טרק 4-5 ימים בנפאל
-
ערב טוב לכל בוגרי ומומחי נפאל. בעלי ואני, בסביבות גיל 50, מגיעים לנפאל בתחילת מאי. אנחנו מחפשים המלצות לטרק קל יחסית, הן מבחינת אורך הטרק (כ4-5 ימים) והן מבחינת המסלול (עדיפות לירידות...). כמובן שנשכור גם פורטר-מדריך.
האם יש אפשרות לנסוע עם רכב עד מנאנג ומשם לעשות את ההתחלה של סובב האנפורנה בירידה?
נשמח מאד להצעות מתאימות, הארות, הערות ועצות. תודה!
-
הי
טכנית נראה לי שאפשר לנסוע עד מנאנג ולחזור בירידה על הכביש לבסיסהר אבל נשמע לי ממש חבל.
למה אתם כל כך מוגבלים בזמן ועוד מגבילים את עצמכם לירידות?
פון היל הוא טרק קצר ויפה אבל תיירותי ולא קל.
את ה״טרק המלכותי״ ליד פוקהרה לא עשיתי אבל שמעתי שהוא נחמד. תקראו קצת.
-
תודה רבה על התשובה. קראתי חומר (עוד לפני שפתחתי את השרשור), ומכל ההצעות - היה נראה לי שבמסגרת המגבלות של הזמן שלנו - התחלת סובב האנאפורנה הכי יפה. כדי להקל על ההליכה - חשבתי שעדיף לעשות אותו הפוך ולהתחיל ממנאנג…
נשמח אם למישהו יש עוד תובנות והצעות. תודה רבה!
-
אהלן,
לדעתי, זה לא רציני…
לעשות רק את הקטע ממאנאנג ולמטה – לא תראו הרבה.
גם מבחינת הגובה (גובהה של מאנאנג 3515 מ’), זה לא מוסיף בריאות…
צאו לטרק שהציע לכם דרור – טרק פון היל, יופי של טרק ויופי של נופים.
טיול מהנה,
-
דרור דווקא טען שהפון היל הוא טרק לא קל, ואני מסכים איתו.
אני אוסיף ואגיד שעבור מי שאינו מורגל בהליכה, היומיים הראשונים בפון היל אפילו יהיו קשים מאוד.
זה נכון שבראייה כללית של הטרקים בנפאל, הפון היל הוא “קל”, אבל אם מישהי אומרת שהיא מעדיפה מאוד שלא לעשות עליות, זה אומר יהיה לה מאוד קשה שם. היומיים הראשונים הם עלייה בלתי נגמרת. היום השני לדעתי יותר קשה מהרבה מסלולי יום בארץ שנחשבים ל”מיטיבי לכת”.
לכן אני לא ממליץ על הפון היל (למרות שהנופים באמת מאוד יפים). -
דרור, תאי וחן - תודה רבה על עזרתכם.
אופציות אחרות שראיתי הן: רויאל טרק, האמסטם טרק, או הליכה מנגרקוט לDhulikhelo Namobuddha.
קראתי שבעבר רבים עשו את המסלול מג'ומסום, אבל התרשמתי שנעשו בו שינויים והוא פחות אטרקטיבי.
למישהו יש תובנות בעניין? תודה רבה!
-
רויאל טרק = טרק המלכותי עליו כתבתי
חפשי סרטונים ביוטיוב וסיפורי דרך ותראי אם מתאים לכם
צריך להיות נחמד וליד פוקהרה
-
הטרק מנאגרקוט לדוהליקל לא מרשים, רואים בעיקר כפרים.
רויאל טרק – טרק קל, באזור פוקרה. גם זה טרק קל, בהחלט אפשרי.
טרק ג’ומסום – מאז שסללו את הדרך לכלי רכב לכיוון ג’ומסום (שממשיך גם אחרי ג’ומסום, עד מוקטינאת), הוא טרק לאורך נהר הקאלי גאנדאקי, שהולך ברובו על התוואי לרכבים ולכן רוב המטיילים זנחו אותו… אבל זו בהחלט אופציה. ניתן להגיע בטיסה לג’ומסום ומשם, להתחיל להדרים לכיוון טאטו פאני. וכן, הטרק במגמת ירידה

חייב לכתוב משהו על הקושי בטרק (כתגובה לדבריו של חן) – קושי בהליכה נגרם בעיקר מקצב הליכה מהיר. אם תלכו בקצב שלכם, תעצרו לנוח ולהחזיר נשימה מתי שתרצו, אז שום טרק בנפאל לא יהיה לכם קשה (גם טרק לאוורסט).
