קריאה חוזרת למומחי אנגליה- התייעצויות מסלול
-
מקווה שיהיו מי שיצליחו להשאר איתי למרות האורך...
לצערי הנסיעה הזו הצטמצמה בסופו של דבר לפחות משבועיים, כשבשבת אנחנו לא נוסעים.
ההרכב: הורים ו5 ילדים, בחלוקה גסה לשלושה מתבגרים (15-17) ושני קטנים (7-9).
המסלול בגדול: נוחתים בשני בערב ונכנסים ללונדון לימים שלישי-שישי.
בתכנית- יום אחד אולפני הארי פוטר, יומיים לונדון עצמה)
בשישי עוזבים עלהבוקר כדי להספיק מה שיותר עד שבת לפני שנגיע ליעד הבא- שישי עד שני בכפר נופש של רשת Hoburne בcotswolds.
בשני מעבר לשלושה לילות באשבורן, במטרה לטייל בפיק דיסטריקט (יוצא יומיים וחצי בקושי לצערי) ויום אחד באלטון טאוורס.
בחמישי בערב נסיעה חזרה ללוטון ללינה בשדה לפני הטיסה למחרת בבוקר.
יודעת שלא מושלם, יודעת שאני מגבילה את עצמי ועלולה ליפול על מזג אוויר שידפוק הכל, אבל אלה האילוצים שלנו הפעם, ומכיון שהיו כמה דברים שלא רציתי לוותר עליהם בכל אחד מהכוכבים העדפתי את החלוקה הזו. ונתפלל לשמש
או נטייל בגשם
...חלק 1: לונדון
-האם אולפני הארי פוטר ממלאים יום שלם?
-מתלבטת אם להזמין כרטיסים לכניסה לארמון בקינגהאם. נראה לי מאוד חווייתי, חוששת ממיצוי מהיר ושיעמום.
- מתלבטת לגבי: הדאנג’ן לגדולים והרפתקאת שרק לקטנים, מאדאם טוסו, לונדון איי. מעבר לאלה (אחת מהם אם בכלל) לא מעוניינת באטרקציות מסוג אקווריום, גן חיות, מוזיאוני טבע/מדע וכיוב’...מאוד רוצה מחזמר (אלאדין), אבל ל7 נפשות זה יוצא סכום הזוי, שכל פעם מחדש (זה קרה לי גם בהתלבטויות בקיץ שעבר בניו יורק) אני לא רואה את עצמי מוציאה סכום כזה על חוויה שהיא בסופו של דבר הצגה של שלוש שעות. אני מאוד אוהבת את הז’אנר, וגם מרבית יתר “חברי הקבוצה”, ועדיין…
חלק 2: קוטסוולדס ומה שמסביב
-אני בכל מקרה רוצה את טירת warwick. השאלה היא אם לעשות אותה ביום שישי ישר מלונדון ב”דרך” לכפר נופש (בכל מקרה אין משהו שמעניין אותי שהוא ממש בדרך, למעט אוקספורד שאנחנו כבר היינו בה בזוג ונוותר עליה. בכל מקרה נאריך את הדרך ביום הזה) או לנצל את היום הזה כדי להדרים קצת למקומות שאחרת בטוח לא נגיע אליהם בהמשך הטיול- וינדזור, סטונהנג’, באת’...יש לי ילד אחד חובב היסטוריה שסטונהנג’ עשוי לעניין אותו מאוד, ואמנם מצאתי מעגלי אבנים נוספים גם באזורים של המשך הטיול, אבל אף אחד לא מתקרב לסטונהנג’. מעבר אליו- האם הייתם ממליצים “להקריב” יום טיול על האזור הזה של סטונהנג’? או שעדיף “להזדכות” על ווריק (ואולי להספיק גם את סטרטפורד אפון אבון) כדי לפנות את יום המעבר לאשבורן ליום טיול כמעט מלא בפיק?
