יש כאן ברלינאים?
-
שלום
נוסעים לברלין בחודש הבא.
זו פעם שניה לנו. היינו לפני שמונה שנים, מקריאת החומר הרב נראה לי שנבקר במקום חדש... לא פלא, בגלל הבנייה הרבה ובגלל השינוי המאסיבי שהעיר עוברת.
אשמח לעזרה, מכל מי שירצה ללמוד איתי בזמן הקצר שנותר לנו.
בעיקר מעניין אותי לברור מבין המוזיאונים הרבים את אלו שיעניינו אותי יותר - שבעה ימים לא יספיקו...
נגור בחלק המזרחי של העיר, ובקרבת מקום יש המון גלריות של אמנות עכשווית, יש בניין תרבות שנקרא תכל'ס (ממש כך, ביידיש)
http://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g187323-d190590-r 46687755-Tacheles-Berlin.html
(תקראו את הביקורת הראשונה עם התמונות)
יש גלריות תת קרקעיות (רק השם כבר מרטיט)
ויש שווקי חג המולד, ויש ארכיטקטורה חדשה ו...לא נשאר זמן.
אז, אודה לכל תובנה/טיפ/הכוונה/טעמכם האישי/לינקים ובלבד שאתחיל לראות את האור...
וכן, קראתי את הטיפים כאן, ואת התכתובות בפורומים ושמרתי את אלה של הברלינאים...
תודה רבה
רבקה -
יש כאן ברלינאים?רבקה,
איזה כיף שעכשיו אוכל לטייל, גם אם רק וירטואלית, בברלין!
ביי,
אורנה -
יש כאן ברלינאים?
הי רבקה!
איזה יופי!
שתהיה לכם נסיעה וטיול מוצלחים!
-
יש כאן ברלינאים?עד שהברלינאים יגיעו, אני ללא שום תובנות רק עם שיר קטן בלב, תשאלי למה? כי שנה הבאה אני מתכננת שם יום הולדת של עצמי וזה שיהיה לי את סיפור הטיול שלך יעשה את מלאכת ההכנה להרבה יותר קלה.
רבקהההההה! איזה כיף לך. אבל עוד נאחל לך הכול לפני הנסיעה ממש.
אלונה -
יש כאן ברלינאים?רבקה, איזה יופי. איזה כיף לכם.
אנסה לקרוא בהמשך על המוזיאונים ולשתף ברשמי הוירטואליים. מעיון מאוד שטחי ברשימות - ה"תכל'ס" הוא בדיוק "הדבר" בשבילך
הייתי הולכת למה שקשור בהיסטוריה:
הטופוגרפיה של הטרור, "ההיסטוריה הגרמנית", המוזיאון שליד מגדל הפיקוח בחומה.
ו...נו, את יודעת בטח למה עוד - למוזיאוני האמנות היותר מודרניים. אבל צריך לבדוק באתרים ולראות ממה מתלהבים, איזה תערוכות יש. זו ממש לא חכמה להגיד בשליפה. אנסה להתלהב יחד איתך
זכורות לי התכתבויות מהעבר בפורום אירופה, עם המלצה על הארכיטקטורה המיוחדת של כמה ממבני השגרירויות, וייתכן שצריך להזמין סיורים מראש. נדמה לי שמככב שם האדריכל רם קולהאס.
הקיצר, אנסה להשתתף. שיהיה בהצלחה ובכיף גדול,
זיוה -
יש כאן ברלינאים?כמו שאומר לני כהן-ראשית ניקח את מנהטן ואחר כך את ברלין..
בניו יורק הייתי והאמת לולא התשוקה שלי כבר כמה שנים לנסוע לבודפשט-ברלין נראה לי יעד אןלטימטיבי.
האמת שאחריך ו או אחרי נירית ו או זיוה ואחרים יהיה פשוט יותר..
אגב מתברר גברת ק. שיש ל"משפחתך" דירות ארוח בוינה-אולי שרידים לקיסרות שברחו מהונגריה?וזה לא שיחוס הונגרי זה רע.
תהנו ובגדול-מרונן ה"פולני" -
יש כאן ברלינאים?רבקה,
ממש שמחה בשבילך!! איזה כיף לך, 7 ימים בברלין!
אישית, לא הייתי מחמיצה את המוזיאון בתחנת המבורג, הגלריה הלאומית החדשה, אוסף ברגרואן, הבית ליד עמדת הפיקוח צ'רלי , ומוזיאון לתולדות הטרור, כמו זיוה.
