותר.
אבל זה באמת מוכוון לחובבי הז’אנר. מדובר על רכבות הרים מטורפות.
אני יודע שאני ממש לא בקטע אישתי לא, וגם לא הילדים שלנו. ובסקר לא מחייב בקרב רוב חבריי (גילאי 35-50) רובם הגדול ממש לא בקטע.
אבל אולי אתם (כל המשפחה) חובבי הז’אנר. אני באמת לא יודע.
אז אם כל המשפחה בקטע למעט הילד בן ה-7. מה לעשות – הוא יסבול קצת ויחכה לכולם.
אבל אם חצי מהמשפחה ואולי גם יותר לא בקטע – לא חבל לגרור את כולם? לבזבז יום בטיול ואת כל העלויות הנילוות (עוד לפני העלות של הכניסה לסיקס פלגס, כל יום עולה לפחות 70 דולר לאדם רק במחייה).