-ביום ראשון אני רוצה לטייל באזור פורסט אוף דין, אבל גם להספיק להגיע לבורטון און דה ווטר. מתלבטת בין פאזלווד לפארק חבלים של go ape, (שבניגוד לזה של הפיק דיסטריקט, הוא מתאים גם לקטנים, ויש בו גם סגוויי מגיל עשר), או אולי גם פאזלווד וגם go ape ואז השאלה אם ישאר זמן לבורטון. פאזלווד נראה לי מהמם כטיול טבע חווייתי. האמנם?
חלק 3: הפיק דיסטריקט ביומיים...אז מה לבחור?
אז אחרי שקראתי שוב לעומק את סיפור הטיול של ג’ני, שכולכם אח”כ העתקתם
, אכן קשה להחליט מה מתוך כל זה הכי כדאי לבחור, וכן, אני בטח אתכנן ואבחר בפינצטה ובסוף ירד גשם...אבל כאמור, אנחנו מתפללים כבר מעכשיו לשמש. אז נתעלם רגע מהבאג הזה. בכל אופן, זה יהיה סגנון אחר של טיול, גם בגלל קוצר הזמן, וגם כי אני לא רואה את הילדים שלנו סבלניים לטיול פסטורלי, רגוע ומנומס, שזו התחושה שמתקבלת אצלי מלקרוא את ג’ני
- לוד’ז צ’רץ’- האם יש פה מישהו שהיה גם בלוד’ז צ’רץ’ וגם בפאזלווד (פורסט אוף דין)? בתמונות זה קצת מזכיר, מבחינת החוויה של הליכה בתוך יער קניוני כזה ירוק וטחוב.
-מסלול האבנים בדובדייל...כולם משתפכים עליו, אבל האם הוא לא בסופו של דבר הליכה קלה מדי וקצת חד גונית בנוף פסטורלי ושקט (מבחינתי מושלם, אבל-), משהו שלפחות הילדים שלי, שרק בקיץ שעבר טיילו באתרי טבע מטורפים (הו ילוסטון...) ועשו מסלולים קצת יותר אתגריים ואטרקטיביים (בארצ’ס, בקניונלנדס), ישתעממו ממנו תוך עשר דקות?
-המסלול של ג’ני עם שיחי האברש והסלעים נשמע לי מתאים לנו אש. ראיתי גם אופציה של המסלול המלא, ללא נסיעה ברכב בין לבין, של זה ופאדלי גורג’ יחד, אבל זה כנראה משהו שישרוף לנו את כל היום, והמטרה שלי היא להספיק לדגום כמה שיותר נופים וסוגים, ולשלב במשך היום כמה סוגים של פעילות- חלוקה מסוג “טיול טבע, אטרקציה, עיירה”
-לגבי שילוב של טבע ואטרקציות “אקסטרימיות במידה” נגדיר אותן (כי אני פחדנית, וכך גם שני הקטנים. מבחינת גיל הם לא מוגבלים בשום אטרקציה שמצאתי), מתלבטת בין מונסל טרייל באופניים (או עדיף הסכרים של ג’ני באופניים? חלקנו לא רוכבים מצטיינים, בראשם אני) או ראפטינג רגוע שמצאתי ליד מאטלוק, או משהו שנקרא gorge walking שזה לא ממש קניונינג אלא איזה מסלול שהולכים בתוך מים עם חליפות צלילה כאלה, קצת מטפסים על מפלונים בדרך עם חבל, קצת קופצים למים…האם מונסל טרייל הוא אטרקטיבי כטיול טבע, מבחינת מראות ונופים?
-האם פספסתי משהו מבין “מסלולי הטבע הכי מרהיבים וחווייתיים בפיק” שנוסו ע”י חברי הפורום?
-והכי מנסה להבין מבחינת הקדשת זמנים למסלולים שציינתי, כמה עוד אפשר לדחוס לכל יום. כי אני רוצה גם קצת (ממש בקטנה) עיירה או שתיים. הילדים עד היום לא ממש התחברו לפעילויות מסוג ירידים ופסטיבלים מקומיים, שווקים וכיוב’, כך שאין לי בעיה שלא לדגום שום דבר מאלה. כנ”ל לגבי צ’טסוורת’, שנראה לי שאם ניכנס לבאקינגהאם זה יהיה כבר סימון וי על סעיף “אחוזה”, אם כי כן נהנינו מאוד באחוזות וארמונות בהולנד, באוסטריה, במיוחד בגנים. אבל בין זה לבין טיול טבע מהמם וקצת אתגרי- אנחנו נלך על טבע.
