הדרך הרומנטית
-
לילה טוב

בטיול אשר מתחיל בוירצבורג ומסתיים בפוסן – כיצד כדאי לטייל בדרך הרומנטית? מהן העיירות אשר מומלץ ללון בהן? למשך כמה ימים?
המון תודה לעונים.
ענתי
-
מתי?
אם אתם זוג, מחוץ לעונה – אין טעם להתחייב מראש על מקומות הלינה.
-
בדיוק,השאלה מתי ומה הרכב המטיילים.
את הלילה הראשון ואחרון הזמנו מראש.
על חלק גדול של בתים יש שלטים “חדר פנוי” עם מדיה היום אפשר להזמין און ליין דרך בוקינג. משרדי מודיעין ממש עוזרים גם במציאת לינה.
רוטנבורג מקסימה ויש מה לראות לטייל בה מעבר ליום קצר. לנו בה לילה. יש סיור לילה עם שומר לילה,סיור בוקר עם מדריך מעירייה. מוזיאונים קטנים,חנות מוזיאון כריסמס של קטי.בווירצבורג העיר המלונות היו יקרים ובמקרה מצאנו פנסיון מאוד חמוד שקט על שפת הנהר. בבוקר עשינו שייט ושטנו מולו.
בדרום יש עיירות מקסימות.”תטיילו” קצת באתר הדרך הרומנטית,בבלוגים תראו את המקמות. אפשר לבקש ממודיעין מפת דרך רומנטית בדור או להוריד קובץ.
זאת החופשה שלנו
-
כשנכנסים דרך האתר,אפשר לראות המלצות לינה בכל עיירה ומידע על כל עיירה
-
היי ענתי,
חסר הרבה מידע על הטיול, למשל, מתי נוסעים? מי נוסע (עם ילדים)? שיכולים להשפיע על פרמטרים אחרים בטיול.
לדעתי, הטיול בן שישה לילות/שבעה ימים - לילה ראשון בווירצבורג, לילה שני ברוטנבורג אוב דר טאובר, לילה שלישי בנורדלינגן, לילה רביעי באאוגסבורג, לילה חמישי בטירת נוישוונשטיין (לא הדרך הרומנטית אבל חובה!), לילה שישי במינכן.
יום 1 - ממינכן לווירצבורג, יום 2 - מווירצבורג לרוטנבורג אוב דר טאובר, יום 3 - מרוטנבורג אוב דר טאובר לנורדלינגן, יום 4 - מנורדלינגן לאאוגסבורג, יום 5 - מאאוגסבורג לטירת נוישוונשטיין, יום 6 - במינכן.
תומר
-
אוגסבורג-עיר..ביום ראשון שזה כאילו יום חופשי ציפיתי לראות אותה תוססת.ולא.
הייתה אכזבה גדולה.כדאי לבחור בעיירות המקסימות על הדרך.עם נוף,נהר,מים ואופי בווארי יותר.
-
כמה ימים עומדים לרשותכם? זוג? קיץ? חג מולד?
יעדים אחרים בגרמניה שהייתם?
כי אין כלל אצבע לאיפה ללון וכמה ימים-זה כל כך תלוי בכם.
לדעתי--הדרך הרומנטית עצמה (בלי התוספות) אינה מעבר ליומיים-שלשה, כי בסופו של דבר כל הפרלינים בקופסת שוקולד דומים וצריך להיזהר לא לקבל הרעלת עיירות.
-
ראשית כל, תודה לכולכם.
להלן פרטים מדוייקים יותר:
זוג, יציאה ב- 11 ליוני.
מעדיפה לסגור הכל מראש. כזאת אני.