כמובן, בהנחה שבביקור הראשון הייתם במודיאון פרגמון, ועוד קלאסיים כאלה..
הייתי הולכת גם למוזיאון היהודי (אם לא הייתם, או שהוא חדש, כבר לא זוכרת...
אוי כמה הבחירה קשה
!!!!
שיהיה תכנון מקסים!!
וטיול נהדר, כמובן! -
יש כאן ברלינאים?ומעבר לכל שכיות החמדה שציינת, כביקור ראשון אני חושבת, שלא הייתי מוותרת על הדרכת עומק על ברלין ההסטורית, זו של תקופת מלחמת העולם השניה. אינני יודעת אם זה רלוונטי עבורכם, ובכל זאת חשוב היה לי לציין זאת.
להת',
אורנה -
יש כאן ברלינאים?רבקה-הגליונות של "מטרופוליס" מענינים ביותר ואפשר לרכוש אותם במחיר מיוחד כולל חוברת צבעונית,מדריך כיס כריכה קשה ומפה ראשונית.
אם תרצו אפשר לרכוש ב78 ש"ח בלבד כולל משלוח.
אם "יעשו" בעיות עם המחיר אין לי בעיה לקנות עבורך.
בכיף-רונן -
יש כאן ברלינאים?
אז שוב - מסיור וירטואלי קצרצר שבקצרצר - יש פנינים אדריכליות:
מבנה מיוחד של יאנג מין פאי (ההוא מהפירמידה של הלובר) בתוך המוזיאון ההיסטורי.
יש גם ז'אן נובל, רם קולהאס (השגרירות ההולנדית), גם הגרירות הבריטית כנראה מעניינת.
מצרפת לך את "ברלין" של מסע אחר.
http://www.masa.co.il/%D7%92%D7%A8%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%94/% D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9F/light/
אני אקרא יותר מאוחר.
זיוה -
יש כאן ברלינאים?רבקה, אני בונה עליך דווקא בקטע של בילויי ערב. אל תשכחי אותם גם, בבקשה.
אלונה -
יש כאן ברלינאים? -
יש כאן ברלינאים?תודה רבה רבה לכולכם על הפירגון!
אלונה - חיי הלילה שלי שונים משלך כנראה, אבל נתקלתי בכמה מועדונים שיעניינו אותך מאוד!
אני בינתיים בונה על מועדוני ג'אז וקברט....
רונן - שם משפחתי מקורו בוינה - והם רבים כחול אשר על המים בכל אוסטריה...
מטרופוליס ליד מיטתי כבר כמה זמן - גם החוברת וגם הספרון, חרשתי את מסע אחר.
זיול'ה - השגרירות ההולנדית תזכה לראות אותי פעם נוספת,
כנראה שגם אני נמשכתי למוזיאונים שציינת שציינת. השיחה שאת זוכרת היתה בין עמית ס. ל - yyy שמורה אצלי במועדפים מאז.
השאלה העיקרית שלי, ואנסה לכוון לפיה את ביקורינו במוזיאונים היא אודות יצירות אמנות מסויימות שאתם ממליצים.
זכורה לי גם שיחה בין יונית והברלינאים של פורום אירופה בו נאמר שהמוזיאון היהודי מתאים פחות למי שחי בארץ ויותר למי שלא מכיר אותנו.
לעומת זאת מוזיאון השואה מעניין - הוא לא היה קיים לפני שמונה שנים.
האם אני מתבלבלת? כלומר האם מוזיאון השואה הוא של דניאל ליבסקינד או לא?
וכל מי שבונה עלי - לפי מיטב המסורת מכינה "חוברת"
רבקה
-
יש כאן ברלינאים?רבקה, מועדוני ג'אז הם בדיוק מה שצריך כדי לסגור את הלילה בברלין. אשמח לכל המלצה. לעניין המועדונים האחרים, אני אחגוג 45, נראה לך שעדיין יתנו לי להיכנס לשם?
אלונה -
יש כאן ברלינאים?שלום רבקה,
כפי שאמרת, בוודאי שתראי עיר "חדשה" עבורך, איזה כיף לגלות אותה כמעט מחדש
לגבי המוזיאונים, אני יכולה לתרום את דעתי האישית בלבד, כמובן:
המוזיאון היהודי - מציג את תולדות יהודת גרמניה באופן מרתק, כולל המבנה הייחודי
המוזיאון שמתחת לאנדרטת השואה - לדעתי חובה לראות, הוא פורט את המספרים העצומים והבלתי-נתפשים ל-פנים ושמות - מצמרר, מרגש ומעניין!
