קיץ 2018 - שוב אוסטריה!
-
שלום לכל יקירי הפורום.
שוב חוזרת אליכם עם סיוע בתכנון הטיול השני שלנו לאוסטריה.
הקדמה קצרה -
אנו משפחה עם 6 ילדים בגילאי 2,7,10,12,16,18 וחוזרים לאוסטריה פעם שנייה ברציפות לאחר שנדהמנו מיופיה ונישבנו בקסמיה..
ברשותינו כ 18 ימי טיול נטו.
ב 2017 חילקנו את השהייה ל 3 לילות בוינה + 8 לילות בעמק אוץ + 8 לילות באזור שלדמינג.
הקיץ הנוכחי החלוקה שונה וקצת יותר מורכבת שונובעת מלו”ז טיסות של טיסת ערב בהלוך וטיסת בוקר בחזור (נמצאו הזולות ביותר להרכב שלנו) , כך בעצם הסתדר לנו לנצל מירב ימי טיול כאשר החשבון הנוסף של החלוקה נבע מהרצון לעשות טיול מעגלי שלא יידרוש נסיעה רצופה (הלוך או חזור מוינה לטירול) שתבזבז יום טיול שלם :
לילה ראשון וינה (לצורך התארגנות למחרת באוכל כשר להמשך טיול )
6 לילות פלאכאו – הוזמנה לינה ב Der Rainerhof
7 לילות עמק שטובאי – הוזמנה לינה ב Jedlerhof (מעל kampler see)
4 לילות קרינתיה – הוזמנה לינה ב Kleinkirchheim בצימר שנקרא Haus Zirkids שיש בו ברכונת נחמדה לילדים.
לילה אחרון וינה לפני טיסה.
אשמח מאד מאד לחוות דעתכם על מסלול הטיול המתוכנן לכרגע , כמובן בידיעה שתיכנונים לחוד ומציאות לחוד , בעיקר בהתחשבות במזג האויר.
ברשותכם , אוסיף שאלותיי לאחר כל יום.
יום 1 יום א’ 22/07– טיסת ערב , השכרת הרכב ולינה בוינה
יום 2 יום ב’ 23/07– התארגנות בוינה לקניית אוכל ובשר כשר , יציאה מעט מאוחרת מוינה לכיוון פלאכאו. 2 אופציות : 1) אם נסיעה מצפון – עצירה במונדסי + לאמרקלאם
2) אם נסיעה מדרום – עצירה במסלול שנקרא נקיק achklammworsch זהו מסלול מעט יותר ארוך מעגלי שמצאתי אותו בשיטוטיי בטריפאדוייזר – האם מישהו שמע , היה , מכיר ? האם יש עדיפות לדרך הנסיעה? אני יודעת שהרוב נוסעים מצפון מעמק ווכאו אבל גוגל מאפ מראה אותו זמן לפלאכאו.
יום 3 יום ג’ 24/07- גרוסגלוקנר , אגם klammsee , סיור לילי ב Kitzlochklam
(רק בימי ג’ בלילה)
ביום זה היתה לי התלבטות אם להכניס בתחילת היום מעט קניות במרכז הקניות ב St. Johann ואז לוותר על אגם klammsee. דעתכם..
אשמח לשמוע האם הסיור הליילי בקיצלוכקלאם מעניין ? ניסית לשלב משהו מעט שונה ולכן תכנון היום כך שזה ישתלב בסוף היום בדרך חזרה.
יום 4 יום ד’ 25/07– זורבינג פלאכאו , עליה ברכבך star jet 1 בפלאכאו (חינם בכרטיס פלאכאו) , street festival בפלאכאו מהצהריים
לגבי הזורבינג – כמה זמן מראש יש להזמין? הבנתי שיש בימים מסוימים ולכן תוכנן ליום זה. האם החוויה הקצרה שווה את העלות הגבוהה יחסית?
יום 5 יום ה’ 26/07– אגם גוסאו : עליה וירידה ברגל + טיול מסביב לאגם, סיור אחה”צ בהלשטאט.
אפשרות הירידה ברגל ברכבל אגם גוסאו סבירה? אנו אוהבים מאד הליכות גם אם הם מעט יותר קשות.. בנוסף אשמח לקבל נקודות עניין בהלשטאט.
יום 6 יום ו’ 27/07– אגם המלכים , מכרה מלח בברכגסטן (בגלל הקטנה)
האם עליי לחשוש מאד מהצפיפות באגם המלכים כפי שמזהירים בפורומים השונים? לוותר?
יום 7 יום שבת 28/07 – יום מנוחה
יום 8 יום א’ 29/07 – יום מעבר לעמק שטובאי
מערת Lamprechtshöhle , נקיק Grießbach Gorge , טיול אופניים בachensee
האם הביקור במערה שווה הגעה? , שוב,פשוט חיפשתי משהו מעט שונה על הדרך..
בנוגע לנקיק הספציפי הזה , נבחר כיון שהוא פחות מתויר וגם חינם!
האם מישהו ביקר , יכול לתת לי עוד אינפורמציה?