ברור שבהליכה בעליה, קשה (קשה לכולם, כולם מתנשמים, אז נחים ומחזירים את הנשימה, וממשיכים הלאה, עד המנוחה הבאה
).יש לכם מספיק זמן לעשות הכנות פיזיות ומנטליות עד היציאה לטרק.
(גילוי נאות – אני מדריך טיולים (גם בנפאל) ויוצאים איתי לטרקים בנפאל (וארצות אחרות) גם מטיילים מעל גיל 75…)
מצרף לכם סרט שצילמתי על טרק פון היל – תציצו בו, תראו את הדרך שעוברים בה, תראו את הנופים בטרק, תראו (ותשמעו) את המטיילים “הצעירים”.
טיול מהנה,
-
שמעתי חוות דעת טובות על טרק מרדי הימל בשמורת האנפורנה. הבנתי שלא קשה במיוחד , קצר ועם תנאי לינה בסיסיים.
שווה בדיקה.
-
ותוספת: קחו 2 מקלות הליכה לאדם. לוקח איזה חצי שעה גג של הגג להתרגל ללכת עם 2 מקלות, אבל אחרי זה לא תחשבו יותר לעשות מסלול הליכה בלעדיהם. השימוש בשני מקלות לכל אחד מוריד המון מהמאמץ על השרירים והברכיים ומקל מאוד על ההליכה.
וחיזוק לתאי: הלכתי בזמנו בטרק ארוך בנפאל עם עוד חברה שזה היה לה טרק ראשון. ולכן הלכנו לאט. התחלה מוקדמת בבוקר, הליכה אטית עם הפסקות מתי שרוצים, בלי לחץ או התחייבות לתאריך סיום. לא היו שום בעיות.
-
חיכיתי שצביקה יציע את זה (חובב מדבר) אבל כנראה שהוא לא נכנס…………
בכל מקרה במאי הצפי לגשמי מונסון ראשונים כבר גבוה יותר ולכן טרק ב”צל גשם” יכול לצאת מוצלח .
הצעה שתאי נתן לי לפני למעלה משנתיים:
אם כבר טסתם לג’ומסום, אז קחו ג’יפ המשך למוקטינאת ותתחילו לרדת משם לא על הכביש אלא על השביל מצפון בפאתי מוסטאנג לכיוון קגבני הכפר היפה והמעניין (תקראו על הצעות שנתן צביקה בפוסט שלי “מעבר לפאס האנאפורנה” על כפרים לבקר בדרך. יש שם גם קישורים לאיזור ששמתי אני).
מקגבני תוכל להמשיך למטה ודרומה עד מארפה ואולי טאטופאני ורוב הדרך תוכלו ללכת על הגדה המזרחית על השביל
אמורים להיות קטעי נוף יפים עם תצפיות לכיוון דאולהגירי
-
המפה
-
ממליץ בחום גדול על הרויאל טרק.
קודם כל הוא קרוב לפוקרה יחסית – כל השאר נמצאים במרחק שעות ארוכות
שנית – הנוף היפה ביותר שראיתי בנפאל, מוצלח יותר מכל הנופים של סובב אנפורנה (הכול בתנאים מושלמים)
שלישית – אמנם עשיתי אותו לפני לא מעט שנים, אבל אם הוא עדיין לא מאוד מתוייר וישנים בו בסוג של הום-סטיי, החוויה הנאפלית וההיחשפות לכפרים ״אמיתיים״ היא יתרון למי שמחפש סוג של אותנטיות ומוסיפה חוויה שלא קיימת בטרקים כמו סובב אנפורנה.
רביעית – פשוט, קל, כיפי, ופשוט מתאים לכל מה שכתבתם.
