ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האם לוותר על יום טיול בדוי אינתנון?

פורום תאילנד
    9
    22
    10198
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רויטל 1
      רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

אנו נהיה 5 ימים מלאים בצפון, מתוכם 3 נקדיש לטיול (פרטי) הדי שיגרתי למשולש הזהב (פילים, דוי טונג, המקדש הלבן, שייט ללאוס וכיו"ב) ואם נצליח ננסה לשלב גם ביקור בממלכת הנמרים.

יום נוסף חשבנו להקדיש לדוי סוטף, ביקור קצר בגן החיות (בעיקר פנדות, קואלות ופינגווינים) וכפרי האמנים (בעיקר מטריות, משי ואולי עוד אחד) ובערב – שוק יום א'. האם ריאלי לעשות זאת ביום אחד או שזה דחוס מדי?

ביום הנותר חשבנו לעשות טיול יום לדוי אינתנון, אך כעת אני קצת מתלבטת אם לא לוותר על זה ולעשות את שאר הדברים יותר ב"איזי" (שלא יקטרו לי שבניתי להם לו"ז של טירונות...). האם האזור של דוי אינתנון ממש יפה וחבל להחמיצו (אם זה משנה מבחינת ירוק ומפלים - נהיה שם בסוף מרץ)? רק בשביל הפגודות לא הייתי נוסעת לשם. הסיבה העיקרית שרציתי לטייל שם היא המפלים, שלפי מה שהבנתי הם הכי מרשימים מבין המפלים באיזורים בהם נבקר בצפון (נהיה בהמשך גם במפלי ארוון בקנצ'נבורי). האם זה נכון או שיש לנו "על הדרך" מפלים מרשימים לא פחות (קון קום, מאה סה או אחרים) שניתן לשלבם בטיול?
      מעבר למפלים, האם יש דברים נוספים שחבל להחמיצם בדוי אינתנון?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • noga42
        noga42 נערך לאחרונה על ידי

מתי תהיו בתאילנד?
        האם את בונה מסלול לסוף מרץ?
        • ccshlomo
          ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

מה שאני מציע זה דווקא לדלג על טיול 3 הימים הזה ולבנות טיול כולל לכל הזמן ע"פ המלצות של מרטין או גל שניתן למצוא כאן בפורום.
          אחרת נראה לי שתפספסו בגדול.
          • רויטל 1

מתי תהיו בתאילנד?
            נהיה מאמצע מרץ לשלושה שבועות בערך. אני רוצה לסגור פחות או יותר את המסלול לצפון כבר עכשיו כי חשוב לי לשריין מדריך פרטי טוב (הבנתי שהטובים תפוסים חודשים רבים מראש)
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • רויטל 1

שלומה, זו באמת התלבטות. מצד אחד אולי בטיול כזה באמת היינו יכולים לשלב גם את פאי, מצד שני אחת הילדות סובלת מבחילות בנסיעות גם כאן, אז אני חוששת שהפיתולים לפאי יהיו יותר מדי בשבילה. כמו כן, מדריך לחמישה ימים ייקר מאוד את הטיול, מה גם שחלק מהמקומות נוכל לבקר בעצמנו ללא קושי (דוי סוטף, גן החיות, כפרי האמנים וכו') וגם לא נרצה להחמיץ את שוק יום א' בצ'אנג מאי (ביום השני שלנו שם).
              • noga42
                noga42 נערך לאחרונה על ידי

רויטל
                דיווח מהיום לגבי בחילות במסלול לפאי-לגיסתי היה קשה והיא הקיאה והיא לא כזו שסובלת מבחילות בנסיעה.
                הם מדווחים שהמסלול מפותל וקשה ומי שסובל מבחילות בנסיעה זה לא מתאים לו.
                • רויטל 1

רויטל
                  זה באמת מחזק את מה שחשבתי. בחמישה ימים בצפון יש לנו מספיק מה לעשות גם בלי להתעקש על פאי.

מה אתם חושבים לגבי דוי אינתנון?