לגבי טיול אופניים באגם , אשמח לקבל מידע על השכרה מומלצת ומסלול מומלץ
יום 9 יום ב’ 30/07 – עליה לרכבל elfer (חינם בכרטיס העמק) שעון השמש ואופציה לירידה ברגל, מופע ציפורים בGreifvogelpark , מקפצת הסקי באינסברוק
אשמח למידע על מסלולים ב elfer למי שהיה ועל אופציית הירידה ברגל , וכן האם מקפצת הסקי שווה הגעה? (ישנה הנחה בכרטיס העמק)
יום 10 יום ג’ 31/07 – קרחון שטובאי (חינם) , מפלי גראווה , פיקניק בKlaus Äuele Kids Park
יום 11 יום ד’ 01/08 – פארק חבליםOutdoorpfi , מסלול לאגם Obernberger
אשמח לעוד מידע על המסלול הנ”ל לאגם.
יום 12 יום ה’ 02/08 – שליק 2000 (חינם), מגלשות הרים מידרס (חינם) , קניות בsillpark (ביום ה’ פתוח עד 20:00)
יום 13 יום ו’ 03/08– השלמות . או קניות במקום ביום קודם עם התפצלות לאמא ובנות לקניות , אבא וקטנים לגן החיות.
אשמח לעוד רעיונות ליום זה. ללא יציאות רחוקות מידי.
יום 14 יום שבת 04/08– יום מנוחה
יום 15 יום א’ 05/08– מעבר לקרינתניה דרך מעבר ברנר ומעט דולמטים.
ביקור קצר באאוטלט , Gilfenklamm , אגם bries
אשמח לתובנות , שינויים, השגות לגבי יום זה . האם ריאלי?
יום 16 יום ב’ 06/08– יום מנוחה – ברכונת בצימר , ביקור באגם Millstätter See הקרוב לצימר – שייט , או רחצה באגם feldersee הקטנטן.
אודה לעזרה לגבי השייט המוצע באגם milstatter האם הוא לא מייגע וארוך מידי? אשמח לעוד הצעות ממי שהיה באגמים אלה. (לא רוצים להתרחק מידי ,קצת מנוחה ונסיעות קצרצרות)
יום 17 יום ג’ 07/08 – סכר מלטה (מפל Fallbachfall ), רכבת צו’ צו’ וחזרה ברגל.
כדאי לבקר במפל לפני הכניסה לכביש האגרה לסכר? הדעות היו חלוקות בפורומים השונים. האם הדרך בכביש היא הלוך וחזור ? כמה זמן להקדיש לנסיעה בכביש זה? בנוסף אשמח למידע לגבי מסלול החזרה ברגל מהתחנה לאחר נסיעה ברכבת הצ’ו צ’ו – מעוניינים לעשות אותו ברגל , כמה זמן וכו’?
יום 18 יום ד’ 08/08 – Tscheppaschlucht ,
Pyramidenkogel, מינימודורס
האם המסלול הנ”ל ריאלי? בכוונה כוון ליום ד’ כי קראתי היכן שהוא שמינימודורס פתוח ביום ד’ עד מאוחר בלילה – אבל לא ראיתי מידע עדכני באתר שלהם על כך. האם מישהו יכול לאשר זאת? בנוסף אודה לקבל מידע על המסלול ב Tscheppaschlucht – המסלול הנ”ל דיבר אלי לאור התיאורים על סולמות וכד והיה נשמע לי שונה. האם אני טועה? הוא מעט מרוחק ולכן מתלבטת.
יום 19 יום ה’ 09/08 – נסיעה לכיוון וינה , בדרך עצירה בטירת Hochosterwitz , הגעה לוינה לארוחת ערב חגיגית לסיום (מסעדה סוף סוף!!)
יום 20 יום ו’ – טיסת בוקר חזרה.
אשמח מאד לכל הערה , הארה. המסלול הורכב בעיקר מהתחשבות במגוון הגילאים שבמשפחתינו תוך מענה לטיולי טבע ומסלולים רגליים שאנו מאד אוהבים בשילוב אטרקציות ומעט מעט קניות..
תודה וחג שמח , שרית
-
הי,
אנחנו התחלנו בקרינתיה, ואת גרוסגלוקנר עשינט ביום המעבר לואגריין (ליד פלכאו), כך שלא היינו צריכים לנסוע הלוך חזור. בשטובאי לא היינו.
מרכז הקניות בסט.יוהן, אם זה מה שאני חושבת, הוא לא מקום לבילוי ארוך בכל מקרה. אנחנו העברנו שם 45 דקות בערך, הבנות בסי אנד איי והבנים בחנות ספרים וצעצועים או משהו. אין הרבה מעבר לזה.
ממליצה מאוד, אם יש יום ממש יפה ושמשי, על קרחון קיצשטיינהורן בקפרון.
בקרינתיה ממש ממש ממליצה על פארק החבלים בנאספלד, במיוחד לגדולים (ורק אם הם כבר התנסו בפארקי חבלים בעבר, כי זה אתגרי ומגניב במיוחד, וככל שמתאתגרים יותר זוכים גם לנופים מהממים). אם תרצו להתפצל, יש באתר עוד כל מיני פעילויות שמתאימות לקטנים יותר, זה רק דורש לרדת בנקודות אחרות על ההר. באותה נקודה של פארק החבלים יש גם פעילות חץ וקשת במסלול עם "חיות" שצריך לפגוע בהן (לא ניסינו).
את יכולה לקרוא יותר פירוט בבלוג שלי בקישור למטה.
