****אישיות השבוע**** אישיות השבוע******
-
שבת שלום וסוף שבוע נעים לכולם
השבוע אני שמח להציג אישיות משכמה ומעלה , אחד הכותבים הוותיקים בפורום , בעל ידע נרחב שתמיד נכון לשתף אותנו ולא רק על תאילנד , אלא כמעט על כל אסיה .
אפשר למצוא אותו כאן וגם בפורום האב .
אני מתכבד להציג את אישיות השבוע - יוסי.ל
יוסי , בכבוד רב , השרשור שלך ובשבילך . -
****אישיות השבוע**** אישיות השבוע******חברים יקרים,
התרגשתי מאד כאשר "הרוזן מקוסמוי" פנה אלי וביקש את רשותי להציגני כאן. ההתלבטות לא פשוטה כי הפורומים אמורים להיות אנונימיים, ולפתע מבקשים ממך להציג את עצמך, חדירה לאנונימיות, הורדת מסיכה. לא קל, אבל אחרי מפגשי הפורומים אני מרגיש נוח יותר בכתיבה..
בימים אלה חלפו עשר שנים מאז המפגש הראשון שלי עם המזרח הרחוק. ואז, הוא באמת היה רחוק. הנסיעה הראשונה שלנו למזרח היתה הגשמת משאלה שלי ליום ההולדת ה.. והיא הייתה לסין. באותה עת, שזה רק לא מזמן, אפשר היה לטייל בסין רק בקבוצה מאורגנת.
מכיוון שעד אז כל הטיולים שערכנו (שושי רעייתי ואני) היו טיולים עצמאיים, היתה לנו התלבטות קשה אם להצטרף לטיול מאורגן או לוותר. עשינו בדיקת שוק ומצאנו חברה טובה, שכבר לא קיימת, לקחנו סיכון, ולמזלנו נפלנו על טיול מאורגן מצומצם שגם המשתתפים בו היו אנשים מצויינים, אבל ובעיקר היה לנו מדריך, צעיר בשם יוסי מערבי, אשר הפך את הטיול לסיור לימודים על המזרח בכלל וסין בפרט, והחדיר בכל המשתתפים את האהבה למזרח הרחוק.
עד לאותו "ארוע מכונן" חרשנו בחופשות את אירופה, בשלב מסויים צירפנו לגלובוס שלנו גם את צפון אמריקה. בשנים האחרונות לאירופה אנחנו עושים רק גיחות קצרות ואילו את הטיולים הארוכים אנחנו עושים במזרח הרחוק. והספקנו לא רע.
ביקרנו ב:
אינדונזיה - לדעתי הארץ המרשימה והמעניינת ביותר במזרח
סינגפור – בדרך לאינדונזיה
ויטנאם – שני ביקורים כולל באזורים "למתקדמים"
קמבודיה – מדינה עם עבר עשיר וסבל רב
בורמה – מדינה מדהימה עם עם מסכן, מבחינתי מספר שתיים אחרי אינדונזיה
לאוס – מדינה שעדיין לא התקלקלה
הודו – במדינה העצומה היינו רק בצ'ופציק של הפסיק, בעיקר ברג'אסטן
תאילנד – כאן ביקרנו מספר רב של פעמים, כסיום לטיולים במדינות שכנות, וכמה טיולי עומק כשאת המרשים והממושך שבהם עשינו לפני שנה במשך שבעה שבועות.
את הטיולים שלנו אנחנו מכינים זמן רב מראש, מתכננים מסלול, מזמינים טיסות ולינות מראש ומשאירים לטיול ראש נקי מדאגות ארגוניות. כמובן שבמסגרת התכנון אנחנו משאירים גם זמן לא מתוכנן לכל מקום, בשביל הספונטניות...
ועלי בקצרה, ובכן, במקצועי אני רואה חשבון. קודם לכן הייתי כמה שנים בשירות קבע. עסקתי בראיית חשבון ובשלב מסויים עברתי לתפקידי ניהול בחברות הייטק. בעקבות מיזוג חברות מצאתי את עצמי מחוץ למעגל העבודה. היה לי "קוריוז" קצר בתפקיד ניהולי בכיר באחת מחברות טיסות השכר הגדולות בארץ, אבל נשאיר זאת כקוריוז, ובגיל 55 הכרזתי על עצמי כפנסיונר. ומאז רק טוב. לפני כשנה, שושי פרשה מהכוחות המזויינים והצטרפה אלי לכוחות החופשיים.
