בחזרה

סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גם

• לימור תמונות מהממות.
    איך עדיין לא היית בסלובניה ??

•  

איריס, פנינית, שמוליק, ענת, יניר, פסגות, ענת – כיף לי שהצטרפתם, תודה על המחמאות והפירגון. 

גניתי - הבית בקרינתיה אכן מקסים ואני יודעת שהתבאסת שלא היה לכם מקום בו. יכולה לנחם אותך שקרינתיה עצמה נהדרת ובטוח יהיה לכם כיף שם.

את אחת הסיבות שהזדרזתי להתחיל לכתוב… מאחלת לכם טיול מוצלח ביותר!

טלטל - תודה רבה על המחמאות. אין לי מצלמה כבר שנים. כל התמונות צולמו מהטלפונים. 

מרינה - איזה כיף לך אלפים צרפתיים, תהנו!! 

גילי - אל דאגה, יהיה פירוט של המסלול, בהחלט. ממש בקרוב. אוהבת לפרט כי מאמינה שזה תורם למטיילים עתידיים (וגם נשאר לי סיפור למזכרת). 

איילת – הייתי בסלובניה כבר ב 2006 בזוג, חזרנו עכשיו עם הבן. 

הערה קטנה – בתמונות של אגמי פוסין (קרדיט ענק לאיילת!) חלה טעות והודבקו 2 תמונות די דומות כשאחת מהן היתה אמורה להיות זו. יכולתי לשמור אותה להמשך אבל קצת צבע בכל ההקדמות הללו יעשה רק טוב

תודה רבה לכולם! 

מיד ממשיכה…

• סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את

כשבוע לפני הטיסה נתפס לי הגב. מה זה נתפס? לא יכולה לזוז! לא יכולה לטוס! 

באסה אמיתית frown

כבר ברור לכם שטסנו אבל אלו היו ימים לא קלים עבורי, לא רק שזה הורס את ההתרגשות של לפני הטיול, מתחילים ספקות על קיומו. הטיול אמור להתחיל בעמק הסוצ'ה, במסלולי הליכה וברפטינג. מאוד רוצה אבל לא יכולה mail. השיפור בגב היה איטי מדי והטיול מתקרב מהר מדי (שאני אגיד דבר כזה?smiley).

יומיים לפני הטיול התחלתי להשתפר משמעותית ולהבין שאכן שנוסעים אבל מי היה צריך את כל הדרמה הזו?

סימן שאלה שני שעלה היה האם מתאים לנו רפטינג כבר ביום השני של הטיול מבחינת הגב שלי? - ביטלתי את הרפטינג המיועד. כך שלא היה רפטינג בטיולנו אבל בהחלט אפשר למנות רפטינג בנהר הסוצ'ה במניין האטרקציות הנהדרות (ולו רק בשביל הנוף) שיש לסלובניה להציע.

ביטול הרפטינג ברגע האחרון היה הדרמה/אקשן הראשונ/ה בטיול אך בהחלט לא האחרון...

אציין כי לא נרשמה אכזבה מביטול הרפטינג אצל המתבגר. מלכתחילה מי שכיוונה שנעשה רפטינג היתה האמא הזקנה והמשעממת....

מה שהמתבגר רוצה הפעם זה מסלולי הליכה (!), סאפ ומצנחי רחיפה.

עכשיו שהכל ברור אפשר לצאת לדרך – מתחילים לטייל: 

יום חמישי 21.06.18

טיסת בוקר של אל על לונציה עברה בנעימים 

משכירים רכב – הרץ – קיבלנו פולקסווגן TIGUAN, אחלה רכב וממש לוקסוס ל 3 נוסעים (שידרוג שקיבלנו במקוםwink)

ואנחנו בדרכינו לסלובניה. סיבה נהדרת להגעה לסלובניה דרך ונציה היא שזה רק שעתיים נסיעה לעמק הסוצ'ה. לעמק הסוצ'ה התכוונתי להקדיש במילא לילה או שניים מלכתחילה (כבר אמרתי שהוא היפנט אותי ב 2006...) ולפצל לינה בסלובניה אז החלטתי להתחיל בו. לקצר נסיעה אחרי לילה לבן.