-
היי,
היינו בקיץ שעבר בזלצבורגלנד שבוע ו4 ימים בוינה,
לנו בפלאכאו.
טיילנו ב2 נקיקים והיה משגע, נקיק לאמר ונקיק זיגמונד תון.
2 המקומות שהילדים הכי אהבו מכל האטרקציות שהיינו בהן בסופו של דבר הם האגם הלבן, אחד היפים!!
עלייה ב2 רכבלים לאגם ורכבל כסאות לפסגות המושלגות.
http://www.gletscherwelt-weissee.at/en/winter/summer/#.Wro5o tRuaUk
ומסלול ירידה מההר קארטינג ללא מנוע מתאים לכל המשפחה והוא ממש שווה את העלייה ברכבל וירידה בסוג של קרטינג תלת אופן במהירות ובשבילים נוחים.
http://www.mountain-gokart.at/hochwurzen-schladming-dachstei n.html
וכמובן מגלשות ההרים שעשינו 3 כאלה לאורך השבוע.
הכנתי את המפה הזו שיכולה מאוד לעזור לך בתכנון וגם שתהיו שם.
https://drive.google.com/open?id=19suV0pa0US-r0TDHpuFjkOWnuU M&usp=sharing
תהנו!!
-
גרוסלוקנר: בעיקרון מאוד מומלץ לא יודע כמה מתאים עם ילד בן שנתים. אם תבחרו לטייל בגרוסלוקנר, אז כדאי לפנות יום שלם ולא לשלב עם אתרים שלא קרובים, ולא לעשות אותו בדרך למקום אחר. יש המון מה לראות ומה לעשות בדרך.
יום המעבר לשטובאי:
נסיעה ארוכה גם בלי להאריך אותה. הייתי נוסע ישר ומטייל בשטובאי. המקומות שרשמת לא על הדרך. המערה נחמדה מאוד ומומלצת למי שבאזור.
גם הנסיעה לקרינתיה מאוד ארוכה ולא הייתי מאריך אותו דרך אגם בראיס.
אגם בראיס יפה אבל לא מצדיק לדעתי להאריך עוד יותר את הנסיעה.
אני במקומכם הייתי מטייל בעמק צילר במקום בעמק שטובאי.
אנחנו התלבטנו ביניהם ובחרנו בעמק צילר שגדול יותר ומציע יותר אפשרויות טיול.
עמק צילר מתאים לכם כי הוא מזרחי יותר והיה מקצר את הנסיעות הארוכות.
-
אני מוסיפה טיפים על עמק שטובאי:
1. שליק 2000 - לטעמנו היה האתר היפה ביותר בכרטיס עמק שטובאי. מומלץ לעלות בשני הרכבלים לתחנה העליונה, ומשם לרדת במסלול טיול מקסים עד לתחנה האמצעית. באמצע המסלול ישנה מסעדה שבה ניתן לשכור דיסקיות עץ גדולות, ולהמשיך מטה עם הדיסקיות ב"מסלול דיסקיות העץ" המהנה.
2. בכרטיס עמק שטובאי כלולים פארק מים מקורה (מרחצאות חמים עם מגלשת מים) קרוב למיידרס, וגם בריכת שחיה מקורה מחוממת בנוישטיפט - שניהם מומלצים לבילוי אחר הצהריים.
לגבי וינה וחבל זלצבורג - אתם מוזמנים להיכנס לבלוג הטיולים שלי ולקרוא את סיפור הטיול שלנו באיזור זה, שבדיוק עכשיו אני באמצע הכתיבה שלו.
תיהנו,
אורלי
-
תודה לכולכם ,
adirgali – תודה רבה על ההמלצות , כמובן שאבדוק כל דבר לגופו. אשקול ברצינות את פארק החבלים. אעשה שעורי בית.
beri.s – הבלוג מהמם וגם המפה שהכנת. אעזר בה מאד.
האגם הלבן נראה לי מעט מרוחק ממקומות הלינה , ואת הקרטינג עשינו בשנה שעברה וגם אצלינו המסלול הוכתר כאחד המוצלחים בטיול.
telo – מנסה להבין את דבריך בעניין הדרכים :
לגבי הגרוסלוקנר – אני מקדישה לו את מרבית היום והוא גם העיקר ביום זה חוץ מעצירה קטנטנה בסנט יוהן להריח שופינג .רק בחזור רציתי לעשות את הקיצלוכקלאם בסיור לילי שמתחיל ב 20:00 והוא ממילא בדרך (נחזור באותה הדרך ולא נמשיך לרכבת המכוניות) האם אני טועה במשהו?
לגבי יום המעבר לשטובאי – הדרך המקובלת היא להצפין לגרמניה דרך כבישים A8 ו A12. מדובר בנסיעה של כ 3 שעות , כאשר אני מזיזה את הנסיעה דרך היעדים שציינתי (המערה אכן מצריכה סטייה של של כ 10 מהדרך) לנסיעה דרך סנט יוהן אין טירול (ששם המסלול בנקיק שציינתי) התוספת היא די זניחה. חוץ מזה שבאגם אכנסי ממילא עוברים ב2 הדרכים. האם גם פה אני טועה?
לגבי יום המעבר לקרינתיה – אכן דרך ארוכה והמטרה היתה לחתוך את החזרה לוינה בעוד יעד באמצע לכמה ימים.