חוץ מהשתתפות בפורומים המזרח ותאילנד אני עוסק גם במלאכת קודש ומתנדב במשטרת התנועה הארצית, שפלה.
שני הפורומים, תאילנד ואסיה המזרח הרחוק, מהווים לי מקור עיסוק והנאה. כמעט יום יום אני
"מציץ" בפורומים. הפורומים על משתתפיהם מהווים מקור מידע אדיר ומי שיודע לנצל זאת יכול להרכיב לעצמו טיולים תפורים לפי מידה.
אז שנמשיך ללמוד וללמד האחד את השני, ונסייע למטיילים הסקרנים שבדרך.
-
היי יוסי,נעים מאוד
אמנם עוד אף פעם לא יצא לי לדבר איתך,אבל אני קורה כבר הרבה זמן את התשובות שאתה רושם בפורום המזרח,וגם בפורום של תיאלנד,ותמיד היתרשמתי מהידע הרב שלך,וההשקעה בתשובות,אז כל הכבוד לך,תמשיך להיות מי שאתה,התרומה שלך לפורום אדירה
שיהיה לך כל טוב יוסי ושבת שלום
-
קורה=קורא -
ליוסי ל. היקרליוסי ל. אנו מכירים מס' שנים מפורום האב, ושמחתי לקרא על הדמות מאחרי השם, אין ספק שההספק שלך בטיולים בכלל ובמזרח בפרט מעורר קנאה, עכשיו מבינים מהיכן הידע בתשובותיך. מאחל לך כל טוב ותמשיך בתרומתך לשני הפורומים.
תמשיך לטייל ולחקור את המזרח ותשתף אותנו בידע העצום שלך.
כל טוב ושבת שלום
-
ליוסי ל. היקרקודם כל שאפו על ביקור באינדונזיה (לבטח עם דרכון זר),
ב.שאפו שאתה מתנדב אצל כוחותינו.
ג.האם רעיתך זו שושי התותחית מהפורום?
ד.אמרו לך כבר שאתה דומה ליוסי פלד אלוף פיקוד צפון לשעבר?
כל הכבוד לך ולרעיתך
אחלה ראש טוב יש לכם...
מצרף תמונה של יוסי פלד...איזה דמיון...
-
היי,נעים מאודהיי לא מכיר ולא יודע אך תמיד נחמד להכיר ולראות את אלו התורמים בפורום ואת אורח חייהם המרתק
אז נעים מאוד וכל הכבוד על הסבלנות וההענות לכל השואלים
שבת שלום -
שבת שלום יוסינעים לדעת יותר פרטים על אנשים שאתה מכיר וירטואלית
ואז אתה מבין מאיפה הרמה של האתר מגיעה
שתמשיכו לעשות מה שאתם אוהבים
לטייל
יוסי אם לא היית כותב שהיית באינדונזיה אז הייתי אומר שסמי צודק
הוא דומה לך
שבת שלום -
יוסי, נעים להכיר... ושאלהאיך באמת נכנסת לאינדונזיה? ואיך הגיבו כלפיך?
מעניין לשמוע...
אני מאוד מעריכה אנשים שעברו את גיל 20-30 ומטיילים, אני מכירה כל כך הרבה ששוקעים בבכי שלהם על עזיבת הילדים את הבית וכו', ומנגד אני רואה אנשים כמוך וכמו אחרים בפורום (וכמו ההורים המקסימים שלי) שנוסעים, מטיילים ורואים עולם, תמיד מורידה את הכובע בפניכם!! -
****אישיות השבוע**** אישיות השבוע******היי יוסי
נעים להכיר את הדמות מאחורי השם .
בוודאי שמת לב שדווקא בלאוס ותאילנד עולה מספרם של התרמילאים המבוגרים .