-יום אחד שלם, כאמור, הולך על אלטון טאוורס
-ועוד מאסט מבחינתי זה עולם השוקולד של קאדברי ביום האחרון, בדרך ללוטון. מה שמשאיר בעצם לפיק את יום המעבר מהקוטסוולדס (כשעתיים וחצי-שלוש נסיעה), יום נוסף במלואו, ועוד בוקר אחרון לפני שנוסעים לקאדברי (במטרה להגיע לקאדברי אחה”צ).
בהתחשב בתחומי העניין וההעדפות שלנו- יש המלצות איך למקסם את ההספק?
תודה למי שקרא...יצא ארוך נורא, סליחה
-
אנסה לתת כמה טיפים שאני יכול
אז ככה –
הארי פוטר – מרבית האנשים כאן מספרים שבילו שם קרוב ליום שלם.. אני מתאר לעצמי שגם אתם תהיו כאלו – בעיקר אם החבורה חובבת של הקוסם.
ארמון באקינגהאם – אני חושב שאין טעם ב-כ-ל-ל ללכת.. במיוחד אם תהיו בטירה חוויתית כמו ווריק (שמתאימה יותר לקטנים שלכם אגב). יותר מזה – הייתי מוותר בחום על חילופי המשמר של ארמון באקינגהם – בזבוז זמן נוראי, במיוחד למי שזמנו מאוד קצר כמוכם.
דאנג’ן, שרק מאדאם טוסו ולונדון איי – לא הייתי באף אחת מהן. אלו מהאטרקציות הידועות (והיקרות) של לונדון. מתוכן אני יכול להבין את המשיכה לכולן. במקומכם הייתי מוותר על לונדון איי (!) ועולה למקום גבוה באחת משתי האופציות הבאות: מגדל סקיי גארדן או קתדרלת סט פול (שמגניבה בעיני מאוד ואנדררייטד). כמו”כ – אפשר לעלות קצת למעלה בגשר מצודת לונדון
לגבי מחזמרים – אני לא מבין גדול – אבל יש דרכים למצוא כרטיסים יותר בזול ממש ביום ההצגה, במסגרת ביטולים וכדומה. נסי להיות גמישה לגבי זה.
תה של אחר הצהרים (אפשר גם לא בלונדון)
מוזיאונים שפתוחים בשישי עד מאוחר
פארק חבלים במרכז לונדון |(ויש מלא נוספים באנגליה)
-
לגבי הקוסטוולדס
טירת ווריק נמצאת ממש על הדרך לכיוון הפיק… אפילו לא סטייה קטנה. ולכן כדאי לשלב אותה כעצירה בדרך לפיק..
סטונהנג’ (וגם העיר באת’ היפה) נמצאים דיי קרוב לקוטסוולדס וחבל לוותר עליהם. בין אם זה יהיה בדרך לשם ובין אם כיום טיול משם.
לוינדזור אין מה להגיע – היא דומה באופן יחסי לטירת ווריק.
-
חושב שהעמסתם לא מעט על פחות משבועיים שמתוכם יש לכם גם פארק נופש . אם ניתן לותר על הפיק , תוותרו. לדעתי אי אפשר גם לונדון גם אתרים על הדרך וגם פיק . אולפני הארי פוטר זה 3 שעות נטו מהכניסה ועד היציאה. אם באים מתוך לונדון תוסיפו עוד שעתיים עד 3 שעות זמן התניידות והנה הלך רוב היום. אם באים ברכב בדרך אל….אז זה כמובן פחות. להקדיש ללונדון יומיים זה לא ממש להרגש את העיר. להקדיש לפיק דיסטריקט יומיים ויום אחד לאלטון טאאורס זה לא ממש להרגיש את הפיק. בטח שלטייל יום אחד בקוסטוולדס זה כלום.