בכל מקרה כאשר חיפשתי יעדים לטיול על הדרך מצאתי שאגם בראיס נמצא ממש על התוואי של כביש ss49 עם סטייה של כ 15 דק לכיוונו. זה לא כך?
לגבי עמק שטובאי – הבחירה בו התבצעה גם בשיקול כלכלי של קבלת כרטיס העמק בחינם אשר להרכב משפחתי כמו שלנו יכול לחסוך מאות יורו.
בעמק צירל כמדומני יש לרכוש את הכרטיס.
אורלי – תודה. אכן שליק 2000 נראה כאתר מרשים שיש בו הרבה מה לעשות
האם שמעת על מסלול בתים על העץ שיש בתחנה האמצעית? זה משהו די חדש שראית באתר שלהם.
כמובן שאני עוקבת אחרי הבלוג במקסים שכתוב בטוב טעם.
תודה !
-
אני מבין את השיקולים שלכם.
אני בנסיעות ארוכות מעדיף כמה שיותר מהר להגיע ליעד ולא מתעכב בדרך, כי כל עצירה עם ילדים למערה או אגם לוקחת כמה שעות טובות.
נסיעה שלפי גוגל היא 3 שעות לנו לוקחת בערך כפול כולל טיולים בדרך.
אם השיקול של הבחירה בשטובאי היה כספי אני מציע אלטרנטיבה נוספת: מערב זלצבורג, כלומר האזור שבין קפרון לקרימל.
אנחנו התמקמנו באזור הזה 10 ימים בקיץ עם הילדים.
טיול כזה יאפשר לכם למצות את כרטיס זלצבורג. מבחינת נופים האזור הזה דומה לטירול ויותר דרמטי מאזור המזרחי של זלצבורג.
-
הי
איזור שטובאי מדהים ביופיו.
מבחינתנו גולת הכותרת היה קרחון שטובאי…
שליק 2000 מדהים. הילדים נהנו בטירוף ממסלול הדיסקיות ולא הפסיקו לרוץ.
בנוסף המגלשות במידרס מצויינות ובנוסף אליהם יש שם סכר לילדים, רפסודה, גן משחקים ונוף מקסים.
ממליצה מאד על פארק המים המקורה-פארק מים ממש מסודר ויש בו מלבד הבריכות גם 4 מגלשות והילדים גם ממש נהנו שם.
לגבי המפל שבאיזור סער מלטה- המפל יפה אבל אפשר לראות אותו גם בלי להיכנס לפארק. אנחנו נכנסנו הילדים מאד נהנו. המתקנים שם די פשוטים אבל גרמו לנו להישאר שם משהו כמו שעתיים וחצי.
תהנו...אוסטריה מהממת.
סיגל
-
בוקר טוב
תודה לכל היקרים העוזרים..
telo – מבינה את הצד שאתה מציג בנוגע לנסיעה רצופה, אך מצד שני אני מרגישה סוג של “פיספוס” לא להנות מן הדרך ולכלול עצירות כמובן באופן מדוד ומחושב לתוואי הדרך.
מהכרות את עצמינו כאשר מגיעים ליעד ,והילדים רואים מסך באופק הם כבר לא מתלהבים לצאת בשנית. ולהצליח לאסוף את עצמינו ליציאה לא תמיד הולך.
מה גם שההתמקמות לוקחת זמן. לכן אם יוצאים באזור 10 בבוקר מהיעד ומגיעים באזור שבע בערב , הצלחנו להנות מ2 העולמות.. גם לטייל בדרך וגם להגיע בשעה סבירה להתמקמות וארוחת ערב. מקווה שלא אתבדה.
אני מודעת לכך שיתכן ואצטרך לוותר על דברים מתוכננים בימים אילו בהתאם להתקדמותינו בדרך.
אשמח לשמוע עוד מחוות דעתך על המסלול שהצגתי…
לגבי הבחירה בשטובאי – בן הזוג “הזהיר” אותי שאשלב גם בטיול זה את טירול.
נדהמנו לגלות את עמק אוץ בשנה שעברה עם כל המפלים המהממים שיורדים מ2 צידי העמק. פשוט מעלף. ולכן הפעם עמק שטובאי נבחר (בנוסף לשיקול הכלכלי כפי שציינתי בקבלת כרטיס העמק)
קצת קשה לי לוותר עליו בשלב זה גם אם זה ידרוש עוד שעתיים נסיעה (שעה לכל כיוון) מה עוד שהתכנון בשבוע זה כמעט עם 0 נסיעות. מטיילים באזור העמק בלבד.
סיגל – כיף לשמוע שהבחירה בעמק שטובאי מוצלחת. שליק 2000 והמגלשות כמובן בתכנון . שואלת גם אותך – מכירה את המסלול החדש של “בתים על העצים” בתחנה האמצעית? מופיע באתר כמסלול חדש יחסית..
לגבי המפל – אני חושבת שנקבל את ההחלטה אם להכנס אליו או לא לאחר שנחזור מהנסיעה בכביש מלטה. רציתי להספיק ביום זה גם את רכבת הצו’ צו’ שנשמעה לי כאטרקציה מגניבה, במיוחד אם היא כוללת מסלול הליכה בחזור שאנו כ”כ אוהבים.
לכן יוחלט העניין בהתאם להתקדמות היום.