בהצלחה בהמשך -
יוסי - פורומיסט שלנו מוצלחיוסי,
1.לפני נסיעתי באפריל האחרון, כשחשבתי על רג'אסטן, נדהמתי איך הבנת בדיוק מה בראש שלי ושלחת לי מלונות מדהימים ללינה שם, שעוד ינוצלו, הלואי שהשנה.
2. במפגש הפורום נהניתי לשוחח אתך ועם אשתך והבנתי מיד שאתם זוג טיילנים סדרתי ומעמיק. מקווה שעצותיך לטיול בבורמה עוד יזכו למימוש.
3. רציתי שתדע שהרבה מתגובותיך בפורום מתויקות בתיקיות אצלי ותמיד עם שם הכותב, שבעיניי זה כמו מותג, שאפשר לסמוך עליו שלא יכזיב.
4. כיף לכם, לך ולשושי, ששניכם בראש אחד בחדוות הטיולים..זה נכס לזוגיות ואל תקבלו אותו כמובן מאליו..
5. אולי תרחיב על טיולכם לאינדונזיה ?
מאחלת לכם טיולים משותפים רבים נוספים,
נילי.
נ. ב.
לדעתי, יש מצב שבעברנו המוקדם - דרכינו הצטלבו.
איפה גדלת? איפה למדת בתיכון ? -
זה מה שאני רוצה לעשות כשאהיה גדול.... חחחחחיוסי נעים מאוד להכיר אותך, קראתי היום את ההספק שלך בטיולים למזרח, בהחלט מרשים, אין לי ספק שמה שאתה מצליח להעביר לקוראיך בפורום זה קצה המזלג ממה שראית וחווית.
אני מאוד גאה ושמח שאתה נמנה על כוחותינו, בעיקר באיזור השפלה.
תמשיך להזין אותנו מידיעותיך ואני מאמין שעוד יש לך המון לתרום וללמד אותנו (הצעירים
).
אתה ורעייתך תמשיכו להגשים את החלום של רבים מאיתנו.
כל הכבוד. -
היי יוסי.תמיד אני מתרשם מתשובותיך המבוססות המעמיקות והרציניות!
אפשר לומר שאתה המשקולת שכנגד כל ההלצות וההתחכמויות ואני אומר זאת מה"פן" החיובי של הדברים.
תמשיכו לטייל ולכתוב אתה ורעייתך ותמיד אמשיך לקרא את תשובותיך הטובות! -
היי יוסי.יוסי שבת שלום
אני אמנם לא מכירה אותך באופן אישי אך נהנית תמיד לקרוא את תשובותיך לשואלים בפורום.
קראתי את סיפורך על המקומות הקסומים בהם ביקרתם רעייתך ואתה
ופשוט נהניתי.
"שאפו" כבר אמרו, אז קבל עוד אחד ממני.
-
הפסקת ביניים - השלמות על אינדונזיהראיתי שחלק מהחברים מסתקרנים לגבי הטיול באינדונזיה.
זה הסיפור בקצרה:
בשנת 2000 , היחסים בין ישראל ואינדונזיה התחממו באופן חצי רשמי והיו סימנים שהנה הולכת להרקם ידידות מופלאה וגלויה בין ישראל והמדינה המוסלמית הגדולה. קפצנו על העגלה והצטרפנו לטיול מאורגן (עם אותה חברה מצויינת שציינתי קודם, שכבר לא קיימת). טרם נסיעתנו פרצה האינתיפדה ובמהלך הטיול ארע הלינץ' ברמאללה ובאינדונזיה החלו הפגנות נגד ישראל. היחסים בין ישראל ואינדונזיה הוקפאו מיידית, למיטב ידיעתי אחרינו כבר לא נתנו לקבוצות מישראל להכנס לאינדונזיה במשך מספר שנים.
כיום יוצאים מישראל טיולים מאורגנים לאינדונזיה בדיוק באותה מתכונת ואותם מסלולים כמו בשנת 2000. אזרח ישראלי לא יכול להכנס לאינדונזיה שלא עם קבוצה המונה לפחות 6 תיירים כאשר לפחות אחד מהם נושא דרכון לא ישראלי.