מה אני הייתי עושה ? בהנחה שפארק הנופש הוא נתון קשיח וכולל בתוכו מנוחת שבת הייתי נוחת בלוטון ונוסע קודם לפיק דיסטריקט . בדרך או טירת ווריק או קאדבורי .
שלישי עד שישי בפיק כולל אלטון שישי עוברים לפארק כולל מה שלא עשיתם בהלוך. שני עוזבים ונוסעים להארי פוטר , מחזירים רכב בלונדון ונשארים עד שישי. לגבי מסלולי הליכה בטבע בפיק – זה לא החלק החזק שלנו כמשפחה, מעדיפים ירידים, פסטיבלים וכד’. מה שכן , גם אני לא נפלתי מהסטפינג סטונס …..
לא כתבת או שפיספסתי מתי הטיול אבל פריחת האברש זה ממחצית אוגוסט ככה אז קחו בחשבון שאם אתם לא נוגעים בתאריך הזה – מרבדים לא יהיו…
-
ג'מוס, אני בדיוק קוראת (פעם ראשונה, לא ברור איך לא מצאתי את זה עד כה) את סיפור הטיול שלך לאנגליה.
לגבי ההצעה שלך להפוך, זו כמובן אופציה שנבדקה, אבל תכלס זה יוצא בדיוק אותו מספר ימי טיול בפיק בין אם זה בהתחלה ובין אם בסוף…
ויש לי העדפה, אם כבר נוחתים בלוטון ולא כפי שחשבנו בהתחלה במנצ'סטר, להתחיל מלונדון ולהצטייד שם באוכל כשר להמשך הטיול, במקום לסחוב מהארץ, מה שגם יחסוך לי המון מקום במזוודות וגם המון התעסקות (לבשל מראש ולהקפיא, להתלבט מה להשאיר בבית כשברגע האחרון זה לא נכנס) ונקיפות מצפון שכרוכים בזה תמיד (כי תכלס רשמית זה אסור, ובמיוחד בלונדון שלמיטב ידיעתי זה גם נאכף).
אני דוקא לא סבורה שיומיים בכל אזור זה "לא להרגיש את המקום".
לגבי לונדון- בגדול אנחנו לא אוהבים טיולים עירוניים עם הילדים, כך שיומיים זה די והותר מבחינתנו עבור מה שיעניין אותם (ועבור שנינו זה לא יהיה ביקור ראשון).
ובקוטסוולדס והפיק- שוב, ברור שאפשר למלא עוד הרבה ימים בכל אחד מהם (הנה גיליתי שבתאריכים שלנו יתקיים פסטיבל רובין הוד שסיפרת עליו...עוד דילמה לרשימה), אבל אין לי צורך בטיול בהרכב הזה ובאורך כזה לחרוש לעומק, מבחינתי עיירה אחת לדוגמא בכל אזור לגמרי מספקת, שניים שלושה טיולי טבע שונים בפיק אני מניחה שכן יתנו את התחושה והאווירה והמראות, וממילא גם אם היו לי עוד ימים לא הייתי בונה טיול רגוע יותר, כי זה תמיד נראה לי בזבוז זמן. (כשהיינו בהולנד, לדוגמא, זה היה סגנון כזה יותר באיזי, שקמים בבוקר וחושבים לאן ניסע היום, ומה נעשה אחכ, וחוזרים מוקדם להנות מהבריכה, ומה שמספיקים מספיקים, ומה שלא היום אולי מחר ...אבל הילדים היו קטנים אז זה התאים, ובסופו של דבר אני זוכרת את זה כטיול מרוח כזה, שעם הנסיון שיש לי היום של כמה טיולים אינטנסיביים יותר שעשינו מאז אני מבינה שאני פחות אוהבת).
אנחנו טסים ממש בסוף החופש, 20.8, אז נראה לי שיוצא לנו טוב עם האברש...
-
סורי, אני לא מומחה גדול בעיניני כשרות ושבת והשיקולים שלכם גוברים.