תודה לכל המגיבים , כיף לקבל פידבקים.
יום נפלא!
-
איזה טיול כיפי! אני מאוהבי אוסטריה בפרט ונופים אלפיניים בכלל.

לגבי ימי המעבר, האם הגעה ב-7 בערב לא מאוחר מדי להתמקמות של משפחה כה גדולה? ביום שלאחר הנחיתה – האם הבשר והמצרכים שקניתם בוינה וצריכים קרור לא יתקלקלו אחרי כל כך הרבה שעות עם קרחומים? האם אתם לא צריכים איזשהן השלמות סופרמרקט גם בהגעה ליעד? האם התנסיתם כבר במתווה כזה של מעבר? אני שואלת כי לי זה נראה קצת למתוח את החבל, אלא אם כן אתם מנוסים ויודעים שמתאים לכם.
לגבי יום הנסיעה מוינה לפלכאו, אישית אני מעדיפה בהרבה את הדרך התחתונה. הדרך העליונה נראתה לי סתמית מאוד כמעט לכל אורכה, ואילו הדרך התחתונה – להיפך. בחלק האחרון נוסעים דרך אזור הדכשטיין הדרומי, ואני מבינה שכבר הייתם שם בשנה שעברה, אז אולי זו דווקא נקודה נגד? את הנקיק בדרך הדרומית אני לא מכירה, אם נוסעים מצפון, אולי כדאי לעצור רק במפלי גולינג? זה בכל זאת משאיר אתכם על אוטוסטראדות עם סטיה קלה, וגם הביקור יכול להיות מאוד קצר אם רוצים. כאמור, אני לא הייתי מכוונת להגיע ללינה בערב, אלא בשעות אחה”צ המוקדמות. נחיתה רכה וזמן פנאי שווים לפעמים יותר מעוד אתר.
לגבי יום המעבר משטובאי לקרינתיה. אנחנו עשינו נסיעה דומה, דרך אגם בראיס, אם כי קצרה יותר – יצאנו יותר קרוב למעבר ברנר, ונקודת הסיום היתה באזור מיטרסיל – יותר קרוב. איכשהו התכנון של 3 אתרים בדרך נראה לי קצת עמוס, כי גם כך הנסיעה שלכם ארוכה מאוד. אילו האתרים היו יותר קרובים ליעד אז היה קל להיפטר מחלקם בהתאם להתקדמות, אבל הבעיה ששניים מהם ממש בתחילת הדרך, וגילפנקלאם הוא אפילו סטיה בכיוון ההפוך. זה מסנדל אתכם. אם צריך לדרג – בכל מקרה הייתי עוצרת באגם בראיס. גם מקסים וגם עצירה באמצע הדרך. את שני האחרים הייתי עושה באחד הימים של עמק שטובאי ולא ביום המעבר. האאוטלט בברנר מן הסתם לא נפתח מוקדם בבוקר – מסנדל אתכם לשעה מאוחרת. גילפנקלאם נקיק מקסים אבל לוקח את הזמן שלו. האם אתם מתכוונים ללכת כולכם את שני הכיוונים? האם רק אחד יחזור להביא את הרכב? האם תיסעו באוטובוס (שעובר פעם ב...?) לצד השני?
ד.א. לטעמי אפשר לוותר על האאוטלט בברנר. זה גם עניין של טעם ומזל, אבל אנחנו לא מצאנו שם כלום, והמחירים לא היו כל כך זולים. קנינו רק בחנות של לואקר, שהיא אטרקציה נחמדה. אם אתם אוהבים אז יש סניף של Kik באחת העיירות על הכביש הראשי בדרך למעבר ברנר.
-
הי פסגות ,
כיף לשמוע שהטיול שלנו נשמע לך כיפי…
אנחנו גם מאד מאד אוהבים נופים אלפיניים , בן זוגי שוויצרי במקור כך שהאלפים זה אויר לנשימה מבחינתו.. זו גם הסיבה שאנחנו תמיד מחפשים מקומות לינה יחסית גבוהים (1100 מ’ ומעלה) כדי חוץ מהנוף גם ננשום אויר פסגות קריר..
דרך אגב אשמח לשמוע אם מישהו מכיר את מקומות הלינה שהזמנו? ציינתי אותם בהודעת הפתיחה.
לעניין ימי המעבר – אני מסכימה בהחלט שימי מעבר הם לעיתים עקב האכילס של הטיול וצריך לדעת לא למתוח את הגבול.
בשנה שעברה היו לנו 3 ימי מעבר :
וינה – “דוך” לטירול (6 שעות נסיעה נטו!!) , ללא עצירות מלבד ב”רד בול” – גם אז יצאנו לאחר התארגנות בוינה והגענו ב 8 בערב לדירה בעמק אוץ.
והמעבר השני – טירול לדכשטיין (אזור שלדמינג) – עצרנו בsillpark באינסברוק לשעתיים קניות ואח”כ במפלי קרימל. שוב , הגענו בסביבות 8 בערב.
לא זוכרת את זה כסיוט. וכיון שאנו סוחבים איתנו את רוב האוכל הנושא של קניות בערב לא רלונטי. מגיעים , מנשנשים משהו והולכים לישון!
המעבר האחרון מדכשטיין חזרה לוינה – התחיל בעלייה לריטיסברג , ירידה בקוררינטים והמשכנו ישר לוינה לטיסת לילה.