האמת שבכלל לא היינו עייפים ועוד עצרנו בדרך בדקטלון

Decathlon - Via Prati Guori, 30026 Portogruaro, Italy

מעבר לכך אין לנו תכניות להיום. הכל ברגוע, בעיקר ישבנו בגינה של הצימר והסתכלנו על הירוק בעודנו שותים יין ומתחילים ללמוד להתרגל לירוק הבלתי נגמר הזה.

גן הירק של בעל הצימרהחיים הטוביםמתעוררים - מבט החוצה מהמיטה

פרטי הלינה שלנו בעמק הסוצ’ה – Apartments Maligoj

ממש על הדרך לאורך נהר הסוצ’ה. כמה דקות נסיעה מקובאריד.

המקום מומלץ בחום!!! 

המיקום נהדר! הדירות בתמונות בבוקינג ובאתר שלו נהדרות (וכך בדיוק גם במציאות), המחיר סביר בהחלט ועוד יש מזגן!

הדבר היחיד שחששתי ממנו זה שיש לו רק 50 חוות דעת (עם ציון 9.4!). זה היה הימור מבחינתי לעומת לינות אחרות עם הרבה יותר חוות דעת, היססתי והלכתי על זה (שמעתי בקול גנית – תודהwink). לדעתי מאוד מומלץ!!

בערב נתנו גיחה למסעדה שקראתי עליה המלצות טובות. על אותו הכביש 2 דקות נסיעה מהדירה Skalca Grill Bar – אנחנו לא אהבנו.

מחר מתחילים לטייל בעמק הסוצ’ה הנפלא 

• לכבוד הוא לי, אלפי תודות!

איזו התחלה דראמטית, שמחה שבסוף הכל הסתדר.

הבית בעמק הסוצ'ה נראה מקסים, חבל שגם שם לא הצלחתי להשיג מקום (10 חודשים מראש!!!).

מחכה להמשך.

יום שישי 22.06.18

במקור יום זה כלל רפטינג בשעות אחר הצהריים. הביטול שלו גם ביטל לנו הגבלה של זמן שזה נהדר. בפועל, יצא יום פשוט נפלא 

אמנם הבוקר התחיל קצת סגרירי ומטופטף אבל זה לא הפריע כלל.

נסענו לעשות את ערוץ טולמין - (Tolminska Korita)

רבע שעה נסיעה מהדירה. (אמרתי מיקום נפלא)

אנחנו מאוד אהבנו את ערוץ טולמין. מקום מקסים בעיניי. מומלץ מאוד. שפע מים וירוק, גשרים מעץ, מקסים! לפחות כשאנחנו היינו, כמעט ריק מאנשים וזה בונוס אדיר. נהננו מאוד, שלושתינו.

בהתאם לטיפ שקראתי התחלנו מכביש האספלט העולה מהקופה וממנו ירדנו לערוץ, ככה העליה חזרה פחות מתונה.

נראה לי שבגדול היינו שם כשעתיים, אבל הלכתי מאוד לאט עם מקל נזהרת על הגב ומלהחליק ברטוב. ונהנת מהנוף, וכולל עצירות רבות ולא מפסיקים לצלם…

בהחלט מקום שווהno, אתן לתמונות לדבר:

ערוץ טולמין

•  

אז מה עושים עכשיו?

תכניותיי התרכזו מערבה מטולמין בגלל הרפטינג.

נזכרתי שמזרחה, לא רחוק, יש אגם שחלק מאוד אהבו. בעזרת ה GPS אני מאתרת את השם - Most na Soči. פחות מרבע שעה נסיעה, איזה כיף no.

עוצרים בסופר בטולמין, קונים מצרכים לפיקניק ונוסעים לאגם.

איזה יופי של מקום, איזה אחלה פיקניק, ואנחנו לבד לבד… wink

חייבת לציין מאוד לטובה את הסלובנים בקטע של מקומות לפיקניקים, בכל פינה, ליד אגמים, בנקודות תצפית ועוד. הרבה. גם באוסטריה לא חסר. שולחן פיקניק על שפת האגם, תענוג .

• איזו מהירות מהשטח לסיפור

השורות הראשונות כבר תפוסות

אבל גם מהאמצע רואים מצויין

מחכה להמשך

צביקה

• וואו!! גם אני איתך ונראה לי שהצלחת לשנות לי את כל סדרי העדיפות לטיולים עתידיים!! אל תחסכי פרטים ותמונות!