-
הי, הייתי עם חבר באוקטובר האחרון , אנחנו די קרובים לגילכם, והיתה שם משפחה עם 3 ילדים שהגדולה אולי בת 12-13 – הם עשו את הסובב אנאפורנה ברגל מסיאנגה ועד מנאנג וחזרה לדעתי זה בערך 5 ימים למאנאנג וחזרה אולי עוד יומיים.
אגב יש אנשים שבירידות יותר קשה להם מאשר בעליות בגלל העומס על הברכיים לאורך זמן (גם עם מקלות). לי לא היתה בעיה כזו אבל חבר שלי סבל מאוד בירידות. הטרק עצמו יפה ומהנה ואם אתם בשולי העונה אז כנראה גם לא עמוס מידי.
-
תודות לכל העוזרים והמייעצים.
מכל מה שקראתי נראה לי שהאופציה המתאימה לנו ביותר היא הרויאל טרק.
נסיעות טובות לכולם

-
תחוו תהנו ותצלמו ואנא חזרו לכאן להעביר קצת רשמים ותמונות……...
-
לגמרי.
בפון היל, היה לי ״קל״ בעליות. הירידות כמעט גמרו אותי.
-
מציע לכם:
א) להכנס קצת לכושר כדי לקבל בטחון
ב) לעשות איזה טיול הכנה בארץ, למשל מעלה צרויה, ולראות כמה קשה לכם בעליות, כמה אתם מסוגלים ורוצים לסיים אותו.
בסוף, רוב הטרקים בנפאל, נראה לי שלא ציינו את זה:
רוב מוחלט של הימים, זה לא שהולכים 10 שעות ביום, הרבה פחות *בד״כ*
למשל פון היל, ב 4 ימים:
אם מתחילים מטיקדונגה לאולרי יום ראשון אפשר לעשות ב 5 שעות במקום בשעתיים וחצי
יום שני מאולרי לגורפני שלוקח נניח 5 שעות – אפשר לעשות ב 9 שעות,
אחכ (חוץ מהפון היל, ש*לא חובה* לעלות..) יום שני חציו עליה חציו ירידה לסרוגין, ויום אחרון שכולו ירידה.
ואפשר גם להחליט שנחים יום-יומיים בלי להמשיך..
ואל תשכחו שאפשר לקחת פורטרים, כך שלא תצטרכו לסחוב כלום.
-
שוב תודות רבות לכל העונים והעוזרים.
אחרי שקראנו עוד חומר - החלטנו לעשות את הטרק שאחרי פס האנפורנה (טיסה לג'ומסום, נסיעה למוקטינאט, ירידה לקגבני, מרפה, קלופני, טטופני ומשם בג'יפ לפוקרה). בסוכנות הנסיעות שאלו אם אנחנו מעדיפים מדריך + פורטר, או מדריך-פורטר אחד (שאני משערת שהאנגלית והידע שלו פחות טובים). ההבדלים בעלויות לא משחקים פה תפקיד, אני לא יודעת אם עדיף ללכת בליווי אדם אחד או שניים... מישהו יודע להמליץ מה עדיף?
תודות ויום נפלא.
-
בחירה מצויינת לדעתי ונראה לי שעשיתם מחקר טוב
זו “נפאל המדברית” ולא הייתי בה אבל רבים מהללים אותה והתמונות נפלאות (תוכלו לראות גם תמונות שצירף תאי לפוסט שלי “מעבר לפאס האנאפורנה”).
ההליכות בהחלט אמורות להיות קלות מפון היל ואת האנאפורנות תוכלו כנראה לראות בטיסה.
לא לשכוח שמוקטינאת מספיק גבוה בשביל לחטוף מחלת גבהים ………..
כמו כן רוחות חזקות אמורות לנשוב כל אחה”צ
אני גם טס השבוע עם אשתי ואהיה קרוב אליכם אבל אין לי “אומץ” לבחור טרק מקסים וקל כמו שעשיתם אתם אבל אני ממש רוצה להגיע לאיזור שבחרתם.
הפעם אני לוקח בפעם הראשונה גם מדריך וגם פורטר ואם זה לא גדול עליכם כלכלית אז מניח שבסה”כ זה עדיף.
מדריך מוסיף ולא רק בגלל האנגלית
תהנו