הפעם חילקתי את ימי המעבר ל 4 : (נשמע הרבה אבל בהתחשב במספר ימי הטיול שברשותינו החלוקה נראתה לי סבירה ולא לוחצת)
ביום המעבר הראשון בין וינה לפלאכאו – דווקא רציתי לנסוע בצד הדרומי , למרות שראינו את אזור דכשטיין הדרומי בשנה שעברה. גם לי זכורה הדרך הצפונית כמשעממת וצפויה. ולכן כשחיפשתי נקודת עצירה אחת (כי כאמור יוצאים מעט מאוחר מוינה) מצאתי את הנקיק הנ”ל והיה נראה לי מעניין.
לגבי האוכל שאנו סוחבים אתנו הוא מגיע ארוז וקפוא כך שאם אין יום חסמין מזעזע לא אמורה להיות בעיה.
לגבי יום המעבר השני בין פלאכאו לשטובאי – הוא יחסית לא ארוך מידי והתחשק לי לסטות טיפה מן הדרך המקובלת. ניסיתי לשחק עם גוגל מאפ ומצאתי שהמערה Lamprechtshöhle + נקיק Grießbach נמצאים יחסית קרוב אחד לשני ומצריכים שינוי בתוואי הדרך שמאריך בכחצי שעה. מה גם שהם פחות מתוירים ממקומות אחרים שנמצאים על התוואי המקובל.
אגם אכנסי נמצא ממילא על הדרך. יתכן מאד שנאלץ לוותר על משהו. על מה את ממליצה לוותר? האם שייך להגיע לאזור אגם אכנסי ב4 אחה”צ ולמצוא עדיין מקום להשכרת אופניים? אשמח לדעתך..
לגבי יום המעבר השלישי משטובאי לקרניתיה – הוא הארוך ביותר. לכן אני מסכימה שיש להוריד משהו.. מעצתך אני שומעת לעצור רק באגם בריאס.
מנסה לחשוב מתי להכניס את גילפנקלאם שממש מתחשק לי..
יש לך רעיון על מה לוותר בשטובאי אם בכלל ? איך לשנות את הימים כך שיתאפשר לכניס בתוכם גם את הנקיק הזה? אשמח לחוות דעתך..
דרך אגב האאוטלט נפתח ב 10:00 (לא מאמינה שנצליח להגיע לשם קודם..)
יום המעבר הרביעי מקניתיה חזרה לוינה – מצדיק עצירה ב בטירת Hochosterwitz? לפי החשבון שלי נהיה בוינה באזור 17:00 – מה שמאפשר התרעננות ויציאה למרכז העיר לארוחת ערב מסכמת.. (כאמור טיסת בוקר חזרה רק ביום למחרת בבוקר)
מודה לך ולכל המגיבים על הקדשת הזמן לקריאת ההודעה שלי ועל התגובות..
-
שכנעת אותי שאין לך בעיה להעמיס על ימי המעבר,
אז בהחלט יכול להיות שתוכלו לשלב יותר מאשר רק את אגם בראיס בדרך משטובאי לקרינתיה. גם אני לא הייתי מוותרת על גילפנקלאם, אז אפשר לעשות אותו על הבוקר ביום המעבר, וכשתגמרו תעריכו לפי השעה אם יש זמן גם לאאוטלט או לא. אופציה אחרת זה לעשות אותו ואת האאוטלט ביום ההשלמות (יום 13), אם כי אני מבינה שזה אולי בזבוז נסיעה הלוך ושוב. אם כן אז שימו לב שיש כביש קטן ללא אגרה ואוטוסטראדה עם אגרה. ביום המעבר כדאי לנסוע בכביש המהיר עם האגרה. ביום 13 אפשר לנסוע בכביש הקטן. גם מגוון וגם זול. ד.א. ביום 13 הייתי מוסיפה גם את העיירה Vipiteno, אם יש לכם חיבה לעיירות עם רחוב הליכה קלאסי.התכנית שלך לנסוע מוינה לפלכאו בדרך הדרומית נראית לי מוצלחת ביותר, בייחוד שגם את זוכרת את הדרך הצפונית כ”לא משהו”. אם אכן תספיקו גם את הנקיק (ולא רק נסיעה ישירה) אז תהיי חלוצה, כי סביר שלא הרבה ישראלים נוהגים לבקר שם.

לגבי האתרים בדרך מפלכאו לטירול, לשמחתי עוד יש לי מה לראות (כלומר, לא הייתי), ולכן לא יכולה להמליץ או לא. גם אני רשמתי לעצמי כאופציה את נקיק Grießbach, אבל בסוף לא ביקרתי בו, ואני לא בטוחה שהוא שווה סטיה מיוחדת מהדרך. תבדקי גם את Hintersteiner See, ונקיק אחר חינמי – Kundler Klamm. האגם מקסים בעיני, הנקיק שציינתי חביב לחילוץ עצמות, לא יותר. אנחנו רק טעמנו את הדרך עד למסעדה וחזרה. אולי ההמשך מלהיב יותר, אבל השאלה כמה זמן אתם מתכוונים להקצות לעניין.
-
בכניסה לעמק מלטה, עיירה נחמדה – גמונד , יש בה מוזיאון קטן ל phorsche
וגם מדרחוב קטן עם סדנאות אמנים.