• ccshlomo

אין טיול אחד שתפור לכולם. לי תאילנד נוחה, מכיר קצת את האזור ודואג בעיקר לעצמי.
                    דווקא למשפחות שיש בהם ילדים ובעלי צרכים מיוחדים אני ממליץ להסתייע
                    בסוכני נסיעות שגרים בתאילנד וידעו לתת מענה לבעיות ספציפיות.
                    • avi
                      avi נערך לאחרונה על ידי

Twisted Evil
                      אני דווקא הייתי מוותר על הטיול למשולש הזהב ולא על טיול לדוי אנתנון,
                      הטיול למשולש הזהב לטעמי הוא כולו כמעט מלכודת תיירים.
                      בנוסף זה יום ארוך מאד ודי מפרך ובסיכומו לדעתי לא שווה.
                      דווקא בטיול לדוי אינטנון ביקרנו בחווה שנועדה להעלות את רמת החקלאות וביקרנו בכפר אמיתי ולא אצל שבט עובדי מדינה......
                      ב5 ימים הייתי מוותר גם על פאי כי זה ממש מעט מדי זמן, והנסיעה לשם לוקחת 3.5 -4 ש'
                      יש מה לעשות בציאנג מאי גופא
                      - בעיר עצמה לפחות יומיים של טיול מלאים,
                      -בעיר העתיקה ביקור במקדשים,סיור בשווקים מענינים כמו שוק וארורוט,או שוק יום א' אם תהיו שם.
                      -רח' תעשיות מלאכת היד, ודוי סוטאפ שוק הלילה.
                      בלי גן החיות ובלי כל מיני אטרקציות חדשות שגל כותב עליהן.
                      תוסיפו לזה יום שיהיה מלהיב לילדים כמו ביקור בחוות פילים,שייט גריאטרי ברפסודת במבוק, נסיעה על עגלת שוורים, ביקור בחוות אורכידאות/פרפרים.
                      יום טיול לדוי אנטנון ויש לכם כבר 5 ימים מלאים
                      • איתן ששון
                        איתן ששון נערך לאחרונה על ידי

הפוך
                        לדעתי משולש הזהב מקסים ועדיף על ה "דוי אינתאנון"
                        זה שהכפרים תיירותיים לא מפחית מהחוויה של הטיול .בטיול של 5 ימים לא הופכים להיות מגלי ארצות ויבשות.מרקו פולו לא תהיו...חחח...
                        זו דעתי הפרטית כמובן.
                        עוד מילה בקרש לפילים.רויטל,גם אני עשיתי את הרחיצה הזו ואני עדיין חי.שלחתי לך את החומר על מנת ליידע אותך.שנה טובה.
                        • יוסי ל
                          יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

את הטיול הבסיסי הראשון שלנו בצפון עשינו בטיול פרטי במשך 5 ימים.
                          המסלול פחות או יותר היה:
                          1 צאנג מאי - דוי אינטנון - מהונג סון
                          2 פאדונג - מערת דגים - מערת לוט - שבטים - פאי
                          3 מה טאנג - פילם - רפטינג - ציאנגדאו שבטים
                          4 מערת ציאנגדאו - טה טון - שבטים - דוי טונג - דוי מה סלונג - צאנג ראי
                          5 שוק טסבאן ליד מואנג מואנג - משולש הזהב - שייט - צ'יאנג סאן - מה סאי - צאנג מאי
                          6 יום בצאנג מאי ללא הדרכה
                          הרבה מאד נסיעות, ללא הקאות....
                          אישית אני בדעה שבפעם הראשונה רואים את ה- MUST ובפעמים הבאות עושים הכל באיזי וחוזרים למקומות שהשאירו טעם של עוד.
                          • רויטל 1

תודה רבה שלמה, אבי, איתן ויוסי!
                            איתן, אני שמחה שיידעת אותי לגבי העניין עם הפילים. כך אדע לייחס לזה יותר משמעות אם אתקל בדיווח נוסף כזה.