אם בכל זאת תרצו איזו אחוזה/ארמון עם גנים – תבדקי גם את Waddesdon Manor . לגבי פסטיבל רובין הוד, אפשר לותר בכמות הימים שלכם. נסו להתמקד באתרים שקרובים לאשבורן כמו רכיבה סביב אגם קרזינגטון ולא לנסוע עד ליידי באואור שמקסים שם אבל אולי טיפה רחוק מהלינה.
-
מה זה ליידי באוור? קשור למונסל טרייל ששאלתי לגביו? בייקוול ומונסל טרייל זה חצי שעה מהקוטג' שהזמנתי (האמת שעוד לא סגרתי את ההזמנה הזו סופית).
תחרות כלבים כמו שהיתה לכם בביקוול שואו (או אשבורן שואו?) זה משהו שבאמת הבנים אצלי יעופו עליו. אז בביקוול אין השנה שואו מסתבר, ובכל מקרה זה לא היה רלוונטי מבחינת תאריך, גם באשבורן זה בתאריכים אחרים, אבל מצאתי ארוע דומה בהופ בדיוק ביום המעבר מהקוטסוולדס...הבעיה שעד שם זה כבר מעל שלוש שעות נסיעה, לפני הפקקים שבטח מתהווים סביב ארוע כזה. אז לצערי נראה שאוותר, או שאשאיר את זה כאופציה להחלטה באותו בוקר.
עוד אפשרות ליום הזה היא עצירה ביער הקופים בסטוק און טרנט, שזה בדיוק על הדרך ללוד'ז צ'רץ'.
האם האחוזה שציינת עדיפה על צ'טסוורת'?
-
רק בעניין עולם השוקולד של קדבורי , להנמיך ציפיות!
הוא מאד מינורי ובעיני בטח לא עוגן או משהו שיש להתחשב בו.
מסוג הדברים שאם יוצא נחמד ואם לא , לא תרגישו בחסרונו

-
Ladybower Reservoir – הסכרים של ג’ני קראת למקום שאגב נמצא ממש בסמוך להופ אבל בהחלט לא מתאים ליום המעבר.
גם אני חשבתי שארועים כאלו יוצרים פקקים אבל בבאקוואל שואו היה מתוקתק להפליא. אולי רבע שעה עד לחניה.
קחי בחשבון שהדרכים בתוך הפיק די צרות וחצי שעה זה משהו כמו לפחות 40 דקות. ללון ליד אשבורן זה בסדר גמור.
יער הקופים מתחבר עם אחוזת טרנטהיים שגם לא רעה ולגבי מה שכתבתי לך קודם – כתבתי תבדקי כי המקום מסומן לי ולא הייתי שם…..
-
חחח, עוד הייתי מחפשת בשלטים את הסכרים של ג'ני

הגעתי לאלטון טאוורס בסיפור שלך…
בבדיקה שעשיתי, קניה דרך האתר מוזילה משמעותית את המחיר, ל33£ אם אני זוכרת נכון, במקום 55£. מה הקטץ'?? אולי זה רק אם קונים מראש, ואם אקנה דרך האתר יומיים קודם זה כבר לא יהיה כך?
-
שתדעי שיש המון מקומות שנקראים ……. של ג’ני (על שם ג’מוס יש רק איזה שוק מסכן בפראג
). אנחנו מטיילים במקביל וביחד כבר כמה שנים וממש כדאי לקרוא את הטיולים של ג’ני כי היא מביאה דברים מיוחדים ושונים . בכל מקרה לא זוכר מה הסיפור עם אלטון טאאורס אבל לנו היו קופוני הנחה של קיטקט וזה השתלם יותר מאשר לרכוש באתר של הפארק. זוכר שג’ני ואני עשינו פוסט דוקטורט על הנושא
. -
תבדקי פה בקישור הזה נדמה לי שיש משהו ב 27.8 שיכול להתאים לכם.