נקיק נוסף להתלבטות באזור RAGGASCHLUCHT עולים במדרגות ויורדים דרך היער.
במבט שני על התוכניות שלכם, הנקיק פחות משתלב.
בכל מקרה בהצלחה
-
היי שרית,
נכנסתי לאתר האינטרנט של שליק 2000 וראיתי את מסלול בתי העץ ששאלת עליו. זה אכן מסלול חדש, שלא היה קיים בזמן שאנחנו ביקרנו שם, והוא נראה נחמד מאד.
אורלי
-
פסגות –
מבטיחה לעדכן לגבי הנקיק שציינתי בדרך מוינה לפלאכאו במידה ואכן נבקר בו.
אני משתדלת לשלב בתכנונים מקומות שאינם בראש הרשימות המוכרות ואוהבת לגלות שמצאתי אוצרות..
שנה שעברה גיליתי גם באזור הדכשטיין הדרומי את ערוץ Silberkarklamm המקסים. טיילנו בו כמעט לבד עם עוד מספר מקומיים שהתרגשו מאד לפגוש ישראלים ועוד מירושלים. אחד מהם אפילו התחיל לשיר אתנו שירי יהורם גאון שלמד פעם באיזה מלון שעבד בו עם ישראלים.
היה הזוי אבל מרגש. פשוט חוויה- הם היו בעננים ואנחנו פשוט לא הפסקנו לצחוק..
אני מגלגלת את הרעיונות שלך בראש.. ובמפה.. ולאחר דין ודברים ביני וביני (כמובן, שהרי בשלב מוקדם שכזה רק אני המשוגעת שעסוקה בתכנונים.. נכון שהם מפסידים חלק נכבד מהכיף???)
ויש לי כמה מסקנות :
1 יום המעבר מפלכאו לשטובאי – יתכן שבאמת “תפסת מרובה לא תפסת”.. הדרך הסטנדרטית והקצרה ביותר היא להצפין לגרמניה דרך אגם כימסי ולהדרים חזרה לאוסטריה דרך קופשטיין. לכן יתכן ששתי העצירות הראשונות שכתבתי עלולות להאריך מידי.
שוקלת לחזור לתכנון מיינסטרימי יותר של טיול אופניים באכנסי של כ 3 שעות (במידה וצריך להחזיר את האופניים עד שעת הסגירה אזי התכנון המקורי בכלל לא רלונטי, מישהו יודע???) ומה עוד? הנקיק הקטנטן והחינמי שכתבת גם הוא על הדרך. אולי נשלב בין שניהם? האם וולפסקלאם מידי המוני? התבלבלתי קצת..
ועוד שאלה ליום זה – במידה וגשום או סגרירי יותר , האם טירת קופשטיין מתאימה? אפשר לקבל מעט מידע על הבילוי בה? מה הוא כולל? כמה זמן להקדיש?
2 יום המעבר לקרניתיה – נוותר על האוטלט ביום המעבר. אלא אם באמת יתפנה לי יום השלמות ע”פ התכנון (הכל תלוי כמה קניות יספיקו הבנות בשאר השבוע) אולי אשלב בו את הטיול לאגם Obernberger ואח”כ גילפנקלאם שהם יחסית קרובים ובאותו כיוון. ואז יתפנה לי ביום המעבר זמן או לאוטלט או לסיור בעיירה שציינת.
מה את חושבת?
טל – תודה על ההמלצות , האם המוזיאון לא מאכזב? היו עליו חילוקי דעות בפורומים. בנוסף אשמח לשמוע מה כוונתך ב”מדרחוב עם סדנאות אמנים” בעיירה גמונד? האם זה כך בכל יום או בימים מסוימים של סופ”ש למשל? לא הצלחתי למצוא מידע על כך..
אורלי – המסלול הנ”ל כבש אותי כבר בשנה שעברה ולא הספקנו.. כמובן שאשתדל לעדכן עליו לאחר שנבקר בו.
תודה חבר’ה. נהנית בחברתכם..
-
באמת הגענו לשם בשביל המוזיאון, לאלה שמתעניינים היה מספק מאוד.
בדרך ראינו כדורים גדולים ורודים, כמובן שהלכנו לבדוק וכך גילינו את ההתרחשות
זה קורה ממאי כל הקיץ.
זה עניין של תחומי התעניינות וזמן, הרי תמיד ה”שמיכה” קצרה מדי

-
אוי ואבוי… (בקטע טוב..)
טל – תראי מה מצאתי בשיטוטיי בלינק שצירפת :
http://www.xn--knstlerstadt-gmnd-22bo.at/KULTURPROGRAMM/Kuns thandwerk/Kunsthandwerksmarkt
כפי שאני מבינה מדובר על שוק ענק של הפנינג אומנים שכולל מוסיקה ופעילויות לילדים. הוא מתרחש השנה במשך יומיים בימי שבת וראשון 04-05/08
אנחנו מגיעים בדיוק ביום ראשון 05/08.
אולי זה פותר לי את כל ההתלבטות לגבי יום המעבר מטירול?? נעצור רק באגם בראיס “בקטנה” וישר להמשיך לקריתניה..