יוסי, המסלול שעשיתם בהחלט כולל כמה דברים שאינם במסלול שלנו. מצד שני היה לכם יום יותר מאשר לנו. האם לאחר כל הדברים שראית באזור, היית מגדיר את דוי אינטנון במסגרת ה "MUST"? האם באמת המפלים שם הם המרשימים ביותר בצפון?
                            ושאלה נוספת: האם לדעתך מערת לוט מרשימה הרבה יותר ממערת צ'אנגדאו?

• יוסי ל
                              יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

דוי אינטנון - אפשר לוותר.
                              משולש הזהב והשייט - גם כן אפשר לוותר.
                              טאם לוט - המערה גדולה, מאד מיוחדת ביחד עם השייט בנהר במערה.
                              המפל טאם לוט
                              המפל(גודל:26.46KB)טאם לוט(גודל:22.09KB)

טאם לוטהמפל
                              • gilbardi
                                gilbardi נערך לאחרונה על ידי

מצטרף לדעתו של אבי ( למעט גן החיות ) .
                                לטעמי , הייתי מוותר על הנסיעה הארוכה לצפון ומתרכז באזור .
                                לגבי פאי - אומנם עליות וירידות אבל לא משהו בלתי נסבל - מאידך איני רואה טעם לבקר בה ב"חפוז" כל הקסם זה לשהות בה יומיים שלושה מינימום ואת זה לא תוכלו לעשות , גם המפלים שם וגם הרכבכם ( ילדות ) לא הופכים את פאי למאסט עבורכם .
                                ראיתי משפחות עם ילדים נהנות בקנצנבורי לא פחות .

דוי אינתאנון - הייתי ומאוד נהניתי - המפלים בקנצ'נבורי לא פחות יפים אבל כל המתחם ( כולל הפגדות - זה לא ביקור בעוד פגודה !!) יפה מאוד - אפשר בהחלט לשלב ( מקווה שאפשרי ) בקור בדוי אינתאנון + מנוחה וא.ערב + שוק לילה ביום א' .
                                גן החיות - בהתאם ללוז (והתקציב) תוכלו לבחור בין גן החיות ביום או ספארי לילה בניגוד לאבי - ופה בעיקר(אבל לא רק ) בגלל הבנות ההנאה תהיה מרובה אבל מאידך שוב לא כדאי לבנות על חפוז - זה לא החי בר בראשון לציון זה שטח ענק שמסתייעים בו בתחבורה פנימית שלפעמים צריכים להמתין לה תכננו על כמה שעות בלוי .
                                דוי סוטפ + כפרי עבודות היד + ספארי לילה בהחלט אפשריים , דויסוטפ+ גן חיות + הכפרים לחוץ במידת מה .

אבל עצה שעליה כנראה לא יהיו חילוקי דעות - תזרמי עם מה שאתם נהנים ותתכנני בפועל יום יום בהתאם למצב ולמידת ההנאה .

• הרוזן מקוסמוי
                                  הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

הי רוויטל
                                  אני אישית לא הייתי מוותר על שמורת הטבע דוי אינתאנון
                                  יש שם אפשרות לעשות טרק רגלי של בערך שעתיים (אני סיימתי אותו בשעה)
                                  ואז גם עולים לכפר של שבטי ההרים , רואים איך הם מכינים קפה אורגני בבשיטות פרימיטביות ושם מחכה גם הרכב לאסוף אתכם , ז"א שההליכה היא רק בהלוך והחזור הוא כבר עם רכב שממתין בנקודת הסיום .
                                  המסלול עצמו לא קשה כלל ומתאים לכל המשפחה , המסלול מאוד יפה ועובר דרך שדות אורז , מפלים , ערוצי נחל , יערות הגשם , כפר שבט ההרים , נדמה לי שאחד משבטי הקארן.
                                  מעבר לטרק הרגלי , יש את הנקודה הגבוהה ביותר בתאילנד , שם אפשר להצטלם עם כל הנוף שלמטה , יש את הפגודות וכמה מפלים שבהחלט לא כדאי לפספס את הגדול שבהם .
                                  בקיצור יום טיול שלם בשמורת הטבע הינו חוויה לכל המשפחה ושווה את הביקור .