הפרטים חשובים, בגלל שחלק מהזמן אנחנו נשהה באוסטריה.
כמו שתומר כתב… אשמח אם תוכלו לעזור….
11 יוני – תל אביב – מינכן – עיירה בדרך הרומנטית לבחירה;
12 יוני – הדרך הרומנטית;
13 יוני – הדרך הרומנטית;
14 יוני – הדרך הרומנטית;
15 יוני – הדרך הרומנטית;
16 יוני – אוסטריה;
17 יוני – אוסטריה;
18 יוני – אוסטריה;
19 יוני – אוסטריה – מינכן;
20 יוני – מינכן – תל אביב.
זהו בערך. כמובן שהייתי מעדיפה להיות באוסטריה עד כמה שניתן. יונית – על פי מה שכתבת, יש לי יותר מדי מהדרך….?
ולכן מעוניינת לדעת האם החלוקה “נכונה”.
האם, למשל, כדאי לנסוע ממינכן ישירות לרוטנבורג, ללון בה שני לילות ולטייל צפונה לוירצברג, או להתחיל מוירצברג, ומדי יום להחליף בית מלון?
העדיפות היא לכמה שפחות שינויים…..
תודה רבה!!!
-
ענתי!
בלי להעליב את הדרך הרומנטית (היא לא מקשיבה לי,נכון?)
יש לך 8 ימים--אוסטריה אוסטריה אוסטריה.
(כן, הדרך הרומנטית חמודה, יש בה 2-3- עיירות מתוקות כמו בכל מקום אחר בגרמניה או אוסטריה, הרוב כאן שווק תיירותי מוצלח)
אבל אם יש לך 8 ימים ואת מתכננת 3 מהם לאוסטריה? אני נעלבת בשמה.
-
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אוקיי…
הבנתי.
ואני שמחה.
אז בכל זאת…. מי הכי יפה בגן? והיכן כדאי לישון? רוצה את בתי המלון הכי הכי במקומות הכי הכי.
<3
-
תגידי איפה את מטיילת הכי הכי
ותקבלי הצעות בהתאם הכי הכי
ודברי עם מנהל הבנק גם הכי הכי, בהתאמה.
לא חסר מה לעשות באוסטריה, סיבוב שני שלישי ורביעי
תגדירי איפה את רוצה לטייל? רק טירול? טירול ופאורלנברג? טירול וזלצבורגלנד? רק אגמים? להמשיך?
-
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יוניייתתתתתתתתתתתתתתת
לא תודה יקירה, המלצות לדרך הרומנטית בלבד יתקבלו בברכה…..
אוסטריה זה הבית

נלון בפושל….. לנוח קצת אחרי כל הניתוחים והבלאגנים…..
תודה יקירתי

-
איזה אהבתי יותר?
Dinkelsbühl
Nördlingen
את הטירה והגנים ב Weikersheim
כמובן את Rothenburg ob der Tauber
Landsberg am Lech ודרומיות
Füssen המתויירת לעייפה,בזכות הנופים
-
תודה אמה… ואם אני מעוניינת לבחור בין שניים לשלושה מקומות לינה….. איפה היית ממליצה לי לישון מבין כולן?
-
ענתי
לדעתי--2 מקומות לינה כאשר השני הוא באזור פוסן
והראשון-תלוי בהעדפה שלך--אפשר ללון בכיכר מרקט ברוטנברג- ולהיות בצנטרום של הפיילה.
אפשר לישון באחד הכפרים שליד אחת העיירות האחרות, במשהו הרבה יותר שקט ורגוע (ואז מתעצלים להגיע לסיור שומר הלילה)
אני-אישית,אהבתי את Dinkelsbühl יותר- אבל זה כל כך תלוי בהעדפות וטעם, אחרים יעדיפו את רוטנברג ללינה.
המלון שאני ממליצה (למי שאוהב ריהוט גרמני כבד!) Deutsches Haus -ממש בכיכר היין במרכז העיירה-יש גם מסעדה. מאד נוח להגעה לשוק חג המולד (מה שפחות רלוונטי לך,כנראה).
השני-סביבות פוסן, ושוב- לא חובה במרכזה.
-
בושה שאת לא מדברת איתי!!!
תתביישי לך ואחרי שתצאי מהפינה ותחשבי על עונש
דברי איתי.
הדרך הרומנטית – רוטנבורג הכי הכי. חנויות חג המולד כמובן כמובן.
לינה בצנטרום זה כאן (בטיול 2009 ישנו כאן)
לינה רבע שעה מהצנטרום בטירה נהדרת זה כאן ועדיף חדרים משודרגים אחרת זורקים אתכם בקומה 3 בלי מעלית. (בחנוכה האחרון ישנו בטירה הזאת)
מסעדה טובה ברוטנברג זה כאן
אם בא לכם לחרוג קצת מהדרך הרומנטית – המרכז של נירנברג שווה ביקור(עדיף כמובן בדצמבר אבל גם ביוני ) פירוט של אתרים בעיר , שדרת זכויות האדם של דני קראוון למשל ועוד , אצלי.עיר מעניינת ביותר.
אנחנו הגענו לסיור עם שומר הלילה ברוטנבורג למרות שישנו בקולומברג
. הסיור יצא גם כשירד שלג …שאר העיירות כבר יתגמדו אחרי רוטנבורג.
אנחנו נהנינו משיטוט קליל באוגסבורג ואהבנו את נורדלינגן ודינקלסבוהל.
אם רוצה אאוטלטים של אדידס ופומה (שני אחים שנפרדו בסוף שנות ה 40 ) – העיירה שבה הם נולדו נקראת Herzogenaurach. יש שם ובזול .
עיירה שאף אחד לא מדבר עליה וממש הפתיעה לטובה בדצמבר – Schwäbisch Hall.
קיצור, מינכן אוגסבורג דינקלסבוהל ועוד עיירה שתיים – לינה 2 לילות בטירה לטייל ממנה כוכב וביום האחרון נסיעה ישירה באוטוסטרדה 7 לפוסן , לינה ליד הטירות משם גארמיש ומה שבדרך (אטל , אובראמגאו , ארמון לינדרהוף) ולאוסטריה.
שבת שלום
-