וילה ואנזה - לראות את הניגוד בין המקום השלו ובין ההחלטות שהתקבלו שם; התצוגה מצמררת ומעניינת.
טופוגרפיה של טרור - קחו בחשבון שזה מוזיאון פתוח, קררר...
המוזיאון בצ'ק פוינט צ'רלי - מעניין מאוד, אך בנוי בצורה מבולבלת ולא זורמת, הכיוונים לא ברורים ואפשר לפספס חדר כזה או אחר (הוא גם אחד היקרים - 12 יורו לאדם)
ובנימה קצת אחרת:
מוזיאון פרגמון - אם עדיין לא ביקרתם ואתם אוהבים תרבויות עתיקות - מומלץ!
המוזיאון המצרי ונפרטיטי היו אמורים לעבור ל'מוזיאון החדש'
ב- 17.10 (אנחנו פספסנו אותה בכמה ימים...)
מוזיאון קת'ה קולוויץ - לא הייתי, אולי יעניין אותך
המוזיאון הטכנולוגי - אם מטוסים, רכבות, ספינות ומכונות מעניינים אתכם. סיור עם חובב טכנולוגיה עשוי להיות מעניין. בעלי התלהב ואני נסחפתי אחריו קצת..
בקומת הכניסה של בנין דויטשה בנק באונטר דן לינדן מוצגות תערוכות מתחלפות של מוזיאון גוגנהיים ניו-יורק - בימי שני הכניסה חינם (ביום זה רוב המוזיאונים סגורים).
אשמח לענות לשאלות נוספות.
תיהנו בברלין!
מירה
-
יש כאן ברלינאים?המוזיאון היהודי הוא של ליבסקינד.
הוא קרוב וניתן להגיע ממנו למוזיאון השואה.
ומצרפת לך עוד משהו שנתקלתי בו, מבית מישלין. -
יש כאן ברלינאים?הי
טוב, ירדתי וקניתי מדריך לברלין.
נוספו לפחות עוד שני מוזיאונים לרשימה הארוכה...
במוזיאון הטכני במשכנו הישן ובפרגמון היינו בפעם קודמת, וראינו תערוכה מקיפה של תנועת הגשר. היינו אז עם שני מתבגרים והם שמו וטו על מוזיאונים... אז רק שניים...
באוסף ברגראואן Berggruen Sammelung יש 60 ציורים של פול קליי!!!!!
אוסף מרשים של ציורי גואש של פיקאסו ועוד.
מוזיאון המבורג היה ברשימה מלכתחילה...
מירה - מוזיאון קתה קולביץ תפור עלי... איך ידעת?
http://www.kaethe-kollwitz.de/ausstellungen-en.htm
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%AA%D7%94_%D7%A7%D7%95 %D7%9C%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A5
Gemaeldegalerie - מכיל כמה יצירות ייחודיות כולל וירמיר.
http://www.smb.spk-berlin.de/smb/sammlungen/details.php?
objectId=5&lang=en
Arthouse tachles - לאמנות עכשוית ואני משערת שבכל הגלריות בהכשה הופה ובפרנצלהאואר.
וזה רק בעניין אמנות... מתי יהיה לנו זמן????
מירה, שומרת לי זכות לשאול בהמשך.
תודה
רבקה
-
יש כאן ברלינאים?תודה נירית - שמרתי
רבקה -
יש כאן ברלינאים?הי רבקה,
היתה לי הרגשה שתאהבי את קת'ה...תכננתי לבקר במוזיאון אך לא הספקתי, רק עברתי לידו, יש שם גן יפה ובו בית קפה, לא יודעת אם בחורף הוא מקורה או שאינו בשימוש.
נזכרתי גם ב-בית מרטין גרופיוס - יש שם תערוכות מתחלפות (הוא נמצא בשכנות למוזיאון 'טופוגרפיה של טרור').
מירה -
יש כאן ברלינאים?היי רבקה,
ברכות על הטיול הקרב, איזה כיף!
אחד מחלומותיי היה להיות בשווקי חג המולד וברלין "נחשבת" בשוק שלה. מצרפת קישור לכתבה שמצאתי בשנה שעברה כשחשבתי שניסע לשוק חג המולד של ברלין ובסוף יצא ברצלונה...
מחכה לשמוע איך היה - אולי בשנה הבאה, אסע אני?
תכנון מהנה,
נילי