-
תודה!!! בודקת מה זה, אם כי מכוניות וכיוב פחות מעניין אותנו מכלבים

אפרופו ג'ני (נו ג'ני אולי תבואי כבר באמת?), אני תוהה אם לרוץ לקנות לילדים מגפי גומי עכשיו כשעוד אולי אמצא שאריות מהחורף בחנויות, או שאפשר להסתדר גם עם סנדלי שורש במסלולי טבע בוציים…
סיימתי את הסיפור שלך, ג'מוס, ובינתיים בדעות שקיבלתי כאן לגבי סיור בבאקינגהאם פאלאס אנחנו עם 1:1…
וגם בריפליי אף פעם לא היינו...ועם כל הרדידות של מאדאם טוסו נראה לי שהילדים בדיוק בגיל להנות ממנו...
-
לצערי שוב מחרבת שמחות- ריפליי בלונדון סגור מזה מספר חודשים
-
נו זה באמת לא נקרא לחרב שמחות, חסכת לי התלבטות

לגבי קאדברי, סתם נראה לי סיום כייפי ומתוק למשפחה חובבת השוקולד שאנחנו.
-
כמה הערות:
- עולם השוקולד של קדבורי – מתאים לילדים קטנים, גם הקטנים שלך כבר די בגבול העליון. ממש לא למתבגרים ובטח לא חובה.
- 2. אני לא יודעת איך אתם מתכוונים להתניד בלונדון, בהנחה שלא עם רכב, אז קחי בחשבון שהחנויות הכשרות מרוחקות מהמרכז והבשר הכשר יקר. אז תיסעו שבעה נפשות ברכבת נסיעה של חצי שעה פלוס (ברוטו מהעיר יקח כמעט שעה) ואח”כ תיסחבו חזרה ברכבת עם כל המצרכים ? אנחנו חושבת שההצטיידות סתם תבזבז לכם זמן יקר שאין לכם בלונדון. הייתי כן משתדלת להביא מוצרי מזון יבשים מהארץ ואם זה אפשרי מוותרת עשרה ימים על צריכת בשר. אפשר לקנות דגים מעולים טריים בכל סופר. יחד עם אורז/פסטה/ירק מבושל ליד יש לך אחלה ארוחה. אני לא יודעת מה רמת ההקפדה שלכם אבל באנגליה יש מודעות מאד גבוהה לצמחונות וטבעונות ואפשר למצוא בלונדון מסעדות על טהרת הצמחונות/טבעונות וגם ברשתות כמו PRET שיש ממנה גם מחוץ ללונדון יש סנדביצ’ים וסלטים צמחוניים מצוינים לארוחת צהריים קלה.
- 3. לדעתי טירה אחת בטיול מספיקה אלא אם אתם ממש חובבי הז’אנר. טירת וורוויק זה אחלה לילדים כי יש שם גם מופע ציפורים ושחקנים מחופשים בתלבושות תקופתיות.
- 4. בעיני סטונהג’ די מאכזבת, ביקור של רבע שעה גג על הדרך לא משהו שהייתי נוסעת אליו במיוחד.
- 5. לגבי כרטיסים למחזמר- יש בלונדון בכל אוגוסט kids week . באותו שבוע קונים כרטיס למבוגר והילד חינם (ילד אחד על כל מבוגר למיטב זכרוני). חפשי בגוגל.
- 6. לא הייתי פוסלת את מוזיאון הטבע או המדע, אפילו לקצת זמן במיוחד אם גשום. הם חינמיים אז גם לשעה זה “שווה”. הכי כדאי תערוכת הדינוזאורים במוזיאון הטבע.
-
תודה, רונית!
טוב, אז זה הזמן לווידוי שיזעזע אתכם אפילו יותר
, הדירה שהזמנתי בלונדון היא בגולדרס גרין…מכמה סיבות:
1. כי זה זול משמעותית מדירה במרכז העיר
2. כי יש חניה, ונאסוף את הרכב מהשדה אחרי הנחיתה, וניסע ברכב להארי פוטר. ביומיים בעיר כמובן שניסע באנדרגראונד.
3. כדי להנות מהאפשרות לאוכל כשר מוכן בסוף היום, כך שזמן הנסיעה מבחינתי מתקזז עם האפשרות לחזור יותר מאוחר בערב.