אוח ג’מוסי…. בדיוק אתמול, דווקא אחרי ששאלתי וקיבלתי קצת כיוונים מהפורום, מצאתי וגיליתי שהייתם שם…. לא זכרתי…
מיקדתם אותי קצת. ובכל זאת – תפקס אותי קצת…..

לאחר הנחיתה, רוצה לנסוע לעיר צפונית. האם שווה וכדאי להתחיל מוירצבורג ולהדרים אט אט, או להתמקם מייד ברוטנברג, שניים-שלושה לילות נניח…. ואחר-כך דרומה לפוסן, שני לילות נוספים…..? יש לי חלון הזדמנויות בין 11 ליוני (עם הנחיתה) ועד 16 ביוני, (ביום זה ניסע למלון בטירול, עד סוף הטיול….).
איך לחלק את הימים בדרך….? נראה לי מצחיק לעשות טיול כוכב בדרך הרומנטית, ומצד שני…. אין ספק שזה יהיה לי נוח הרבה הרבה יותר….. אתה יודע מה אני אוהבת…. אני כבר משתגעת….
ו… אל תשכח שלא יכולה ללכת הרבה…. למעשה, כמעט בכלל….

-
אם לינה בעיירה אז רוטנבורג.את Dinkelsbühl מאוד אהבתי אך הורגשה לי קצת ריקה בערב.הלינה שלנו הייתה במיקום מעולה אבל לא משהו מבחינת גודל החדר..נקי,לא יקר,ארוחת בוקר קטנה..יש מקומות יפים יותר.
אם לבחור מקום עם נוף כפרי,תכננתי אבל ויתרתי ..תבדקי את Feuchtwangen,
שמרתי בה בית ממש על הנהר..זה הפנסיון,לפי תמונות הנהר..שינו קצת את האתר.
לא היינו,קראתי עליו בלמטייל..רציתי בזכות הנהר,אבל לילה אחד הוחלט בסוף על רוטנבורג
-
כמו שכתבתי , להתמקם ברוטנברג או באיזור שמזרחית אליה ולטייל כמה שבא לכם. לישון באזור שני לילות (יערי ישן בדצמבר באנסבך) ומה שתספיקו תספיקו. משם דרומה לפוסן ישירות על האוטוסטרדה . אנחנו היינו לילה אחד ליד הטירות ולילה אחד בגארמיש. אם יש לכם עוד לילה, אולי הייתי נוחת ונוסע ללינה בנירנברג ולמjרת מתחיל את העיירות בדרך הרומנטית. אם את צריכה שופינג זה באינגולשטאט Ingolstadt Village Designer Outlet.
-
אוקיי. אז מעין טיול כוכב. שניים.

הזמנתי שני לילות ראשונים ברוטנבורג.
לילה נוסף באוגסבורג (לא היתה אפשרות ללילה נוסף ברוטנבורג, במלון)
שני לילות בהוהנשוונגאו.
האם עשיתי טעות?