דבר נוסף , ב 5 ימי טיול בצפון , הייתי ממליץ לכם לעשות טיולי כוכב באיזור צ'אנג מאי והסביבה .
                                  יש המון מה לראות באיזור וניתן לחזור כל ערב לאותו המלון , כך גם לא תצטרכו כל הזמן להיות בנסיעות ארוכות , ולבזבז זמן של החלפות מלונות .

ממליץ לכם בחום לשלב בטיול גם יום אחד לאומגות , אטרקציה נהדרת לכל המשפחה , גם לא לוותר על WHITE WATER RAFTING שזה רפטינג קצת יותר מלהיב מרפסודות הבמבוק "הרגועות" .

לא ממליץ בטיול של 5 ימים לנסות לתפוס הכל , לפי הכלל של "תפשת מרובה לא תפשת " , ולכן תוותרו על פאי , צ'אנג ראי ומשולש הזהב ותתמקדו בצ'אנג מאי וסביבתה ואיזור THATON .
                                  • avi
                                    avi נערך לאחרונה על ידי

הבהרה
                                    Twisted Evil
                                    לא דייקתי בכתיבתי
                                    אבל התכוונתי שגם ללא גן החיות ושאר האטרקציות שגל כותב עליהן(גן החיות,חווית הגיבונים... סנפלינג וכו')
                                    אפשר לטייל ציאנג מאי יומים מלאים.
                                    וזה לא שאני פוסל באופן כל שהוא את האתרים האלה
                                    פשוט כדי להדגיש שיש כל כך הרבה מה לראות בציאנג מאי עצמה.
                                    • lillians
                                      lillians נערך לאחרונה על ידי

פארק האומגות
                                      האם אפשר לעשותת את האומגות עם ילדה בת 6 וילד בן שנתיים? מהאתר ממש לא נראה לי שלקטן יש מה לעשות שם ואז נבלה בלעשות עליו משמרות לא?
                                      • רויטל 1

הבהרה
                                        תודה רבה רוזן, אבי, יוסי וירון! אמנם הדעות כאן חלוקות באופן טבעי, אך עזרתם לי בתיאוריכם לגבש כיוון.
                                        נראה לי שבכל זאת לא נוותר על הטיול לדוי אינתאנון. ממה שקראתי הבנתי שכנראה מפל מאה יה הוא המרשים ביותר בשמורה ובאזור כולו, האם זה נכון? משום מה הוא לא כלול במרבית הטיולים לשמורה - האם מישהו יודע מדוע? האם ההגעה אליו קשה? (אנו כנראה נעשה זאת כטיול פרטי, כך שאוכל לבקש להגיע אליו אם זה לא מסובך מדי, השאלה היא רק אם באמת כדאי?)
                                        לפי המפה אני מבינה שספארי הלילה זה די על הדרך חזרה משם לצ'אנג מאי (או שאני טועה?) וחשבתי לבקש מהמדריך להוריד אותנו שם ובסיום לחזור עצמאית. האם מישהו יודע אם תהיה לנו בעיה להשיג מונית/ טוקטוק ביציאה מספארי הלילה או אם רצוי לתאם מראש הסעה כלשהי?
                                        • ccshlomo

הבהרה
                                          ההגעה למפלים לא קשה, גם מסלול ההליכה שם לא קשה ואתם ממילא על הדרך, חבל לוותר, הם בהחלט יפים.

את ספארי הלילה עצמו לא חוויתי על בשרי מסיבות כאלו ואחרות אבל לאור המיקום שלו ממליץ בחום לדאוג לאמצעי תחבורה חזרה, אפילו לקחת מס' טל' מאיזה נהג סונגתיאו או טוקטוק ולתאם איתו שתתקשרו אליו 20 דק' מראש. מוניות הן מצרך נדיר באזור.
                                          • רויטל 1

הבהרה
                                            תודה שלמה!
                                            רק לוודא שהבנתי נכון: המפלים = גם מאה יה או האחרים?
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון