שאלות טכניות על תיאלנד
-
כסף :
האם אפשר לקנות בש”ת כסף תיאלנדי מבלי להזמים מראש ( חבל לקנות דולרים ולהמיר ...עמלה כפולה ).
האם יש זמינות של כספומטים? ( בנגקוק, צאנג מאי וקוסמוי )
סימים
איפה כדאי לקנות סים מקומי?
המטרה גלישה בלבד, האם אותו סים יהיה אכותי גם בצפון גם באיים וגם בבגקוק? -
כספומטים מאד זמינים, ממש בכל חור.
סים מקומי אפשר לקנות בשדה. אם את ממשיכה ישר מבנגקוק בטיסת המשך לצפון תוכלי לנצל את זמן ההמתנה בשדה בבנגקוק לרכישת סים. יש שם כמה חברות אחת ליד השניה, אפשר לעשות סקר מחירים קטן. לנו לא היתה בעית גלישה בכל מקום שהיינו.
-
מצטרפת לשאלה
מה עדיף? להביא דולרים ולהמיר אותם או למשוך באטים בכספומט?
בכמה באט בכל זאת כדאי להצטייד מהארץ לימים הראשונים?
תודה
-
לא חייבים בכלל להצטייד בבאטים מהארץ, אפשר למשוך שם בכל כספומט. שימו לב שיש עמלה מסוימת במשיכה מכספומט ולכן כדאי למשוך תמיד בסכום המקסימלי (הכסף רץ שם...).
לא חייבים גם להביא מהארץ דולרים.
שימו לב רק כשמושכים שם כסף בכספומט קודם יוצא הכסף ואח”כ הכרטיס (בארץ קודם הכרטיס יוצא). שימו לב לא לשכוח את הכרטיס במכשיר אחרי שלקחתם את הכסף!
-
תודה רונית
-
בשום אופן לא לפרוט בארץ לבאט תאילנדי. תביאו אתכם יורו / דולר.
בשדה עם הנחיתה תפרטו סכום ראשוני קטן נניח 100$.
לגבי הסים כל החברות טובות ובכל המקומות שציינתם יש קליטה. אני נוהג תמיד לרכוש את הסים עם הנחיתה משום שאז דואגים להכניס לכם אותו למכשיר ולראות שהכל עובד כשורה. הם מאוד מיומנים בזה ויודעים כבר לקרוא את העברית שבתפריט הטלפון. ניתן כמובן לרכוש גם בכל חנות 7/11 אבל אז תצטרכו להפעיל את הסים בעצמכם.
-
אז בעצם להחליף סכום ראשוני בתחילת הטיול ושאר הזמן להתנהל עם כספומטים? שמעתי שהעמלות מאוד גבוהות, לא ככה?
-
ניתן להמיר ביעד אליו מגיעים - שערים יותר טובים בהשוואה לשדה.
-

תודה
-
בתאילנד אני ממיר דולרים שהבאתי מהארץ לבאטים. בשדה התעופה, כרגיל, שער החליפין רע יותר מאשר בערים. בערים, יש הבדלים בין החלפנים השונים. עבור שטרות של 50/100 $ שער החליפין טוב יותר.
שימוש בכספומט – לטעמי יקר.
אני משלב מזומן שפרטתי עם “גיהוץ” כרטיס האשראי במקומות אחרים.
כרטיסי סים זולים . יש גם חבילות משפחתיות. רכישה כאמור או בשדה התעופה (מומלץ כמו שאורן כתב) או באחת מחנויות 7/11 שגם הם יתקינו ויפעילו לכם את הסים. אין בעיות קליטה למעט מקומות נידחים באמת.
-
הי
אנחנו הימרנו דולרים לבאטים ולא הוצאנו מבנקטים ,יוצא יותר יקר.
כל פעם קצת.
את הסים קנינו בשדה של צאנג מאי (פשוט כי לא הספקנו בבנגקוק ) הם החליפו לנו והיה ממש בסדר. קנינו גם לילדים כך שהיה שקט תעשייתי….
-
שוב תודה

לעונים -
גם ממני

-
תודה על התשובות.
למה לא לקנות באטים בארץ?
המרה כפולה לדולרים ואחכ לבאטים לא יכולה להיות משתלמת.
בהנחה שאין לי דולרים או יורו כרגע, ואני נוסעת רק לתיאלנד איזה סיבה בעולם יש להמיר קודם לדולרים ואח”כ לבאטים במקום לקנות ישירות בארץ באטים? -
רוב הסיכויים שהשער של הבאט בארץ יהיה ממש גרוע, ומה יקרה אם נשארת עם עודף בסוף הטיול? תמירי חזרה ושוב תפסידי כסף? עם דולרים אפשר להשתמש בטיולים הבאים.
-
גם אם השער של הבאט בארץ לא טוב, המרה כפולה של מטבע הכוללת כמובן עמלות כפולות לא עושה רושם כמשהו משתלם באופן משמעותי. לדעתי ההפרש בסופו של דבר לא גדול ובהחלט כדאי להביא סכום מסוים בבאטים מהארץ.
-
עלות ההמרה בארץ של מטבעות שאינם דולר/יורו/ליש”ט היא 10 אחוז. לכן לא משתלם לקנות מטבעות כאלו בארץ אלא עדיף לעשות את ההמרה הכפולה שעליה משלמים בין אחוז לשניים להמרה.
לדעתי מכיוון שאני לא מכיר את הצ’יינג’ים בכל חור בתאילנד ואני לא יודע איזה מהם נותן שער טוב ועל מי אפשר לסמוך ואני לא רוצה להסתובב כל הטיול עם כל הדולרים עלי אז אני מעדיף לשלם יותר ולמשוך מהכספומטים. עדיף אלו שנותנים למשוך שלושים אלף באטים.
-
מתוך נסיון, רשת הציינגים סופרריץ’ נותנת כנראה את שערי החליפין הטובים ביותר.
בבנגקוק יש הרבה סניפים בכל תחנת רכבת עילית קניונים ומקומות אחרים.
בצאנג מאי יש לפחות 2 מקומות, האחד לא רחוק משוק הלילה והשני בעיר העתיקה
כמו שנאמר קודם, עמלת ההמרה בארץ למטבעות אקזוטיים גבוהה מאד.
-
ברוב המקרים משיכה בכספומט תהיה זולה בהרבה מהמרה של מזומן.
כדי להמיר דולרים צריך קודם כל לקנות דולרים בארץ שזו עמלה פעם ראשונה
ואז להמיר את הדולרים למטבע מקומי ושוב יגבו מכם עמלה
וזה לא משנה אם קוראים לכל זה עמלה או הפרשי שער.
משיכה מכספומט מקומי כרוכה בשתי עמלות:
עמלה מקומית של הכספומט (כמו שבארת יש כספומטים שגובים כסף). ממש לא בכל הכספומטים. לא יודע מה המצב בתאילנד, אבל בכל מקרה אני לא מניח שמדובר על סכומים גבוהים
עמלת המרה של חברת האשראי הישראלית. זה תלוי בחברה (לאומי/כאל/ישראכרט) והאם יש לכם הטבות בכרטיס, אבל בכל מקרה מדובר על לא יותר מ-3.5%
שימו לב לא לבקש מהכספומט שהוא ימיר לשקלים/דולרים כי אז הכספומט יגבה עמלה נוספת. בקשו מהכספומט לחייב בבאטים וחברת האשראי הישראלית תעשה את ההמרה.
היתרון הגדול של כספומט הוא שלא מתחייבים. גם המרה כפולה (לעבור דרך דולר) דורש מאיתנו “להתחייב” על סכום מסויים של דולרים שניקח מראש מהארץ. חוץ מזה שזה מפחיד להסתובב עם סכומים גדולים, הרי שיש שוב את אותה בעיה של עודף – מה עושים עם הדולרים שנשארו?
נכון שדולרים יותר שימושיים מבאטים במובן זה שאפשר לשמור לנסיעה הבאה, אבל אני לפחות לא מעוניין כרגע להשקיע בדולר. אז אם נשארו 100 דולר זה לא סוף העולם וזה אכן יחכה לשנה הבאה, אבל אם מדובר על סכום גדול יותר – חבל לי.
-
זה לא תמיד נכון.
קודם כל, כשמחייבים אשראי על בהט, חברת האשראי לא גובה ממך בבהטים, היא ממירה את הסכום לדולר, ומדולר ממירה לשקל (אלא אם יש לך חשבון במטבע זר) – כלומר ממילא יש לך פעמיים המרה עם הפרשי שערים וכו’. כנ”ל במשיכת בהטים.
שנית, כיום לא מעט ישראלים שנוסעים הרבה לחו”ל מחזיקים חשבון במטבע זר, ואז רכישת הדולרים יותר משתלמת, וניתן למשוך אותם בארץ ללא עלות משיכה כדי לקחת לחו”ל (ושם להמיר לבהטים בלי עמלת משיכה/גיהוץ).
ועם דולרים, בניגוד לרכישת בהטים בארץ שעליה נשאל בתחילת השרשור, אין בעיה עם עודף בסוף הטיול: לוקחים לטיול הבא שאינו במדינת יורו. בדולרים תמיד יהיה מה לעשות. אצלי תמיד מגולגלים כך העודפים מטיול לטיול כבר שנים רבות.
מה שכן, לא רצוי לקחת כמויות מזומן עצומות, מן הסתם, והכי נוח לשלב – חלק במזומן וחלק באשראי.