הטיולים המקובלים יוצאים מישראל ועוצרים ליומיים בסינגפור או בנגקוק "לצורך הסדרת הויזה". "הסדרת הויזה" עולה הרבה כסף (אין פרטים על מספר הידיים שבדרך..).
באינדונזיה הטיול מתפרס על שלושה איים השונים זה מזה בעיקר בתרבות. בכולם נופים מדהימים.
נקודות העניין העיקריות בטיול הן:
גאווה – אי מוסלמי בה שוכנת הבירה ג'אקרטה (בה לא מבקרים), ג'וגגקארטה, האתרים בורבודור ופראמבאנן, מופע מדהים של הרמאיאנה, הר הגעש ברומו, טקסי טראנס.
סולאווסי – ביקור בשבט טאנה טוראגה, שבט "נוצרי" שלא שכח את עברו הקדם נוצרי. פראי אדם ממש הסוגדים למתים. מבקרים בקברים חצובים בסלע ומוגנים ע"י פסלים. קברים תלויים במערות. טקס הקבורה נמשך כמה ימים. השתתפנו באחד מימי "השבעה" בו נערך טקס מלווה בטבח אמיתי. נשחטו ברחבת הטקס כ- 10 תאואים וכ- 10 חזירים. לא רק שהם נשחטו לעין כל אלא שהבהמות הופשטו מעורן, פורקו וחולקו למנות. אח"כ רקדנו עם האבלים. טעמנו גם חלק מהבשר שבושל במקום. המחזות קשים ובהחלט לא לצימחונים.
לאחר ההלם של טאנה טוראגה ממשיכים ל:
באלי – הבאלינזים דתיים מאד. מקדישים שעות רבות ביום לטקסים ולא מבזבזים זמנם לריק על עבודה. איזה אסטטיקה, איזה צבעוניות, איזה נשים סקסיות.
השתתפנו בטקסים במקדשים, השתתפנו בטקס טיהור כפר בו צעדו 600 מנשות הכפר במיטב מחלצותיהן אל הנהר וממנו חזרה. השתתפנו בלוויות שמחות שבסופן הז"לים הפכו לאפר. היינו במופעים לרבות מופע ה"קצ'אק" המפורסם. וכמובן שטיילנו בטרסות האורז המוריקות ובנופים שלא מהעולם הזה.
סוף – חזרה לארץ.
התנצלות בקשר לתמונות המצ"ב – בשנת 2000 טרם היתה לי מצלמה דיגיטלית והתמונות עברו סריקה.
-
הפסקת ביניים - השלמות על אינדונזיהסולווסי
-
הפסקת ביניים - השלמות על אינדונזיהבאלי
-
יוסייוסי,
גם אני בין אלה שלא מכירים אותך אישית אבל נהנים מאד לקרוא את תשובותיך.
מצבך כיום כפנסונר רק מחדירה בי מוטיבציה להגיע לשלב הזה ובמהרה.
עצם היותך מתנדב במשטרה רק מחזקת בנו (כחולי המדים) את ההערכה לאנשים מסוגך.
המשך לשלב בין הנאה מטיולים והנאה ותרומה לחברה בהתנדבות למשטרה.
נתי -
ליוסי היקר והמרתק.יוסי, הרשה לי לומר לך שאני מתרשם מתשובותיך בכל פעם מחדש. הצורה שבה הן רשומות, העברית, הרצינות, היושר, הענייניות וחוסר ההתנשאות משמשים לי כהשראה.
אני בטוח שהרבה מטיילים חבים לך מהידע הרב ששאבו מתשובותיך, ואני נמנה עליהם. למדתי מתשובותיך רבות, למרות שעוד לא התאפשר לי לנצל כל אחת מהן
.
נהנתי מאוד לקרוא במעט על נקודות בחייך, זה מרתק מאוד לקרוא על כך ורק מגביר את תחושת האהדה.
אני מאחל לרעייתך ולך הרבה שנים של אושר ובריאות, ושתמיד תהיו חופשיים ומאושרים לטייל ולעשות דברים טובים.
שבת שלום!
נדב. -
לאריק, nat34אריק, תמיד כיף לקרוא אותך, את מה שכותב אחד שבאמת עשה תפנית בחיים. כל הכבוד.