4. בדיוק מהסיבה שציינת- כדי שיהיה נוח להצטייד באוכל להמשך הטיול...יבשים אני אף פעם לא סוחבת ממילא. העניין הוא אכן רק בשר וגבינות. דגים אכן אין בעיה לקנות, מבחינתי גם פיש אנד צ'יפס זה בסדר אם זה הדבר היחיד שמכינים במקום, אבל דגים לא הולך חזק אצלנו והכי מוציא אותי משלוותי זה ילדים שמתלוננים שהם רעבים.
בכל אופן, כבר לנתי בעבר אפילו רחוק יותר, בהנדון, וזה היה לגמרי בסדר מבחינת הנסיעה.
כשאת כותבת "טירה אחת מספיקה" את מתייחסת לארמון בקינגהאם או לאחוזות אופציונליות אחרות בפיק דיסטריקט? בכל אופן, אני גם חושבת ככה, אבל ארמון בקינגהאם נראה לי חווייתי מהכיוון של להיות בארמון האמיתי של המלכה הנוכחית שהילדים מכירים (ואני מתה על הספר "סעודה אצל המלכה"
), וגם זה סוגר לי את פינת "מוזיאון לאמנות" שאני משתדלת לכלול...(אם נרד מזה ניכנס לסיבוב לא מחייב בנשיונל גאלרי, ואשקול בחיוב גם את האחרים, שלא ידעתי שגם הם חינמיים)חיזקת את מה שהרגשתי לגבי סטונהנג', תודה.
ותודה רבה על הטיפ לגבי קידז וויק. הולכת לחפש במה מדובר, איך כמה למה מתי.
-
אני הייתי מוותרת על קדבורי וביום האחרון לפני ההגעה לאזור לוטון הייתי עושה את הארי פוטר. ככה יתפנה לכם לפחות חצי יום ללונדון. הכרטיסים להארי פוטר הם לשעה נקובה ואם יהיה עיכוב בטיסה הלוך אתם עלולים לפספס.
התכוונתי לטירה אחת במובן של לוותר על וינדזור ויחד עם הויתור על ‘סטונהנג אפשר לשקול גם לוותר על באת׳ ולהקדיש יותר זמן לקוסטוולד.
עוד דבר לגבי המחזמר-אפשר לשקול להתפצל. אם הולכים להצגת צהריים אז אחד המבוגרים יכול ללכת עם הקטנים למוזיאון התחבורה בקובנט גארדן שקרוב לאזור התיאטראות. אם הילדים הקטנים לא דוברי אנגלית זה יכול להיות די מייגע בשבילם.
-
נוחתים בלילה, הכוונה לצאת לאולפני הארי פוטר באחד משלושת הימים של לונדון. ממש לא רואה צורך לפנות עוד זמן ללונדון.
חסר לי זמן בעיקר לפיק דיסטריקט, כך שאם אכן אוותר על קאדברי פשוט ננצל את היום הזה עד אחהצ המאוחר בפיק, ולפנות ערב ניסע לשדה.
אז זרקתי את רעיון סטונהנג' וכו', וניסע לווריק ביום הזה (למרות שזה אכן על הדרך לפיק, אבל את יום המעבר לפיק אני רוצה לנצל כמה שיותר בפיק עצמו)
באתר של קאדברי הם כותבים שחובה להזמין כרטיסים מראש "כדי להבטיח את מקומכם". האם הכוונה שבעצם אפשר גם להגיע ללא הזמנה מראש, רק לא בטוח שיהיה מקום?
-
אם אתם מתכננים לצאת להארי פוטר מלונדון ולחזור ללונדון – אני פחות ממליצה. סתם תבזבזו זמן יקר על נסיעות (חשבתי שתחסכו לפחות כיוון אחד כי תגיעו לשם ישר מהשדה). פוטנציאל הפקקים גם במעטפת של לונדון הוא לא מבוטל. עדיף עוד חצי יום לבלות בעיר. המרחק ממרכז העיר גם יגזול לכם זמן כל יום על נסיעות.