מלווה אותך בכיף 

דבורה

• צביקה, דבורה, תודה רבה שהצטרפתם, מקווה שתהנו לטייל איתי 

אחרי ששבענו ושטפנו את העיניים באגם החמוד הזה. חזרנו מערבה.

עצרנו קצת לנוח בדירה ומאוחר יותר יצאנו לכיוון המסלול הידוע של

מסלול מפל קוז'אק - Slap Kozjak.

רבע שעה נסיעה מהדירה, הפעם מערבה (כבר אמרתי משהו על המיקום של הדירה? blush)

יש שתי אפשרויות לעשות את המסלול, שתיהן נפגשות בגשר נפוליאון המפורסם שליד קובאריד. מהגשר יש שני כבישים, אחד מפנה לכיוון Kamp Koren ואחד לכיווןKamp Lazar . משני המחנות ניתן ללכת ברגל למסלול.

אנחנו עשינו את המסלול מ Kamp Lazar. הדרך קצרה יותר וגם רציתי לשלב אחרי המסלול ארוחת ערב במסעדה ב Kamp Lazar. השארנו את הרכב בחניה מחוץ למחנה. עשינו את המסלול ואחרי זה התיישבנו במסעדה (טובה מאוד ומומלצת!)

המסלול עצמו ממש קל וקצר. בסופו מגיעים למפל נסתר יפייפה.

די בהתחלה נפגשים בגשר מדהים שעובר על פני נהר הסוצ'ה הטורקיזי, לדעתי זו הנקודה הכי יפה במסלול וכמובן המפל עצמו. לגבי המסלול עצמו הוא יפה מאוד. אנחנו יותר אהבנו את המסלול של ערוץ טולמין.

בזה הסתיים לו יום רגוע, פשוט ונהדר 

• מה יהיה לימור ???

עוד לא הצלחתי להעתיק את האלפים שלך ועכשיו זה ?? התמונות משגעות !!!

אני שמחה שהכל הסתדר בסוף ונסעתם. 

מחכה להמשך 

• תמונות מהממות.

הבית על האגם נראה מעלף. איזה יופי!!

• לימורי 
    שאת עושה לי חשק לחזור למחוזות הסלובנים שהיו כ”כ טובים אלינו surprise
    (נדמה לי שנסעת אחרי בפעם הראשונה, עם הספר של ליאור ?) 
    ואיך אפשר לדלג על ההקדמות .. תני לנו עוד בפרטים ובתמונות המשגעות 
    עם כל הכחולים והירוקים ומה שבינהם 
    תודה טובה 

•  

לימורי,

כמה שאת זריזה!!! 

פתחתי אמש קובץ על הטיול שלנו בראשית חודש יוני ,וגם זאת לאחר שהופעל עלי לחץ מתון מהחברות….

התמונות שלך מעלפות! פתחתי אותן במחשב, ונהנתי מכול גוון ירקרק, טורקיזי וכחלחל!

הזכרת לי בתמונותיך נשכחות-את הטיול שלנו בגשם שוטף בערוץ טולמין…

הבית באוסטריה חלומי! בדיוק כמו שאני אוהבת.

מוכנה בזה הרגע לטייל בעקבותיךcrying

נילי

• לימור,

חשבתי עליך הבוקר… מתי אזכה לקרוא סיכום טיול מהקיץ מבית היוצר של לימור…

נכנסתי למטייל והנה הוא.

משאירה לערב לקרוא ולהתענג.

רק מקווה שמזג האוויר היה השנה לצידכם.

• לימור,

איזה תמונות מדהימות.

אין מצב שמפספסת סיפור שלך. אל תחסכי בפרטים ותמונות.

טל

• לימור
    כבר שכחתי כמה אירופה יפה.
    אולי היגע הזמן לחזור.

גם לי היום של ערוץ טולמין ומפלי קוזאק מנמצא במקום גבוה מאוד מבחינת אתרי טיול מהממים שהייתי בהם.
    התמונות יפהפיות ( חובבני או שמישהו יודע לצלם? )

• תודה על הפירוט המצוין, טסים בקרוב ואני מחכה להמשך.

לגבי מפל קוזאק האם אין בעיה לחנות ב Kamp Lazar ? 

לא מדובר באתר קמפינג סגור?

בחזרה