בחישוב גס וע”פ זמנים בגוגל מאפ אם נצא משטובאי בסביבות 10 בבוקר (הלוואי ונצליח קודם אבל אני ראלית) , נגיע לאגם בראיס באזור 12:00. שהיה של שעה וחצי שעתיים , נגיע לגמונד בסביבות 16:00. משם לאחר סיור בשוק עוד 45 דק לדירתינו ב Bad Kleinkirchheim.
גם באופציה זו נגיע לדירה בשעות הערב המאוחרות. אבל עכשיו אני חדורת מטרה להספיק את הפסטיבל המגניב הזה ויהי מה!!
אשלח מחר מייל למארגנים כדי לבדוק את זמני ההתרחשות ועד איזו שעה הפסטיבל מתקיים.
פסגות – מה את אומרת על השינוי בתכנית???
-
חחח כמה התפתחויות בעלילה!
אני, דרך אגב, לא משבצת מראש אטרקציות בימים, וגם אם יש לי איזשהו תכנון אז לרוב הוא מתפרק ברגע האמת כי מזג האויר, כי לא בא לי, כי צץ לי פתאום רעיון אחר לגמרי על הדרך, כי לא נשאר זמן, נשאר יותר מדי זמן וכו’ וכו’. לכן טוב שאת דשה בעניינים מכל הכיוונים, כי יכולת האלתור המוצלחת בנויה על היכרות טובה עם החומר, אבל בשורה התחתונה אני ממליצה פשוט לציין לעצמך את כל המקומות האלה כבנק אתרים, ולשלוף את מה שהכי מתאים לכם ברגע האמת. בסוף חלק מהמקומות נשארים על רצפת חדר העריכה, מה שמייצר גם את הטיולים הבאים.לגבי הדרך מפלכאו לשטובאי, את מתכוונת לדרך שכולה אוטוסטראדות? ברררר. לא. לפי גוגל ההבדלים בזמני הנסיעה לא דרמטים וחבל לוותר על נסיעות נופיות לטובת אוטוסטראדה שלפעמים היא ד.א. פקק אחד גדול (אני מתכוונת לקטע האוטוסטראדה מזלצבורג לכימזה). מה שכן, אם יש יום גשום במיוחד אז אולי כן להגיע עד זלצבורג באוטוסטראדה, ואז דווקא הייתי עוצרת במרכזי קניות, מה שאולי יפנה ימים אחרים בהמשך לטיולי טבע. יש קניון (מלשון קניות) גדול ומוצלח על הרינג של זלצבורג בחלק המערבי (קרי די בדרך) – אם אני זוכרת נכון אז קוראים לו EuroPark. בטירת קופשטיין לא הייתי, ומה זה וולפסקלאם? קיבלתי כבר הרעלת קלאמים.

יום השלמות שכולל את האגם + גילפנקלאם + העיירה ויפיטנו או קניות באאוטלט נשמע מצוין.
-
את צודקת כ”כ שהשיבוץ לימים מסוימים מגביל. ואכן התכנית היא עקרונית בלבד כאשר ברוב המים השיבוץ הוא רק כדי “לעשות שכל” למקומות קרובים או מתאימים מבחינת שילוב אטרקציות . וגם מניסיוני חלק מהדברים שהוגדרו מראש נשלפו פה ושם וכך ניבנו להם ימים שונים לגמרי מהתכנון.
מודעת לכך.
אבל – ישנם ימים שהשיבוץ הכרחי : כמו פסטיבלים שמקיימים בתאריכים מסוימים (!!!) , סיור לילי (קיצלוכקלאם – מישהו??) שמתקיים רק ביום מסוים בשבוע , זורבינג בפלאכאו שיש רק בימי רביעי ושישי או אתר שימי הפעילות שלו ארוכים יותר באחד הימים.
כל המידע הזה חייב להיות ידוע מראש ומאורגן בלוז כדי שלא יפוספס. וגם פה ברור ש.. “האדם מתכנן ולאלוקים תכניות משלו”…
ד.א ביקור בקניון EuroPark בזלצבורג כבר נשלף ביום גשום בשנה שעברה. תוכנן ביקור במכרה המלח ליום גשום, אבל התורים… הבריחו אותנו למקום היבש הקרוב ביותר.
הקניון הנ”ל נחמד ותו לא. קניונים בסדרי גודל כאלה כבר ישנם בארצנו הקטנטונת ועוד זארה וC&A כבר לא מרגשים אף אחד.
לעומת זאת PRIMARK דווקא מרגש מאד את בנות העשרה שלי ולכן באינסברוק קבלתי צו התייצבות.
גם לי כבר יש “טמטמת” קלאמים. אבל רק לצורך סגירת הפינה :
נקיק וולפסקלאם : http://www.wolfsklamm.tirol/en/
מוכר מהספר של סיגלית ונמצא ממש קרוב לאגם אכנסה.
-
היי.
אנחנו גם היינו באגם בראייס באוגוסט. היה פקק גם בכניסה וגם ביציאה. ממש עמדנו ונסיעה של עשר דקות בערך לקחה כארבעים דקות אז תיקחו בחשבון.
בנוסף לכך אגם ברייס מהמם ביופיו. נראה לי שרק לראות אותו זה לא מספק. אנחנו הקפנו אותו ומאד נהננו. המסלול היה עמוס אבל ללא ספק האחד האגמים היפים ביותר שראינו בכל טיולינו.